چرا بهتر است فرزندان‌مان اسباب‌ بازی‌های کمتری داشته باشند؟

چرا بهتر است فرزندان‌مان اسباب‌ بازی‌های کمتری داشته باشند؟

حتما بارهاوبارها، شاهد جدل والدین و کودکان بر سر خرید اسباب‌بازی در فروشگاه‌ها بوده‌اید. حالا محققان دانشگاه «تولدو»‌ی آمریکا خبر خوبی برای والدین دارند. آنها می‌گویند، ارتباط مستقیمی میان فراوانی اسباب‌بازی و کاهش کیفیت بازی در کودکان وجود دارد. براساس این مطالعات، داشتن تعداد کم اسباب‌بازی سبب افزایش خلاقیت در بازی‌های کودکانه می‌شود. این تحقیق منتشرشده در مجله‌ی «رفتار و رشد نوزاد» نشان می‌دهد، اسباب‌بازیِ کمتر، سبب پرورش عمیق قوه‌ی شناختی در کودک می‌شود. همراه ما باشید تا با جزئیات بیشتری از این تحقیق آشنا شوید.

محققان ۳۶ کودک نوپا در سنین ۱۸ تا ۳۰ ماهگی را به دو گروه تقسیم کردند و به یک گروه ۴ اسباب‌بازی و به گروه دیگر ۱۶ اسباب‌بازی دادند. تفاوت رفتاری میان کودکان در این ۲ گروه چشمگیر بود. نتیجه‌ی این مطالعات نشان داد، بازیِ کودکانی که تنها ۴ اسباب‌بازی دراختیار داشتند، به‌وضوح، کیفیت بیشتری داشت. کودکانی که اسباب‌بازی کمتری داشتند، زمانی طولانی‌تر و به‌صورت خلاقانه‌تری با آنها بازی کردند.

پیشتر «جاشوآ بکر» در کتابش نوشته بود، اغلب اسباب‌بازی‌ها مانعِ پرورش ذهن کودکان می‌شود.

«الکسیا متز»، یکی از محققان دانشگاه «تولدو»، تأکید کرد که این آزمایش در روزهای مختلف و با متغیرهای مختلف تکرار شد و نتیجه یکسان بود. به‌طور کلی، داشتن ۱۶ اسباب‌بازی سبب حواس پرتی کودکان می‌شود.

بنابر این تحقیق کودکانی که تنها ۴ اسباب‌بازی داشتند، یک‌ونیم برابر بیشتر با اسباب‌بازی‌های خود در تعامل بودند. همچنین نوع بازی این کودکان با بهره‌گیری از خلاقیت، خیال‌پردازی، مهارت‌های بدنی و خود‌باز‌گویی پیشرفته‌تر بود.

البته نتیجه این تحقیق به این معنا نیست که دیگر برای کودکان اسباب‌بازی نخرید؛ بلکه موضوع، بررسی بیشتر قبل از خرید آن است. به‌عنوان مثال از خود بپرسید که آیا واقعا کودک به این وسیله نیاز دارد؟ آیا این وسیله سبب غنای بازی کودک می‌شود یا فقط پس از یک یا دو هفته به کنار انداخته خواهد‌ شد؟

بدون شک شما هم بارها از والدین شنیده‌اید که «کودک من یک عالم اسباب‌بازی دارد، اما با هیچ‌کدام از آنها بازی نمی‌کند.»

خاطرات گذشته از حال ارزشمندتر است

سعی کنید به‌جای خرید انواع اسباب‌بازی و گجت (ابزارک)، در کنار فرزندتان آیین و رسوم قدیمی را به‌جا آورید یا در تعطیلات، کنار هم کیک بپزید، فیلم ببینید یا آشپزی کنید.

محققان می‌گویند، والدین بیش از هزینه‌های مادی برای کودکان باید برای برقراری رابطه سرمایه‌گذاری کنند. «توماس گیلوویج»، روان‌شناس دانشگاه «کورنل»، معتقد است احساس رضایتِ افراد از مرور خاطرات و تجارب‌شان، بسیار بیشتر از داشتن مادیات است. به‌عنوان مثال احساس رضایت در فردی که به کنسرت یا اسکی می‌رود، بیش از آن شخصی است که کالای گران‌بهایی خریده است.

قدم زدن در کنار خانواده و صحبت با آنان می‌تواند با هزینه‌ی بسیار کم، لحظات خوش‌تری برای شما بسازد.

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
5 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.