مانیکور ناخن؛ همه چیز درمورد مانیکور و انجام آن در خانه

مانیکور ناخن؛ همه چیز درمورد مانیکور و انجام آن در خانه

بسیاری از افراد به مانیکور و آرایش ناخن‌های دست خود علاقه بسیاری دارند و هر چند وقت یک‌بار، سری به سالن‌های خدمات مانیکور و البته پدیکور (آرایش ناخن‌های پا) می‌زنند. مانیکور به ناخن‌هایتان زیبایی می‌بخشد. اگر شما هم به زیبایی ناخن‌هایتان اهمیت می‌دهید، در ادامه اطلاعات کاملی در مورد روش انجام دادن این کار در سالن‌های خدمات ناخن و همچنین در خانه ارائه شده است. البته در ادامه، در مورد آداب حضور در سالن‌های مانیکور هم توصیه‌هایی شده‌ است.

فواید انجام مانیکور

ناخن‌‌های خود را با مانیکور می‌توانید زیبا و جذاب کنید. اما اگر از آن دسته افرادی هستید که این کارها را بی‌فایده می‌دانید و علاقه‌ای به مانیکور ندارید، باید بدانید که این کار گاهی‌اوقات واقعا به‌درد می‌خورد. مثلا افرادی که عادت به جویدن ناخن‌های خود دارند، با دیدن ناخن‌های مانیکور ‌شده خود، از این کار دست می‌کشند و پس از مدتی این عادت بد خود را فراموش می‌کنند.

ناخن‌های مانیکور شده، معمولا فقط یک هفته دوام دارند. البته می‌توان با کشیدن روکشی بی‌رنگ –مانند برق ناخن- روی ناخن‌ها، آن را تا دو هفته هم حفظ کرد.

مانیکور ناخن در سالن‌های خدمات ناخن

انتخاب سالن مناسب

برای شروع، ابتدا باید سالن مناسب مانیکور را که افراد حرفه‌ای در آن کار می‌کنند، پیدا کنید. برای این کار می‌توانید از دوستان‌تان پرس‌وجو کنید. یا از طریق وب‌سایت، اسامی سالن‌های مختلف و نظر مشتریان آنها را مطالعه و بهترین سالن را انتخاب کنید.

ناخن‌های مصنوعی و انواع آن

اقدام بعدی پس از انتخاب سالن مناسب، این است که تصمیم بگیرید ناخن‌های واقعی‌تان مانیکور شوند یا از ناخن‌های مصنوعی استفاده کنید. اگر ناخن‌های خودتان را دوست ندارید، پس نوع مصنوعی آن را انتخاب کنید. چند نوع ناخن مصنوعی از نظر ظاهر و همچنین جنس وجود دارد.

  • برخی از ناخن‌های مصنوعی، فقط نوک ناخن‌ها را می‌پوشانند و با چسب به نوک ناخن‌ها چسبانده می‌شوند.
  • برخی دیگر از ناخن‌های مصنوعی، روی تمام ناخن‌های واقعی را می‌پوشاند. این ناخن‌ها عمدتا پلاستیکی هستند و برای اینکه کاملا اندازه ناخن‌های دست‌هایتان شوند، برش زده و مرتب می‌شوند.
  • برخی از ناخن‌ها از جنس آکریلیک هستند. مانیکوریست با استفاده از آکریلیک، نوعی ناخن طراحی می‌کند و سپس آن را روی ناخن واقعی‌تان می‌چسباند. آکریلیک با ترکیب مونومر مایع و پودر پلیمر به‌دست می‌آید و با استفاده از آن می‌توان ناخن‌های مصنوعی سخت و محکمی آماده کرد. در واقع آکریلیک، به دوام و استقامت ناخن مصنوعی کمک می‌کند.
  • گونه‌ای دیگر از ناخن‌های مصنوعی وجود دارد که در تولید آنها از ابریشم استفاده شده است. این ناخن‌ها بسیار ظریف هستند و وقتی روی ناخن‌های واقعی قرار می‌گیرند، به نظر واقعی می‌آیند.

برخی از مانیکوریست‌ها به ناخن‌های مصنوعی ژل می‌زنند تا آنها را براق و همچنین محکم کنند.

استفاده از ناخن‌های مصنوعی، هزینه مانیکورتان را بالا می‌برد، اما به‌دلیل اینکه دست مانیکوریست برای طراحی بهتر، باز است، پس نوع مصنوعی آن را انتخاب کنید. مثلا با استفاده از ناخن‌های مصنوعی، مانیکوریست می‌تواند تصویر ساحل دریا را روی ناخن‌هایتان طراحی کند.

