اگر بخواهیم بعد از برج آزادی و برج میلاد، نماد سومی برای تهران در نظر بگیریم، پل طبیعت بهترین گزینه است. در این مطلب میخواهیم ببینیم که چرا پل طبیعت تهران یکی از شاهکارهای معماری عصر جدید است و این که اگر راهتان به این پل افتاد، چگونه میتوانید از امکانات آن برای خوشگذرانی استفاده کنید.
کمی بیشتر با پل طبیعت آشنا شویم
یکی از مواردی که پل طبیعت را به پلی خاص تبدیل میکند این است که فقط برای رفت و آمد عابران پیاده ساخته شده است، نه خودروها. به همین دلیل میگویند که پل طبیعت اولین پل غیرخودرویی در ایران است. البته قضیه به همین یک مورد ختم نمیشود چون در کل خاورمیانه، هیچ پل غیرخودرویی به بزرگی پل طبیعت وجود ندارد.
شاید این مساله برای شما هم سوال باشد که رکورددار بودن یک سازه دقیقا چه تأثیر یا جذابیتی میتواند داشته باشد. این نوع رکوردها علاوه بر این که اسم کشور را در رده سایر کشورهای پیشرفته نشان میدهد، سالانه باعث ترغیب تعداد بالایی از گردشگران میشود تا با دیدن پل طبیعت، آن را هم به تجربه و خاطرات خودشان اضافه کنند و از این طریق، کمک زیادی به صنعت گردشگری ما بکنند.
شاید به همین خاطر است که پل طبیعت تهران در بسیاری از جشنوارههای داخلی و خارجی نامزد شده و در بسیاری از آنها هم جوایز و افتخاراتی کسب کرده است که محبوبیت آن را برای همگان بیشتر کرده است و همچنان به عنوان نماد پرافتخاری از تهران سرپاست.
اسم پارک آب و آتش را شنیدهاید؟ پارک طالقانی را چطور؟ هر دوی این پارکها برای افرادی که به طبیعت گردی علاقهمند هستند، نقاط جذاب و سرسبزی است و در حقیقت، جزو آن دسته از پارکهای جنگلی تهران هستند که حتما باید از آنها بازدید کرد. حالا خبر خوب این است که اگر شما به هر کدام از این پارکها بروید، با گذشتن از یک پل میتوانید به پارک دیگر هم بروید. بله درست حدس زدید، پل طبیعت تهران این دو پارک را به یکدیگر وصل میکند.
حالا وقتش رسیده که کمی در مورد مشخصات فیزیکی پل طبیعت صحبت کنیم تا آن را بیشتر و بهتر بشناسیم. پل طبیعت در حقیقت در عرض یکی از بزرگراههای تهران به اسم بزرگراه شهید مدرس ساخته شده و ارتفاع پل از بزرگراه حدودا 40 متر است. طول پل هم به 300 متر میرسد که از یک سمت تا سمت دیگر بزرگراه کشیده شده است.
در پل طبیعت چه کارهایی میتوان انجام داد؟
همانطور که گفتیم، پل طبیعت یکی از معروفترین دیدنی های تهران است و اگر میخواهید تجربه کاملی از تهران گردی داشته باشید، نباید آن را از دست بدهید. حالا به اندازه کافی در مورد پل طبیعت و مشخصاتش اطلاعات داریم و بهتر است بدانیم که اگر به دیدن پل طبیعت برویم، چه امکانات دیگری برای استفاده و لذت بردن وجود دارد.
اولین مورد از تفریحاتی که به چشم میخورد و به ذهن همه هم میرسد، کافهها و رستورانهای پل طبیعت است. همانطور که میدانید، پل طبیعت سه طبقه است و در هر طبقه از آن، رستورانها، کافهها و فودکورتهای متفاوتی وجود دارد. کافهها و رستورانهایی که در خود پل قرار دارند معمولا چشمانداز خوبی از تهران و بزرگراه مدرس به شما میدهند.
البته تعدادی کافه و رستوران هم قبل از پل در سمت پارک آب و آتش قرار دارد. اگر در یکی از روزهای آخر هفته راهتان به پل طبیعت افتاد، شاید بهتر باشد از این کافهها استفاده کنید چون زیر پل معمولا شلوغ است.
گذشته از شکم گردی، یکی دیگر از تجربههای خیلی جالبی که از دیدن پل طبیعت به دست خواهید آورد، چشمانداز شما از تهران و اطراف آن است. مخصوصا اگر بعد از غروب به دیدن پل طبیعت رفته باشید، نورپردازی زیبای پل توجه شما را جلب میکند و از طرف دیگر بخش بزرگی از تهران زیر پای شماست. همچنین سومین پرچم بزرگ جهان در پارک طالقانی نصب شده است که در انتهای پل طبیعت قرار دارد.
البته اگر بخواهید صبح هنگام از پل طبیعت دیدن کنید، میتوانید دید خوبی به دامنه جنوبی رشته کوه البرز و کوه دماوند داشته باشید. در سراسر پل طبیعت و پارکهای دو طرف آن، نقاط بسیار زیبایی برای عکاسی وجود دارد تا بتوانید خاطرهای ماندگار از بازدیدتان برای خودتان به جا بگذارید.
ساخت پل طبیعت در نیمه دوم سال 1389 شروع شد و بعد از چهار سال، در مهرماه سال 1393 با حضور شهردار تهران افتتاح شد. البته مسئولین میگویند که افتتاح این پل باید زودتر صورت میگرفت اما مشکلات کشور در وارد کردن مصالح از خارج و پرداختهای پیمانکاران این موضوع را به تعویق انداخت.
از پل طبیعت دیدن کردهاید؟
اگر این مطلب را قبل از بازدید از پل طبیعت خوانده باشید، جز افراد خوششانس هستید چون با دانش و شناخت قبلی سراغ این پل رفتهاید. حالا وقت آن است که شما هم از تجربه و دیدگاه شخصیتان از این پل بگویید. آیا به اندازهای که فکر میکردید جالب بود؟ به نظر شما جذابترین بخش پل طبیعت در چه چیزی است؟