کاهش رشد موهای زائد؛ از شر موهای زائد بدن خلاص شوید

کاهش رشد موهای زائد؛ از شر موهای زائد بدن خلاص شوید

موهای زائد و نخواستنی بدن گاهی احساسات ناخوشایندی به وجود می‌آورند. شما هم تجربه رشد موهای زائد را دارید؟ یادتان باشد شما تنها نیستید و خیلی‌ها با این مسئله روبه‌رو هستند. در این مقاله، راه‌هایی را برای کاهش رشد موهای زائد معرفی خواهیم کرد.

وجود موهای زائد در بدن معمولا ژنتیکی است. هیرسوتیسم (Hirsutism) که ناشی از افزایش سطح هورمون‌هایی مانند آندروژن (Androgens) است نیز در رشد موهای زائد نقش دارد. خوشبختانه، درمان‌هایی وجود دارد که به کاهش رشد موهای زائد کمک می‌کنند یا دست‌کم باعث می‌شوند این موها جلوه و نمود کمتری داشته باشند. ایجاد تغییراتی در سبک زندگی نیز در این زمینه نقش مهمی دارد.

البته فراموش نکنید پیش از هر تصمیمی برای تغییر ناگهانی در رژیم غذایی یا شروع به مصرف مکمل‌ها باید با پزشک مشورت کنید.

در ادامه، ما ۳ روش اصلی برای کاهش رشد موهای زائد را به شما معرفی خواهیم کرد.

روش اول: جلوگیری از رشد موهای زائد

هر مشکلی راهی دارد. اگر از وجود موهای زائد پرتعداد روی بدنتان خسته‌اید، جای نگرانی نیست. البته کاملا قابل‌درک است که از چنین چیزی خوشتان نیاید و نگران شوید؛ اما باید بدانید فقط غیرممکن غیرممکن است و همیشه راهی برای مقابله با مشکلات مختلف وجود دارد. برای جلوگیری از رشد موهای زائد نیز به موارد زیر دقت داشته باشید:

۱. ورزش‌کردن و پیروی از رژیم غذایی سالم

با ورزش‌کردن و داشتن رژیم غذایی سالم می‌توانید وزنتان را کم کنید و باعث کاهش رشد موهای زائد شوید. این را می‌دانستید؟ با کاهش وزن، سطح آندروژن کاهش می‌یابد. این هورمون در رشد موهای زائد نقش دارد و کم‌شدن آن شما را از دست موهای زائدتان نجات می‌دهد.

پس بهتر است سبک زندگی سالمی در پیش بگیرید. چگونه:

  • نوشیدنی‌های پرشکر مانند نوشابه و غذاهای فراوری‌شده را کنار بگذارید.
  • دست‌کم ۳ یا ۴ روز از هفته را به‌مدت ۳۰ دقیقه ورزش کنید. با این روش می‌توانید به‌شکلی متعادل و صحیح، وزنتان را کاهش دهید و کنترل کنید.
  • قبل از اینکه تغییراتی گسترده و بزرگ در رژیم غذایی و سبک زندگی‌تان به وجود بیاورید، با متخصصان مشورت کنید و مطمئن شوید روشتان صحیح است و به بدنتان آسیبی وارد نمی‌کند.
  • از پروتئین‌های بدون چربی مانند مرغ، توفو، دانه‌های غلات کامل (دانه‌هایی که تمام بخش‌هایشان حفظ شده و مثلا سبوس دارند و فراوری و تصفیه نشده‌اند)، میوه‌ها و سبزیجات فراوان استفاده کنید.

۲. مصرف چای نعنا برای کاهش رشد موهای زائد

تحقیقات و پژوهش‌های علمی نشان می‌دهند نوشیدن چای نعنا در کم‌شدن سطح آندروژن نقش دارد. چای نعنا یا برگ‌های نعنای تازه را در یک فنجان آب‌جوش (۲۴۰ میلی‌لیتر آب)، به‌مدت ۳ تا ۵ دقیقه دم کنید و بعد برگ‌ها را از آب بیرون بیاورید و آن را بنوشید.

برای مشاهده اثرگذاری چای نعنا روی موهای زائد، ۱ یا ۲ بار در روز از این چای بنوشید.

۳. مصرف فراورده‌های سویا

سویا حاوی فیتواستروژن (Phytoestrogens) است. این ماده نقشی مشابه استروژن در بدن دارد. افزایش موهای زائد ممکن است نتیجه کمبود سطح استروژن باشد؛ بنابراین، برای افزایش میزان استروژن در بدن، می‌توانید از فراورده‌های سویا مانند شیر سویا، ادامامه (سویای نارس پخته‌شده در غلاف) یا برگرهای سویا استفاده کنید.