اما اگر با تمام توضیحات فوق، باز هم دوست دارید روی ناخن‌های واقعی‌تان طراحی و لاک زده شود، پس از مانیکوریست بخواهید که روی ناخن‌های خودتان، طراحی‌هایش را انجام دهد.

روند کار مانیکور در سالن

  • ابتدا مانیکوریست به شما صدها لاک با رنگ‌های مختلف نشان می‌دهد تا یکی از آنها را انتخاب کنید. البته تصور نکنید که لاک مورد نظر، از نوع ارزان است. مسلما برای اینکه صدمه‌ای به ناخن‌هایتان وارد نشود، از بهترین لاک‌ها استفاده می‌شود.
  • پس از اینکه لاک مورد نظرتان را انتخاب کردید، باید کوتاهی و بلندی، گرد یا مربعی بودن ناخن‌تان را هم انتخاب کنید. ناخن‌های گرد از محبوبیت بیشتری برخوردار هستند. زیرا نه تنها ظاهرشان زیباست، بلکه مانند ناخن‌های مربعی، گوشه‌های نوک تیز ندارند که مدام به وسایل مختلف گیر کنند.
  • پس از انتخاب شکل ناخن، مانیکوریست با استفاده از سوهان ناخن، شروع به شکل دادن ناخن‌تان می‌کند.
  • سپس کاسه‌ای پر از آب گرم و صابون آماده کرده و دست‌تان را درون آن فرو می‌برد. این مرحله موجب نرم و همچنین پاک شدن ناخن‌ها از باکتری‌ها و قارچ‌ها می‌شود. بدین ترتیب بستر ناخن صدمه‌ای نمی‌بیند و عفونی نمی‌شود. سپس مانیکوریست با استفاده از یک فن کوچک، ناخن‌هایتان را خشک می‌کند.
  • اکنون مانیکوریست، مقداری از کوتیکول ناخن را به عقب رانده و هر گونه کوتیکول خشک را جدا می‌کند. لبه‌های ناخن‌ها را هم کاملا صاف می‌کند تا لاک به‌خوبی به روی ناخن بنشیند. کوتیکول یا پوستک، به قسمت سفید رنگ در ابتدای رویش ناخن‌ها که تغذیه اصلی برای رویش و رشد ناخن از این ناحیه صورت می‌گیرد، گفته می‌شود.
  • پس از این مرحله، مانیکوریست با استفاده از لوسیون شروع به نرم کردن ناخن‌هایتان می‌کند و آنها را ماساژ می‌دهد. او ناخن‌هایتان را با الکل تمیز می‌کند تا لوسیون و لاک‌های قبلی آن کاملا پاک شوند. اگر ناخن‌تان هم چرب است، مانیکوریست ابتدا با نوعی پاک‌کننده روغنی، آن را کاملا تمیز می‌کند. بنابراین لاک بعدی بدون مشکل، روی ناخن قرار می‌گیرد.
  • در این مرحله روی ناخن‌هایی که کاملا تمیز و نرم شده‌اند، لاک ناخن پایه (Base Coat) را می‌زند. لاک ناخن پایه را می‌توان از نوع بی‌رنگ یا برق لاک انتخاب کرد. این لاک باعث می‌شود که لاک‌های بعدی که رنگی هستند، نامرتب نشده و ناخن را لکه‌لکه نکنند. پس از زدن لاک ناخن پایه، مانیکوریست با استفاده از فن یا لامپ ماوراء‌بنفش، لاک ناخن‌ها را خشک می‌کند. برخی از سالن‌های خدمات ناخن ترجیح می دهند که از فن استفاده کنند. زیرا استفاده بسیار از لامپ ماوراء‌بنفش، با خود خطر ابتلا به سرطان دارد.
  • پس از مرحله لاک ناخن پایه، از لاک‌های رنگی استفاده می‌شود. معمولا مانیکوریست یکی از ناخن‌ها را رنگ می‌کند و از شما می‌پرسد که آیا رنگ آن ناخن را دوست دارید؟ در اینجا باید صادقانه پاسخ بدهید. زیرا تغییر رنگ در این مرحله بسیار آسان‌تر از زمانی است که دو لایه لاک روی ناخن‌هایتان قرار می‌گیرد.
  • در این مرحله، تز‌‌ئین ناخن‌تان با دو لایه لاک رنگی بعد از لاک پایه، تمام نمی‌شود. مانیکوریست یک ردیف از تزئینات مختلف روی نوک انگشتان‌تان انجام می‌دهد. از این تزئینات می‌توان به سنگ‌های تزئینی، جواهرات پرزرق‌وبرق و مرواریدهای بدلی، عکس‌برگردان و گل‌های خشک اشاره کرد. مانیکوریست از طرح‌های دیگری هم استفاده می‌کند. مثلا حروف اول اسم شما را روی ناخن‌هایتان ترسیم می‌کند. او حتی ممکن است طرح‌هایی از خود روی ناخن‌های شما نقاشی کند.
  • در پایان، مانیکوریست، برای بادوام شدن مانیکورتان، آخرین لایه از لاک را روی ناخن‌تان می‌زند. در این مرحله، به هیچ وجه به چیزی دست نزنید. زیرا ممکن است تصادفی خراشی روی ناخن‌تان بیفتد و مانیکورتان از بین برود. البته مانیکوریست با استفاده از فن یا لامپ‌های ماوراء‌بنفش، شروع به خشک کردن لاک روی ناخن‌تان می‌کند. پس از ۵ تا ۱۰ دقیقه، روی ناخن‌‌هایتان، محلول خشک‌کن سریع می‌ریزد و طراحی روی ناخن‌هایتان سریع‌تر خشک می‌شوند که در آن صورت می‌توانید از دست‌هایتان استفاده کنید.

