غذاهای محلی ترکیه؛ ۳۷ غذای خوشمزه که مزه‌ی آن‌ها زیر زبان خواهد ماند

غذاهای محلی ترکیه؛ ۳۷ غذای خوشمزه که مزه‌ی آن‌ها زیر زبان خواهد ماند

یکی از تفریحاتی که هنگام سفر به شهرها و کشورهای مختلف می‌توان از آن لذت بسیار برد، امتحان کردن غذاهای محلی آن سرزمین است. به‌خصوص اگر قصد سفر به ترکیه را دارید، حتما غذاهای محلی ترکیه را هم امتحان کنید، چون علاوه بر تنوع زیاد خوراکی‌ها، با ذائقه‌ی ایرانی‌ها هم سازگاری دارد و سفر خاطره‌انگیزتری برایتان رقم خواهد زد، پس با ما همراه باشید تا با غذاهای محلی ترکیه بیشتر آشنا شوید.

۱. دونر

دونر یکی از غذاهای محلی ترکیه و البته از غذاهای ملی آلمان هم هست که به شکل‌های مختلف سرو می‌شود. گوشت این ساندویچ خوشمزه به‌آرامی پخته و معمولا در تهیه‌ی آن از گوشت بره، گوساله و مرغ استفاده می‌شود.

شما می‌توانید این غذا را به‌صورت دوروم (کباب پیچیده‌شده در نان لواش) یا اسکندر کباب (دونر به همراه نان پیده و ماست و سس گوجه و کره) میل کنید. این غذا بسیار خوشمزه‌تر از ساندویچ‌های مک دونالد است!

۲. ایچلی کوفته (کوفته مغزدار)

این غذای خوشمزه و ترد از بلغور درست می‌شود و مواد میانی آن را گوشت چرخ‌کرده، پیاز، جعفری و بلوط تشکیل می‌دهند.

۳. لاهماجون

لاهماجون که برخی آن را به‌اشتباه پیتزای ترکی می‌نامند، شباهت چندانی با پیتزای کلاسیک ایتالیایی ندارد. برای تهیه‌ی لاهماجون، گوشت چرخ‌کرده و طعم‌دارشده را روی لایه‌ی نازکی از خمیر پخش می‌کنند و قبل پیچیدن خمیر، مقداری آب‌لیموی تازه و جعفری خردشده به آن اضافه می‌کنند. این غذا را می‌توانید با قیمت کم در اکثر رستوران‌های شهر پیدا کنید. در حین گشت‌وگذار در شهر، لاهماجون گزینه‌ی خوبی برای ناهار یا میان‌وعده است.

۴. مزه

مزه‌ها (پیش‌غذاها) تنوع زیادی دارند. از بین مزه‌های موجود می‌توان به فاوا (لوبیای پخته و له‌شده)، کوپوگلو (بادمجان سرخ‌شده به همراه ماست و سس گوجه فرنگی)، موهامارا (سسی شامل فلفل قرمز، گردو، آب‌لیمو وعصاره‌ی انار) و انواع سالادها اشاره کرد.

۵. کباب‌ها

کباب ازجمله غذاهایی است که در ترکیه می‌توانید لذت خوردن انواع مختلف آن را تجربه کنید. انواع کباب‌های ترک عبارت‌اند از:

  • آدانا و اورفا: گوشت بره‌ی طعم‌دارشده که به دو صورت تند و معمولی و روی سیخ مخصوص گریل می‌شود.
  • بیتی بیف: گوشت بره‌ی کباب‌شده که داخل نان لواش پیچیده شده و با ترکیب ماست و سس گوجه‌فرنگی سرو می‌شود.
  • شیش کباب: تکه‌های گوشت مرغ یا بره که بعد از طعم‌دار شدن روی سیخ کباب می‌شوند.
  • اسکندر کباب: یکی از کباب‌های معروف ترکیه است که می‌توانید آن را در اکثر خانه‌های کباب سفارش دهید. برای تهیه‌ی این کباب، فیله‌ی گوشت بره در سس گوجه‌فرنگی پخته و به‌همراه برنج یا نان پیتا و ماست سرو می‌شود.