سعی کنید دست‌کم در یکی از وعده‌های غذایی‌تان از فراورده‌های سویا استفاده کنید.

۴. استفاده از قرص‌های پیشگیری بارداری برای کاهش آندروژن

قرص‌های پیشگیری از بارداری در کاهش رشد موهای زائد نقش دارند. چطور؟ استروژنِ قرص‌های بارداری تلاش می‌کند آندروژن موجود در بدن را بکاهد یا بی‌اثر کند. اگر قرص‌های ضدبارداری مصرف نشوند، سطح آندروژن ممکن است زیاد و زیادتر شود. البته برای مصرف این قرص‌ها جهت کنترل آندروژن باید حتما با پزشک مشورت کنید.

هشدار! قبل از مشورت با پزشک، هرگز مصرف قرص‌های ضدبارداری را شروع نکنید. شاید برایتان خطرناک باشند.

۵. مراجعه به پزشک برای دریافت قرص‌های ضدآندروژن

برای کاهش موهای زائد صورت و بدن می‌توانید از داروهایی برای کاهش سطح آندروژن بدن استفاده کنید. قبل از مصرف باید نزد پزشک بروید و ببینید روش و شیوه کار چیست. زنان تراجنسیتی (Transgender) باید قبل از دریافت این قرص‌ها، حتما با پزشک درباره اثرگذاری درمان مشورت کنند.

۶. استفاده از مکمل‌های ویتامین D

تحقیقات نشان می‌دهند مصرف مکمل ویتامین D تا ۵۰هزار واحد در هر ۲ هفته باعث کاهش رشد موهای زائد بدن می‌شود. برای شروع مصرف این مکمل هم باید از دستورات پزشک پیروی کنید.

  • اگر ویتامین D را بدون تجویز پزشک مصرف کنید، احتمال وقوع عوارض نامطلوبی مانند ضعف ماهیچه‌ها، گیجی، تشنگی مفرط، تهوع و خستگی برایتان وجود خواهد داشت.
  • ویتامین D روی سطح قند خون هم اثر می‌گذارد؛ پس حتما قبل از مصرف با پزشک درباره آن صحبت کنید، به‌ویژه اگر دیابت دارید.

۷. کاهش آندروژن با مصرف مکمل گل صدتومانی

از گل پیونی یا صدتومانی (یا همان صدتومنی) در طب سنتی چینی استفاده می‌شود. احتمالش وجود دارد که مصرف مکمل‌های این گل روی کاهش سطح آندروژن بدن اثر بگذارد. میزان مصرف مکمل‌های گل پیونی وابسته به سن، سطح سلامت بدن و عوامل دیگر است؛ بنابراین در مصرف آن نباید خودسرانه عمل کنید.

روش دوم: کاهش نمود و جلوه موهای زائد

گاهی‌ مصرف مکمل‌ها و مواد مختلف نقش مهمی در کاهش رشد موهای زائد ندارد؛ بنابراین باید به‌سراغ روش‌های دیگری رفت. برای مثال، پاک‌سازی و اصلاح موهای زائد با روش‌های گوناگون راهی برای کاهش جلوه و نمود آنهاست.

۱. اصلاح موهای زائد برای رفع موقتی آنها

اصلاح‌کردن یکی از راه‌های موقتی اما مؤثر برای خلاص‌شدن از دست موهای زائد است.

البته شاید شما هم شنیده باشید که اصلاح مداوم موهای زائد باعث رشد بیشترشان می‌شود؛ اما هیچ مدرک و سند علمی و قطعی‌ای چنین چیزی را ثابت نمی‌کند. با خیال راحت از کرم‌ها و تیغ‌های مناسب برای اصلاح استفاده کنید.

یادتان باشد برای اصلاح، بهتر است که تیغ و مواد دیگر را در جهت خواب موها روی پوست بکشید؛ چون در این صورت اصلاح ساده‌تر می‌شود و احتمال اینکه پوستتان را ببُرید کاهش می‌ِیابد.

  • اصلاح‌کردن موها در کنار استفاده از روش‌های دیگر به کاهش رشد موهای زائد کمک می‌کند.
  • گاهی اصلاح‌کردن باعث می‌شود موهای کوچکی درون فولیکول‌ها بمانند و از زیر پوست بیرون نیایند. برای جلوگیری از چنین چیزی می‌توانید پوست ناحیه اصلاح را با صابون و تمیزکننده‌های دیگر ماساژ بدهید.

