۸ نکته مهم درباره لباس زیر که هر خانمی باید بداند

۸ نکته مهم درباره لباس زیر که هر خانمی باید بداند

مراقبت از لباس زیر در سلامت زنان نقش مهمی ایفا می‌کند، اما شاید هنوز خیلی از ما درباره آن چندان که باید نمی‌دانیم. به‌عنوان‌مثال، آیا می‌دانستید بعضی پارچه‌ها از بعضی دیگر سالم‌تر هستند یا لباس‌های زیر تاریخ مصرف دارند؟ این موضوعات که شاید خیلی هم درمورد آنها صحبت نشود نقشی مهم در سلامتی دارند و حتی می‌توانند بر حالات روحی شما نیز تأثیر بگذارند. در این مقاله نکاتی را که هر خانمی باید درمورد لباس زیر بداند به اشتراک می‌گذاریم.

۱. الیاف طبیعی و ترجیحا نخ را انتخاب کنید

شاید قبلا شنیده باشید اما ارزشش را دارد که آن را تکرار کنیم: باوجود انواع و سبک‌های فانتزی و معمولی لباس‌های زیر، نخ بهترین جنس برای آنها است. به‌گفته دکتر آلیس کِلی-جونز، این قسمت از بدن زنان بسیار حساس است و باید به‌خوبی از آن مراقبت کرد.

ساده‌ترین و نرم‌ترین جنس برای پوست شما، که هم جذب‌کننده خوبی است و هم هوا را به‌خوبی از خود عبور می‌دهد، نخ است. دکتر کلی-جونز می‌گوید: «به این دلیل که نخ قدرت جذب‌کنندگی مناسبی دارد، با جذب رطوبت، به سلامتی شما کمک می‌کند».

الیاف مصنوعی مانند نایلون و اسپندکس به اندام‌ شما اجازه تنفس نمی‌دهند. درعوض، با نگه‌داشتن گرما و رطوبت محیط را مستعد عفونت می‌کنند.

۲. هرروز، حتی بیشتر از یک بار، لباس زیرتان را عوض کنید

بعضی از پزشکان معتقدند اگر خیلی عرق نکرده باشید، شاید بتوانید یک لباس زیر را دو روز پشت‌سر‌هم بپوشید. اما دکتر کلی-جونز توصیه می‌کند، اگر به‌دلیل تجمع رطوبت و ترشحات احساس ناراحتی می‌کنید، شاید نیاز باشد بیشتر از یک بار در روز لباس زیرتان را عوض کنید.

او می‌گوید: «ترشحات خیلی از بیماران من را اذیت می‌کند و باعث می‌شود همیشه از پدهای روزانه استفاده کنند. به نظر من، این راه‌حل سالم نیست، زیرا این پدها باعث ایجاد حساسیت پوستی و خارش پوست می‌شوند. لباس زیر نخی این مشکل را حل می‌کند و می‌توانید آن را روزی بیشتر از یک بار عوض کنید».

۳. شب‌ها بدون لباس زیر بخوابید تا رطوبت از بین برود

درمورد نپوشیدن لباس زیر در شب اختلاف‌‌نظر وجود دارد. برای افرادی که از اندامی سالم برخوردارند هر دو حالت خوب است. اما برای افرادی که دچار عفونت هستند، برهنه‌خوابیدن می‌تواند بسیار مفید باشد.

اگر بدون لباس زیر بخوابید و اندام خود را در معرض هوا قرار دهید، از تجمع رطوبت و ایجاد محیطی مناسب برای باکتری‌ها جلوگیری کرده‌اید. دکتر کلی-جونز می‌گوید: «من اعتقاد دارم که اندام تناسلی شما نیز مانند دیگر اندام‌های بدن‌تان باید در معرض هوا قرار بگیرد». اگر دوست ندارید شب‌ها برهنه بخوابید، توصیه دکتر کلی-جونز این است که پیژامه گشاد بپوشید. البته، باید به یاد داشته باشید که، اگر به‌جای لباس زیر از هر لباس دیگری مثل پیژامهٔ گشاد استفاده می‌کنید، آنها را نیز باید هرروز بشویید.