۶. مانتی

مانتی مکعب‌های بسیار کوچک خمیری هستند که با گوشت چرخ‌کرده پر می‌شوند و بعد از جوشاندن در آب، همراه ماست و سسی متشکل از روغن، پاپریکا، سیر و نعناع، سرو می‌شود. مانتی از جمله غذاهای محلی ترکیه است که ظاهر و طعم منحصربه‌فردی دارد.

۷. بالیک اکمک (ساندویچ ماهی)

این ساندویچ یکی از بهترین ساندویچ‌های استانبول است که با ماهی گریل‌شده، پیاز و سالاد تهیه می‌شود.

۸. کارنی یاریک

کارنی یاریک یکی از غذاهای بسیار رایج در رستوران‌های بازاری استانبول است. برای تهیه‌ی این غذا بعد از سرخ‌کردن بادمجان، داخل آن را با گوشت مزه‌دار شده و جعفری پر می‌کنند (تقریبا مثل دلمه‌بادمجان ایرانی) و سس گوجه را روی سطح مواد پخش می‌کنند. این غذا همراه برنج و گوجه‌فرنگی هم بسیار خوشمزه خواهد بود.

۹. کادین بودوکوفته

این غذا نوعی کوفته است که برای تهیه‌ی آن گلوله‌های کوچک گوشت را داخل تخم‌مرغ و آرد غلتانده و سپس سرخ می‌کنند.

۱۰. هونکار بَیَندی

این مورد یک غذای خوشمزه و کامل است. هونکار بَیَندی شامل تکه‌های گوشت بره است که روی مخلوطی از پوره‌ی بادمجان، کره و پنیرِ کاشار ذوب‌شده، سرو می‌شود.

۱۱. کوزو تَندیر

یکی از غذاهای محلی ترکیه است که برای تهیه‌ی آن، بره‌ی درسته را داخل تنور آویزان می‌کنند تا به‌‌آرامی پخته شود. این غذا با گوشت بسیار لطیف تهیه شده و به‌همراه ایچ پیلاو (برنج به‌همراه تکه‌های جگر، آجیل و نوعی کشمش) یا سیب‌زمینی و ماست سرو می‌شود.

۱۲. ایزگارا بالیک (ماهی تنوری)

اگر به استانبول سفر کنید و این غذا را امتحان نکنید، سفر شما هنوز ناقص است! بالیک در زبان ترکی به‌معنای ماهی است. ایزگارا بالیک از کبابی‌کردن ماهی‌های فصل مثل هامسی (ماهی کولی)، لِورِک (ماهی خاردار)، چوپرا (ماهی سیم)، ایستاوریت (اردک ماهی)، پالاموت (ماهی ماکرل) و لوفِر (ماهی آبی رنگ) تهیه می‌شود.

۱۳. پیده

خمیرهای قایقی‌شکل تنوری که با مواد مختلف مثل گوشت طعم‌دارشده یا اسفناج، تخم‌مرغ و سوجوک (سوسیس مخصوص و تند ترکی) یا کوش‌باشی (تکه‌های کوچک گوشت گوساله‌ی طعم‌دارشده) پر می‌شوند.

۱۴. یاپراک سارما (دلمه‌ی برگ)

برگ‌ درخت انگور، کلم و یا برگ چغندر، پخته و سپس با گوشت طعم‌دارشده، برنج و مغزهای خوراکی و کشمش پر و بعد پیچیده می‌شوند. علاوه‌بر برگ، فلفل‌دلمه‌ای، کدو حلوایی و بادمجان نیز برای تهیه‌ی دلمه استفاده می‌شود.

