پزشکان بیمارستان Great Ormond Street شهر لندن برای اولین بار در دنیا با استفاده از درمان ژنتیکی سرطان را درمان کردهاند.
شرکت Cellectis پیش از این تنها روی موش راهکارهای درمانیاش را آزمایش کرده بود.
«لیلا ریچاردز» انگلیسی که یک سال بیشتر ندارد، از پنج ماه پیش به سرطان خون حاد (لوکمیا) دچار شده بود؛ طوری که بیماریاش غیرقابل درمان بود. پزشکان برای مقابله با سرطان او، از سلولهای تغییر ژنتیکی یافته استفاده کردهاند. هنوز هم برای اینکه درمان لیلا را قطعی دانست زود است، اما محققان میگویند پیشرفتی که او داشته است، تا به حال در علم پزشکی سابقه نداشته است.
پزشکان پس از اینکه بیماری لیلا را کشف کرده بودند، از شیمیدرمانی و پیوند مغز استخوان برای درمان او استفاده کردند، اما پاسخی از این راهکارها نگرفتند.
دکترها زنده ماندن لیلا را رد کرده بودند. با این حال، پدر او تصمیم میگیرد تا به شرکت Cellectis که در زمینهی زیستفناوری فعالیت میکرد برای انجام تحقیقات روی دخترش اجازه دهد. شرکت Cellectis پیش از این تنها روی موش راهکارهای درمانیاش را آزمایش کرده بود.
سلولهایی که برای درمان لیلا استفاده شدند، توسط تغییرات ژنتیکی پیشرفته ساخته شده بودند. محققان از قیچیهای میکروسکوپی برای DNA داخل سلولها استفاده کردهاند. این سلولها برای از بین بردن سلولهای لوکمیا طراحی شده بودند. سپس این سلولها به بدن لیلا تزریق شدند. لیلا همچنین برای بازگشت سیستم ایمنی بدنیاش دوباره به یک پیوند مغز استخوان نیاز داشت.
چند ماهی بیشتر از کشف سرطان در لیلا نمیگذرد و او نهتنها زنده است، بلکه اثرات لوکمیا دیگر در بدناش هم وجود ندارد.