معرفی انیمیشن کوتاه Fulfilament

معرفی انیمیشن کوتاه Fulfilament

چه چیزی باعث می‌شود که افکار گمشده در ذهن ما به ایده‌هایی ناب تبدیل شوند که ممکن است زندگی ما را به کلی دگرگون کنند؟ انیمیشن کوتاه Fulfilament با دیدی بسیار زیبا به این مسئله می‌پردازد.

Fulfilament نام انیمیشن کوتاه هفت دقیقه‌ای جذاب، دلگرم کننده و در عین حال عمیق و تاثیرگذاری است که توسط ریانان ایوانس، انیماتور جوان اما خوش آتیه‌ی انگلیسی، ساخته شده است. این انیمیشن استاپ موشن تا کنون موفق به کسب بیش از بیست جایزه‌ی بین المللی مختلف شده و موفق‌ترین ساخته‌ی ایوانس تا به امروز به شمار می‌رود.

داستان Fulfilament درباره‌ی فکری کوچک در غالب یک لامپ است که درست بعد از تولد، راه خود را گم کرده و قصد دارد به هر نحوی شده جایگاه خود را در ذهن پیدا کند و به یک ایده‌ی مفید و تاثیر گذار تبدیل شود اما هیچ چیز به این سادگی نیست؛ ذهن انسان مکانی بزرگ است پر از دالان‌های تاریک بلند، لامپ‌های پر مشغله و وسایلی که مشخص نیست چه استفاده‌ای دارند. فکر کوچک زمان زیادی را صرف پیدا کردن جایگاه حقیقی خود در ذهن می‌کند، اما به نظر می‌رسد او در این ذهن جایی ندارد. همه چیز برای فکر کوچک نا‌امید‌کننده پیش می‌رود تا اینکه فکری کوچک به ذهن فکر کوچک خطور می‌کند.

در این انیمیشن ما با استفاده از استعاره‌ای آشنا طرفیم؛ استفاده از چراغی روشن به عنوان فکر یا ایده‌ای تازه که به احتمال خیلی زیاد آن را از کارتون‌های قدیمی به خاطر دارید. ایوانس در Fulfilament پا را در این استعاره فراتر می‌گذارد و داستانی چند لایه را با آن بیان می‌کند که با نگاهی ساده بیانگر مسائل خیلی مهمی درباره‌ی ذهن و زندگی انسان هستند. در تعبیر اول داستان، می‌توان گفت که انیمیشن قصد دارد از اهمیت پردازش صحیح ایده‌های نو و انقلابی در ذهن صحبت کند. برای همه‌ی ما پیش آمده که ایده‌ها و افکاری نو در زمینه‌های مختلف به ذهنمان خطور کرده باشد ولی به دلایل مختلف نتوانستیم یا نخواستیم روی آن‌ها وقت بگذاریم؛ ممکن است عملی کردن ایده نیازمند وقت یا هزینه‌ی زیادی باشد، این احتمال وجود دارد که ایده بسیار دور از واقعیت به نظر برسد یا شاید اصلا آنقدر درگیر حس لختگی در روزمرگی خود هستیم که نخواستیم خود را به دردسر بیاندازیم. در Fulfilament می‌بینیم که این فکر کوچک جدید زمان دشواری را برای رسیدن به شکوفایی حقیقی خود طی می‌کند، اما در نهایت پس از اینکه این فکر در جایگاه اصلی خود قرار می‌گیرد و به شکوفایی می‌رسد، مشخص می‌شود که این سفر طولانی و سخت درست به همان اندازه ارزشمند است و در تصویری نمادین باعث روشنایی و ترقی ذهن و به دنبال آن زندگی شخص می‌شود. در دست دیگر، می‌توان این اثر را در مقیاسی بزرگ‌تر، به عنوان اثری اجتماعی مورد بررسی قرار داد. ما شاهد هستیم که هر لامپ بعد از ورود به سیستم، جایگاه و وظیفه‌ی منحصر به فرد خود را پیدا می‌کند و بلافاصله مشغول به کار می‌شود. لامپ کوچک به عنوان بخشی از این جامعه تلاش بسیار دارد که هدف و جایگاه حقیقی خود را پیدا کند ولی مکرر با شکست مواجه می‌شود. با دقتی اندک به داستان می‌توان دریافت که Fulfilament در کنار تشویق بینندگان به با ارزشمند شماردن ایده‌ها و فکر‌های کوچک، اثری است در ستایش تلاش و قصد دارد با پایان حماسی خود بگوید عدم کسب موفقیت مقطعی به معنای شکست نیست و اینکه لزوما شما نتوانستید در زمینه یا فعالیت خاصی به نتیجه برسید، باعث نمی‌شود که نتوانید در مکان و زمینه‌ای دیگر به جایگاه مطلوب خود دست یابید.

