ممکن است پذیرش این موضوع برایتان سخت باشد اگر بدانید کمربند یک اختراع نسبتا جدید است. بستن کمربند قبل از جنگ جهانی اول رایج نبود. این وسیله آن زمان فقط مخصوص ارتش بود. اما ساسبند چیست؟ با ما همراه باشید تا با ساسبند و نحوه استفاده از ساسبند با کت و شلوار آشنا شوید.
یادگیری نحوه استفاده از ساسبندها با دانستن این موضوع که ساسبند چیست و تاریخچه آن به چه زمانی برمیگردد شروع میشود. پس اول برویم تا ببینیم؛
ساسبند چیست؟
ساسبند یا ساسبندر (Suspenders)، نواری پارچهای یا چرمی است که برای نگه داشتن شلوار از روی شانهها استفاده میشود. این نوارها ممکن است یا به طور کامل یا فقط در انتهای اتصال کشیده شوند و در پشت بدن به شکل X یا Y قرار بگیرند. ساسبندها معمولا با کمک گیره یا دکمه به کمر شلوار متصل میشوند.
تاریخچه استفاده از ساسبند
در سال ۱۸۲۰، یک طراح بریتانیایی به نام آلفرد تورستون برای اولین بار شروع به ساخت و فروش ساسبندهایی در مرکز فعالیت خود در خیابان ۲۷ پانتون، هایمارکت لندن کرد. در آن زمان، از ساسبند به عنوان زیرپوش و روی لباس زیر استفاده میشد چون قرار نبود هرگز چشم مردم به آن بیافتد.
دلیل اصلی استفاده از ساسبند در آن زمان به گشاد بودن شلوارهای اواسط قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم برمیگردد. به این ترتیب به زودی بندهای تورستون یا همان ساسبندها به سرعت به عنوان بخشی از اکسسوری ضروری برای مردان شد و از آن زمان به بعد هر مردی که از افتادن شلوار به زیر کمرش خسته شده بود به استفاده از ساسبند رو آورد.
تا این که سال ۱۸۷۱ رسید و اولین ثبت اختراع برای ساسبند به نام یک کارآفرین جوان آمریکایی به نام ساموئل کلمنس (که بعدها به مارک تواین معروف شد) صادر شد. در این زمان هنوز هم از ساسبندها به عنوان زیرپوش استفاده میشد بنابراین وقتی کلمنس قصد داشت در مورد نام محصول خود، از شعار «تسمههای قابل تنظیم روی لباس و جداشونده از لباس» استفاده کند، هدف او این بود که محصولی را به بازار ارائه دهد که برای اتصال هر چیزی از کرست زنانه تا زیر شلوار مردانه مورد استفاده قرار گیرد. در واقع ساسبند در آن زمان یک وسیله سودمند و ضروری برای هر استایلی بود.
حدود دهه ۱۹۳۰، استفاده از ساسبند به صورتی که اکنون روی لباس پوشیده میشود رایج شد و در طول قرن بیستم، به عنوان یکی از اکسسوریهای دنیای مد استفاده از آن مدام بالا و پایین شد.
همفری بوگارت از آن دسته افراد معروفی بود که در دهه ۴۰ ساسبند میپوشید بعدها مایکل داگلاس استفاده از ساسبند را دوباره در وال استریت رواج داد. در دهه ۸۰ هم این وسیله به عنوان یک اکسسوری جانبی به عنوان بخش ضروری از تیپ و استایل افراد شد که هم روی لباس و هم زیر لباس بسته میشد.
چگونه ساسبند مناسب انتخاب کنیم؟
فاکتورهای مختلفی وجود دارد که باید هنگام انتخاب ساسبند خود در نظر بگیرید. اولین نکتهای که باید بدانید این است که هنگام انتخاب ساسبند، شما حق انتخاب دو گزینه متمایز دارید.
ساسبندهایی وجود دارد که میتوانید آنها را با کلیپس متصل کنید و ساسبندهایی دیگر هم موجود است که شما میتوانید آنها را بر روی شلوار خود به وسیله دکمه متصل کنید.
شاید در نگاه اول تفاوت بین این دو ساسبند به نظرتان جزئی برسد اما میتواند تاثیر زیادی روی استایل و تیپ شما بگذارد. همچنین توجه به نوع استایل انتخابی شما، مثلا استایل وینتیج مردانه نیز اهمیت دارد.
