مقایسه اسپورت‌های جذاب و جوان‌پسند: مزدا MX-5 RF در برابر تویوتا GT86

مقایسه اسپورت‌های جذاب و جوان‌پسند: مزدا MX-5 RF در برابر تویوتا GT86

مزدا MX-5 یک نماد است. این خودرو پرفروش‌ترین مدل اسپورت دونفره‌ی کانورتیبل در دنیا بوده و چهارمین نسل آن رودستر مورد علاقه‌ی اتواکسپرس است؛ اما اگر خواهان خودرویی با سقف نرم نباشید گزینه‌ی وسوسه کننده‌ی دیگری وجود دارد.

همانند نسل‌های قبلی، مزدا هم‌اکنون با سقف سخت تاشدنی در دسترس است. این خودرو که MX-5 RF (فست بک جمع شدنی) نام دارد به مصاف یکی از بهترین و جذاب‌ترین خودروهای اسپورت بازار یعنی تویوتا GT86 رفته است.

اخیراً فیس لیفتی روی محصول تویوتا اعمال شده است اما باید گفت از نظر فنی تغییری نکرده و هنوز هم هندلینگ چابک و طراحی دیفرانسیل عقب GT86 از شاخصه‌های این خودرو هستند.

در فرم کانورتیبل مزدا MX-5 توانسته بر GT86 قبلی غلبه کند اما آیا نسخه‌ی RF هم می‌تواند این برتری را تکرار کند؟ با ما همراه باشید تا پاسخ این سؤال را بفهمید.

شاخ‌به‌شاخ

مدلمزدا MX-5 RF 2.0 Sport Navتویوتا GT86
قیمت (پوند)۲۵۶۹۵۲۶۴۱۰
پیشرانه۴ سیلندر ۲ لیتری بنزینی۴ سیلندر ۲ لیتری تخت بنزینی
قدرت/گشتاور (اسب بخار/نیوتون متر)۱۵۸/۲۰۰۱۹۷/۲۰۰
گیربکس۶ سرعته ی دستی، دیفرانسیل عقب۶ سرعته ی دستی، دیفرانسیل عقب
شتاب صفر تا ۹۶ کیلومتر در ساعت (ثانیه)۶.۸۷.۶
حداکثر سرعت (کیلومتر در ساعت)۲۱۶۲۲۵
مصرف سوخت (لیتر در هر صد کیلومتر)۸.۵۸.۹
آپشن ها (پوند)رنگ قرمز سول (۶۷۰)، بسته‌ی ایمنی (۴۰۰)رنگ متالیک (۵۴۵)، سیستم تویوتا تاچ ۲ با سیستم ناوبری (۷۵۰)
  • مزدا MX-5 RF در برابر تویوتا GT86مزدا MX-5 RF

نقاط قوت: استایل جذاب، قوای محرکه‌ی سرگرم‌کننده، تطبیق‌پذیری سقف تاشونده، چابکی نقاط ضعف: وجود کمی لرزش در شاسی با باز بودن سقف، کابین تنگ، بهای گران‌تر نسبت به مدل استاندارد

سقف‌های سخت تاشونده عموماً در خودروهای گران‌بهایی چون مرسدس SL یا سوپرکارهایی نظیر فراری ۴۸۸ اسپایدر پیدا می‌شوند؛ اما مزدا MX-5 RF کمی از این جذابیت را در بسته‌ای ارزان‌قیمت‌تر ارائه می‌کند.

با استفاده از طراحی MX-5 استاندارد و اضافه کردن سقفی سخت، مزدا خودرویی واقعاً منحصربه‌فرد را در این کلاس خلق کرده است. برخلاف RX-5 RC نسل سومی، این خودرو دارای حائلی بین بخش عقبی کابین می‌باشد.

اگرچه RF از همان طراحی بخش جلویی تیز مدل استاندارد بهره می‌برد اما نتیجه‌ی کار ایجاد خودرویی متفاوت نسبت به برادر سقف نرم است. این موضوع قطعاً بخشی از جذابیت RF است اما اگر خواهان این خودرو هستید واقعاً باید ظاهر آن را دوست داشته باشید زیرا RF باعث اضافه پرداخت ۲ هزار پوندی نسبت به برادر استاندارد می‌شود.

