زندگی پرپیچ و خم ریچل هالیس و کتاب «شرمنده نباش دختر»

زندگی پرپیچ و خم ریچل هالیس و کتاب «شرمنده نباش دختر»

ریچل هالیس نویسنده، وبلاگ‌ویس و سخنران انگیزشی آمریکایی است که عمدتا به‌عنوان بنیانگذار وبلاگ سبک زندگی TheChicSite.com به شهرت رسیده است. ریچل در ۹ ژانویه ۱۹۸۳ در کالیفرنیای آمریکا متولد شد. برادر ریچل در سن ۱۴ سالگی خودکشی کرد که این موضوع برای او تلنگری بود تا به زندگی از دریچه‌ی جدیدی نگاه کند.

او مدرک کارشناسی خود را در آکادمی هنرهای نمایشی کالیفرنیا گرفت و بعد از گذشت مدت زمانی کوتاه، شرکت خودش را بنیان‌گذاری کرد. ریچل هالیس همچنین به‌عنوان یکی از ۳۰ کارآفرین برتر زیر ۳۰ سال رتبه‌بندی شد.

این زن جوان و فعال که چهار فرزند دارد، در طول یک روز ممکن است یکی از دو پادکست خود را ضبط کند، با یک مجری صحبت کند یا یکی از کنفرانس‌های رشد شخصی خود را برنامه‌ریزی کند.

ریچل هالیس همچنین یک نویسنده‌ی مشهور است. محبوبیت ریچل هالیس با انتشار «صورتت را بشور، دختر!» اتفاق افتاد، او در این کتاب مانیفستی ارائه داد که خود و هر زن دیگری را برای درو‌غ‌هایی که به خودشان می‌گویند، بازخواست کرد. دروغ‌هایی از جمله: «من به اندازه کافی خوب نیستم»، «من چاق هستم»، «من مادر خوبی نیستم».

مسیر فکری ریچل هالیس

ریچل هالیس معتقد است زنان بار استانداردهای زیادی را به دوش می‌کشند و جامعه به زنان القا کرده است که باید بی‌نقص باشند. فشار رسانه‌ای برای تلقین کردن مفهوم زیبایی به یک شکل استاندارد، از جمله دغدغه‌های ریچل هالیس است. او در یکی از پست‌های اینستاگرامش عکسی گذاشت که تمام چین و چروک‌های روی شکم و پاهایش مشخص بود و به جای ناراحتی از این موضوع اذعان کرد که از بدن خود به خاطر تحمل سه پسرش، جکسون، سویر و فورد ممنون است و به این خطوط افتخار می‌کند.

ریچل با همسرش در ۱۷ سالگی آشنا شد و چند سال بعد ازدواج کرد، در حال حاضر او و همسرش دیو ۴۴ ساله، یک برنامه زنده دارند که در آن آن‌ها به سؤالات پاسخ می دهند و درباره‌ی زندگی خود صحبت می‌کنند. مباحث این اجرای زنده از لاک ناخن گرفته تا چگونگی تحقق یک ایده کسب و کار را شامل می‌شود.

ریچل هالیس از شرکت در کنفرانس های توسعه شخصی لذت می‌برد و به وضوح تحت تأثیر سایر سخنرانان انگیزشی هم قرار گرفته است. روی صحبت ریچل هریس زنان سراسر دنیاست و به آن‌ها با هر رنگ و نژادی می‌گوید که زیر بار کلیشه‌ها نروند و رویاهای خودشان را دنبال کنند. برای خیلی از زنان، ریچل یک مادر موفق در کار است که چهار فرزند دارد و از آسیب‌پذیری نمی‌ترسد و آن‌ها را ترغیب می‌کند که خود واقعیشان باشند و به خودشان باور داشته باشند.