بهداشت سالن مانیکور

بهداشتِ سالنِ خدمات ناخن بسیار مهم است. شما به سالن مانیکور می‌روید که ناخن‌هایتان را زیبا کنید، نه‌اینکه به زگیل یا عفونت های قارچی مبتلا شوید. بنابراین باید مراقب باشید که سالنی انتخاب کنید که گردانندگان آن به بهداشت اهمیت می‌دهند.

وقتی وارد سالن مانیکور می‌شوید، باید مجوز کار و رعایت اصول بهداشتی آن را ببینید. مانیکوریست هم باید مدرکی نشان دهد که دوره‌های آموزشی مانیکور را گذرانده است. معمولا مانیکوریست‌های حرفه‌ای حدود ۶۰۰ ساعت زیر نظر یک ناخن‌کار مجرب کار می‌کنند و بعد می‌توانند در سالن‌های خدمات ناخن مشغول به کار شوند.

وقتی مجوزهای لازم را در سالن دیدید، می‌توانید تا اندازه‌ای مطمئن شوید که آنها کارشان را تمیز انجام می‌دهند. اما باز هم نمی‌توان کاملا تضمین کرد که سالن کاملا تمیز باشد. رایج‌ترین عفونت‌هایی که در سالن‌های ناخن به مشتری‌ها منتقل می‌شود، زگیل و البته عفونت‌های قارچی ناخن است. زگیل به وسیله ویروس پاپیلوم انسانی به وجود می‌آید. هر دوی این عفونت‌ها از یک مشتری به مشتری دیگر منتقل می‌شوند. سالن‌های خدمات ناخن که تجهیزات مانیکور را به‌خوبی استریل نکنند، موجب انتقال این بیماری‌ها به مشتریان خود می‌شوند. در ضمن، اگر خراشی روی پوست‌تان وجود داشته باشد احتمال ابتلا به عفونت بیشتر می‌شود.

همچنین، زمانی‌که مانیکوریست، کوتیکول ناخن‌تان را برمی‌دارد ممکن است ناخن‌هایتان به عفونت مستعد شوند و شما را گرفتار کند. در واقع برداشتن کوتیکول، معمولا به این بخش از ناخن صدمه می‌زند. بنابه گفته متخصصان پوست، از جمله متخصصان دانشگاه تگزاس از آمریکا، نباید به کوتیکول دست زد. در واقع این بخش از ناخن، بستر ناخن را از باقی دنیا که شامل باکتری‌ها، قارچ و ویروس‌هاست، جدا می‌کند.

برای پیشگیری از عفونت احتمالی، از مانیکوریست بخواهید که به کوتیکول ناخن‌هایتان، دست نزند.

بهترین روش مراقبت بهداشتی، می‌تواند استفاده از تجهیزات فردی باشد. بنابراین بهتر است تجهیزات مانیکور را خریداری کرده و هر بار که برای انجام مانیکور به سالن خدمات ناخن می‌روید، تجهیزات خود را به همراه داشته باشید. بهتر است هرگز به استریلیزه کردن ابزارها در سالن‌های خدمات ناخن، کاملا اعتماد نکنید.