۲. وَکس‌کردن بدن برای اصلاح و کاهش موهای زائد

وکس‌کردن یا همان اصلاح با موم کمی درد دارد؛ اما نقش مؤثری در کاهش رشد موهای زائد دارد. در این روشِ اصلاح موهای زائد، موها از ریشه بیرون کشیده می‌شوند و زمانی که دوباره از زیر پوست بیرون می‌آیند، نازک‌تر و ضعیف‌تر خواهند شد. رشد مجدد موها بعد از وکس کُندتر نیز می‌شود. برای وکس‌کردن می‌توانید به مراکز اپیلاسیون و اصلاح مراجعه کنید. البته امکان اصلاح با این مواد در خانه هم وجود دارد.

  • وکس‌کردن مداوم به روشن‌شدن پوستتان (در صورت تیره‌بودن) نیز کمک می‌کند.
  • برای اینکه نتیجه خوشایندی از وکس‌کردن بگیرید، این کار را هر ۲ هفته ۱ بار انجام دهید.
  • اگر بخشی از پوستتان آسیب دیده، از وکس در آن ناحیه استفاده نکنید. منظور از آسیب‌دیده چیست؟ وجود جوش، زخم و عفونت پوستی. اگر پوستتان به هر دلیلی آسیب دیده، صبر کنید تا کاملا خوب شود و بعد به‌سراغ وکس بروید.
  • برای وکس‌کردن بدن و صورت، انتخاب‌های مختلفی وجود دارد. هم می‌توانید پَدهای آماده این کار را از داروخانه‌ها تهیه کنید و هم می‌توانید موم را بخرید، در مایکروویو یا روی اجاق‌گاز گرم کنید و بعد با پارچه تمیز یا پَدهای مناسب اقدام به اصلاح موهای زائد کنید.
  • اگر در خانه از موم یا وکس استفاده می‌کنید، باید به‌سراغ مواردی بروید که قوی‌ترند و اصطلاحا هارد-وکس نام دارند. اینها برای نقاط حساسی مانند صورت، زیر بغل و ناحیه بیکینی مناسب‌ترند. برای بخش‌های دیگری از بدن مانند پاها، کمر، سینه و بازوها از سافت-‌وکس یا موم نرم استفاده کنید.

۳. استفاده از موچین برای اصلاح موها

راه دیگر اصلاح موهای زائد استفاده از موچین است. برای بیرون‌کشیدن موهای زائد ناحیه‌ایِ مانند چانه، می‌توانید از موچین کمک بگیرید. برای این کار یا خودتان دست‌به‌موچین شوید یا به آرایشگرها و متخصصان زیبایی مراجعه کنید. این افراد به‌طور تخصصی به اصلاح موهایتان کمک می‌کنند.

موچین موهای زائد را از ریشه بیرون می‌آورد؛ پس هم نمود و جلوه آنها را کم می‌کند و هم سرعت رشد دوباره‌شان را کاهش می‌دهد. البته دقت کنید استفاده از موچین برای اصلاح درد دارد و ممکن است پوستتان را تحریک کند.

۴. استفاده از کرم‌های موبَر برای رفع موهای زائد و روشن‌سازی پوست

کرم‌های موبر نیز موهای زائد را از روی سطح پوست جدا می‌کنند. البته اگر به‌سراغ این روش می‌روید، باید بدانید سرعت رشد دوباره موها با آن بیشتر از زمانی است که از وکس استفاده می‌کنید. بیشترِ محصولات موبر خاصیت کم‌رنگ‌کردن مو دارند و برای همین، با استفاده‌کردن از آنها، بعد از مدتی موهایتان نازک‌تر و ضعیف‌تر خواهد شد.

  • این روش از اصلاح موهای زائد درد ندارد و کمتر از روش‌های دیگر باعث تحریک پوست می‌شود.
  • دقت کنید برای نقاط مختلف بدن مانند ناحیه بیکینی، صورت، زیر بغل و…، برخی از برندها به‌طور اختصاصی کرم موبر تولید می‌کنند.
  • اگر از این محصولات استفاده می‌کنید، حتما قبل از مصرف به نکاتی که روی جعبه و بروشورها نوشته شده نیز دقت داشته باشید.

۵. دکلره‌کردن یا بی‌رنگ‌کردن موهای زائد

مواد مختلفی برای دکلره‌ یا بی‌رنگ‌کردن موهای زائد وجود دارد. اگر از این محصولات استفاده می‌کنید، حتما حواستان باشد دستورات روی جعبه و بروشور را پیگیری کنید. به تناسب میان محصول و نوع پوست و رنگ موهایتان هم دقت داشته باشید.

