چگونه فرزندانی خوب تربیت کنیم؟

چطور فرزندانی خوب تربیت کنیم؟

کودکان بسیار حساس هستند، رفتار و گفتار والدین و اطرافیان می‌تواند به‌سرعت بر آنها تأثیر بگذارد و شخصیت آینده‌شان را شکل بدهد. پس نباید در تربیت فرزندان‌تان از روش آزمون و خطا استفاده کنید، چون هر اشتباه تربیتی ممکن است غیرقابل جبران باشد. کتاب‌ها و مقالات زیادی درمورد تربیت درست فرزند وجود دارد و تحقیقات علمی بسیاری نیز در این زمینه انجام شده است. ما در اینجا نتایج یکی از معتبرترین تحقیقات روان‌شناسی را جمع‌آوری کرده‌ایم و با ارائه‌ی ۶ نکته‌ی مهم، یاد می‌گیریم چطور بچه های خوب تربیت کنیم.

۱. با بچه‌هایتان وقت بگذرانید

وقت گذراندن با بچه‌ها اساسِ همه چیز است. شما باید به‌طور منظم با بچه‌هایتان وقت بگذرانید، به سرگرمی‌ها و مشکلات‌شان علاقه نشان بدهید، به آنها توجه کنید و مهم‌تر از همه اینکه به حرف‌هایشان گوش بدهید. شما با این کار، نه‌تنها با شخصیت منحصربه‌فرد فرزندتان بیشتر آشنا می‌شوید، بلکه با اقدامات‌ خود می‌توانید به یک الگوی رفتاری خوب برای آنها تبدیل شوید، الگویی که به آنها یاد می‌دهد چگونه توجه و نگرانی‌شان را نسبت به دیگران نشان بدهند.

۲. همیشه به فرزندتان بگویید که چقدر برای‌تان باارزش است

براساس تحقیقات انجام‌شده توسط روان‌شناسان، اکثر کودکان نمی‌دانند که برای پدر و مادرشان، مهم‌ترین فرد دنیا هستند. آنها واقعا نیاز دارند که این حرف را از زبان شما بشنوند. حتما تا حد ممکن، این جمله را به فرزندان‌تان بگویید تا احساس امنیت، دوست داشته شدن و باارزش بودن کنند.

۳. به فرزندتان یاد بدهید به‌جای فرار از مشکلات، آنها را حل کند

به‌عنوان مثال اگر کودک شما به‌طور ناگهانی تصمیم گرفت تمرین فوتبال را رها کند، از او بخواهید توضیح بدهد که چرا می‌خواهد این کار را انجام بدهد و همچنین درباره‌ی تعهداتی که به هم‌تیمی‌هایش دارد، صحبت کند. اگر همچنان دوست داشت فوتبال را رها کند، به او کمک کنید سرگرمی جدیدی پیدا کند که به آن علاقه دارد.

۴. از فرزندتان بخواهید به شما کمک کند و در ازای کمک‌هایش، از او قدردانی کنید

تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که مورد قدردانی‌ قرار می‌گیرند، نسبت به دیگران مهربان‌تر و بخشنده‌تر هستند و علاقه‌ی بیشتری به کمک کردن دارند. بنابراین بهتر است چند کار متناسب با توانایی کودک‌تان در نظر بگیرید تا در انجام‌شان به شما کمک کند و شما نیز در طول روز چندبار از او تشکر کنید. روان‌شناسان توصیه می‌کنند به‌خاطر مهربانی و تلاشی که کودکان‌تان برای کمک به شما به‌کار می‌برند، به آنها پاداش بدهید.

۵. به کودک‌تان کمک کنید با احساسات منفی‌اش مقابله کند

روان‌شناسان معتقدند که توانایی اهمیت دادن به دیگران، توسط احساسات منفی مانند خشم، نفرت، شرم و حسادت سرکوب می‌شود. درک این احساسات منفی، کودکان را به‌سمت حل‌وفصل کشمکش‌های درونی‌شان سوق خواهد داد. این نوع خودشناسی، آنها را به افرادی خوش‌قلب و دلسوز تبدیل می‌کند و برای ایجاد ثبات روانی‌شان نیز مهم است.

۶. به آنها بیاموزید که دنیا بسیار بزرگ‌تر، پیچیده‌تر و جالب‌تر از چیزی است که می‌توانند تصور کنند

براساس تحقیقات انجام‌شده توسط روان‌شناسان، تقریبا تمام کودکان فقط به دنیای کوچکی که شامل خانواده و دوستان‌شان است، علاقه‌مند هستند. اما مهم است که یاد بگیرند به افراد و رویدادهای خارج از این دایره‌ی محدود نیز علاقه پیدا کنند. دنیای بزرگِ بیرون، ممکن است از نظر شرایط اجتماعی، فرهنگی و جغرافیایی با آنچه می‌شناسند، متفاوت باشد. شما برای کمک به کودکان‌تان می‌توانید به آنها بیاموزید شنونده‌ی خوبی باشند، خودشان را جای دیگران بگذارند و با آنها همدلی کنند. می‌توانید این کار را از طریق فیلم‌ها، عکس‌ها یا اخبار انجام بدهید.

کارشناسان هاروارد می‌گویند: «تربیت کردن یک کودک مؤدب و دلسوز، مسئولیت بسیار دشواری است اما همه‌ی ما قادر به انجامش هستیم. اهمیت این موضوع یا حس رضایت ناشی از آن، با هیچ چیز دیگری در دنیا قابل مقایسه نیست.»

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
11 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.