گزارش جدید فایننشال تایمز از وضعیت نگرانکننده ویروس کرونا در چین حکایت دارد. برآوردهای غیررسمی از 40 میلیون کیس جدید کووید 19 خبر میدهند.
به نظر میرسد کشمکشهای چین با ویروس کووید 19 تمامی ندارد. بعد از اینکه مقامات چینی از موضع سفت و سخت خود در قبال ویروس کرونا عقبنشینی کردند، این ویروس حالا با سرعت در بزرگترین شهرهای چین در حال گسترش است. وضعیت کنونی این کشور نشان از عدم آمادگی دولت پکن جهت مقابله با کرونا دارد.
چین با کمبود گسترده دارو مواجه شده است و بنا به گزارش ساکنان شانگهای، شنژن و شهرهای دیگر، موجودی داروهای درمان تب و تستهای کرونا در داروخانهها به پایان رسیده است. در شبکههای اجتماعی هم میتوان تصاویر ازدحام شدید جلوی کلینیکهای کرونا و در مقابل، خیابانهای خالی از جمعیت را دید.
بهادعای فایننشال تایمز، درحالی که فقط چند هفته از توقف قرنطینه سرسختانه و تستهای عمده دولت چین میگذرد، شیوع کرونا زندگی عادی مردم را مختل کرده است. در خیلی از شهرهای چین ساکنان با مریضی دست و پنجه نرم میکنند یا برای اینکه به کرونا مبتلا نشوند، ترجیح دادهاند در خانههای خود بمانند. در شانگهای و سایر شهرها هم کلاسهای بخش عمده دانشآموزان بهصورت مجازی برگزار میشود.
دولت چین طی چند وقت اخیر گستره تستهای کرونا را کاهش داده و ضمن این، دیگر مشخص نکرده است که طبق معیارهای آن چه افرادی «بدون علامت» بهحساب میآیند. به همین ترتیب، در مقطع کنونی کمبود دادههای موثق درباره شیوع کووید در چین بهوضوح به چشم میآید. چین در شنبه گذشته از ابتلای محلی 2028 نفر جدید به ویروس کرونا خبر داد.
آمار و ارقام غیر رسمی موجود در حال حاضر، نگرانکننده بهنظر میرسند. بر اساس برآوردهای آمارشناسی تازهکار با نام Chenqin که جریانهای سرچ آنلاین را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده، تعداد کیسهای جدید کرونا در محدوده 40 میلیون قرار میگیرد! ضمن اینکه مبتلایان در پکن را 39 درصد برآورد کرده است. بر پایه تخمینهای صورتگرفته، شهرهای چونگکینگ، گوانگژو و شانگهای بهترتیب با 29، 16 و 11 درصد ابتلا مواجه بودهاند. ظاهراً چندین شهر نظیر پکن و شیجیاژوانگ از اوج اولین موجهای کرونا خود عبور کردهاند و تعداد متبلایان روزانه رو به کاهش رفته است.
علاوه بر این، 45 درصد از 114 هزار شرکتکننده در نظرسنجی رسانه دولتی چینی Beijing News اذعان داشتهاند که به کرونا مبتلا شدهاند یا دوران نقاهتشان را پشت سر گذاشتهاند. نهایتاً نباید از این نکته چشمپوشی کرد که شیوه برآورد آمار و ارقام مذکور مورد تایید کارشناسان نیست، هرچند این آمار با بازخورد قابل توجهی در فضای مجازی مواجه شدهاند.
منبع :Financial Times