پاک کردن هاشور ابرو؛ میکروپیگمنتیشن و میکروبلیدینگ

پاک کردن هاشور ابرو؛ میکروپیگمنتیشن و میکروبلیدینگ

میکروبلیدینگ و میکروپیگمنتیشن از روش‌هایی‌اند که ابروهایی زیبا و خوش‌حالت به شما هدیه می‌کنند. با وجود این راهکارهای تازه، هرکسی با هر شکل و حجمی از ابرو می‌تواند ابروهایی زیبا داشته باشد. این عالی است. منتها ماجرا از این قرار است که گاهی طرح ابرو را دوست ندارید و می‌خواهید تغییرش دهید. در چنین شرایطی چه باید کرد؟ راه‌حلی وجود دارد؟ میکروبلیدینگ و میکروپیگمنتیشن را می‌شود پاک کرد؟ در این مقاله، درباره راه‌های پاک کردن هاشور ابرو گفته‌ایم.

چگونه میکروبلیدینگ و میکروپیگمنتیشن را پاک کنیم؟

چند راه اصلی برای پاک کردن هاشور ابرو وجود دارد. اگر از روش میکروبلیدینگ (Microblading) یا میکروپیگمنتیشن (Micropigmentation) استفاده کرده‌اید، این چند روش به کمکتان می‌آیند:

  1. پاک‌کردن با لیزر؛
  2. میکرونیدلینگ (Microneedling)؛
  3. محلول‌های شیمیایی؛
  4. استفاده از سالین.

باید بدانید که بعضی از این روش‌ها حالت تهاجمی دارند؛ یعنی همراه با ایجاد برش‌ها و جراحی‌اند. استفاده از آنها کمی درد دارد و برای ایجاد بهبودی کامل نیز نیازمند فرایندی طولانی‌اند.

یادتان باشد، همان طور که میکروبلیدینگ و میکروپیگمنتیشن ممکن است پوست را دچار مشکلات و آسیب‌هایی کنند، پاک‌سازی آنها هم گاهی با زخم و جراحت و عفونت همراه است. قرمزی و تورم بعد از هر جلسه پاک کردن هاشور ابرو در روش‌های مختلف را هم به این فهرست اضافه کنید. پس به روند کار دقت داشته باشید و بی گدار به آب نزنید.

۱. پاک کردن هاشور ابرو با لیزر

در این روش، برای پاک‌کردن ابرویی که با میکروبلیدینگ یا میکروپیگمنتیشن کشیده شده بوده از لیزر استفاده می‌کنند. روش پاک‌سازی در اینجا شبیه روشی است که برای پاک‌کردن تاتو یا همان خال‌کوبی استفاده می‌شود. در لیزردرمانی، اشعه و پرتوهای لیزر به پوست نفوذ و رنگ‌دانه‌های ناشی از میکروبلیدینگ و میکروپیگمنتیشن را تجزیه می‌کند.

با وجود اینکه رنگ‌دانه‌های هاشور ابرو راحت‌تر از رنگ‌دانه‌های خال‌کوبی تجزیه می‌شوند، در یک جلسه نمی‌توان تمام آنها را پاک کرد و از بین برد. البته سرعت ازبین‌رفتن رنگ‌دانه‌ها به مواد موجود در آنها هم وابسته است و به‌‌طور کلی، حدود چند ماه طول می‌کشد تا به‌‌طور کامل پاک شوند. به‌گواه برخی از کارشناسان در این زمینه، گاهی بعد از ۸ جلسه لیزردرمانی نیز هنوز آثار هاشور ابروها از بین نمی‌رود.

  • لیزردرمانی مناسب چه کسانی است؟

اگر از طرح ایجادشده برای ابروهایتان راضی نیستید، لیزرکردن راه مناسبی پیش پایتان است. البته اگر میکروبلیدینگ‌تان حالت سایه‌روشن داشته یا کم‌رنگ شده باشد، لیزر به‌تنهایی مؤثر نخواهد بود. اگر هم میکروبلیدینگ تازه است و پررنگ، توصیه می‌شود قبل از لیزرکردن، در ابتدا اقدام به کم‌رنگ‌کردن آن کنید.