  • برای جلوگیری از خشکی پوست، بعد از دکلره‌کردن موهای زائد، زیر دوش آب داغ نروید.
  • از بی‌رنگ‌کردن برای نواحی خاصی از بدن استفاده کنید که موهایی ضخیم‌تر و تیره‌تر دارند، مثلا زیر بغل یا موهای پا.
  • در زمان استفاده از محلول‌ها و مواد بی‌رنگ‌کردن موها، امکان دارد پوستتان تحریک شود؛ اما چند روز بعد از این کار، از لوسیون‌های مرطوب‌کننده استفاده کنید تا همه‌چیز روبه‌راه شود.

روش سوم: ازبین‌بردن موهای زائد بدن برای همیشه

روش‌های دیگری هم برای کاهش رشد موهای زائد بدن وجود دارد؛ روش‌هایی که شما را به‌طور دائمی از دست موهای اضافی خلاص می‌کنند. در ادامه با این روش‌ها آشنا خواهید شد.

۱. الکترولیز موهای زائد

الکترولیز روشی است برای ازبین‌بردن دائمی موهای زائد. در این روش، سوزنی باریک وارد فولیکول موهای زائد می‌شود و با جریانی الکتریکی آن را از بین می‌برد و مانع از رشد مو می‌شود. این روش معمولا برای نواحی کوچکی از پوست با موهای زائد کاربرد دارند و برای نواحی با موهای بیشتر نیاز به تکرار چندباره‌ است. اگر قصد استفاده از روش الکترولیز را دارید، باید به متخصصان و مراکز حرفه‌ای مراجعه کنید.

  • برای خلاص‌شدن همیشگی از شر موهای زائد با روش الکترولیز به ۸ تا ۱۲ جلسه نیاز دارید.
  • شاید بعد از هر جلسه، پوستتان ملتهب و حساس شود؛ اما بعد از چند روز بهبود می‌یابید. استفاده از لوسیون‌های مرطوب‌کننده مانع از خشکی پوستتان می‌شود و آن را تسکین می‌دهد.
  • اگر دچار اختلالات هورمونی مانند مردمویی یا هیرسوتیسم (Hirsutism‌) و سندروم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) هستید، روش‌هایی مانند الکترولیز مناسب‌اند؛ اما با قطعشان، موهای زائد دوباره رشد خواهند کرد.

۲. لیزرکردن موهای زائد

لیزر موهای زائد نتایج سریع‌تری نسبت به الکترولیز نشان می‌دهد؛ اما امکان رشد مجدد موها در بین جلسات درمانی وجود دارد. برای اینکه نتایج مؤثری از این درمان دریافت کنید، باید حدود ۴ تا ۶ جلسه درمانی در طول هفته‌ها داشته باشید.

  • در خلال درمان موهای زائد با لیزر، تولید موهای بدنتان کُند می‌شود. استفاده از این روش عوارضی هم دارد؛‌ مثلا حساسیت و خشکی پوست یا احساس درد. منتها تمامی این عوارض به‌طور خودبه‌خودی بعد از چند روز از بین می‌روند.
  • امکان ازبین‌رفتن دائم موهای زائد به‌کمک این روش وجود دارد؛ اما در برخی موارد، با قطع درمان، موها دوباره رشد می‌کنند و روی سطح پوست ظاهر می‌شوند.

۳. استفاده از کرم افلورنتین

افلورنتین (Eflornithine) کرمی است که با کاهش نوعی آنزیم طبیعی در بدن، رشد موها را کند می‌کند. این دارو در مقابل آنزیمی می‌ایستد که موجب رشد موها می‌شود. استفاده از افلورنتین سرعت رشد موها را کُندتر می‌کند و به آنها حالت روشن‌تر و نازک‌تری می‌دهد. تا زمانی که از این کرم استفاده می‌کنید، شاهد نتایجش هم خواهید بود.

عوارض افلورنتین شامل قرمزی و تحریک پوستی می‌شود و سردرد هم به همراه می‌آورد. خارش بدن و سوزش پوست نیز از نتایج احتمالی مصرف این کرم است.

شما بگویید

با روش‌های مختلف کاهش رشد موهای زائد آشنا شدید. تاکنون از کدام‌یک از اینها استفاده کرده‌اید؟ فکر می‌کنید اثرگذاری کدام مورد بیش از بقیه است؟

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
13 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.