همه آن‌چه تا به امروز درباره بوگاتی شیرون می‌دانیم

همه آن‌چه تا به امروز درباره بوگاتی شیرون می‌دانیم

خودرویی که در تصاویر می‌بینید بوگاتی شیرون است؛ جایگزین مدل افسانه‌ای ویرون که آمده تا در زمانه‌ای که امثال مک‌لارن P1، پورشه ۹۱۸ اسپایدر، کونیگ‌زگ رگرا و فِراری لافِراری بی‌رحمانه در حال تاخت‌‌وتاز هستند، بار دیگر مقام سریع‌ترین هایپرماشین دنیا را از آن نام بوگاتی کند.

اگر به خاطر داشته باشید، سال ۲۰۰۵ ویرون با ورود خود اعداد و ارقامی نجومی را به دنیا آورد که سقف سرعت ۲۶۱ مایل بر ساعت (۴۲۰ کیلومتر بر ساعت) تنها یکی از آن‌ها بود. شیرون هم دقیقاً همین رویه را دنبال کرده و در نظر دارد “تاخت‌وتاز بی‌رحمانه” واقعی را به رخ همگان بکشد.

وولفگانگ دورهایمِر (Wolfgang Durheimer) رئیس کمپانی طی مصاحبه‌ای با مجله معتبر evo می‌گوید: شیرون قطعاً سریع‌تر از همه خواهد بود. درحالی‌که شایعات بسیاری به سقف سرعت ۲۸۰ مایل بر ساعت (۴۵۰ کیلومتر بر ساعت) اشاره می‌کنند، به نظر می‌رسد مدل تولیدیِ نهایی کمی برای مصارف جاده‌ای محدود خواهد شد تا علاوه بر عمر طولانی‌تر قطعاتی همچون لاستیک‌ها، با پلیس سخت‌گیر آلمان هم به مشکل برنخورد؛ البته هنوز هم رقمی بالاتر از ۲۷۰ مایل بر ساعت (۴۳۴.۵ کیلومتر بر ساعت) کاملاً محتمل است! دورهایمر در بخش دیگری از سخنانش اضافه می‌کند: جایی که بقیه توقف می‎کنند، بوگاتی یک قدم دیگر برمی‌دارد. امروزه‌روز با وجود این حجم از قوانین سخت‌گیرانه و انواع بسیار پیشرفته دوربین‌های کنترلی پیدا کردن جاده‌ای که یک خودرو را به چُنین سرعتی برساند کار سختی است، اما شیرون آن‌قدر اعداد و ارقام قابل‌تحسین دارد که اگر این‌یکی نشد می‌توانیم سراغ موارد متعدد دیگر برویم.

شاید تنها دو نکته در مورد این دورگه فرانسوی-آلمانی نگران‌کننده باشند: ۱. وزن ۱۹۹۵ کیلوگرمی ۲. برچسب قیمت بیشتر از ۲ میلیون پوند

تولید رسمی مدل جدید کمتر از یک ماه پیش در آتُلیه مولشهایم (Molsheim) با تنها ۲۰ نفر نیروی کار متخصص آغاز شده و تمامی مراحل از صفر تا صد در همین مکان و توسط همین افراد پیش می‌رود. طبق اعلام کمپانی، تولد هر دستگاه شیرون پس از مرحله Configuration، حدود ۹ ماه طول می‌کشد. همچنین تمامی مدل‌های تولیدی پیش از تحویل نهایی به مشتری، راهی آزمایش‌های فوق‌العاده دشوار، پرسرعت و نفس‌گیر جاده‌ای به طول بیش از ۳۵۰ کیلومتر می‌شوند تا از کیفیت تمامی قسمت‌ها اطمینان کامل حاصل گردد.

باهم نگاهی دقیق به بخش‌های مختلف می‌اندازیم.