اگرچه طراحی خودرو از نظر بصری تفاوت‌هایی را ایجاد کرده اما خوشبختانه سواری آن خیلی از MX-5 عادی به دور نیست. سواری خودرو همچون همیشه فوق‌العاده بوده و این مدل که از پیشرانه‌ی ۲ لیتری ۱۵۸ اسبی استفاده می‌کند در ۶.۸ ثانیه به سرعت ۹۶ کیلومتر در ساعت می‌رسد. گیربکس ۶ سرعته ی اتوماتیک منحصراً برای مدل RF اسپورت Nav با پیشرانه‌ی بزرگ‌تر ارائه می‌شود.

علیرغم شکاف ۳۹ اسبی بین این خودرو و تویوتا، مزدا ۲۰۲ کیلوگرم سبک‌تر بوده (۱۰۴۵ کیلوگرم) بنابراین در شتاب گیری بین دنده‌ها نیز سریع‌تر است.

حتی با وجود دامپرهای اسپورت تر بیلشتین، شاسی مزدا در مقایسه با تویوتا نرم‌تر بوده و در پیچ‌ها بازی بیشتری دارد. البته چسبندگی زیادی وجود داشته و فرمان خودرو نیز از توازن خوبی بهره مند می‌باشد.

در کل سواری خودرو هیجان‌انگیز بوده و مدل ۲ لیتری آن به دیفرانسیل لغزش محدود مجهز است و در سر پیچ‌ها قابلیت‌های بیشتری دارد.

MX-5 RF از راحتی خوبی برخوردار بوده و اگرچه کیفیت مواد بکار رفته در کابین جزو بهترین‌های کلاس خود نیست اما احساس خوش‌ساخت بودن کلی به شما دست می‌دهد. در این تریم تجهیزات خوبی نیز وجود دارد که از آن جمله می‌توان به سیستم ناوبری، رادیوی DAB، بلوتوث، چراغ‌های LED خودکار و صندلی‌های گرم شونده اشاره کرد.

نظرات آزمایش‌کننده‌ها: سیستم مدیا: استفاده از سیستم ناوبری آسان بوده و می‌توان از طریق صفحه لمسی یا کلید چرخشی آن را کنترل نمود. این سیستم در تریم اسپورت Nav به‌صورت استاندارد عرضه می‌شود. کیفیت کلی ساخت: برخی از مواد بکار رفته در کابین احساس ارزان‌قیمت بودن را دارند اما در مجموع کیفیت ساخت مزدا خوب است. فضای کابین: کابین خودرو کوچک است و جعبه داشبوردی نیز وجود ندارد که از کاربردی بودن خودرو می‌کاهد.

  • تویوتا GT86

نقاط قوت: توازن و تنظیمات هندلینگ، وجود چهار صندلی، فضای محفظه‌ی بار برجسته نقاط ضعف: کارکرد سخت پیشرانه و صدای نه چندان جذاب آن، کیفیت پایین مواد بکار رفته در کابین

هاچبک های داغ بنا به مد این روزهای صنعت خودرو از پیشرانه‌های کم‌حجم‌تر توربو استفاده می‌کنند اما تویوتا GT86 همچنان به روش تنفس طبیعی وفادار مانده است. پاسخ میدونی گاز خودرو تیز بوده و گیربکس ۶ سرعته ی دستی آن نیز ارتباط بهتری بین خودرو و راننده برقرار می‌کند.

همین تنظیمات در مزدا نیز وجود دارد اما پیشرانه‌ی ۴ سیلندر ۲ لیتری تویوتا از نوع بوکسری یا تخت بوده و مزدا از آرایش خطی استفاده کرده است.