نکته مهم دیگری که باید در زمان انتخاب ساسبند به آن دقت کنید عرض ساسبندهاست و در آخر هم چگونگی اتصال آنها در قسمت عقب را بررسی کنید. ادامه مطلب را بخوانید تا بهتر متوجه شوید چگونه بهترین و مناسبترین ساسبند را برای خود انتخاب کنید.
آشنایی با انواع اصلی ساسبند
ساسبند کلیپسی
درست است که این کلیپسها به شما امکان میدهند ساسبندهایتان را تقریبا با هر شلواری بپوشید اما این موضوع را هم به خاطر داشته باشید که با استفاده از این ساسبند دائما باید زحمت جمع و جور کردن گیره با شلوارتان را به خودتان بدهید.
گیرههای فلزی معمولا برای گرفتن پارچه شلوار و حفظ موقعیت خود بر روی شلوار مشکل دارند. بنابراین امکان دارد به پارچه شلوارتان آسیب وارد شود. از طرف دیگر هم، اگر کلیپسها به درستی بر روی شلوار گیر نکنند، خطر شل شدن یکی از کلیپسها وجود دارد. بنابراین ما به شما توصیه میکنیم ساسبندهای کلیپسی را کنار بگذارید.
ساسبند دکمهای
ساسنبدهای دکمهای (همانطور که از نام آنها مشخص است) ساسبندهایی هستند که با دکمههایی که در داخل کمربند شما دوخته شدهاند به شلوار متصل میشوند. از دیدگاه ما این نوع ساسبندها بهترین انتخاب هستند چون هم بسیار کاربردی و هم بسیار راحت هستند.
ساسبندهای دکمهای در صورتی که به اشتباه و ناگهانی از دستتان در رود، ضربه محکمی به چشم و صورت شما وارد نمیکنند و از همه مهمتر اینکه به پارچههای شلوارتان هم آسیب نمیرسانند.
از طرف دیگر هم چون این ساسبندها گیره ندارند در مقابل نور خورشید هیچ تابشی از خود ساطع نمیکنند. این در حالی است که ساسبندهای کلیپسی همیشه احتمالا تابش و بازتاب نور را دارند.
با استفاده از ساسبندهای دکمهای شما به راحتی بندهای خود را به دکمههایی متصل میکنید که به قسمت داخلی کمربند شما دوخته شدهاند. این دکمهها کاملا متقارن از هم و در دو طرف شلوار دوخته شدهاند. دو جفت دکمه در جلو و اغلب یک جفت در عقب شلوار دوخته میشوند. این دکمهها طوری به شلوار دوخته میشوند که هم میتوانید با آنها از ساسبند استفاده کنید و هم وقتی که تصمیم داشته باشید از ساسبند استفاده نکنید در داخل شلوارتان پنهان شده و بنابراین ظاهر شلوار شما را زشت نمیکنند.
انتخاب ساسبند بر مبنای شکل X ،Y یا H
نحوه اتصال بندهای ساسبند به پشت شلوار به طور کلی به سه دسته قابل تقسیم است. اولین و رایجترین آنها نوع Y شکل است. این مدل رایجترین مدل ساسبند است و معمولا برای محل کار و مجالس رسمی به کار برده میشوند.
پیکربندی ساسبندهای Y شکل با اکثر مدلهای شلوار قابلیت تنظیم دارد، بخصوص آنهایی که دکمههای ساسبندشان در قسمت داخلی کمر دوخته شدهاند.
نوع بعدی ساسبند، ساسبندهای X شکل هستند، این نوع ساسبندها دقیقا همان چیزی است که به نظر میرسد. بندها از پشت عبور میکنند و شکل X را تشکیل میدهند. این سبک به دلیل وجود شکل اضافی در قسمت پشت بدن کمی غیررسمی به نظر میرسد و اگر بخواهیم صادقانه بگویم، خیلی مناسب نیست.
آخرین مدل ساسبند H شکل است که خیلی هم رایج نیست. این ساسبند را میتوان روی لباس آتشنشانها دید. این فرم حالتی خاص را مانند محافظی برای بدن آتشنشانها ایجاد میکند. درست مشابه ساسبندهای پشت X، با بیشتر تنظیمات دکمه روی شلوارهایی که با دکمههای ساسبند ارائه میشوند، همسو نیست. بنابراین احتمالا بهتر است این مورد را انتخاب نکنید مگر اینکه واقعا ظاهر آن را در نظر گرفته باشید.
