این هفته به سراغ انیمیشن کوتاه «مینیونهای چمنزن» (Mower Minions)، یکی از بهترین انیمیشن کوتاه مرتبط با یک اثر بزرگ، میرویم.
چند سال پیش بود که برای اولین بار مینیونها را در انیمیشن سینمایی Despicable Me مشاهده کردیم. موجوداتی زرد رنگ با لباس یک شکل و تفاوتهای جزئی در ظاهر. این موجودات با خلق موقعیتهای کمیک در سراسر سری فیلمهای Despicable Me توانستند طیف وسیعی از مخاطبین را به خود جذب کرده و در فروش بالای هر دو فیلم این سری بسیار تاثیرگذار بودهاند. این محبوبیت تا بدانجا پیشرفت که استودیو ایلومینیشن اینترتینمت با همکاری یونیورسال پیکچرز تصمیم گرفتند که یک نسخه فرعی با محوریت مینیونها تولید کنند که در نهایت این فیلم توانست بیش از ۱۵ برابر بودجه ۷۴ میلیون دلاری خود، در باکسآفیس فروش داشته باشد. استودیو ایلومینیشن اینترتینمنت به مانند پیکسار و دیزنی دست به ساخت انیمیشنهای کوتاه براساس انیمیشنهای بلند و سینمایی خود زده است که پیش از این نمونههایی از آن را در قالب نسخههای بلوری و دیویدی سری Despicable Me مشاهده کردهایم. اما این استودیو در قبال انیمیشن کوتاه «مینیونهای چمنزن» نوعی از سنتشکنی را بروز داده و این اثر را همراه با انیمیشن The Secret Life of Pets در سینماها به اکران درآورده است.
داستان انیمیشن کوتاه «مینیونهای چمنزن» از این قرار است که در یک روز گرم آفتابی پنج مینیون به نامهای لری، کوین، کارل، استوارت و جری مشغول مشاهده تلویزیون هستند که بهواسطه یک تبلیغ تلویزیونی با محصولی اعجاب انگیز (منتهی از نظر خودشون) روبهرو شده و تمام عزم خود را جزم کرده تا با پولهای پساندازشان این محصول را خریداری کنند. اما تمام پسانداز آنها به یک سکه ۲۵ سنتی خلاصه میشود. با مشاهده اسکناسی که مرد چمنزن از همسایه روبهرویی دریافت میکند، تصمیم میگیرند که به شغل شریف چمنزنی روی بیاورند که به همین منظور پس از سرقت دستگاه مرد چمنزن وارد خانه سالمندان در همان حوالی میشوند...
برونو چاوفارد (Bruno Chauffard) و گلن مککوی (Glenn McCoy) دو کارگردان انیمیشن کوتاه Mower Minions هستند که پیش از این در تعدادی از آثار استودیو ایلومینیشن اینترتینمت حضور داشته و اولین کارگردانی خود را با انیمیشن کوتاه مذکور تجربه کردهاند. این انیمیشن کوتاه دقیقا از همان اصول و سبک طراحی پیروی میکند که پیش از این استودیو ایلومینیشن اینترتینمت در آثار پنجگانه خود به نمایش عمومی گذاشته است. در واقع عدم تغییر در نوع طراحی مینیونها و بهرهگیری از شخصیتهایی که مخاطب با آنها آشنایی دارد، را نباید از نقاط ضعف انیمیشن دانست زیرا در صورت استفاده از زبان طراحی متفاوت، بدونشک آنطور که باید و شاید نمیتوان با شخصیتهای جدید به مانند گذشته ارتباط برقرار کرد و حتی به عدم استقبال مخاطبین منجر شود. اما در طرف مقابل ویژگی که باعث میشود لذت تماشای انیمیشن کوتاه «مینیونهای چمنزن» دو چندان شود، قرار دادن مینیونهای محبوب انیمیشن سینمایی Minions در موقعیت و داستانی جدید است. انیمیشن کوتاه «مینیونهای چمنزن» فضایی کاملا شاد داشته و در تمامی سکانسهای آن از رنگبندی روشن استفاده شده است. حتی ممکن است تصور کنید که انیمیشن به شدت کودکانه بوده، اما اگر نمونههای پیشین سری «من نفرتانگیز» را مشاهده کرده باشید، شخصا خلاف این گفته را تصدیق میکنید. عناصر محیطی با همان دقت و وسواس همیشگی استودیو ایلومینیشن اینترتینمت طراحی شدهاند و این استودیو حتی ابرهایی که در نگاه اول به چشم نمیآیند یا درختان در دوردست را از یاد نبرده است. دوربین در اکثر بخشهای انیمیشن ثابت بوده و با فاصله کمی نسبت به مینیونها و دیگر شخصیتها اقدام به نمایش اتفاقات مختلف میپردازد. اعمال مختلف مینیونها که طنزی اغراقشده در خود دارند که به هیچعنوان متوجه گذر زمان و به پایان رسیدن این انیمیشن چهار دقیقهای نخواهید شد.