  • لیزردرمانی درد دارد؟

در این روش معمولا از بی‌حسی موضعی استفاده می‌کنند، چون درد دارد. بعد از لیزرکردن نیز از پمادی مخصوص استفاده و ناحیه باندپیچی می‌شود. بعد از اینکه بی‌حسی از بین می‌رود نیز درد احساس خواهد شد. در هر حال، لیزردرمانی روشی تهاجمی است و آسیب‌هایی به بافت پوست وارد می‌کند. درد این درمان را می‌توان با مصرف ایبوپروفن از بین برد. یادتان باشد لیزر موهای ابرو را هم از بین می‌برد.

  • روند بهبودیافتن بعد از لیزردرمانی چیست؟

پوست در این روش آسیب می‌بیند؛ پس وقوع تورم، قرمزی پوست، زخم‌شدن، پوسته‌پوسته‌شدن و نازکی پوست بعید نیست. متخصصان معمولا پمادی تجویز می‌کنند که این عوارض را از بین می‌برد. شدت عوارض لیزردرمانی حدود ۲ تا ۳ روز بعد از عمل شدید است و بعد از آن هم باعث بروز خارش‌هایی می‌شود.

۲. پاک کردن هاشور ابرو با میکرونیدلینگ

گفته می‌شود اگر رنگ‌دانه‌های ناشی از هاشور ابروها کم‌رنگ باشند، اثرگذاری روش میکرونیدلینگ بیشتر از لیزردرمانی خواهد بود. برای چنین عملی باید به متخصصان زیبایی مراجعه کنید. در این روش، از سوزنی مخصوص و باریک برای شکافتن و ورود به زیر پوست استفاده می‌شود. پس از ورود سوزن نیز رنگ‌دانه‌ها پاک می‌شوند.

نوع دیگری از میکرونیدلینگ نیز وجود دارد که در آن، برش‌هایی کوچک در نقاط مختلف ابرو داده می‌شود و از محلولی برای پاک‌سازی پوست استفاده می‌کنند. این روش کمی نسبت به روش‌های قبلی تهاجمی‌تر است و پوسته‌پوسته‌شدن ناحیه ابرو را به همراه می‌آورد.

  • میکرونیدلینگ مخصوص چه کسانی است؟

این روش برای تمام کسانی مفید است که از مدل ابروهای خود راضی نبوده‌اند و میکروبلیدینگ موفقی نداشته‌اند. برای اینکه میکرونیدلینگ به نتیجه برسد، به صبر و زمان نیاز است. اثرگذاری این روش زمانی بیشتر می‌شود که سایه‌ها و رنگ‌دانه‌های کمتری برای هاشور ابرو استفاده شده باشد. جلسات این روش پاک کردن هاشور ابرو معمولا از ۱ تا ۲ جلسه است. البته کسانی که ابروهایشان هاشورهای پررنگی دارد، باید تعداد جلسات بیشتری را طی کنند.

  • میکرونیدلینگ درد دارد؟

در میکرونیدلینگ با کرمی بی‌حس‌کننده، موضع عملیات را بی‌حس می‌کنند. البته این عمل کمی ناخوشایند است؛ ولی افرادی که تجربه آن را دارند شکایت جدی ندارند و درد میکرونیدلینگ را قابل‌تحمل می‌دانند. سوزنی که در این روش استفاده می‌شود بسیار نازک است و درد زیادی ایجاد نمی‌کند.

  • روند بهبودیافتن از میکرونیدلینگ چیست؟

بهبودیافتن بعد از میکرونیدلینگ بسیار سریع‌تر از روش لیزردرمانی است. بعد از این عملیات، پوست فقط کمی خشک و قرمز می‌شود و معمولا عوارض دیگری دیده نمی‌شود.

