نشانه‌ های استرس؛ ۱۰ نشانه‌ای که زندگی را نابود می‌کند

نشانه‌ های استرس؛ ۱۰ نشانه‌ای که زندگی را نابود می‌کند

اگر در دوره‌ای از زندگی‌تان استرس مداوم و طولانی‌مدت را تجربه کرده باشید، به احتمال زیاد متوجه‌ی تأثیر آن بر فعالیت‌ها و سلامت جسمی و روحی‌تان شده‌اید. بسیاری از افراد بدون آنکه برای کاهش استرس خود کاری انجام دهند، این دوره را تحمل می‌کنند و به پیامدهای آن توجهی ندارند. اگر استرس به‌موقع کنترل نشود، روزبه‌روز تشدید خواهد شد و اثرات زیان‌باری بر بدن خواهد داشت. اگر شما نیز تاکنون کاری برای کاهش استرس خود نکرده‌اید، از همین امروز برای درمان آن اقدام کنید.

در این مطلب به نشانه‌ های استرس اشاره شده است که با شناخت بهتر آنها می‌توانید روش‌های درمانی مناسبی برای استرس پیدا کنید.

۱. خستگی بیش از حد

اگر با وجود استراحت و خواب کافی در شب، باز هم صبح‌ها به سختی از رختخواب جدا می‌شوید، احتمالا از لحاظ بالینی خسته هستید. استرس انرژی بدن را تحلیل می‌برد و سبب می‌شود تمام دستگاه‌های بدن، بیش از حد فعال باشند. از آنجا که بدن در این حالت بیش از حد توانش کار می‌کند، حتی استراحت و خواب کافی نیز نمی‌تواند انرژی از دست‌ رفته را جبران کند. با استفاده از روش‌های توصیه شده، استرس خود را درمان کنید.

۲. بی خوابی

آیا تاکنون برای‌تان پیش آمده است که با وجود خستگی بسیار شدید، نتوانید بخوابید؟ دلیل آن استرس است. هنگامی که استرس زیادی دارید، مغزتان بیش از حد فعالیت می‌کند. در این حالت، با اینکه مدت زیادی از وقت خواب‌تان گذشته است و بسیار هم خسته هستید، خوابیدن برای‌تان دشوار است. صبح روز بعد، به دلیل خواب ناکافی خسته‌تر خواهید بود و این نیز به نوبه‌ی خود سبب افزایش استرس می‌شود و با تکرار این چرخه، به زودی بیمار خواهید شد.

۳. بیماری‌های مزمن

بی‌خوابی ناشی از استرس سبب می‌شود در مدت کوتاهی، انواع بیماری‌ها سراغ‌تان بیایند. در دوره‌ای که استرس طولانی‌مدت را تجربه می‌کنید، بدن شما بیش از حد توان خود فعالیت می‌کند و از آنجا که فرصتی برای بازیابی خود ندارد، حتی در برابر یک سرماخوردگی معمولی نیز قدرت مقاومت نخواهد داشت. مطالعات نشان داده‌اند هنگامی که استرس را تجربه می‌کنید، سیستم ایمنی بدن‌تان تا ۳۰ درصد ضعیف می‌شود. گاهی اوقات برای حفظ سلامت جسمی و روحی خود باید دست از کار بکشید و یک روز در هفته را به استراحت اختصاص بدهید. با این کار بدن انرژی از دست رفته را باز می‌یابد.

۴. حواس‌پرتی

حواس‌پرتی یکی از نشانه‌های شایع استرس است. در این حالت، فشار وارده بر بدن بیش از حد است و بنابراین قدرت تمرکز کاهش می‌یابد. بار مسئولیت زیاد در زندگی سبب می‌شود پیگیری امور جزئی تا حدودی دشوار باشد. بنابراین اگر به‌سادگی جای دسته‌کلید یا اشیای دیگر را فراموش می‌کنید، یا قرار ملاقات‌ها و جلسات را از دست می‌دهید، احتمالا استرس زیادی دارید. اجازه ندهید کار از این بدتر شود و استرس‌تان را درمان کنید.