پیشرانه

قلب شیرون همانند ویرون ۸ لیتر حجم و ۱۶ سیلندر با آرایش W دارد. همه‌چیز برای مدل جدید از صفر طراحی شده است. جزئیات فنی قابل‌توجه آن هم شامل چهار عدد توربو شارژر با کارایی بیشتر، ۳۲ واحد تزریق سوخت و سامانه خنک‌کاری بهبودیافته می‌باشد. سامانه مذکور در هر دقیقه شصت هزار لیتر هوا را به پیشرانه می‌رساند تا از داغ کردن آن جلوگیری شود. پمپ خنک‌کننده هم می‌تواند طی همین زمان ۸۰۰ لیتر آب را وارد سیستم کند. این قلب غول‌پیکر با تکیه بر ورودی‌های کم‌وزن فیبر کربنی، میل‌لنگ سبک‌تر، توربو شارژرهای دو مرحله‌ای و سامانه اگزوز تیتانیومی ۱۴۷۹ اسب بخار قدرت (در ۶۷۰۰ دور بر دقیقه) و ۱۵۹۹.۸ نیوتون‌متر گشتاور (بین ۲۰۰۰ تا ۶۰۰۰ دور بر دقیقه) تحویل می‌دهد. این یعنی سقف گشتاور تنها در ۱۳۰۰ دور بیشتر از حالت Idle در دسترس راننده قرار می‌گیرد!

جعبه‌دنده

طبق ادعای بوگاتی، کلاچ شیرون بزرگ‌ترین و کاراترین نمونه مورداستفاده در خودروهای شهری تا به امروز است. گشتاور عظیم پیشرانه از طریق این کلاچ تحویل جعبه‌دنده هفت سرعته دو کلاچه (توسعه‌یافته توسط خودِ کمپانی) و از آنجا راهی هر چهار چرخ می‌شود.

عملکرد و شتاب ۰-۹۶ کیلومتر بر ساعت

رکوردهای مختلف مجموعه مذکور به شرح زیر است: شتاب ۰ تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت: کمتر از ۲.۵ ثانیه شتاب ۰ تا ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت: ۶.۵ ثانیه شتاب ۰ تا ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت: ۱۳.۶ ثانیه سقف سرعت (محدودشده به‌صورت الکترونیکی): ۴۲۰ کیلومتر بر ساعت سقف سرعت در حالت “هندلینگ”: ۳۸۰ کیلومتر بر ساعت

شاسی

قطعات فیبر کربنی در همه جای خودرو از هسته مرکزی یک تکه (دارای مقاومت پیچشی در سطح LMP1) و بدنه گرفته تا داخل اتاق و حتی محفظه کیسه هوا (برای اولین بار در دنیا) وجود دارند.

شاسی کاملاً تطبیق‌پذیر بوده و چرخ‌ها را محکم روی سطح مسیر حرکت نگه می‌دارد. همانند ویرون برای شیرون هم از لاستیک‌های اختصاصی میشِلین با ابعاد ۲۸۵/۳۰ در جلو و ۳۵۵/۲۵ در عقب استفاده شده؛ چراکه انواع معمولی پتانسیل و مقاومت لازم برای سرعت‌های بسیار بالا را نداشته و در عملکرد خودرو اخلال ایجاد می‌کنند. رینگ‌ها هم در جلو و عقب به ترتیب ۲۰ و ۲۱ اینچی هستند.

ترمزها

وظیفه مهار شیرون بر عهده ترمزهای کربن سرامیکی داخل چرخ‌ها و نیز ترمز هوایی انتهای بدنه می‌باشد. در زیر ارقام مربوط به این قسمت را مشاهده می‌کنید. مسافت ایست از سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت: ۳۱.۳ متر مسافت ایست از سرعت ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت: ۱۲۵ متر مسافت ایست از سرعت ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت: ۲۷۵ متر ترمز هوایی: افزایش ضریب درگ از ۰.۳۵ (در سقف سرعت) به عدد چشمگیر ۰.۵۹

شمایل بیرونی حقیقتاً مهیب و بسیار جذاب است. عناصر تشکیل دهنده ویرون و ویژن گرن‌توریزمو باهم ترکیب شده و محصول خیره‌کننده‌ای آفریده‌اند که در مقایسه با ویرون سطوح منحنی و گرد کمتری داشته و عضلانی‌تر به نظر می‌رسد. همچنین برخی جزئیات موجود در مدل‌های کلاسیک قدیمی در نقاط مختلف به چشم می‌خورند. به‌عنوان مثال، تیره مرکزی خودرو دقیقاً مدل “تایپ ۵۷SC آتلانتیک (Type 57SC Atlantic)” را به یاد می‌آورد. بی‌شک معضلات زیست‌محیطی متعدد که امروزه تقریباً دامان تمامی خودروسازان دنیا را گرفته، کار یک هایپرماشین هشت لیتری شانزده سیلندر با سرعتی بیش از ۲۵۰ مایل بر ساعت (۴۰۲.۳ کیلومتر بر ساعت) را روزبه‌روز سخت‌تر و سخت‌تر می‌سازد.