۱۵. سوبورکی

بورک از لایه‌های خمیر بسیار نازک که با مواد مختلف مثل اسفناج، گوشت و سیب‌زمینی پر شده، تهیه می‌شود. لایه‌های خمیر در بورَک معمولی بعد از سرخ‌شدن بسیار ترد می‌شوند. برای تهیه‌ی سوبورکی، ابتدا لایه‌های خمیر جوشانده می‌شوند و همین باعث خواهد شد که بورک بعد از پختن نرم باشد.

۱۶. مِنِمِن

مِنِمِن یکی از صبحانه‌های سنتی ترکیه است. این املت از مخلوط تخم‌مرغ و سبزیجات تهیه می‌شود و به‌صورت گرم و همراه نان سرو می‌شود.

۱۷. باقلوا

باقلوا نوعی دسر شیرین و پر از مغزهای روغنی است که خوشمزه‌ترین نوع آن را باید در ترکیه امتحان کنید. این دسر اغلب با مقدار زیادی پسته تزیین می‌شود. توصیه می‌کنیم که حتما باقلوا را تازه میل کنید.

۱۸. گوللاچ

گوللاچ یکی از دسرهای سنتی و از غذاهای محلی ترکیه است که در ماه رمضان بیشتر مصرف می‌شود. این دسر از خمیر، شیر، گلاب، آجیل و دانه‌های انار تهیه می‌شود. البته ممکن است در انواع مختلف این دسر، از سایر میوه‌ها و حتی حبوبات نیز استفاده شود.

۱۹. لوکوم

این دسرِ پر از بادام، طعم‌های مختلفی دارد. معمولا مقدار زیادی پودر شکر روی آن پاشیده می‌شود. سعی کنید به‌جای لوکوم بسته‌بندی‌شده، لوکوم تازه خریداری کنید، چراکه لوکوم‌های بسته‌بندی‌شده به‌دلیل قرار گرفتن درمعرض نور و داشتن مقدار زیاد شکر، معمولا نسبت به لوکوم تازه، خشک هستند.

۲۰. پیلاو (پلو)

برنج‌های ترکیه بسیار خوشمزه هستند. در تهیه‌ی این پلوها از کره استفاده می‌شود و چرب و برشته بودن پلو، آن را به یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای محلی ترکیه تبدیل می‌کند. می‌توانید پیلاو را همراه با ماست بخورید و طعم لذیذ و منحصربه‌فرد آن را تجربه کنید.

۲۱. کاییسی تاتلیسی (شیرینی قیصی)

برگه‌ی زردآلوی خشک‌شده که با آجیل و خامه پر می‌شوند، یکی از بهترین و خوش‌طعم‌ترین دسرهای ترکیه به‌حساب می‌آیند.

۲۲. باکلالی اِنگینار

برای تهیه‌ی این غذا، کنگر فرنگی با سسی از روغن و آب‌لیمو، پوشیده و به‌همراه جعفری و لوبیای تازه و به‌صورت سرد سرو می شود. باکلالی انگینار، یک وعده‌ی غذایی سبک و خوشمزه به‌ویژه در فصل تابستان است.

۲۳. موزاییک پاستا (کیک موزاییکی)

نوعی کیک شکلاتی که از سس شکلات و بیسکویت خردشده تهیه می‌شود. این کیک ظاهر اشتهابرانگیز و طعم فوق‌العاده‌ای دارد. موزاییک پاستا را می‌توانید در اکثر کافی‌شاپ‌ها و قنادی‌ها ترکیه پیدا کنید.

۲۴. مرجیمک کوفتسی (کوفته‌ی عدس)

غذایی مناسب برای گیاه‌خواران که با عدس، بلغور و سبزیجات خردشده تهیه و معمولا به‌عنوان پیش‌غذا سرو می‌شود.

