خیلی از فروشندهها تلفن را مثل لنگری سنگین میبینند که هنگام تماس با یک مشتری بالقوه باید به سختی آن را بالا بکشند. تلفن بعضی از آنها آنقدر بیاستفاده مانده که تار عنکبوت بسته است و بعضی دیگر هم فکر میکنند اگر به گوشی دست بزنند، دچار برقگرفتگی میشوند. همهی آنها از این میترسند که مشتری تلفن را به رویشان قطع کند. در همین راستا و در این مقاله میخواهیم شما را با ۸ نکته برای موفقیت در بازاریابی تلفنی آشنا کنیم.به نظر میرسد افراد خیلی کمی آنقدر شجاع باشند که خود را در این شرایط قرار دهند. این افراد به خاطر کسب چنین تجربیات دردناک اما زودگذری توانستهاند منافع پایداری را کسب نمایند.
با داشتن نگرش مثبت و توجه کافی به اتفاقات، هر تلفنی که به روی شما قطع میشود با تجربهای آموزنده همراه خواهد بود. میآموزید که چه بگویید و کِی زنگ بزنید. شما با هر پاسخ منفی باید تحلیلی سریع از وضعیت داشته باشید تا از این تجربه سود ببرید. به جای اینکه بگذارید نگرشتان آسیب ببیند، باید با خود بگویید «خب، این روش جواب نداد، روش بهتر برای برقراری ارتباط چیست؟»
شما همگام با ایجاد تغییرات رفتاری صحیح خیلی زود تماسهای تلفنی خوبی برقرار خواهید کرد و کمتر تلفن را به رویتان قطع میکنند. برای اینکه زمان کمتری صرف یادگیری کنید، در اینجا به ۸ نکته که باید هنگام برقراری تماس کاری در نظر داشته باشید، اشاره میکنیم.
۱. مثل یک حرفهای سلام و احوالپرسی کنید
یکی از راههای یک بازاریابی تلفنی موفق اینست که گرم سلام کنید. با یک سلام خشک و خالی، یک نفس بدون اینکه به طرف مقابل اجازهی صحبت بدهید، وارد بحث ارائهی تلفنی خود نشوید. نحوهی سلام کردن شما بر رسمیت بخشیدن به کارتان تاثیر میگذارد. بهجای اینکه مثل بقیه تنها به گفتن سلام اکتفا کنید، در ابتدای مکالمه، با اشاره به نام فرد مقابل، خود را متفاوت و حرفهای نشان بدهید. برای مثال بگویید «صبح بخیر، آقای اسمیت» یا «عصر بخیر، خانوم جونز».
۲. خود و شرکتتان را معرفی کنید
«من سالی اسمیت از شرکت اِیبیسی هستم. ما یک شرکت محلی هستیم که تخصصمان این است به کسبوکارهایی مثل شما کمک کنیم پول کمتری خرج کنید.» خیلی به جزئیات نپردازید و به محصول خود اشاره نکنید. چون با این کار به طرف مقابل اجازه میدهید که بگوید «ما از چیزی که داریم راضی هستیم، به هر حال ممنون.» و تلفن را قطع کند. شما با ارائهی یک معرفی کلی و اشاره به یکی از منافع استفاده از محصولتان، حس کنجکاوی مشتری را تحریک میکنید و او را بیشتر روی خط نگه میدارید.
۳. قدردانی خود را نشان دهید
یکی از راههای یک بازاریابی تلفنی موفق اینست که از مشتری قدردانی کنید. همیشه از مشتری بالقوهی خود به خاطر زمانی که از یک روز کاری پرمشغله به شما اختصاص داده است تشکر کنید، به شکلی به او بفهمانید که با این گفتگوی تلفنی وقتش تلف نخواهد شد. بگویید «میخواهم از اینکه پاسخگوی تماس من بودید تشکر کنم. این تماس بسیار کوتاه خواهد بود و بعد میتوانید به برنامههای خود برسید.» نگویید که فقط یک لحظه از وقتشان را خواهید گرفت چون این احساس به شنونده تلقین میشود که شما کاملا وقتشان را خواهید گرفت و دلشان میخواد شما را از سر باز کنند.
۴. هدف تماس خود را بیان کنید
بهترین کار برای یک بازاریابی تلفنی موفق این است که هدفتان را با طرح یک پرسش بیان کنید: «اگر ما بتوانیم روشی برای بهبود کیفیت محصول شما با هزینهای پایینتر نشان دهیم، آیا مایل هستید راجع به آن بیشتر بدانید؟» به احتمال فراوان پاسخ پرسش شما بله است. در اینجا، این فرصت به شما دست خواهد داد تا با مشتری قرار ملاقات بگذارید یا از او اجازه بگیرید که اطلاعات بیشتری را پشت تلفن در اختیارش قرار دهید. در این مرحله شما هنوز در فرایند بازاریابی محصول خود قرار نگرفتهاید بلکه در حال عرضهی چیزی هستید که محصول شما انجام میدهد.
۵. قرار یک ملاقات را بگذارید
از مشتری تاییدیهی یک ملاقات رو در رو یا ویدئوکنفرانس را بگیرید تا محصول خود را به طور کامل ارائه نمایید. اگر او علاقمند به این ملاقات در اسرع وقت بود، به سرعت شرایط را فراهم آورید.
۶. اگر ملاقات رو در رو مناسبترین راه در قدم بعدی بود، از استراتژی پیشنهاد گزینهی جایگزین بهره بگیرید
یکی از راههای داشتن یک بازاریابی تلفنی موفق این است که به مشتری دو وقت را پیشنهاد دهید؛ «آقای جانسون، من میتوانم ساعت دو و ربع امروز در دفتر شما باشم یا اگر با برنامههای شما تداخلی ندارد نظرتان با فردا ساعت نه و چهل و پنج چگونه است؟» هرگز نگویید «کی میتوانیم با هم ملاقات داشته باشیم؟» وقتی از استراتژی گزینهی جایگزین استفاده میکنید، بر زمان قرار ملاقات کنترل پیدا خواهید کرد. و به این نکته توجه کنید که درخواست ملاقات در خارج از ساعات کاری توجهات را به شما جلب خواهد کرد. با این کار شما خود را فروشندهای وقتشناس نشان خواهید داد که برای وقت خود احترام قائل است. کافی است امتحان کنید.
۷. به خاطر گفتگوی تلفنی و قرار ملاقات از آنها تشکر کنید
مجددا تاییدیهی تاریخ، زمان و محل ملاقات را بگیرید. در صورت لزوم آدرس محل ملاقات را درخواست کنید. به اطلاع مشتری برسانید که برای استفادهی هر چه بهتر از زمانی که با هم خواهید داشت چه مقدماتی فراهم خواهید آورد. اطلاعات تماس را به این شکل در اختیارشان قرار دهید: «اگر پیش از ملاقات موضوعی پیش آمد که لازم بود به من اطلاع دهید، با شمارهی ۱۲۱۲ ۵۵۵ (۰۲۱۲) تماس بگیرید.»
۸. بهترین راه برای داشتن یک بازاریابی تلفنی موفق این است که پیگیر باشید
اگر قرار ملاقات در چند روز آینده خواهد بود، به سرعت یک نامهی تاییدیهی ملاقات بفرستید. اگر قرار ملاقات فردا بود، یک ایمیل تاییدیهی کوتاه و با لحنی بانشاط بفرستید.
برگرفته از : entrepreneur.com