در کنار داستان، سبک طراحی و پویانمایی این اثر نیز به موفقیت آن کمک شایانی کرده است. یکی از نکاتی که باعث می‌شود سبک طراحی استاپ موشن در این اثر بسیار خوب جواب دهد و بعضا حتی بدون ذکر این مسئله هر مخاطبی نتواند متوجه استفاده از این تکنیک در انیمیشن Fulfilament شود، دقت و ظرافت کار ایوانس در طراحی جزئیات است. ساخت این انیمیشن هفت دقیقه‌ای و طراحی دستی هر آنچه در آن مشاهده می‌کنید، حدود پانزده ماه وقت برده و حاصل این تلاش دنیایی با طراحی فوق العاده است که همه چیز در آن به شکل شگفت انگیزی زنده به نظر می‌رسد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید تمامی لامپ‌های استفاده شده در این انیمیشن به صورت دستی ساخته شده‌اند و برای طبیعی بودن میزان نور آن‌ها، در طول فیلم برداری همگی به جریان برق متصل بودند. از دیگر نقاط قوت کارگردانی این انیمیشن، می‌توان به استفاده خیلی خوب از چشمان شخصیت‌ها برای بیان احساسات‌ آن‌ها بدون وجود چهره‌ای کامل اشاره کرد که نظیر این تکینک‌ را در آثاری مختلف از جمله Wall-E، شاهکار شرکت پیکسار، مشاهده کرده‌اید.

با وجود اینکه سبک طراحی و جزئیات خیره کننده‌ی اثر باعث می‌شوند که بیننده سریعا با این انیمیشن ارتباط برقرار کند، اما به هیچ عنوان نمی‌توان نقش عظیم موسیقی و طراحی صداهای محیطی قوی آن را در روایت هر چه بهتر داستان انکار کرد. صداهای ریزی که قالبا توسط خیلی از بینندگان نشنیده گرفته می‌شوند، در فضاسازی و باور پذیر کردن وقایع در قاب تصویر نقشی بسیار مهم دارند و البته اهمیت آن‌ها در آثار صامتی همچون Fulfilament به واسطه‌ی نقش جدید به دوش کشیدن بار عدم وجود دیالوگ‌ برای بیان احساسات شخصیت‌ها نیز دو چندان می‌شود. خوشبختانه متیس ری، صداگذار اثر، به خوبی توانسته با طراحی بسیار خوب صداهای ریز قطعات یا محیط در این اثر حرکات و احساسات شخصیت‌ها را بسیار واقعی و روان جلوه دهد و به انتقال حال و هوای انیمیشن به مخاطب کمک کند.

سادگی، حس دلگرمی و جزئیات حساب شده، همگی از خصوصیات آثار ریانان ایوانس، به خصوص انیمیشن کوتاه Fulfilament هستند. او در عین اینکه به کوچکترین نکات در طراحی انیمیشن و صداگذاری اهمیت می‌دهد، همیشه داستانی پر مغز در عین حال قابل فهم و تاثیرگذار را روایت می‌کند. این انیمیشن کوتاه زیبا را تماشا کنید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.


افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
1 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.