۱۱ توصیه‌ی مهم برای کسانی که از پیر شدن می‌ترسند

۱۱ توصیه‌ی مهم برای کسانی که از پیر شدن می‌ترسند

اگر از پیر شدن می‌ترسید و نگران افزایش سن‌تان هستید، باید بگوییم که افراد زیادی مثل شما این احساس آزاردهنده را تجربه می‌کنند. بنابراین، تعجب‌آور نیست که گاهی اوقات بسیاری از ما آرزو می‌کنیم که ای کاش بتوانیم انرژی و نیروی جوانی خود را حفظ کنیم.

اگرچه احساس ناراحتی در مورد پیر شدن و بالا رفتن سن طبیعی است، اما برای افراد مبتلا به گراسکوفوبیا (Gerascophobia) یک نگرانی جدی و ترسناک محسوب می‌شود که می‌تواند از نظر روحی و جسمی به آن‌ها آسیب برساند.

گراسکوفوبیا یک اضطراب غیرطبیعی و مداوم است که بعضی از افراد نسبت به پیر شدن دارند. برای درک بهتر این اضطراب شدید و آشنایی با راه‌های مقابله با آن، مقاله‌ی امروز میدونی را تا انتها دنبال کنید.

علائم گراسکوفوبیا چیست؟

علائم گراسکوفوبیا شبیه‌ی نشانه‌های یک حمله‌ی اضطرابی یا یک اختلال اضطراب مداوم است و معمولاً شامل موارد زیر می‌شود:

  • تپش قلب
  • عصبی بودن
  • تنگی نفس و مشکلات تنفسی
  • تعریق زیاد
  • لرز
  • بدن درد
  • مشکلات گوارشی

علاوه بر علائم جسمی، الگوهای رفتاری خاصی هم در میان افرادی که از پیر شدن می‌ترسند دیده می‌شود، از جمله:

  • اجتناب از افراد یا فعالیت‌هایی که ممکن است باعث ترس از پیری شوند
  • استفاده‌ی بیش از حد از درمان‌های ضدپیری
  • اجتناب از فعالیت‌هایی که ممکن است به فرسودگی بدن منجر شوند

چه چیزی باعث گراسکوفوبیا می‌شود؟

در حال حاضر، کارشناسان به‌طور دقیق نمی‌دانند که آیا گراسکوفوبیا زمینه‌ی ژنتیکی دارد یا اینکه واقعاً یک رفتار شرطی و آموخته‌شده است. البته محققان معتقدند که مورد دوم قطعاً در بروز این احساس نقش اساسی دارد. در حقیقت، دیدگاه‌ی شما در مورد پیر شدن بر احساسی که درباره بالا رفتن سن‌تان دارید تأثیر می‌گذارد. مهم‌ترین عواملی که باعث ترس از پیری می‌شوند عبارتند از:

پیام‌های منفی درباره‌‌ی بالا رفتن سن در رسانه‌ها

جامعه‌ی مدرن، به‌ویژه رسانه‌های اجتماعی، از جوانی استقبال می‌کنند و در مورد بالا رفتن سن هشدار می‌دهند. پیام‌های اجتماعی مرتبط با پیری اغلب باعث ایجاد باورهای منفی و ناامنی‌های عمیقاً ریشه‌دار در مورد پیری می‌شوند.

تبعیض در محل کار

اگرچه قوانین از افراد در برابر تبعیض‌های مربوط به سن در محیط کار محافظت می‌کنند، اما نگرش‌ها همچنان به‌طور سیستماتیک به ضرر سالمندان است.

فشار از سوی صنعت زیبایی ضدپیری

باورهای منفی درباره پیری توسط شرکت‌هایی که در صنعت زیبایی مشغول به فعالیت هستند، تبلیغ می‌شوند. جامعه‌ی مدرن به‌گونه‌ای به پدیده‌ی پیری می‌نگرد که گویی یک بیماری است. از سوی دیگر، صنعت زیبایی از ما می‌خواهد که محصولات آن‌ها را بخریم یا از روش‌های گران‌قیمت استفاده کنیم تا از کاری که طبیعت در نهایت با همه‌ی ما انجام خواهد داد، جلوگیری کنیم.

تولد یا سالگرد فوت

رویدادهایی مانند روز تولد یا سالگرد فوت می‌توانند باعث گراسکوفوبیا شوند. چراکه این معیارهای سنی ما را به یاد پیر شدن و مرگ و میر می‌اندازند.

تجربیات شخصی در مورد ارتباط با سالمندان

مشاهده‌ی افراد سالمندی که با موقعیت‌های دشوار روبه‌رو می‌شوند، قطعاً می‌تواند احساسات ترسناکی در مورد پیری ایجاد کند. از طرف دیگر، ارتباط نداشتن با افراد مسن هم ممکن است دیدگاه‌های تعصب‌آمیز در مورد پیری را تداوم ببخشد. وقتی شما با هیچ سالمندی در ارتباط نباشید، کلیشه‌ها و پیام‌های منفی جامعه و رسانه‌های اجتماعی را راحت‌تر می‌پذیرید.

