هایپرکار الکتریکی جدید ساخت چین تحت زیربرند NIO و با نام EP9 معرفی شد.
هایپرکار یاد شده دارای طراحی چشمگیری بوده و در سال ۲۰۱۷ در بازار داخلی عرضه خواهد شد. شرکت NextEV میگوید که این هایپرکار الکتریکی سریعترین نمونه در جهان بوده و ادعا میکند که یک دور پیست نوربرگ رینگ را در ۷ دقیقه و ۵ ثانیه طی میکند که این خودرو را به سریعترین مدل الکتریکی در پیست نیز بدل میکند. با توجه به اینکه NextEV در مسابقات فرمول E حضور داشته به همین منظور در توسعهی EP9 از تکنولوژیهای این مسابقات نیز کمک گرفته شده است.
شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعت این خودرو در ۲.۷ ثانیه ثبت میشود که اندکی کندتر از تسلا مدل S P100D است. سقف سرعت خودرو نیز ۳۱۲ کیلومتر در ساعت اعلام شده است. قوای محرکهی ۷۷۷ ولتی این خودرو قدرت ۱ مگاواتی دارد که برابر با ۱۳۴۱ اسب بخار است. گشتاور آن نیز ۱۴۸۰ نیوتون متر میباشد. این خودرو میتواند مسافت ۴۰۰ متر را در ۱۰.۱ ثانیه و با سرعت ۲۵۰ کیلومتر در ساعت طی کند.
در قلب این خودرو شاهد باتریهای لیتیومی هستیم که بهصورت غیرمستقیم با آب خنک شده و با چهار پیشرانهی الکتریکی که هر یک روی یک چرخ قرار گرفتهاند همکاری میکنند. نیروی پیشرانه نیز به هر چهار چرخ منتقل میشود.
درحالیکه جزئیات مربوط به این خودرو هنوز زیاد نیستند اما ادعا شده که باتریها میتوانند در ۴۵ دقیقه شارژ شوند. محدودهی حرکتی این خودرو نیز ۴۲۶ کیلومتر است. این خودرو در انگلستان و با همکاری یک شریک انگلیسی ساخته خواهد شد اما هنوز معلوم نشده که این همکار چه کسی است.
در بدنهی خودرو از مونوکوک و کمپوزیت کربن سود برده شده اما به خاطر وزن زیاد باتریها که به تنهایی ۶۳۵ کیلوگرم هستند EP9 هنوز هم خودرویی سنگین است. با مجموع وزن ۱۷۳۵ کیلوگرمی این خودرو حدود ۲۰۰ کیلو سنگینتر از فراری لافراری و مک لارن P1 است.
به خاطر نوع طراحی بدنه و وجود تونلها و ورودیهای هوای بسیار نیروی رو به پایین تولیدی این هایپرکار الکتریکی بیشتر نیروی تولیدی توسط خودروهای فرمول ۱ است. از ویژگیهای آئرودینامیکی این خودرو میتوان به وجود دیفیوزر کامل، اسپلیتر جلوی قابل تنظیم و بال عقب فعال با سه حالت از جمله درگ پایین و داون فورس بالا اشاره کرد. NextEV میگوید این خودرو حدود دو و نیم تن نیروی ر به پایین را در سرعت ۲۴۱ کیلومتر در ساعت تولید میکند. شتاب جانبی این خودرو در پیچها نیز بالای ۲.۵ جی ذکر شده است.
EP9 همچنین دارای سیستم تعلیق فعال با قابلیت تنظیم ارتفاع و دامپرهای قابل تنظیم است.
داخل کابین ما صندلیهای پاکتی عمیق با پوششهای چرمی و دوختهای منحصربهفرد را میبینیم. ۴ نمایشگر در کابین وجود داشته و راننده غربیلک فرمان گوشهدار الهام گرفته شده از فرمول ۱ را در دست میگیرد.
تنها برای تولید ۶ دستگاه از این خودرو برنامه ریزی شده و هر ۶ مدل نیز قبلاً برای سرمایهگذاران کمپانی رزرو شدهاند. هنوز بهای این خودرو اعلام نشده اما شرکت گفته که ساخت خودرو حدود ۱.۲ میلیون دلار خرج داشته است.
منبع: autoexpress