۵. سردرد و دردهای مزمن

هنگامی که استرس دارید، بدن‌تان تحت فشار قرار می‌گیرد و بنابراین نه تنها تمرکز و توجه خود را نسبت به امور روزمره از دست می‌دهید، بلکه از لحاظ جسمی نیز دچار مشکلاتی خواهید شد. بدن ما به طور طبیعی با سازوکار «جنگ و گریز» کار می‌کند. بشر اولیه، برای بقای خود ناچار بود با حیوانات وحشی و عوامل طبیعی مبارزه کند. امروزه، بدن ما از همان شیوه برای مقابله با استرس ناشی از کار و مشکلات دیگر زندگی (به جای مبارزه با حیوانات وحشی) استفاده می‌کند. آیا می‌دانید چرا پس از یک روز پرمشغله، ماساژ دادن شانه‌ها بسیار لذت‌بخش است؟ زیرا بدن طی ۸ ساعت کار (یا بیشتر) از هر طرف تحت فشار بوده است و ماساژ دادن شانه‌ها این فشار را تعدیل می‌کند.

۶. کاهش میل جنسی

استرس می‌تواند سبب کاهش میل جنسی شود. این امر در درازمدت مشکلات جسمی و روحی متعددی را به دنبال خواهد داشت. هنگامی که استرس دارید و کوهی از مشکلات بر سرتان است، به دلیل عدم تمرکز کافی و بدخلقی نخواهید توانست این مشکلات را حل و فصل کنید. با تمرین زیاد استرس را از خود دور کنید تا زندگی خانوادگی آرام و لذت‌بخشی را تجربه کنید.

۷. احساساتی شدن

هنگامی که استرس زیادی دارید، ساقه‌ی مغز (بخش ابتدایی مغز) کنترل بدن را به‌دست می‌گیرد و بخشی که مسئول پیش‌بینی رویدادهاست، تحلیل می‌رود. به همین دلیل، هنگامی که استرس دارید به خاطر هر چیز کوچکی به گریه می‌افتید یا به سادگی از کوره در می‌روید. هنگامی که یک کودک تا دیروقت بیدار مانده و بسیار خسته است، هر کاری (حتی اگر احمقانه باشد) انجام دهد، برای دیگران خنده‌دار خواهد بود. اما اگر یک بزرگسال با کسی که در مترو به‌طور ناگهانی به او تنه زده است با عصبانیت شدید برخورد کند، این دیگر خنده‌دار به نظر نمی‌رسد. برای کنترل احساسات‌تان ابتدا بهتر است استرس‌تان را درمان کنید.

۸. مشکلات گوارشی

استرس می‌تواند ناراحتی‌های جسمی متعددی برای بدن به‌وجود آورد. آیا تاکنون به خاطر یک روز پرمشغله‌ی کاری، حالت تهوع به شما دست داده است؟ این حالت، پاسخ مستقیم بدن شما نسبت به استرسی است که در چنین روزی تجربه کرده‌اید. البته این حالت تهوع فقط یک تلاطم جزئی معده نیست، ممکن است به مشکلات گوارشی دیگری مانند استفراغ، درد شکم و نظایر آن نیز منجر شود.

۹. احساس سبکی سر و سرگیجه

نفس عمیق کشیدن در هنگام استرس، بسیار کمک‌کننده است و سبب می‌شود بدن آرامش خود را بازیابد. معمولا هنگامی که استرس دارید، نفس‌های کوتاه می‌کشید و این کار موجب می‌شود اکسیژن کافی به بدن‌تان نرسد. در این حالت، دچار سرگیجه و احساس سبکی سر می‌شوید. به جای اینکه نفس‌تان را حبس کنید، نفس‌های عمیق بکشید و به خودتان آرامش دهید. اجازه ندهید استرس به ذهن و جسم‌تان آسیب وارد کند.

۱۰. متوسل شدن به روش‌های نادرست

احتمالا شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که پس از یک روز کاری سخت، فقط می‌خواهند به خانه بروند و استراحت کنند. اما چه روش‌هایی را برای کاهش استرس ناشی از روز پرمشغله‌ای که داشته‌اید در نظر می‌گیرید؟ متوسل شدن به انواع مسکّن، قرص خواب، الکل یا مواردی از این دست شاید بتواند ساعاتی به شما آرامش دهد، اما کمک چندانی نمی‌کند؛ زیرا صبح روز بعد، نه تنها استرس‌تان کاهش نیافته است، بلکه احتمالا دو برابر هم خواهد شد. قبل از اینکه با چنین روش‌های نادرستی بیشتر به خود آسیب بزنید، به فکر درمان استرس باشید.

برگرفته از: lifehack.org

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
8 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.