انتخاب عرض ساسبند
هنگام مقایسه عرضهای ساسبندها، سه گزینه اصلی وجود دارد. ابتدا میتوانید یک ساسبند نازکتر که عرض آن تقریبا ۱.۹۱ سانتیمتر (حدودا ۲ سانتیمتر) است را انتخاب کنید. همچنین میتوانید یک ساسبند با عرض متوسط را انتخاب کنید که عرضش معمولا حدود ۲.۵ سانتیمتر است و سرانجام، میتوانید از ساسبند سبک کلاسیک که عرض ۳.۸ سانتیمتری (حدودا ۴ سانتیمتر) دارد، استفاده کنید.
چگونه میتوان از ساسبند هر روز استفاده کرد
در میان اکسسوریهای لباس، ساسبند همیشه بهترین گزینه برای پوشش نقصهای لباس است بخصوص وقتی لباس روی تن خوب ننشسته و گشاد است.
ساسبند با تیپ اسپرت
اگر میخواهید در محیطی غیررسمی از ساسبند استفاده کنید، میتوانید از ساسبندهای نازک ۲ سانتیمتری استفاده کنید. به راحتی میتوانید از این ساسبندها با شلوارهای روزمره مثل یک شلوار جین تیره استفاده کنید. برای لباستان هم بهتر است از شلوارهای معمولی و اسپرت استفاده کنید در بالاتنه هم یک پیراهن لباس چهارخانه بپوشید.
ساسبند مناسب محل کار یا در دفتر
بهتر است در محیط کار از ساسبندهای متوسط یا سنتی با عرض متوسط (۲.۵ سانتیمتر) یا کلاسیک (۴ سانتیمتر) استفاه شود. ساسبند نازک در این استایل بسیار معمولی به نظر میرسد. برای ظاهری محافظه کارانهتر بهتر است ساسبندهایی را به رنگ کلاسیک و تیره مانند رنگ قهوهای تیره، سرمهای یا قهوهای انتخاب کنید.
ساسبند مناسب عروسی و رویدادهای رسمی
مواقع رسمی به خصوص اگر شلوار تاکسیدو میپوشید بهتر است از ساسبند استفاده کنید. وقتی در این شرایط ساسبند میپوشید، باید ساسبند عرض کلاسیک یا همان (۴ سانتیمتر) باشد.
چه کت و شلوار مشکی زیبا بپوشید چه کت و شلوار تاکسیدو، همیشه باید ساسبندهایتان را با یک پیراهن باکیفیت ست کنید. یک پیراهن تاکسیدو با پارچه ضخیم و سفید همیشه یک انتخاب عالی است. به این ترتیب ساسبند، لباس شما را رسمیتری نشان خواهد داد و حتی میتوانید دکمههای سر دستتان را هم در این استایل به کار ببرید.
فراموش نکنید که داماد هستید پس برای هماهنگی بهتر رنگها باید به رنگ گل عروس هم دقت کنید. دامادهایی که ساسبندهایی همرنگ با گل عروس میپوشند ظاهری یکپارچه خواهند داشت و به این ترتیب از باقی افراد حاضر در مجلس متمایز میشوند.
آیا با کمربند میتوان ساسبند بست؟
مورد آخری که در همه حال باید به آن دقت کنید بعد از آشنایی با اینکه ساسبند چیست؛ این است که قبل از پوشیدن ساسبند باید از خودتان بپرسید که آیا میتوان با کمربند، ساسبند بست؟ اینجاست که باید مهمترین قانون را به خاطر بیاورید؛ هرگز ساسبند را با کمربند نپوشید. این دو نباید در کنار هم قرار بگیرند چون یکی دیگری را غیرضروری میکند.
جمعبندی
از سال ۱۸۲۰ تاکنون، دانستن چگونگی استفاده از ساسبند و این که اساسا ساسبند چیست بخش مهمی در نحوه لباس پوشیدن مردان شیکپوش بوده است.
اگر شما تاکنون از ساسبند در تیپ خود استفاده نکردهاید، توصیه میکنیم حتما یکبار از این اکسسوری متفاوت برای ایجاد استایلی خاص استفاده کنید اما قبل از آن حتما بخاطر داشته باشید که ساسبند چیست و باید چگونه استفاده شود.
اگر شما هم از ساسبند استفاده کردید و تجربه استفاده از آن را دارید ممنون میشویم درباره حستان نسبت به ساسبند برایمان بنویسید.