۱۰ ویژگی رفتاری که هرگز در افراد موفق نمی‌بینید

۱۰ ویژگی رفتاری که هرگز در افراد موفق نمی‌بینید

در این مقاله از زبان استیو توباک (Steve Tobak) نویسنده‌ی کتاب «رهبران واقعی دنباله‌رو نیستند» با ۱۰ رفتاری آشنا می‌شویم که او در آدم‌های موفق ندیده‌ است. توباک که در گذشته در مقام مدیر ارشد کار کرده است، مشاور مدیریتی نیز هست. او این چنین می‌نویسد: «وقتی دهه‌ها با مدیران و رهبران کسب‌و‌کارها به عنوان مشاور کار می‌کنید حقیقتا انتخابی ندارید جز اینکه مشاهده کنید در دراز مدت موفقیت‌ها و شکست‌ها از کجا آب می‌خورند. یکی از مسائلی که متوجه شده‌ام این است که آنچه موفقیت یا شکست افراد را تعیین می‌کند ویژگی‌های ذاتی یا عادت‌های شخصی‌شان نیست بلکه رفتارشان است.»

منظورم از «رفتار» چیست؟ منظور این است که فرد تحت استرسِ طولانی‌مدت چه واکنشی نشان می‌دهد. اینکه آیا به تعهداتی که دارد عمل می‌کند یا نه. چگونه با دیگران ارتباط برقرار می‌کند. نگرش او به مشتریانش چیست. چقدر حاضر است برای انجام درستِ کارها، سخت تلاش کند. اینکه آیا متمرکز و منظم است یا پراکنده و مشوّش. منظور از رفتار چنین مواردی است.

اعتراف می‌کنم مدیران و کارآفرینان ناکارآمدی را سراغ داشته‌ام که مدتی برای خودشان به خوبی کار کرده‌اند. اما دیر یا زود، زمانی که فشار و مشکلات از راه می‌رسند، رفتارهای خود تخریب‌‌گرایانه‌‌شان آغاز می‌شود که تاوان آن را به سختی می‌دهند. متأسفانه، اینها اغلب کسب‌وکارشان را نیز با خودشان به نابودی می‌کشانند.

اگر قصدِ انجامِ کار بزرگی را در طولانی‌مدت دارید، ممکن است بخواهید نگاهی عمیق و دقیق در آیینه به خودتان بیندازید و ببینید آیا هیچ کدام از رفتارهای محدود کننده‌ی کسب‌وکار که در ادامه بیان کرده‌ایم، درباره‌ی رفتار شما هم صدق می‌کند یا نه؟

۱. زودباوری

گیرم که همه‌ی ما بی‌تجربه و زودباور به دنیا می‌آییم. اما هر چه زودتر به زیرکی و شَک رو بیاورید بهتر می‌توانید پیشرفت کنید. دلیل ساده‌ای برای این مسئله وجود دارد: ساده‌لوح‌ها و احمق‌ها برنده نمی‌شوند. یاد بگیرید به هر چیزی که می‌شنوید یا می‌خوانید به دیده‌ی شک بنگرید و همیشه منبعِ خبر را بررسی کنید.

۲. وحشت‌زدگی

وجودِ موقعیت‌های پرتنش در دنیای کسب‌وکار، عادی‌ است. تقریبا هرگز برنامه‌ها آن‌طور که باید پیش نمی‌روند و بارها همه چیز به شدت خراب می‌شود. در چنین موقعیت‌هایی وحشت‌زدگی بروز می‌کند. در شرایط بحرانی اگر نتوانید آدرنالینی را که بدن‌تان در پاسخ، ترشح می‌کند کنترل کنید و آرامش‌تان را از دست بدهید تقریبا قافیه را باخته‌اید.

۳. تعصب

اشتیاق، محرک بزرگی برای دستیابی به موفقیت است اما وقتی از مرز اشتیاق به سمت تعصب عبور کنید به ضررتان تمام خواهد شد. بارها و بارها این اتفاق را مشاهده کرده‌ام. تعصب منجر به انحرافِ درکِ ما از واقعیت، استدلالِ مخدوش و تصمیم‌گیری‌های بد می‌شود.

