همهی ما مهارتهایی داریم که شاید به صورت ویژه و از دوران کودکی روی آنها تمرین کرده باشیم و اکنون در این مهارتها به بالاترین سطح ممکن رسیدهایم. هنر، آشپزی و تعمیر وسایل الکترونیکی از جملهی این مهارت ها هستند. اما با بالا رفتن سن و کاهش تواناییها، شاید تصمیم بگیریم که سرگرمی جدیدی پیدا کنیم و چیزهای جدیدی یاد بگیریم. اینجاست که چرخهی طبیعی زندگی به ما اجازه نمیدهد خیلی راحت تجربههای جدیدی داشته باشیم. اینکه برای تسلط روی یک زبان جدید، یادگیری نواختن یک ساز جدید، دریافت مدرک مربیگری یا یادگیری روشهایی برای انجام تعمیرات خانه وقت کافی داشته باشیم، برای همه امکانپذیر نیست.
اما امروزه دسترسی به فضای مجازی باعث شده است تا یادگیری از هر زمان دیگر آسانتر شود. در ادامه با ۱۰ مورد از بهترین مهارتهایی که میتوانید خودتان آنها را یاد بگیرید آشنا میشوید.
۱. تعمیر وسایل مختلف
شاید دیگر لازم نباشد خودتان چیزی را تعمیر کنید و بتوانید به شخص دیگری پول بدهید تا او این کار را انجام دهد. اما جنبههای مثبت این کار چیست و این کار چه جذابیتی دارد؟ علاوه بر این، چه کسی راضی میشود برای کارهای سادهای که خودش به تنهایی میتواند انجام دهد پول زیادی خرج کند؟
اگر اینکه هر کاری را خودتان انجام دهید با روحیهی شما سازگار است، تعمیر وسایل یکی از سادهترین و مفیدترین مهارتهایی است که میتوانید یاد بگیرید. ویژگی مثبت این مهارت این است که وقتی چیزهای جدیدی یاد میگیرید میتوانید خیلی سریع از آموختههای خودتان استفاده کنید.
اما چگونه باید این مهارت را یاد بگیرید؟
فرقی نمیکند که میخواهید یک وسیلهی پرکاربرد و شناختهشده را تعمیر کنید یا به دنبال تعمیر یک وسیلهی خاص هستید، میتوانید هر چیزی را که لازم دارید در بین ویدیوهای آموزشی موجود در یوتیوب پیدا کنید.
البته این درست است که در بعضی موارد باید برای حل مشکل از یک تعمیرکار ماهر کمک بگیرید چرا که اینگونه نیست که شما با دیدن چند ویدیوی آموزشی مهارت کافی در این زمینه را پیدا کنید. اما فراموش نکنید که وقتی چیزی خراب میشود، میتواند فرصتی باشد تا روش تعمیر آن را یاد بگیرید.
۲. یک مهارت هنری
اگرچه معمولاً درآمد زیادی برایتان نخواهد داشت، اما مهارتهای هنری بسیار مفید هستند؛ چراکه تواناییهایی فنی را در اختیار شما میگذارند که با استفاده از آنها میتوانید آثار زیبایی خلق کنید. شما باید موضوع مورد علاقهی خودتان را پیدا کنید و یادگیری مهارتی که به آن نیاز دارید به استعداد فنی و تمرینات شما بستگی دارد.
فرقی نمیکند که نقاشی، عکاسی، سفالگری یا هر فعالیت هنری دیگر را انتخاب کنید، باید هر روز تمرین کنید تا مهارت کافی برای خلق آثار زیبا را پیدا کنید. شاید کمی طول بکشد تا خودتان بتوانید به خوبی نقاشی بکشید، عکسهای خوبی بگیرید و چیزهای سفالی زیبایی بسازید، اما اگر هر روز بین ۱۵ تا ۳۰ دقیقه برای یادگیری این مهارتهای هنری وقت بگذارید موفق خواهید شد. به علاوه اینکه پرداختن به فعالیتهای هنری میتواند راهکار خوبی برای تفریح و استراحت در پایان روز باشد.
۳. دفاع شخصی
چه کسی دوست دارد کتک بخورد؟ اگر ترجیح میدهید در یک درگیری غیرمنتظره آسیب نبینید، شاید زمان آن رسیده که مهارت دفاع شخصی بیاموزید.
اگرچه داشتن یک حریف تمرینی میتواند در یادگیری دفاع شخصی بسیار مفید باشد، اما میتوانید به تنهایی هم این مهارت را یاد بگیرید.
با اینکه هیچ کسی نمیخواهد در شرایطی قرار بگیرد که به استفاده از تکنیکهای دفاع شخصی نیاز پیدا کند، اما یادگیری این مهارت و استفاده از آن احتمال آسیب دیدن در درگیریها را کاهش میدهد.
۴. مهارتهای مرتبط با طراحی
اگرچه طراحی دانشی است که سلیقه و مرور زمان روی آن تأثیر میگذارد اما قواعد ثابتی هم دارد که نتیجهی به کار بستن آنها زیباتر شدن است. یادگیری اصول اولیهی طراحی میتواند بسیار مفید باشد؛ چراکه هر کسی میتواند در فعالیتهای روزمرهی خود این اصول را پیاده کند و زیبایی بیشتری را به نمایش بگذارد.
البته یادگیری مهارتهای مرتبط با طراحی یک عنوان بسیار کلی است که از طراحی داخلی و چیدمان گرفته تا یادگیری کار با فتوشاپ را شامل میشود. این نکته را هم فراموش نکنید که قرار نیست به یک طراح حرفهای تبدیل شوید و همین که بتوانید نیازهای خودتان را برآورده کنید کافی است. این مهارتها میتوانند تأثیر خودشان را در انتخاب یک چیدمان بهتر برای وسایل خانه یا طراحی یک تصویر زمینهی جذاب نشان دهند.