۳. پاک کردن هاشور ابرو با محلول‌های شیمیایی

یکی از دلایلی که مانع می‌شود با پوست‌انداختن آثار هاشور ابرو پاک یا جذب بدن شوند این است که رنگ‌دانه‌ها به بافت‌های زخم‌شده وارد می‌شوند و دیگر چرخه بازتولید سلول‌های پوستی اتفاق نمی‌افتد. در این حالت، لیزردرمانی نیز گزینه مطلوبی نیست؛ چون لیزر باعث عمیق‌ترشدن برش‌ها می‌شود و زخم بیشتری به وجود می‌آورد که موجب ماندگاری رنگ‌‌دانه‌ها می‌شود.

محلول‌های شیمیایی، بدون ایجاد این مشکلات، به کم‌رنگ‌شدن و رفع هاشور ابروها کمک می‌کنند. با وجود این محلول‌ها، دیگر نیازی به مراجعه به کلینیک‌ها و متخصص‌ها وجود نخواهد داشت. گفته می‌شود روغن دانه گل سرخ نیز برای ازبین‌بردن هاشور ابروها مفید است. برای اینکه اثرات آن دیده شود، باید ۳ بار در روز در طول ۲ هفته استفاده شود. البته این روغن نمی‌تواند به‌طور کامل رنگ‌ها را از بین ببرد و فقط به کم‌رنگ‌شدن ابروها کمک می‌کند.

  • عملکرد محلول‌های شیمیایی چگونه است؟

محلول‌های شیمیایی باعث ایجاد فرایندی می‌شوند که رنگ‌دانه‌ها را از بافت پوست خارج می‌کند. این روش غیرتهاجمی هیچ عارضه خطرناکی ندارد و پوست را زخم نمی‌کند. گفته می‌شود محلول‌های شیمیایی رنگ‌دانه‌ها و خال‌کوبی‌هایی از همه رنگ را از بین می‌برند و می‌توانند پررنگ‌ترین رنگ‌دانه‌ها را هم پاک کنند؛ حتی مواردی که لیزر هم قدرت ازبین‌بردن آنها را ندارد.

البته درباره میزان اثرگذاری این روش هنوز تردیدهایی وجود دارد.
  • استفاده از محلول‌های شیمیایی مخصوص چه کسانی است؟

این روش مخصوص کسانی است که نمی‌خواهند یا نمی‌توانند به کلینیک‌های تخصصی مراجعه کنند.

  • استفاده از محلول‌های شیمیایی درد دارد؟

این روش پاک کردن هاشور ابرو درد ندارد و خطر ایجاد زخم روی پوست در استفاده از آن هم صفر است.

۴. پاک کردن هاشور ابرو با سالین یا آب‌نمک

در دنیای آرایش و مراقبت‌های پوستی، روش دیگری هم برای پاک کردن میکروپیگمنتیشن یا پاک کردن ميکروبليدينگ ابرو وجود دارد. تزریق سالین یا محلول آب‌نمک به‌دست متخصص و با استفاده از دستگاه مخصوص، به ازبین‌بردن تاتوها و هاشور ابروها کمک می‌کند. شواهد نشان می‌دهند این روش نیز می‌تواند نتایج خوبی به همراه بیاورد.

نمک رنگ‌دانه‌ها را تجزیه می‌کند و آنها را به سطح پوست می‌آورد. برخلاف لیزر که در هر بار می‌تواند یک رنگ یا گروهی از رنگ‌های مشابه را پاک‌سازی کند، سالین همه رنگ‌ها را به‌طور هم‌زمان از بین می‌برد و روی همه طیف‌های رنگی ابرو هم‌زمان کار می‌کند.

  • پاک‌کردن ابرو با سالین درد دارد؟

این روش نسبت به روش‌های دیگر مانند لیزر برای ناحیه حساس چشم و ابرو خطر کمتری دارد و ارزان‌تر هم هست. درد این روش هم نسبت به روش‌های دیگر کمتر است. البته برای انجام آن هم می‌توان از روش‌های بی‌حسی استفاده کرد.

