کتاب‌هایی که ممکن است ترامپ را از کاخ سفید بیرون کنند!

کتاب‌هایی که ممکن است ترامپ را از کاخ سفید بیرون کنند!

سه کتاب که ممکن است سرنوشت انتخابات آمریکا را تغییر دهند! هر چه به انتخابات آمریکا نزدیک‌تر می‌شویم، حواشی و اخبار درباره‌ی دونالد ترامپ چهل و پنجمین رئیس‌جمهور آمریکا بیشتر می‌شود.  البته که او از قبل از ریاست جمهوری و در دوران تبلیغات انتخاباتی سال ۲۰۱۶ هم در مرکز توجه رسانه‌ها بود زیرا کمتر کسی باور می‌کرد در کارزار انتخاباتی و در مقابل هیلاری کیلنتون ،نامزد حزب دموکرات که فاکتورهای بیشتری برای برنده شدن داشت‌، شانس رئیس‌جمهور شدن داشته باشد.

هر چه بیشتر به برگزاری انتخابات آمریکا نزدیک می‌شویم، تنور بحث‌ و بررسی درباره سرنوشت او در این انتخابات بیشتر داغ می‌شود. در این میان انتشار چند کتاب جنجالی جدید علیه ترامپ، به‌عنوان یکی از عوامل تأثیرگذار بر محبوبیت و میزان آرای نهایی وی شناخته می‌شوند.

اما کتاب‌هایی که ممکن است بر سرنوشت یکی از مهم‌ترین انتخابات آمریکا تأثیر بگذارند کدامند؟

آنچه در اتاق اتفاق افتاد

این روزها کتاب آنچه در اتاق اتفاق افتاد (The Room Where It Happened: A White House Memoir) نوشته‌ی جان بولتن ۷۲ ساله، سیاستمدار با سابقه‌ی آمریکایی سر و صدای بسیاری در محافل خبری و سیاسی برپا کرده است. کتابی که حتی پیش از انتشار هم در معرض اعتراضات هوادارن ترامپ و خود او قرار گرفت و تا مدتی از انتشار آن جلوگیری شد، شاید برای اینکه همه حدس می‌زدند بولتون قرار است چه اسنادی را از اتاق فکر ترامپ را فاش کند!

بولتن ۴۵۳ روز را در اتاقی گذارند که مهم‌ترین اتفاقات و تصمیمات عجیب و غریب ترامپ در آن اتفاق افتاد. حضور او در این اتاق این امکان را فراهم کرد تا جامع‌ترین و قابل توجه‌ترین گزارش از دولت ترامپ را در قالب یک کتاب به گوش همگان برسد.  او از جزئی‌ترین اتفاقات هم چشم‌پوشی نکرد و حتی به گفت‌وگوهای ترامپ و همکارانش را هم با وسواس خاصی پرداخت تا به هدف اصلی‌اش که نشان دادن بی‌کفایتی و غیر‌قابل اعتماد بودن ترامپ بود را به رخ بکشد.

ارجاعات متعدد بولتن در این کتاب به کشورهایی چون ایران، چین، سوریه، کره شمالی،‌ فلسطین و… باعث شده تا به نوعی مهم‌ترین مسائل سیاسی معاصر در این کتاب مرور شود و همین نکته تأثیر قابل توجهی در فروش بالای این کتاب در پلتفرم‌هایی مثل آمازون داشته است.

همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد این کتاب در فرصت کوتاهی به زبان‌های زیادی ترجمه شد و ناشران زیادی در ایران هم سراغ ترجمه این کتاب رفته‌اند که از جمله می‌توان به انتشارات نگاه، ثالث، روزنه و امیرکبیر اشاره کرد.

روابط ایران و آمریکا و سیاست خارجه ترامپ و همچنین تصمیمات او درباره برجام یکی از مهم‌ترین محورهای این کتاب است که می‌تواند برای مخاطبان فارسی زبان بسیار جالب باشد.

کتاب آنچه در اتاق اتفاق افتاد، با ترجمه محمد خجسته توسط انتشارات نگاه منتشر شده و برای علاقه‌مندان به کتاب الکترونیک در فیدیبو قابل دسترس است.

در بخشی از این کتاب می‌خوانیم:

تحلیل،‌ برنامه‌ریزی، نظم و انضباط فکری،‌ ارزیابی نتایج،‌ اصلاحات دوره‌ای و مانند این‌ها از نظر ترامپ سد راه تصمیمات ریاست جمهوری هستند و به مذاق او چندان خوش نمی‌آیند. شما فقط ظاهر ماجرا را می‌بینید. بنابراین، نمی‌توان انکار کرد که انتقال قدرت ترامپ به طور جبران ناپذیری سرهم‌بندی شد.

بیش از حد و همیشه ناکافی یا چگونه خانواده ما خطرناک‌ترین مرد جهان را به وجود آورد؟

همین تیتر کافی است تا بدانیم قرار است وارد روابط خانوادگی ترامپ شویم! این کتاب توسط «مری ال ترامپ» برادرزاده ترامپ نوشته شده و به بخش‌هایی از زندگی و شخصیت او پرداخته است که برای بسیاری از مردم دنیا جالب است. مطمئنا جنجال‌برانگیز بودن مهم‌ترین صفت این کتاب است، چون در آن با جزئیات زندگی خصوصی و خانوادگی مرد اول جهان روبه‌رو می‌شویم.