۵. درس خواندن
شاید با خودتان فکر میکنید که ای کاش بیشتر درس میخواندید و گمان میکنید که دیگر نمیتوانید این کار را انجام دهید. فرقی نمیکند که به ریاضیات علاقه دارید یا علوم انسانی، حسابداری را ترجیح میدهید یا حقوق، احتمالاً میتوانید آموزش هر درسی را که بخواهید در فضای مجازی پیدا کنید.
امروزه بسیاری از مراکز آموزشی اقدام به برگزاری دورههای غیرحضوری میکنند که شرکت در آنها یک راهکار عالی برای جبران کموکاستیهای تحصیلی است. کافی است کمی در فضای مجازی پیرامون دورههای آموزش مجازی جستوجو کنید؛ میتوانید دورهی آموزشی درس مورد علاقهی خودتان را پیدا کنید.
نکتهی جالب دربارهی برخی از این دورههای غیرحضوری این است که شما میتوانید دورهی آموزشی را به صورت کامل دریافت کنید و بر اساس زمانبندی خودتان برای یادگیری آن اقدام کنید. در واقع، هر روز به اندازهای که میتوانید برای درس خواندن وقت بگذارید. به علاوه اینکه لازم نیست در همهی مباحث تسلط داشته باشید و میتوانید روی موضوعاتی که میخواهید یا نیاز دارید بیشتر وقت بگذارید.
اگرچه برای گذراندن بعضی از این دورههای غیرحضوری مدرکی دریافت نخواهید کرد اما میتوانید تا اندازهای دانش خودتان را افزایش دهید و این قسمت مهم ماجرا است.
۶. مهارتهایی در زمینهی فناوری
فناوری برای ما اهمیت دارد و وقتی بتواند بیشتر خواستههای ما را برآورده کند مهمتر میشود. اگرچه برای یادگیری دربارهی فناوریها حد و مرزی وجود ندارد، اما فراگیری بعضی مهارتها میتواند شروع خوبی باشد. میتوانید اطلاعاتی دربارهی سختافزارهای کامپیوتر کسب کنید و با یادگیری راهاندازی کامپیوتر شروع کنید.
۷. نواختن یک ساز جدید
فرقی نمیکند که نواختن یک ساز را بلد باشید و بخواهید نواختن یک ساز جدید را یاد بگیرید یا اینکه دربارهی موسیقی هیچگونه دانشی نداشته باشید، در فضای مجازی میتوانید آموزش هر چیزی را که بخواهید پیدا کنید. به نواختن چه سازی علاقه دارید؟ گیتار، پیانو، درام، فلوت یا ویولن؛ میتوانید برای یادگیری هر کدام از این سازها تعداد زیادی ویدیوی آموزشی در یوتیوب پیدا کنید. همچنین میتوانید علاوه بر نواختن سازها، دربارهی تئوری موسیقی هم مطالبی یاد بگیرید.
وقتی کمی پیشرفت کردید، میتوانید با هزینهای اندک یک استودیوی ضبط خانگی ایجاد کنید، استعداد خود را به تصویر بکشید و آن را با دیگران به اشتراک بگذارید.
۸. آشپزی حرفهای
امروزه با وجود تعداد زیادی سایت آشپزی و ویدیوهای آموزشی در فضای مجازی، تعجبی ندارد که هر کسی بتواند به یک سرآشپز حرفهای تبدیل شود.
اگر میخواهید بهتر آشپزی کنید، در فضای مجازی چیزهای زیادی برای یادگیری وجود دارد. با فراگیری نکات و روشهایی که تا به امروز نمیدانستید، نه تنها خودتان از آشپزی لذت بیشتری میبرید بلکه مهمانانی که دعوت میکنید هم هیجانزده خواهند شد.
۹. یک زبان جدید
برای بسیاری از افراد، یادگیری یک زبان جدید در ابتدای فهرست اهداف زندگی قرار دارد. خوشبختانه امروزه برای یادگیری یک زبان جدید و تسلط بر آن در کوتاهترین زمان ممکن تکنیکهای خلاقانهای طراحی شده است. اگرچه با استفاده از این تکنیکها، باید هنوز هم زیاد تمرین کنید و هر روز وقت بگذارید اما میتوانید بعد از گذشت ۶ ماه به سطح قابل قبولی در یادگیری یک زبان جدید برسید. میتوانید علاوه بر ویدیوهای آموزشی، از اپلیکیشنهای آموزش زبان هم استفاده کنید.
۱۰. کدنویسی
یادگیری کدنویسی نه تنها یک راهکار عالی برای ایجاد برنامههایی با کاربردهای شخصی است، بلکه مهارتی است که وقتی به دنبال پیدا کردن شغل هستید میتوانید روی آن حساب کنید. برای یادگیری کدنویسی باید با زبانهای برنامهنویسی و توسعهی وب آشنا شوید. شما میتوانید در کمتر از یک سال با استفاده از دورههای آموزشی موجود در فضای مجازی و همچنین استفاده از اپلیکیشنهای آموزشی به اندازهای در کدنویسی مهارت پیدا کنید که برای خودتان یک اپلیکیشن بسازید.
نکتهی مهم در یادگیری کدنویسی انجام دادن یک پروژه همزمان با یادگیری است. این پروژه حتی اگر بسیار ساده باشد میتواند به شما کمک کند چرا که آموزشهای برنامهنویسی بدون اجرای آموختهها در یک پروژه میتواند واقعاً خستهکننده باشد.
منبع: Lifehacker