اگر هم آن‌قدر خوش شانس نبودید و گرفتار بیماری عفونی شدید، فورا به پزشک مراجعه کنید.

مانیکور ناخن در خانه

در اینجا راهنمای قدم به قدم انجام مانیکور ارائه شده است و با مطالعهٔ آن می‌توانید ناخن‌های خود را درست مانند سالن‌های مانیکور، آرایش و زیبا کنید.


قدم اول

اگر ناخن‌تان را قبلا لاک زده‌اید‌، با استفاده از پد لاک پاک‌کن یا پنبه و استون، لاک و بقایای لاک را از روی ناخن پاک کنید.

قدم دوم

ناخن‌هایتان را سوهان بکشید و آن را شکل بدهید. می‌توانید ناخن‌های خود را به‌گونه‌ای سوهان بکشید که به شکل مربع در‌آیند و لبه‌های‌ آنها اندکی به سمت مخروطی متمایل باشند. این طرح‌ها نسبت به بلندی ناخن‌ها، مناسب‌تر هستند. برای رسیدن به شکل مناسب ناخن از سوهان‌های منعطف استفاده کنید. سوهان ناخن فلزی، مناسب این کار نیست. سوهان‌های فلزی معمولا به ناخن‌ها صدمه می‌زنند. به‌آرامی ناخن‌ها را سوهان بکشید. این کار را آرام انجام دهید تا بتوانید بدون صدمه زدن به ناخن، به شکل مورد نظرتان برسید. کارتان را ابتدا با یک سوهان زبر شروع کنید و در انتها سوهان‌ نرم‌تری به‌کار برید.

قدم سوم

اکنون نوک انگشتان‌تان را درون یک کاسهٔ آب گرم که آغشته به صابون است، فرو برید. بگذارید ناخن‌ها و کوتیکول‌های آن به مدت چند دقیقه در آب، غوطه‌ور بمانند. سپس انگشت‌هایتان را از کاسه بیرون آورده و آنها را کمی ماساژ دهید. دست‌تان را مشت کنید، سپس با انگشتان دست مشت شده، به آرامی به کف دست دیگر، فشار بیاورید. این کار را با دست دیگرتان هم انجام دهید. اکنون استخوان‌های انگشتان‌تان را به نرمی ماساژ دهید.

قدم چهارم

اکنون موقع مرتب کردن کوتیکول‌های ناخن‌هاست. ابتدا کمی کرم به ناخن‌ها و کوتیکول بمالید. یک یا دو دقیقه، ناخن‌هایتان را بمالید و سپس با استفاده از ابزار پوشر، که مخصوص برداشتن کوتیکول است، کمی کوتیکول ناخن‌تان را به عقب بکشید.

قدم پنجم

دست‌هایتان را دوباره بشویید و با دستمال، کرم روی انگشت‌هایتان را کاملا پاک کنید. همچنین با استفاده از لاک پاک‌کن، کرم روی ناخن‌هایتان را تمیز کنید.

قدم ششم

اکنون از لاک ناخن پایه استفاده کنید و روی ناخن‌هایتان یک لایه لاک بزنید. بعد از اینکه این لاک خشک شد، از دو لاک ناخن دیگر با رنگ‌های مختلف و همچنین یک لاک دیگر برای پایان کار استفاده کنید ( البته اگر به اندازه کافی وقت ندارید، می‌توانید فقط از یک لایه لاک استفاده کنید). هنگام لاک زدن، مراقب باشید که آن‌قدر لاک بردارید که یک لایه نازک روی ناخن‌تان قرار گیرد و لاک، از دو طرف ناخن‌تان بیرون نزند. بهتر است ابتدا مرکز ناخن و سپس دو طرف ناخن را تا کنار کوتیکول، لاک بزنید.

برای طرح‌دار کردن لاک ناخن‌تان، می‌توانید با هر کدام از لاک‌ها که رنگ‌های مختلفی دارند، یک خط بسیار نازک روی ناخن‌تان بکشید و در پایان از هر رنگ، خطی زیبا روی ناخن‌تان خواهید داشت.

قدم هفتم

اگر قطرات لاک به پوست اطراف ناخن‌تان سرایت کرد، آن را با استفاده از پنبه آغشته به استون یا هر لاک پاک‌کن دیگر پاک کنید. همچنین هر بار که لاک می‌زنید، حداقل ۱۵ دقیقه صبر کنید تا کاملا خشک شود و سپس لاک بعدی را استفاده کنید.