مری ترامپ در این کتاب چهره‌ای منفور و غیرقابل اعتماد از عموی خود توصیف کرده است. او ترامپ را مردی بسیار خودشیفته، عجول و متقلب می‌داند و این نظر زمانی تأثیر‌گذارتر است که بدانیم مری ترامپ یک روان‌شناس بالینی است و همین تخصص اوست که اجازه می‌دهد به لایه‌های شخصیتی عمویش بیشتر بپردازد.

در کتاب مری انتقام سختی از پدربزرگ مستبدش هم گرفته است. وی «فرد ترامپ»‌ را بازیگر اصلی در شکل‌گیری شخصیت و تصمیمات دونالد می‌داند. او که پس از جنگ جهانی دوم در معاملات زمین و ملک قدرت گرفته بود توانست زمینه پیشرفت هر چه بیشتر پسرش را فراهم کند. البته که این تنها تأثیر او نبود، مری در این کتاب به تفاوت‌های بارز برخورد پدربزرگش با پدر و عمویش هم پرداخته و او را مسؤول بسیاری از ناسازگاری‌های خانواده می‌داند.

در کنار موضوعات خانوادگی، مری در این کتاب زوایای دیگری از زندگی ترامپ را هم نشان داده است؛ از جمله، تقلب در دوران مدرسه، ضد زن بودن او،‌ نژاد‌پرستی و غیره. از میان ترجمه‌های فارسی این کتاب، ترجمه پوریا حسنی منتشر شده توسط انتشارات مهر‌اندیش، متن کاملِ این کتاب است که نسخه الکترونیک آن برای علاقه‌مندان در فیدیبو قابل دسترس است.

در بخشی از این کتاب می‌خوانیم:

زمانی که دونالد نامزدی خود را برای پست ریاست جمهوری در ۱۶ ژوئن ۲۰۱۵ اعلام کرد چندان آن را جدی نگرفتم. فکر نمی‌کردم دونالد خودش موضوع را جدی گرفته باشد. او فقط می‌خواست از این موضوع برای تبلیغات رایگان برند خود استفاده کند. قبلا هم چنین کاری کرده بود. وقتی میزان حمایت‌ها از او بالا رفت و وولادیمیرپوتین رئیس‌جمهور روسیه اطمینان داد که کشورش برای حمایت از او در انتخابات هر کاری می‌کند، امکان برنده شدن او افزایش یافت. عمه مریان حین یکی از برنامه‌های ناهارمان گفت:‌«اون یه دلقکه، این هیچ‌وقت اتفاق نمی‌افته.»!

آتش و خشم

این کتاب‌ها تنها کتاب‌هایی نیستند که سعی در بازشناسی چهره ترامپ دارند، پیش از این‌ها و در سال ۲۰۱۸، مایکل وولف نویسنده و تحلیلگر سیاسی اسنادی را در قالب یک کتاب منتشر کرد که در همان روز نخست توجه جهانیان را جلب کرد. کتاب او در واقع گزارشی افشاگرانه و تکان‌دهنده از خلاقیات ترامپ و رفتارش با کارکنان رده بالایش در کمپین‌ انتخاباتی‌اش است و این تازه شروع ماجرا است. زیرا وولف پشت پرده‌ای باورنکردنی از ۹ ماه ریاست جمهوری دونالد ترامپ را هم به‌خوبی به تصویر کشیده است.

در کتاب آتش و خشم، با ترامپی مواجهه هستیم که تصمیات یک‌شبه، عجولانه و غیرخردمندانه‌اش تمام جریانات سیاسی حاکم بر آمریکا و جهان را تحت تأثیر قرار داد. کتاب آتش و خشم به خاطر اهمیت و شهرت زودهنگامش، در ایران هم به‌سرعت فراگیر شد و ترجمه‌ آن توسط علی سلامی و به همت انتشارات مهر‌اندیش روانه بازار شد. موفقیت این کتاب به حدی بود که در روز انتشار به چاپ دوم رسید.

در بخشی از کتاب می‌خوانیم: ترامپ زن باره‌ای بدنام بود و طی مبارزه‌ی انتخاباتی احتمالا به هیزترین مرد دنیا تبدیل شده بود. در حالی که کسی هرگز نمی‌گفت ترامپ درباره‌ی زنان حساس است، او دیدگاه‌های بسیاری در رابطه با کنار آمدن با آن‌ها داشت؛ از جمله نظریه‌ای که با دوستانش در این‌باره مطرح می‌کرد: «هرچه اختلاف سنی بین مردی مسن‌تر و زنی جوان‌تر بیشتر باشد، زن جوان‌تر کمتر خیانت مرد مسن‌تر را جدی می‌گیرد.» اما اینکه بگوییم این ازدواج فقط اسمی بود، دور از واقعیت است. وقتی ملانیا حضور نداشت، ترامپ اغلب درباره‌ی او صحبت می‌کرد. قیافه‌اش را ستایش می‌کرد. اغلب برای ملانیا غریب بود که ترامپ در حضور دیگران این مسائل را بیان می‌کرد. با افتخار و بدون کنایه به مردم می‌گفت: «او یک همسر خوشگل و باحال است.» و وقتی کاملا زندگی‌اش را با او سهیم نبود، خوش و خرم آن را ضایع می‌کرد. می‌گفت: «یک همسر خوشبخت یک زندگی خوشبخت است.»

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
11 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.