  • روند بهبود با روش سالین چگونه است؟

برای اینکه روش سالین جواب بدهد، باید چندین جلسه را پشت سر بگذارید. بروز قرمزی‌هایی در ناحیه پوست ابرو بعد از هر جلسه kdc بعید نخواهد بود. در طول فرایند درمان مشکلاتی مانند کبودی، خون‌ریزی، لکه‌لکه‌شدن ناحیه ابرو و ترشح تراوشاتی از آن ناحیه وجود دارد.

روش‌های دیگر برای پاک کردن هاشور ابرو چیست؟

روش‌های ساده‌تری هم برای پاک کردن هاشور ابرو و تاتو وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم.

۱. تعریق و ورزش‌کردن

ورزش‌کردن و تحرک باعث تعریق می‌شود. زمانی که عرق می‌کنید، رنگ‌دانه‌های پوست آزاد می‌شوند و به سطح آن می‌آیند. البته وقتی از عرق‌کردن حرف می‌زنیم، منظورمان حجم زیادی تعریق است؛ به‌شکلی که عرق از سرورویتان بچکد! دست‌کم ۳ بار در هفته ورزش کنید و نتیجه آن را روی پاک‌سازی ابروها ببینید.

۲. سونا

به‌جای ورزش‌کردن برای افزایش تعریق، می‌توانید از سونا هم استفاده کنید. سونای مادون قرمز از روش‌هایی است که تعریق را سریع‌تر و به آزادشدن رنگ‌دانه‌ها از پوست کمک می‌کند. این سونا در عرض ۱۵ تا ۲۰ دقیقه شما را به عرق‌کردن شدید می‌اندازد. استفاده از این سونا به‌مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه، ۳ بار در هفته نقش مهمی در پاک شدن هاشور ابرو دارد.

۳. استفاده از روش‌های حرفه‌ای لایه‌برداری پوست

یکی دیگر از روش‌های خلاص‌شدن از هاشورها و تاتوهایی که دوست ندارید استفاده از فنون لایه‌برداری حرفه‌ای پوست است. استفاده از لایه‌بردارها، مراقبت‌های پوستی حرفه‌ای (که به فیشال معروف‌اند و شامل بخور، استفاده از کرم‌های مخصوص، پاک‌سازی و… می‌شوند) نیز در ذهن داشته باشید. روش‌های لایه‌برداری مختلف مانند میکرودرمابراسیون (Microdermabrasion) نیز نوع خاصی از لایه‌برداری حرفه‌ای است که روی پاک‌سازی هاشور ابروها هم اثر مثبت می‌گذارد. برای اینکه اثرات این روش را ببینید، باید جلسات متعددی را پشت سر بگذارید. البته بعد از هر جلسه، میزان کم‌رنگ‌شدن ابروها محسوس است.

۴. استفاده از محصولات لایه‌بردار

در کنار روش‌های حرفه‌ای لایه‌برداری پوست، برخی از محصولات شیمیایی نیز در این زمینه کمکتان می‌کنند؛ برای مثال، رتینول (Retinol)، که با نام ویتامین A هم شناخته می‌شود، از گزینه‌های مطلوب و اثرگذار روی کم‌رنگ‌شدن هاشور ابروهاست. چیزی حدود ۶۰ روز طول می‌کشد تا این محصولات روی پوست عمل کنند و سلول‌های پوستی تازه جایگزین قدیمی‌ها شوند.

رتینول وارد پوست می‌شود و با نفوذ به سلول‌های لایه عمیق‌تر پوستی عملیات پاک‌سازی را سروسامان می‌دهد. ورود آن به لایه‌های عمیق‌تر سلولی پوست باعث ازبین‌رفتن سلول‌های قدیمی می‌شود. ضمن اینکه سلول‌های تازه هم به سطح پوست می‌آیند.