قیمت و خرید

تیراژ تولید شیرون به ۵۰۰ دستگاه محدود شده که هرکدام حداقل ۲.۴ میلیون یورو (۲.۰۵ میلیون پوند) می‌ارزند. درنتیجه تعداد کسانی که این غول بی شاخ و دم را در گاراژ شخصی خود خواهند داشت، بسیارکم خواهد بود. آقای دورهایمِر در نمایشگاه سال گذشته ژنو تأیید کرد که برای سپرده‌گذاری باید از مشتریان قبلی بوگاتی باشید و مبلغ دویست یا دویست‌وپنجاه هزار دلار به حساب بانکی این خودروساز واریز نمایید. وی همچنین اظهار داشت که طول عمر شیرون هشت سال بوده و نرخ تولید سالانه از حدود ۶۰ دستگاه فراتر نخواهد رفت.

دورهایمِر در پاسخ به این سؤال که “گفته می‌شد احتمالاً از یک مجموعه هایبرید استفاده خواهید کرد” گفته: بله، روی استفاده از فناوری هایبرید هم فکر کردیم اما در مقایسه با پیشرانه کنونی کارایی کمتری داشت و آن‌قدری که می‌خواستیم سریع نبود.

خط تولید

همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردم، تولید رسمی شیرون چند هفته پیش در تأسیسات مولشهایم آغاز شد. اولین قدم خط تولید، Configuration است. در این قسمت ۲۳ نوع رنگ بدنه، ۸ نوع پرداخت فیبر کربن، ۳۰ نوع چرم برای اتاق و ۸ نوع آلکانتارا به‌صورت استاندارد ارائه می‌شود. همچنین مالک می‌تواند در صورت تمایل، بدون هیچ‌گونه محدودیتی به شخصی‌سازی و ثبتِ سفارش‌های موردنظر خود بپردازد؛ البته به شرطی که تمامی استانداردهای کمپانی در بحث کیفیت و دوام را مدنظر قرار دهد. پس از تأیید و امضای نهایی مشتری، قدم دوم آغاز می‌گردد. این قسمت هم حدود ۹ ماه به طول انجامیده و سرانجام شیرون جوان راهی گاراژ مالک خوشبخت خود می‌شود.

طبق گفته‌های بوگاتی، پیش از افتتاح خط تولید شیرون، بسیاری از تجهیزات و بخش‌های گوناگون کارخانه مورد ارتقابخشی و به‌روزرسانی قرار گرفته است. از آن جمله می‌توان به اجزای سخت‌افزاری مختلف مثل صفحه غلتان اشاره کرد که برای هماهنگی کامل با قدرت و گشتاور بیشتر شیرون نیاز به بهسازی داشت. زمانی که پوسته فیبر کربنیِ بدنه آماده شد، آزمایش‌های لازم برای بررسی اتصالات آن با هسته یک تکه و شاسی صورت می‌گیرد و در صورت عدم مشاهده کوچک‌ترین ایراد، به اتاق رنگ می‌رود. هر لایه رنگ پس از نشستن روی بدنه دو مرحله سمباده کشی و پولیش را طی می‌کند و بعد از حدود سه هفته کل فرآیند رنگ‌آمیزی به پایان می‌رسد.

بدنه رنگ‌شده با پشت سر گذاشتن تیمار و بررسی نهایی، آماده مونتاژ است. در این مرحله ۲۰ متخصص آموزش‌دیده دست بکار شده و تمامی قسمت‌ها را با دستان خود سرهم می‌کنند. بجز تنظیم و کنترل گشتاورِ دستگاه مخصوص بستن پیچ‌ها، تمامی کارها به‌صورت دستی انجام شده و هیچ‌گونه ماشین یا سامانه الکترونیکی دخالتی در روند مونتاژ ندارد. فرآیند مونتاژ بجای یک خط مستقیم، در ۱۲ ایستگاه مختلف پیش می‌رود. اجزای فنی، اتاق و بدنه نصب شده و محصول نهایی به مدت شش ساعت مورد ارزیابی کیفیت قرار می‌گیرد. سرانجام “شیرونِ” تازه متولدشده آتلیه را ترک کرده و پس از گذراندن یک آزمایش جاده‌ایِ پرسرعت ۳۵۰ کیلومتری به کلکسیون بوگاتی پیوسته یا تحویل مالک می‌شود.

منبع: evo

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
2 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.