اکلیپس مُرد، اکلیپس کراس متولد شد
همانطور که در مطلب تاریخچهٔ میتسوبیشی اکلیپس بیان کردیم، این خودرو بهعنوان یک کوپهٔ کامپکت اسپرت در سال ۱۹۹۰ به بازار آمد و طی چهار نسل تا سال ۲۰۱۲ به تولید رسید؛ اما از آن هنگام تاکنون خبری از اکلیپس نبود تا اینکه چند وقت پیش میتسوبیشی با انتشار تیزری اعلام نمود که بهزودی اکلیپس بازخواهد گشت اما نه بهعنوان یک کوپهٔ سنتی بلکه در قامت یک کراساوور کوپه. حال سازندهٔ ژاپنی به وعدهٔ خود عمل کرده و این خودرو را که اکلیپس کراس نام دارد پیش از اولین نمایش رسمی در نمایشگاه ژنو در هفتهٔ آینده، معرفی کرده است.
اگر طراحی اکلیپس کراس برایتان آشنا به نظر میرسد به این خاطر است که بسیاری از اجزای طراحی بیرونی آن از کانسپتهای قبلی XR-PHEV و XR-PHEV II میتسوبیشی گرفته شده است که به ترتیب در سالهای ۲۰۱۳ و ۲۰۱۵ معرفی شدند. این خودرو که کشیدهتر از مدل ASX است، همانطور که اشاره شد از استایل کراساوور-کوپه برخوردار بوده و در سبد محصولات میتسوبیشی بین ASX و کراساوور بزرگتر هفتنفرهٔ اوتلندر قرار میگیرد تا رقابتی را با نیسان قشقایی آغاز کند. در نمایی جلویی، اکلیپس کراس از ویژگیهای طراحی حال حاضر میتسوبیشی برخوردار بوده درحالیکه الهامات زیادی هم از کانسپتهای مذکور داشته است.
در این قسمت سپری پویا و جلوپنجرهای عظیم به چشم میخورد که اطراف آنرا نوارهای کرومی ضخیم و چراغهایی تیز احاطه کردهاند. پروفیل جانبی آن نیز به لطف خط شانهٔ برجسته که از دستگیرهٔ درها عبور کرده است و سقف شیبدار، بسیار عضلانی و پویا به نظر میرسد. در نمای عقبی نیز چراغها در ستونها نصب شده و یک خط LED از میانۀ آنها در سراسر بخش عقبی کشیده شده و شیشهٔ عقب را به دو بخش بالایی و پایینی تقسیم کرده است.
اکلیپس کراس در نمای داخل از یک داشبورد افقی با ترکیبی از فریمهای فلزی نقرهای و رنگ مشکی سود میبرد که کابین آنرا از یکنواختی خارج کرده و یک فضای داخلی پالایششده و درعینحال پویا و اسپرت را ایجاد کرده است. این کراساوور کامپکت مجهز به سیستم صوتی با قابلیت اتصال تبلت و گوشی هوشمند، نمایشگر سربالا و سیستم اطلاعاتی-سرگرمی شده است. این سیستم که از طریق یک صفحهنمایش لمسی نصب شده در بالای داشبورد ارائه میشود، از کارپلی اپل نیز پشتیبانی میکند.
هرچند اکلیپس کراس در ظاهر شبیه به ASX به نظر میرسد اما قوای محرکهٔ آن کاملاً جدید است. برای این کراساوور کامپکت کوپه یک پیشرانهٔ ۱.۵ لیتری بنزینی توربوشارژ تزریق مستقیم سوخت در نظر گرفته شده است که فعلاً قدرت و گشتاور آن نامشخص است. برای انتقال نیروی این موتور نیز یک گیربکس CVT ارائه شده که بهتازگی توسعه پیدا کرده است و دارای حالت تعویض دندهٔ دستی هشت سرعته میباشد.
توزیع نیروی موتور نیز توسط سیستم چهارچرخ محرک با کنترل الکترونیکی صورت میگیرد که بسته به هر موقعیت و سطح مسیر مقدار بهینهای از گشتاور را به چرخهای عقب ارسال میکند. همچنین سیستم کنترل انحراف فعال (AYC) نیز با استفاده از اطلاعات مربوط به زاویهٔ فرمان، میزان انحراف، گشتاور تولیدی موتور، نیروی ترمز و سرعت حرکت چرخها، گشتاور و نیروی ترمز را بین چرخهای عقب توزیع میکند.
اما علاقهمندان به موتورهای دیزل نیز میتوانند موتور آشنای ۲.۲ لیتری توربودیزل را برای این ماشین انتخاب کنند که بهطور خاص برای اکلیپس کراس از نو تنظیم شده است. انتقال نیروی این موتور هم توسط یک گیربکس هشت سرعتهٔ اتوماتیک جدید صورت میگیرد. همانطور که گفته شد، میتسوبیشی اکلیپس کراس نخستین نمایش عمومی خود را در نمایشگاه ژنو تجربه خواهد کرد و انتظار میرود مشخصات دقیق آن نیز در همان زمان اعلام گردد. آغاز فروش این کراساوور کامپکت ژاپنی نیز در سراسر اروپا در اوایل سال ۲۰۱۸ برنامهریزی شده است و قیمت آن در تاریخی نزدیک به زمان فروش اعلام خواهد شد.
پوشش کامل جدیدترین خبرها و رویدادهای نمایشگاه خودروی ژنو ۲۰۱۷ در پدال. همراه شما خواهیم بود…