۲۵. ایمام باییلدی

این غذا که با بادمجان تهیه می‌شود، بسیار خوش‌طعم، خوش‌ظاهر و مقوی است و غذایی اصلی به‌حساب می‌آید. برای تهیه‌ی این غذا، داخل بادمجان را با گوشت چرخ‌کرده، بلغور و برنج و یا سبزیجات پر و سطح بادمجان را با کره یا روغن چرب می‌کنند. سپس بادمجان‌ها، داخل فر یا تنور، پخته می‌شوند.

۲۶. کونَفه

کونَفه یکی از دسرهای خاص و معروف ترکیه است. برای تهیه‌ی این دسر، رشته‌های خمیر به‌همراه پنیر مخصوص پخته می‌شود و مقدار زیادی پودر پسته روی آن پاشیده می‌شود. ازآنجاکه تهیه‌ی این دسر در خانه سخت و وقت‌گیر است، می‌توانید آن‌ را از بیرون تهیه کنید.

۲۷. دوروم

دوروم که با گوشت مرغ، بره و گوساله تهیه و داخل نان پیچیده می‌شود، نوعی فست‌فود و غذایی حاضری با طعمی بسیار لذیذ است.

نوشیدنی‌های ترکیه نیز در خوشمزگی و طعم متفاوت دست‌کمی از غذاهای ترکیه ندارند. حتی برخی از این نوشیدنی‌ها شهرت جهانی دارند. در ادامه برخی از آنها را معرفی می‌کنیم.

۲۸. ثعلب

ثعلب نوشیدنی‌ای گرم با بافتی نرم و روان است که از ثعلب تهیه و با دارچین تزیین می‌شود. صادرات ثعلب خالص، به‌دلیل محدودبودن و اتمام منابع ثعلب، غیرقانونی است و تنها راه دسترسی به آن، سفارش این نوشیدنی در کافی‌شاپ‌های ترکیه است.

۲۹. قهوه‌ی ترک

نوعی قهوه‌ غلیط و تند که معمولا به همراه باقلوا و یا موزاییک کیک سرو می‌شود تا طعم تند و تلخ آن ملایم‌تر شود.

۳۰. شربت لوهوسا

این شربت با جوشاندن میخک، شکر، شکر لوهوسا و دارچین در آب تهیه می‌شود. شکر لوهوسا در واقع نوعی قند است که رنگی بین صورتی و قرمز دارد. شربت لوهوسا رنگ زیبای خود را مدیون قند لوهوساست. ترجمه دقیق نام این شربت، شربت بعد از زایمان است. همان‌طور که احتمالا خودتان حدس زده‌اید، در کشور ترکیه این شربت معمولا برای خانم‌هایی که به‌تازگی وضع حمل کرده‌اند آماده می‌شود و مهمان‌هایی که به عیادت او می‌آیند نیز با این شربت پذیرایی می‌شوند.

۳۱. آب ترشی

این نوشیدنی ترکی همان مایع شورترشی خودمان است. ترک‌ها سبزیجاتی مثل هویج، کلم، چغندر، سیر، فلفل، پیاز و خیار را در آب‌نمک قرار می‌دهند و مایع حاصل از این ترکیب را به‌عنوان نوشیدنی استفاده می‌کنند. این نوشینی طعم شور و تند دارد و رنگ آن صورتی روشن است.

این نوشیدنی معمولا همراه ساندویچ ماهی (بالیک اَکمک) و سایر غذاهای خیابانی ترکیه فروخته می‌شود.

۳۲. آب شلغم

آب شلغم نوشیدنی شهرهای جنوبی آدانا و مرسین در ترکیه است. در ترکیب این نوشیدنی از هویج بنفش، نمک، بلغور، مخمر و آب استفاده می‌شود. آب شلغم سرد در لیوان‌های شیشه‌ای بزرگ و با قطعات هویج سرو می‌شود. گاهی قبل از سرو نوشیدنی یک قاشق سس فلفل قرمز تند روی آب شلغم می‌ریزند. این نوشیدنی اغلب در کنار آدانا کباب طرف‌دار دارد.