به خاطر همین آرایش متفاوت تویوتا مشخصات متمایز خود را دارد. صدای پیشرانه زیاد بوده و به کابین منتقل می‌شود و درحالی‌که صدای آن خیلی زیبا نیست اما در زمان تخت گاز کاملاً می‌توان آن را احساس کرد.

باید مدت زمان زیادی از حالت تخت گاز استفاده کرد و اگرچه GT86 نسبت به MX-5 RF گشتاور اندکی بیشتری دارد اما حداکثر گشتاور در دور ۶۴۰۰ پیشرانه حاصل می‌شود که تنها ۱۰۰۰ دور با ردلاین فاصله دارد.

بازنگری‌های کمی در فنرها و دامپرها صورت گرفته و مشاهده‌ی دیگر تغییرات انجام شده کاری سخت است. سیستم تعلیق خودرو سفت‌تر از مزدا است بنابراین GT86 در پیچ‌ها تخت‌تر بوده و حتی با استفاده از لاستیک‌های معمولی و رینگ‌های ۱۷ اینچی، در پیچ‌ها احساس امن بودن را دارد.

فرمان خودرو سنگین‌تر از مزدا است اما دقیق و نسبتاً سریع بوده و به شما اجازه می‌دهد تا مانورها را با اطمینان و آسانی انجام دهید.

علیرغم ایجاد تغییرات کوچک در کابین هنوز هم احساس شباهت به مدل پیش از فیس لیفت وجود دارد. موقعیت رانندگی خودرو درگیر کننده بوده و راننده در جایگاهی پایین نشسته و فضای پای زیادی وجود دارد. هرچند، بعد از اعمال تغییرات کوچک، کابین GT86 هنوز هم ارزان‌قیمت احساس شده و پلاستیک‌های سخت زیادی در آن بکار رفته و به اندازه‌ی مزدا لوکس نیست.

سیستم مولتی‌مدیای این خودرو با صفحه لمسی به اندازه‌ی سیستم مزدا روان نیست و البته برای سیستم ناوبری نیز باید ۷۵۰ پوند پرداخت کنید. چراغ‌های LED، کروز کنترل، DAB، بلوتوث و سیستم تهویه به‌صورت استاندارد در این خودرو وجود دارند. مدل GT86 Pro علاوه بر موارد یاد شده از صندلی‌های گرم شونده نیز سود می‌برد.

نظرات آزمایش‌کننده‌ها: سیستم اطلاعات سرگرمی: استفاده از صفحه‌نمایش ۸ اینچی خودرو کمی سخت است و گرافیک آن نیز کمی از مد افتاده به نظر می‌رسد. سیستم ناوبری هم یک آپشن ۷۵۰ پوندی محسوب می‌شود. پلاستیک‌ها: علیرغم اعمال فیس لیفت، مواد بکار رفته هنوز هم ارزان‌قیمت هستند. کیفیت کلی کابین تویوتا به مزدا نمی‌رسد. فضای کابین: فضای موجود روی درب‌ها زیاد بوده و در کل فضا بیشتر از مزدا است.

  • قضاوت نهایی

رتبه‌ی اول: مزدا MX-5 RF

مزدا MX-5 در طول ۲۸ سال گذشته بیش از یک میلیون دستگاه فروش داشته و RF می‌تواند این ارقام را بهبود بخشد. این خودرو به لطف دینامیک فوق‌العاده و هزینه‌های مالکیت پایین‌تر تویوتا GT86 را شکست می‌دهد اما اضافه پرداخت ۲ هزار پوندی نسبت به مدل استاندارد MX-5 باعث تأمل بیشتر خریداران می‌شود.

رتبه‌ی دوم: تویوتا GT86

جدای از تغییرات ظاهری خودرو، تفاوت‌های کمی بین GT86 فیس لیفت شده و مدل قبلی وجود دارد. تویوتا هنوز هم خودرویی ارزان‌قیمت و اسپورت را عرضه کرده است؛ اما این خودرو به اندازه‌ی MX-5 ارزان یا سریع نیست و همچنین هزینه‌های بیشتری دارد و فاقد هیجان یک سقف بازشدنی می‌باشد.

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
13 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.