در سپتامبر سال ۲۰۱۴، سهام شرکتی چینی برای نخستین بار در بورس ایالات متحده عرضه شد. شرکتی که بیشتر مردم آمریکا حتی نام آن را هم نشنیده بودند. مبلغ بهدستآمده از عرضهی اولیهی سهام شرکت علیبابا از مجموع مبالغ عرضهی سهام شرکتهای گوگل، فیسبوک و توئیتر بیشتر بود. این شرکت چینی که در غرب و علیالخصوص ایالات متحده، شرکتی گمنام بهحساب میآمد، توانسته بود طی ده سال پیش از عرضهی اولیهی سهامش، قدمبهقدم مسیر ترقی را بپیماید و بدل به بزرگترین بنگاه تجارت الکترونیک دنیا شود. مشتریهای علیبابا در سپتامبر ۲۰۱۴ تقریباً دوبرابر مشتریهای آمازون بودند و تقریباً تمامی نقلوانتقالات مالی مربوط به حوزهی تجارت الکترونیک در چین، تنها از آن همین یک شرکت بود. اما علیبابا چطور به این جایگاه رسید؟
تیم میدونی مگ در ادامهی مسیر ترجمه کتابهای پرفروش دنیا و انتشار آنها به صورت پاورقی، تصمیم گرفت تا پس از انتشار آنلاین و دنبالهدار این کتابها، آنها را به صورت یکجا و در قالب کتابهای کاغذی و الکترونیکی هم منتشر کند تا مخاطبان ما بتوانند از خواندن این کتابها به صورت یکجا لذت ببرند. کتاب امپراطوری اپ نوشتهی چاد مورتا با ترجمهی روان مریم قمری اولین کتابی بود که در سه قالب کاغذی، صوتی و الکترونیکی منتشر شد و استقبال بینظیر مخاطبان میدونی مگ و علاقمندان کتابهای حوزهی کسب و کار را به دنبال داشت. پس از رسیدن کتاب امپراطوری اپ به چاپ دوم، انتشار کتاب دنیای علیبابا هم به صورت پاورقی در میدونی مگ به پایان رسید و با تلاش شبانه روزی اعضای تیم میدونی مگ و همراهی همهجانبهی انتشارات نوین کتاب گویا در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران عرضه شد.
در کتاب دنیای علیبابا ماجرای همراهی با مدیران و مؤسسان این شرکت را از زبان پورتر اریسمن میشنویم. نخستین کارمند غربی که به علیبابا پیوست و از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۸ مدیر بخش بازاریابی بینالملل آن شرکت بود. اریسمن مسیر طولانی و پرفرازونشیب علیبابا را روایت میکند و به خواننده نشان میدهد که چطور جک ما، معلمی ساده که دو بار در آزمون ورود به دانشگاه رد شد، بعدها توانست علیبابا را تأسیس کند. اریسمن توضیح میدهد که چطور علیبابا، این شرکت نوپای کوچک، توانست با رهبری جک ما به غولی بزرگ در عرصهی تجارت الکترونیک بدل شود.