۴. لباس‌های زیری که پوشش جاذب دارند برای ورزش بهترین گزینه هستند

پوشیدن یا نپوشیدن لباس زیر در هنگام ورزش یک ترجیح شخصی است. اگر شلوارک‌هایی می‌پوشید که لایه جاذب در خود دارند، نیازی نیست لباس زیر بپوشید.

پوشیدن لایه‌ای بین بدن‌تان و الیاف هم احساس راحتی بیشتری ایجاد می‌کند و هم در جذب عرق گزینه سالم‌تری است. معمولا این لایه می‌تواند از جنس پلی‌استر پیشرفته صاف و سبک باشد.

اما دکتر کلی-جونز پیشنهاد می‌دهد اگر می‌خواهید لباس زیر بپوشید، حتما باید کاملا اندازه باشد و ساییدگی و حساسیت ایجاد نکند.

۵. لباس زیرتان را با صابون ضدحساسیت بشویید

از لباس‌های زیر‌تان باید بیشتر از لباس‌های معمولی مراقبت کنید، زیرا‌ آن‌ها با حساس‌ترین نقطه از پوست بدن شما به‌مدت طولانی تماس دارند. دکتر کلی-جونز توصیه می‌کند از صابون‌های ضدحساسیت برای شست‌و‌شوی آن‌ها استفاده کنید، زیرا «تماس هر‌چیز صابون‌مانند یا هر‌ نوع ماده شیمیایی با اندام شما باعث ایجاد التهاب، خارش یا واکنش‌های حساسیت‌زا می‌شود».

تمیزترین راه برای شست‌و‌شوی لباس زیر

لباس‌های زیر را بعد از شستن به‌مدت ۳۰ دقیقه در خشک‌کن با دمای پایین قرار دهید

توصیه پزشکان این است که لباس‌های زیرتان را به‌مدت ۳۰ دقیقه در خشک‌کن قرار دهید یا آنها را بعد از شست‌و‌شو اتو کنید. چون این اقدامات می‌توانند باکتری‌هایی که در حین شست‌و‌شو به آنها اضافه شده‌اند از بین ببرند. گرمای خشک‌کن یا اتو برای ازبین‌بردن این باکتری‌ها از روی لباس زیر کافی است.

آیا فردی از اعضای خانواده یا هم‌خانه‌تان بیمار است؟ لباس زیرتان را با لباس‌های آنها در ماشین لباس‌شویی نیندازید

به اندازه کافی باکتری در ماشین لباس‌شویی شما وجود دارد. نیازی نیست با این کار تعداد آنها را افزایش دهید.

اگر به واژینور باکتریال مبتلا هستید، لباس‌های زیر آلوده‌تان را به‌همراه لباس‌های زیر تمیز یا شلوار‌های‌تان نشویید

این نکته به‌خصوص افرادی را مخاطب قرار می‌دهد که لباس‌های‌شان را به دفعات کمتری می‌شویند. لباس‌های زیرتان را جداگانه بشویید تا میزان باکتری کاهش یابد و از آلودگی دیگر لباس‌ها هم جلوگیری کنید.

لباس‌های زیرتان را با لباس‌های دیگری که به دیگر ترشحات بدن آلوده هستند نشویید

در محیط‌های بیمارستانی، لباس‌هایی که آلودگی‌هایی از منابع مختلف (مثل استفراغ، خون، ادرار و غیره) دارند باید جداگانه شسته شوند. همین کار را باید با لباس زیر هم انجام داد، به‌خصوص اگر فردی از خانواده‌تان در بیمارستان کار می‌کند. اگر مایعات آلوده دیگری مثل قی یا خون وجود دارد، سعی کنید آنها را تاحدامکان از لباس بزدایید و دور از لباس‌های زیرتان نگه دارید.

نکته: آیا نگران تمیزبودن ماشین لباس‌شویی خود هستید؟ برای تمیز کردن ماشین لباسشویی، یک مرتبه ماشین را با آب داغ و سفید‌کننده بشویید (حدود ۱٫۲ پیمانه سفیدکننده در ماشین بریزید). به‌ این شکل، قبل از استفاده از ماشین لباس‌شویی آن را ضدعفونی می‌کنید.