چه کسانی به گراسکوفوبیا مبتلا می‌شوند؟

هر کسی می‌تواند تحت تأثیر اضطراب ناشی از افزایش سن قرار بگیرد:

کودکان

کودکان نگران بزرگ‌تر شدن خود هستند، چون با افزایش سن ممکن است دچار اضطراب جدایی شوند یا در مورد پیر شدن و مرگ والدین‌شان احساس نگرانی کنند. همچنین ممکن است از افزایش مسؤولیت‌های خود در خانه و مدرسه بترسند.

نوجوانان و جوانان

نوجوانان و جوانان ممکن است در مورد کاهش سرزندگی، محبوبیت، استقلال و جذابیت خود دچار اضطراب شوند. تحقیق روی بیش از ۲ هزار نفر نشان داد که افراد ۱۸ تا ۳۴ ساله بدبینانه‌ترین دیدگاه‌ها را در مورد پیری دارند:

  • ۴۰ درصد معتقد بودند که زوال عقل با افزایش سن اجتناب‌ناپذیر است.
  • ۲۵ درصد معتقد بودند که ناراحتی و افسردگی در سنین بالا رایج است.
  • ۲۴ درصد معتقد بودند که افراد مسن هرگز جذاب تلقی نمی‌شوند.

بزرگسالان مسن‌تر

افراد مسن ممکن است از بیماری، مرگ و از دست دادن استقلال خود که معمولاً با افزایش سن ارتباط داده می‌شوند، هراس داشته باشند.

گراسکوفوبیا چه تأثیری روی سلامت روحی و جسمی شما دارد؟

تحقیقات نشان داده‌اند که تصورات منفی در مورد پیری با افزایش خطر افسردگی و استرس مرتبط هستند. علاوه بر این، دیدگاه‌های نامطلوب در مورد پیری (به‌ویژه دیدگاه‌های مرتبط با استانداردهای زیبایی غیرواقعی) می‌توانند در افراد سالمند به نارضایتی از بدن و کاهش اعتماد به نفس منجر شوند. درنتیجه، بعضی از افراد برای غلبه بر تغییرات مرتبط با افزایش سن به‌طور افراطی به درمان‌های زیبایی و جراحی‌های سخت روی می‌آورند.

گراسکوفوبیا می تواند زندگی اجتماعی شما را تحت تأثیر قرار دهد، چراکه اغلب برای جلوگیری از محرک‌های اضطراب باعث انزوای خودخواسته می‌شود. برای مثال، ممکن است فرد از ترس اینکه زانوهایش آسیب ببیند از پیاده‌روی کردن با دوستان خود اجتناب کند یا چون نگران پیری زودرس پوست در اثر مواجهه با نور خورشید است از رفتن به ساحل خودداری کند. از آنجاکه حفظ ارتباطات اجتماعی برای سلامت روان حیاتی است، انزواطلبی مشکل را تشدید می‌کند.

علاوه بر این، گراسکوفوبیا می‌تواند از جهات مختلف به سلامت عمومی شما آسیب برساند. به‌عنوان مثال، کسانی که تصویر ذهنی منفی در مورد بدن‌شان دارند ممکن است از عادت‌های غذایی ناسالم پیروی کنند. بر اساس تحقیقات، افرادی که به کلیشه‌های منفی مبتنی بر سن اعتقاد دارند، ممکن است از سلامت جسمانی کمتری برخوردار باشند و به‌طور متوسط ​​۷/۵ سال کمتر عمر کنند.

چگونه بر ترس از پیری یا گراسکوفوبیا غلبه کنیم؟

اگرچه نمی‌توانیم از زمان پیشی بگیریم یا از سپری شدن آن جلوگیری کنیم، اما می‌توانیم برای سالم‌تر پیر شدن چند تکنیک مؤثر را بیاموزیم. رعایت نکات زیر به شما کمک می‌کند که با ترس از پیری مقابله کنید و از زندگی خود رضایت بیشتری داشته باشید:

۱. پیری را به‌عنوان یک هدیه در آغوش بگیرید

پیری یک رویداد طبیعی است که می‌توان آن را هدیه‌ای در نظر گرفت که همه در طول زندگی خود دریافت نمی‌کنند. به این فکر کنید که بعضی از افراد زودتر از موعد فوت می‌کنند و از پیر شدن لذت نمی‌برند. چنین تفکری باعث می‌شود که به دوران سالمندی به‌عنوان یک امتیاز نگاه کنید.

۲. برای خرد، تدبیر و کاردانی خود جشن بگیرید

معمولاً بالا رفتن سن با افزایش دانش و خرد همراه است. هر سال درس‌هایی را که از زندگی یاد گرفته‌اید، بنویسید و مستند کنید. شاید بتوانید در روز تولد خود این یادداشت‌ها را با خانواده و دوستان‌تان به اشتراک بگذارید و افزایش دانش و تجربه‌ی خود را جشن بگیرید.