آداب حضور در سالن‌های مانیکور

پس از یک هفتهٔ کاری پراسترس و خسته‌کننده، رفتن به یک سالن مانیکور می‌تواند عالی و آرامش‌بخش باشد. اما گاهی‌اوقات رفتار برخی از مشتری‌ها طوری است که کار لذت‌بخش مانیکور یا پدیکور را به موضوعی ناراحت‌کننده تبدیل می‌کند. به طور کلی در سالن‌های مانیکور باید آدابی را رعایت کرد. اگر می‌خواهید رفتاری مانند مشتری‌های دردسرساز نداشته باشید، آداب زیر را رعایت کنید:

قانون ۱: رفتار خوبی با مانیکوریست داشته باشید

اولین و مهم‌ترین قانون که باید به آن توجه کنید، این است که باید با فردی که خدمات ناخن به شما ارائه می‌دهد، با احترام رفتار کنید. اگر از او می‌خواهید کاری انجام دهد، مثلا لکه‌ای را پاک کند یا آرام‌تر سوهان ناخن بکشد، خیلی ملایم و با لحن مناسب به او بگویید. مطمئن باشید از بی‌ادبی هیچ نفعی نمی‌برید. فقط به دلیل اینکه برای دریافت خدماتی، پول پرداخته‌اید، نمی‌توانید به مسائل اخلاقی اهمیت ندهید.

قانون ۲: پیش از رفتن به سالن مانیکور حمام کنید

فقط لحظه‌ای به این موضوع فکر کنید: آیا شما خودتان دوست دارید، یک نفر با بدن و پاهای عرق کرده، بدبو تمام روز مقابل‌تان بنشیند؟ بنابراین پیش از رفتن به سالن حتما حمام کنید. حتی برخی از متخصصان پوست معتقدند که همیشه با استفاده از صابون و سنگ پا، پوسته‌های اضافی روی پاهایتان را بردارید.

قانون ۳: تلفن‌تان را خاموش کنید

مسلما مکالمهٔ تلفنی در محیطی که قرار است در آن احساس آرامش کنید، اصلا مناسب نیست. اگر مجبور به تماس تلفنی هستید، مراقب باشید که خیلی مختصر و با صدای پایین باشد. باقی مشتری‌های سالن هم برای بودن در آنجا پول پرداخته‌اند و مانند شما، سزاوار یک محیط آرام هستند.

قانون ۴: هشدار زنگ پیام‌های تلفن‌تان را خاموش کنید

برخی از افراد دائما در محیط‌های عمومی با تلفن صحبت نمی‌کنند، اما صدای زنگ هشدار پیام‌هایشان آن‌قدر زیاد است که واقعا کلافه‌کننده می‌شود. بنابراین بهتر است تلفن‌تان را در حالت «ویبره» یا بهتر از همه در حالت «ساکت» قرار دهید.

قانون ۵: گفت‌وگو‌های مناسب داشته باشید

ممکن است با دوستان خود به سالن‌های خدمات ناخن رفته باشید، در این صورت گفت‌وگو با دوستان‌تان باعث می‌شود که به شما حسابی خوش بگذرد. اما اول از همه مراقب باشید حرف‌هایی به میان نیاورید که گفتن آنها در جمع اصلا مناسب نیست. در ضمن هرگز با صدای بلند صحبت نکنید. مثلا اگر دوست‌تان در یک طرف سالن نشسته است، او را با صدای بلند از این طرف سالن، مورد خطاب قرار ندهید. این کار برای دیگران بسیار آزاردهنده است.

قانون ۶: فضای زیادی اشغال نکنید

معمولا سالن‌های خدمات ناخن، پر از مشتری و البته کیف‌ها و وسایل آنها می‌شود. بنابراین در نظر داشته باشید که هنگام رفتن به این سالن‌ها، وسیله اضافی همراه خود نداشته باشید.

قانون ۷: انعام بدهید

برای هر خدماتی که دریافت می‌کنید، مانند کوتاه کردن مو، غذا خوردن در رستوران یا هر خدمات دیگر، باید انعام بدهید. حقوق بسیاری از کارکنان سالن‌های خدمات ناخن، کم است و آنها کمیِ حقوق خود را با گرفتن انعام جبران می‌کنند. معمولا انعامی که معادل ۲۰ درصد هزینه کار ناخن‌تان باشد، مناسب است. اما اگر احساس کردید خدمات ارائه‌شده بسیار عالی و خوب بود، می‌توانید انعام بیشتری هم ارائه دهید.

نکته

اگر سالن مانیکور، شرایط بهداشتی مناسبی نداشت، حتما این موضوع را به مسئولین گزارش بدهید.

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
3 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.