۴. تنبلی

آدم‌هایی که برای رسیدن به اهداف بزرگ به پیش می‌روند این حقیقت اساسی را هم می‌دانند که کامیابی نیازمندِ کارِ سخت در طولانی‌مدت است. دلیل این‌ که آنها همیشه تا این حد متمرکز و منظم‌اند همین است. اغلب آدم‌ها سست و بی‌حال‌اند. و دلیل اینکه اغلب آدم‌ها به چیزهای بزرگ نمی‌رسند همین است، به همین سادگی.

۵. فکر کردن به راه‌حل‌های موقتی و آسان

استیو جابز گفته است: «پشتکار، نیمی از آن چیزی است که کارآفرینان موفق را از کارآفرینان ناموفق جدا می‌کند.» و اگر برای کاری که می‌کنید اشتیاق نداشته باشید، به آن نمی‌چسبید. این روزها آدم‌های زیادی، طالب لذت‌های آنی‌اند. اما این ذهنیت، برای رسیدن به موفقیت راه میانبر نمی‌سازد.

۶. برون‌ریزی

انتقالِ هر احساسی که با آن دست‌و‌پنجه نرم می‌کنید (حسادت، شرم، حقارت، حق به جانب بودن و…) به آدم‌هایی که با آنها کار می‌کنید و برون‌ریزیِ آنها با عصبانیت، نه تنها شما و اطرافیان‌تان را رنجیده می‌کند بلکه منجر به از دست دادن شغل‌تان هم خواهد شد.

۷. خودخواهی

اگر طوری رفتار می‌کنید که انگار محور دنیا هستید و دنیا دور شما می‌گردد، به نفع‌تان است که یاد بگیرید این وضع را تغییر بدهید. بیش از حد خودمحور بودن کارایی شما را در هر صورت پایین خواهد آورد. کسب‌وکار راجع به شما نیست؛ راجع به کسب‌وکار است. راجع به تجربه‌ی مشتریان محصولات شماست. فراموش نکنید که در این رابطه چه کسی در خدمت چه کسی است.

۸. زندگی در گذشته یا آینده

حتما می‌توانیم از گذشته درس بیاموزیم اما اردو زدن در گذشته نوعی خود‌تخریبی است. به همین منوال شما ممکن است برای آینده برنامه بریزید یا رؤیاپردازی کنید، اما اگر کارهای شما در زمان حال متمرکز نباشد هرگز به برنامه‌ها و رؤیاهایتان نمی‌رسید.

۹. بی‌خیالی سرخوشانه

این روزها عبارت‌هایی مانند «هر چی کار راه بندازه»، «هرچه پیش آید خوش آید» و «جای نگرانی نیست» زیاد به گوش می‌خورند اما این عبارت‌ها را هرگز از زبان آدم‌های بسیار موفق نمی‌شنوید. این آدم‌ها ممکن است ویژگی‌های زیادی داشته باشند اما بی‌تفاوتی جزو آنها نیست.

۱۰. زودرنجی

اگر آن‌قدر نازک‌نارنجی هستید که با هر انتقادی از کوره در می‌روید و هر مسئله‌ی کوچکی به شما برمی‌خورد، سفر سختی در دنیای کسب‌وکار در انتظارتان است. برای شوخ‌طبعی و فروتنیِ رهبران کسب‌وکارها دلیل خوبی وجود دارد؛ این ویژگی‌ها به نوعی لازمه‌ی کار رهبری هستند. پس خودتان را خیلی جدی نگیرید.

و مورد آخر…

اگر هر یک از مواردی که در این نوشته بیان شد شما را آزرده کرده و بهِتان برخورده است، یعنی حداقل دو یا سه مورد از آنها شامل حال‌تان است که می‌توانید روی آنها کار کنید. از سوی دیگر، بیایید نکته‌ی مثبت این موضوع را ببینیم؛ حداقلش این است که شما جزو آدم‌های بی‌خیال نیستید.

برگرفته از: entrepreneur

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.