۶. هر سال لباس‌های زیرتان را دور بیندازید

شاید به‌نظر برسد نیازی به انجام این کار نباشد، آن‌هم با این‌همه دقت و مراقبت در شست‌و‌شوی مرتب آنها. اما بنا‌ بر گفته مؤسسه مراقبت‌های خانه داری (Good Housekeeping Institute)، ممکن است حتی در لباس‌های زیر‌ تمیز تا ۱۰هزار باکتری زنده وجود داشته باشد.

وجود این‌همه باکتری به این دلیل است که در آب ماشین لباس‌شویی باکتری وجود دارد. حدود ۱میلیون باکتری فقط در ۲ قاشق غذاخوری آب ماشین لباس‌شویی وجود دارد و حدود ۸۳ درصد از لباس‌‌های زیر‌ تمیز تا ۱۰هزار باکتری دارند!

احتمال دارد لباس زیر شما علاوه بر باکتری حاوی مدفوع نیز باشد. بنابر گفتهٔ دکتر گِربا «به‌طور متوسط در هر لباس زیر یک‌دهم گرم مدفوع وجود دارد».

دورانداختن سالانه لباس به محیط‌زیست آسیب می‌رساند و اگر مشکلات باکتریایی ندارید بهتر است این کار را انجام ندهید. اما بنا بر توصیه متخصصان، اگر به واژینور باکتریال یا دیگر بیماری های عفونی مبتلا هستید، بهتر است هر سال لباس زیر نو بخرید.

۷. لباس‌های زیر بنددار آن‌قدرها هم برای سلامتی بد نیستند

همیشه این‌طور تصور می‌شده است که لباس‌های زیر بنددار برای سلامت واژن و دستگاه تناسلی خانم‌ها مضر هستند. ولی پژوهش‌ها شواهدی نیافته‌اند که آنها را مسبب عفونت‌ها‌ی ناحیه تناسلی (عفونت واژن) یا عفونت مثانه و باکتری‌های قارچی، سه نوع از رایج‌ترین مشکلات زنانه، بداند.

  • در سال ۲۰۰۵ پژوهشی درمورد لباس‌های زیر بنددار انجام شد. نتیجه پژوهش آن بود که مدل لباس زیر هیچ تغییری در ریززیستگاه پوستی اندام زنانه ایجاد نکرده است. لباس زیر هیچ تأثیری در pH محیط یا ریزفلورای هوازی نداشت.
  • مطالعه دیگری که به‌تازگی انجام شده است هیچ ارتباطی بین استفاده از لباس‌ زیر بنددار و عفونت ادراری، واژینور باکتریال یا عفونت قارچی پیدا نکرد.

درعوض، این پژوهش‌ها نشان دادند که علت بروز این بیماری‌ها رفتارهای جنسی و عدم رعایت بهداشت هستند. از شست‌و‌شو با فشار زیاد آب اجتناب کنید. پژوهشی که در سال ۲۰۱۱ انجام شد نشان داد که این کار واژینور باکتریال را افزایش می‌دهد. یافته‌های این پژوهش نشان دادند که واژینور باکتریال هیچ ارتباطی با جنس لباس زیر، پدهای روزانه یا تامپون ندارد.

پس نگران پوشیدن لباس‌های زیر بنددار نباشید.

۸. مدل لباس زیر بر روحیه شما تأثیر می‌گذارد

بااینکه لباس زیر در معرض دید نیست اما نقش مهمی در حالات روحی شما ایفا می‌کند. در نظرسنجی ملی ایالات متحده که توسط شاپ‌اسمارت (ShopSmart) انجام گرفت، ۲۵ درصد از زنان معترف بودند که لباس‌های زیر «غیرجاذب» یا غیراندازه بر حالات روحی آنها تأثیرگذارند.

همچنین، یافته‌های این نظرسنجی نشان داد که تقریبا نیمی از زنانی که از آنها نظرسنجی شده بود (۴۷ درصد) با پوشیدن لباس‌های زیر زیبا و خاص احساس اعتماد‌ به نفس بیشتری می‌کردند.

قدرت لباس زیرتان را دست‌کم نگیرید. تصور نکنید چون کسی آن را نمی‌بیند نیازی به زیبابودن ندارد. اگر حس می‌کنید روحیه خوبی ندارید، زیباترین لباس زیرتان را بپوشید.

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
5 + 11 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.