حالتهای چهره و انتقال حسهای مختلف همواره از برگهای برنده مینیونهای بوده است و در انیمیشن کوتاه «مینیونهای چمنزن» باری دیگر شاهد این ویژگی هستیم. در این انیمیشن حسها و رفتارهایی نظیر عصبانیت، خنده، ناراحتی و ترس به زیباترین شکل ممکن در صورت مینیونها پیادهسازی شدهاند و سبب ارتباط نزدیک با این شخصیتها میشود. علاوه بر این افراد حاضر در خانه سالمندان و مجریان تلویزیون نیز از قاعده طراحی چهره استودیو ایلومینیشن اینترتینمنت پیروی میکنند. پیر کافین صداپیشه مینیونها که حقیقتا در آثار قبلی کار خود را عالی انجام داده است، برای هنرمندی چندباره بازگشته و اینبار نیز به مانند گذشته به نحو احسن از پس وظیفه خود برآمده است. مینیونها به مانند همیشه به زبانی نامفهوم تکلم میکنند که رگههای از زبانهای مختلف نظیر اسپانیایی در آن شنیده میشود و این زبان خاص طنز انیمیشن را وارد بعد تازهای میکند که نمونه آن را میتوانید در صحنه توصیف انفجار توسط جری مشاهده کنید. در واقع مینیونها به مانند کودکان هستند که هرچه بیشتر به گفتار آنها گوش دهید، بیش از پیش منظور آنها را متوجه میشوید. صداپیشههای سالمندان و مجریان تلویزیونی هرچند دیالوگهای کوتاهی را ادا میکنند نیز نتیجه مطلوبی را ارائه دادهاند. جلوههای صوتی از دو بخش واقعگرایانه و فانتزی تشکیل شده است که در بخش واقعگرایانه میتوان به صدای ماشین چمنزن و انفجار و در بخش فانتزی میتوان به صدای حاصل از ضربه به سر یکی از مینیونها اشاره کرد. موسیقی جزء جدانشدنی انیمیشن کوتاه «مینیونهای چمنزن» است که در بسیاری از سکانسهای آن هنر مایکل گت به گوش میرسد. او در این انیمیشن از ساز تخصصیاش یعنی گیتار بهره برده که قطعههای زیبایی را نیز ساخته است.
|
عنصر طنز در بند بند انیمیشن کوتاه «مینیونهای چمنزن» جریان دارد و سازندگان توانستهاند داستانی نهچندان خاص و ساده را به اثری زیبا و لذتبخش تبدیل کنند که بدون شک تماشای چندباره آن نهتنها خنده را بر لبهای شما خواهد آورد، بلکه هربار هنر بینظیر استودیو ایلومینیشن اینترتینمنت را تحسین میکنید. داستان این انیمیشن را میتوان طعنهای به کمپانیهای بزرگ فعال در صنایع مختلف نظیر گوشیهای هوشمند که هرسال باز اضافه کردن چند ویژگی جدید، خواه پرکاربرد و خواه تجملاتی، مردم را به خرید جدیدترین محصول خود مجاب میکند. اما مینیونها تمثیلی از افرادی هستند که برای تامین هزینه خرید محصولی که عملا تفاوتی با دستگاه فعلی نداشته و تنها یک ویژگی اضافه دارد، به آب و آتش میزنند.