۳. ارزش را در تجربیات زیسته‌ی خود ببینید

به این فکر کنید که در حال حاضر دانش شما نسبت به ۱۰ سال گذشته چه تغییری کرده است. تجربه‌ی زیسته‌ی شما برای جنبه‌های مختلف زندگی حرفه‌ای و شخصی‌تان یک دارایی ارزشمند به شمار می‌رود. شما می‌توانید دانش و تجربه‌ی خود را در اختیار دیگران قرار دهید و حتی آن را به چیزی بالقوه سودآور تبدیل کنید. برای مثال، با نوشتن یک وبلاگ تجربیات خود را ثبت کرده و آن‌ها را با دیگران به اشتراک بگذارید.

۴. سلامتی خود را در اولویت قرار دهید

به اندازه‌ی کافی ورزش کنید، یک رژیم غذایی متعادل داشته باشید و در صورت نیاز به‌دنبال مراقبت‌های پزشکی باشید. هر کاری که سالم پیر شدن را تشویق کند، می‌تواند به شما احساس قدرت ببخشد.

۵. به‌دنبال حمایت اجتماعی باشید

با همسالان خود که از بدن‌شان راضی هستند، ارتباط برقرار کنید. وجود این گروه‌ی حمایتی به شما کمک می‌کند که احساس بهتری نسبت به تغییرات بدن‌تان داشته باشید.

۶. بر آنچه که بدن شما می‌تواند انجام دهد تمرکز کنید

برای آنچه که ذهن و بدن شما قادر است به آن دست پیدا کند، سپاسگزار باشید. تمام کارهایی را که بدن شما می‌تواند انجام دهد یادداشت کنید، مانند در آغوش گرفتن دوستان و اعضای خانواده، بلند کردن یک جعبه‌ی سنگین یا تکمیل یک جدول کلمات متقاطع پیچیده.

۷. در مورد ارزش خود فکر کنید

از فعالیت‌هایی که در طول روز انجام می‌دهید و ارزش واقعی شما را در خانواده، محل کار یا جامعه منعکس می‌کنند، یک فهرست تهیه کنید. این کار به شما کمک می‌کند که هدف وجودی خود را تشخیص دهید.

۸. تجربیات جدید کسب کنید

به یادگیری فعالیت‌های جدید، توسعه و پرورش سرگرمی‌های خود و ملاقات با افراد جدید ادامه دهید. داشتن این تجربیات به شما این امکان را می‌دهد که یک زندگی شاداب‌، هیجان‌انگیز و چالش‌برانگیز داشته باشد.

۹. در فعالیت‌های داوطلبانه شرکت کنید

در صورت امکان، در جامعه، محله یا محل کار خود برای کمک به دیگران داوطلب شوید. با کمک کردن به جامعه می‌توانید به این افسانه که پیری با تنهایی و بی‌فایده بودن مرتبط است، پایان ‌دهید.

۱۰. به الگوها نگاه کنید

در جامعه، محل کار، رسانه‌های اجتماعی و… به‌دنبال افرادی باشید که از پیری استقبال می‌کنند. در مورد این افراد و ویژگی‌هایی که باعث شده‌‌اند همیشه از زندگی خود راضی باشند، تحقیق کنید. این راهکار می‌تواند به‌ویژه برای جوانانی که از پیر شدن می‌ترسند، مفید باشد. دوستی با افراد مسن‌تر نگرش شما را در مورد پیری تغییر می‌دهد و از اضطراب مرتبط با افزایش سن می‌کاهد.

۱۱. به‌دنبال کمک حرفه‌ای باشید

هیچ‌کس نباید به‌تنهایی با ترس از پیری روبه‌رو شود. اگر ترس شما از پیری غیرطبیعی و مداوم است و بر عملکرد روزانه‌ی شما تأثیر منفی گذاشته است، در اسرع وقت به‌دنبال کمک حرفه‌ای باشید.

کلام پایانی

گراسکوفوبیا به ترس شدید از پیری اشاره دارد که می‌تواند سلامت جسم و روان را تحت تأثیر قرار دهد. بیشتر مردم به این دلیل از پیر شدن می‌ترسند که به زمان مرگ خود نزدیک می‌شوند. بعضی از افراد هم به این خاطر که ممکن است توانایی انجام فعالیت‌های روزمره را از دست بدهند یا به بیماری‌های لاعلاج مبتلا شوند، دوست ندارند وارد دوران سالمندی شوند. اگر از پیر شدن می‌ترسید، از توصیه‌های این مقاله برای غلبه بر احساسات ناخوشایند خود کمک بگیرید و در صورت لزوم به‌ متخصص مراجعه کنید.

منبع: livestrong

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
4 + 16 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.