۳۳. بوزا

بوزا یک نوشیدنی تخمیرشده و باستانی ترکی است و از گندم، بلغور، ارزن، جو و جو دوسر تهیه می‌شود. به‌اعتقاد ترک‌ها، قدمت این نوشیدنی بیشتر از ۸۰۰۰ سال است و انواع مختلف آن در آسیای شرقی و بالکان وجود دارد. با توجه به اینکه گونه اولیه این نوشیدنی مقدار کمی الکل داشته، در قرن ۱۷ سلطان محمد چهارم مصرف آن را ممنوع کرد. سپس نوع بدون الکل بوزا در قرن ۱۹ پدید آمد. پیش‌تر این نوشیدنی را فروشندگان خیابانی می‌فروختند، اما امروزه این نوشیدنی کلاسیک زمستانی بسته‌بندی‌شده در سوپرمارکت‌ها نیز موجود است.

۳۴. چای ترکی

چای تا قبل از دهه ۱۹۵۰ نوشیدنی چندان رایجی در ترکیه نبود. در طول جنگ جهانی دوم، قیمت دانه قهوه در ترکیه سر به فلک کشید. ترک‌ها که به‌شدت به کافئین علاقه داشتند، به چای سیاه روی آوردند چراکه چای سیاه در ترکیه قابل‌کشت بود و کافئین زیادی داشت.

چای ترکی در فنجان‌های کمر باریک سرو می‌شود. ترک‌ها به مصرف چای در طول روز و به‌ویژه در وعده صبحانه علاقه دارند. چای هرچه سرخ‌رنگ‌تر، پرکافئین‌تر و گس‌تر باشد، مقبول‌تر است. ترک‌ها به چایی که همه این ویژگی‌های خوب را یکجا داشته باشد «توشان کانی» می‌گویند. توشان کانی به‌معنی «خون خرگوش» است و به رنگ سرخ چای اشاره دارد.

۳۵. آیران (دوغ)

برای ما ایرانی‌ها نیازی به توضیح نیست که دوغ نوشیدنی خنک با ترکیبی از طعم‌های ترش و شور است که از ماست تهیه می‌شود. ترک‌ها هم مثل ما این نوشیدنی سالم و سنتی را دوست دارند و موقع خوردن کباب‌ها آن را می‌نوشند، از جمله:

  • لاهماجون؛
  • پیده؛
  • بورک؛
  • غذاهای گوشتی دوغ.

دوغ یا آیران در رستوران‌های ترکیه بسته‌بندی و کارخانه‌ای سرو می‌شود، اما اگر دوست دارید از طعم واقعی این نوشیدنی لذت ببرید، باید «یاییک آیران» را امتحان کنید. یاییک آیران دوغی است که به‌شیوه سنتی و خانگی تهیه می‌شود.

۳۶. آب انار

در افسانه‌های ترکی انار نماد زیبایی، باروری و فراوانی است. این میوه زیبا در همه‌جای ترکیه به چشم می‌خورد. آب انار نوشیدنی بی‌نظیری است که خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد و کلسترول خون را کاهش می‌دهد. به همین دلیل است که این نوشیدنی در ترکیه طرف‌دار دارد و بسیاری از دکه‌های اغذیه‌فروشی در استانبول آب آنار تازه دارند.

۳۷. نعناع لیمو

نعناع لیمو هم یکی دیگر از نوشیدنی‌های سنتی ترکیه است که با جوشاندن قطعات لیمو همراه با نعنای خشک در آب تهیه می‌شود. این نوشیدنی مقوی زمستانی بدن را در برابر سرماخوردگی مقاوم می‌کند و به‌عقیده مادران ترک جلوی زکام و عطسه را می‌گیرد. برای اثرگذاری هرچه بیشتر نعناع لیمو گاهی به آن عسل و برگ تازه فلفل نیز اضافه می‌کنند. مزه این نوشیدنی برای بسیاری از گردشگران جدید است.

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
7 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.