استفاده از رتینول این فرایند را سریع‌تر می‌کند و به‌جای مدت‌زمانی که گفته شد، هر ۲۰ تا ۲۵ روز اثرات مثبت خود را نشان می‌دهد. این را هم بدانید که رتینول پوست را نازک می‌کند و در مصرف آن باید دقت به خرج بدهید. استفاده از محصولات حاوی اسید اسکوربیک یا همان ویتامین C نیز در ازبین‌بردن رنگ‌دانه‌ها نقش دارد.

۵. استفاده از خمیر هیدروژن‌پراکسید

برخی از افراد از خمیرهایی دست‌ساز بهره می‌برند؛ برای نمونه، خمیر هیدروژن‌پراکسید گزینه‌ای است که با نمک یا جوش‌شیرین ایجاد می‌شود. گفته می‌شود اثرگذاری این خمیر در طول ۲۴ ساعت پس از مصرف خود را نشان می‌دهد. البته امکان دارد که تا ۷۲ ساعت هم جلوه‌های این ماجرا طول بکشد.

البته در استفاده از این روش‌ها باید دقت کافی به خرج دهید و حواستان به حساسیت‌های پوستی و مشکلات جانبی باشد.

یادتان نرود اثرگذاری میکروبلیدینگ و میکروپیگمنتیشن مدتی طول می‌کشد و البته در آغاز راه با پوسته‌پوسته‌شدن، زخم و مشکلاتی همراه است و در همان ابتدای کار نمی‌توانید نتیجه نهایی را ببینید. با این حساب، اگر از نتیجه راضی نیستید، کمی صبر کنید تا آثار میکروبلیدینگ و میکروپیگمنتیشن بهبود یابد و بعد برای استفاده از خمیر یا روش‌های دیگر اقدام کنید.

نکته دیگری هم در استفاده از خمیرها و مواد شیمیایی وجود دارد: احتمال دارد استفاده نادرست از مواد از نقطه‌نظر اندازه‌ای که در ترکیبات موجود است روی ابروها اثر منفی بگذارد. شاید برخی مواد موجود در خمیر با مواد هاشور ابرو ترکیب بدهند و نتایج نامناسبی به بار بیاورند. عفونت‌کردن زخم‌های ابرو و بروز مشکلات مختلف بعد از استفاده از خمیر هیدروژن‌پراکسید دور از انتظار نیست؛ پس در استفاده از چنین روش‌هایی حسابی قوانین و دستورالعمل‌ها را در نظر بگیرید و دقت داشته باشید.

۶. استفاده از کرم‌ها و محصولات پاک‌کننده

کرم‌ها و پمادهای موضعی بسیاری بدون نیاز به تجویز پزشک در داروخانه‌ها وجود دارد. اینها نیز به‌مرور زمان تاتوها یا هاشور ابروها را پاک می‌کنند. البته هیچ تضمینی وجود ندارد که این روش‌ مفید باشد. اگر به‌سراغ آنها می‌روید، حتما به داشتن مجوزهای بهداشتی از سازمان غذا و دارو دقت کنید. به‌طور کلی، در استفاده از محصولاتی که بدون نسخه قابل‌خریداری‌اند دقت کافی به خرج بدهید.

یادتان باشد پرسیدن نظر متخصصان و کارشناسان همیشه راه بهتری است و اقدامات خودسرانه می‌تواند عواقب نامناسبی به همراه داشته باشد.
هشدار! روش‌هایی که در این مقاله معرفی شدند جنبه اطلاع‌رسانی دارند. توصیه می‌کنیم پیش از تصمیم‌گیری درباره انجام این روش‌ها، حتما با متخصص باتجربه مشورت کنید.

در آخر

پاک کردن هاشور ابرو روش‌های مختلفی دارد. با شناخت آنها باید آگاهانه قدم بردارید. مشاوره‌گرفتن از متخصص‌ها با درنظرگرفتن وضعیت پوست و هاشور ابروهایتان باعث می‌شود انتخاب درست و دقیقی داشته باشید. شما هم با مشکل مواجه شده‌اید و می‌خواهید که میکروپیگمنتیشن یا میکروبلیدینگ انجام‌شده روی ابروهایتان را پاک کنید و تغییر بدهید؟

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
8 + 11 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.