انتقادات به ریچل هالیس

بیشتر منتقدان ریچل هالیس مسیحی‌های معتقدی هستند که با روند فکری او مشکل دارند. از طرف دیگر منتقدان زیادی هستند که معتقدند کتاب‌های او بیشتر برای زنان سفیدپوست و مرفه مفید است. از نظر منتقدانش، هالیس یک منبع ناپایدار امید کاذب است. او به زنان می‌گوید اگر فقط بیشتر کار کنند، مشکلات آن‌ها حل خواهد شد و نابرابری‌های ساختاری، نابرابری های نژادی و فشارهای اقتصادی را که بسیاری از زنان با آن روبه‌رو هستند نادیده می‌گیرد و اساسا از آن‌ها می‌خواهد با دست خالی، به آدم‌های ویژه و موفقی تبدیل شود.

پیشرفت کاری

او در حال حاضر دفتر شخصی خودش را دارد که ۲۲ کارمند دارد و در مدت سه سال، سه رمان پرفروش «صورتت را بشور، دختر!»، «شرمنده نباش دختر» و «خودت را به فنا نده» را چاپ کرده است. کتاب‌های او محبوبیتی جهانی پیدا کرده‌اند.

کتاب «صورتت را بشور، دختر» بعد از کتاب «شدن» میشل اوباما به دومین کتاب پرفروش آمریکا مبدل شد و هالیس کتاب بعدی خود را با عنوان شرمنده نباش دختر روانه‌ی بازار کرد. این کتاب هم شامل راهکارهایی برای زندگی زنان است و در آن خانم هالیس با لبخند یک چیز را می‌خواهد عنوان کند: «به خودتان باور داشته باشید.»

کتاب شرمنده نباش دختر

کتاب شرمنده نباش دختر، برنامه‌ای برای رسیدن به اهداف بدون خجالت‌زدگی، با عنوان اصلی Girl,stop apologizing: a shame-free plan for embracing and achieving your goals در سال ۲۰۱۹ روانه بازار شد و بعد از «صورتت را بشور دختر» به یکی از کتاب‌های محبوب تبدیل شد. کتاب شرمنده نباش دختر، تاکتیکی و عملی‌تر است و حتی بیشتر بر نیاز زنان به خودسازی تأکید می‌کند. ریچل هالیس در این کتاب می‌گوید هر بار ناراحت می‌شود از اینکه می‌بیند زنان رویایی برای خودشان ندارند. او در این‌باره می‌گوید: «فکر نمی‌کنم یک زندگی زیبا ناخواسته اتفاق بیفتد. فکر می‌کنم که شما باید تصمیم بگیرید که چه نوع زندگی و راهی دارید.» این کتاب در حال حاضر در لیست کتاب‌های پرفروش قرار دارد.

هیچ توصیه انقلابی و عجیبی در توصیه‌های هالیس وجود ندارد. بیشتر صحبت ریچل هالیس این است که سلامت زندگی کنید، زودتر از خواب بیدار شوید، هدف داشته باشید، برای رسیدن به این هدف برنامه ریزی کنید و پیشرفت کنید. در کتاب شرمنده نباش دختر درباره‌ی اهمیت دادن به آرامش و باور خود تأکید می‌کند و می‌گوید: «من دیگر حتی یک ثانیه از زندگی خود را با نگرانی درباره‌ی افکار مردمی که درباره‌ی من حرف می‌زنند، تلف نمی کنم.». بیشترین موضوعی که در کتاب شرمنده نباش دختر از آن صحبت به میان می‌آید، عزت نفس است.

خلاصه‌ای از کتاب شرمنده نباش دختر

برای رسیدن به اهداف باید بهانه گرفتن را کنار بگذارید و دست از شرمندگی دائم و عذرخواهی بی‌دلیل بردارید. ما به دلیل عزت نفس پایین، فشار جامعه یا عادت‌های بد، اغلب از خودمان دور می‌شویم. وقتی یاد گرفتیم بهانه‌ها را کنار بگذاریم و اجازه ندهیم دیگران زندگی ما را دیکته کنند، می‌توانیم به اهداف خود برسیم.

در کتاب شرمنده نباش دختر، ریچل هالیس توضیح می‌دهد که چگونه می توان بر شرم و تردید غلبه کرد تا زندگی بدون شرمندگی داشت.

ریچل هالیس این مسأله را زیاد دیده است؛ زنان با تمام توانایی‌هایشان زندگی نمی‌کنند. آن‌ها احساس می‌کنند که باید به هدفی برسند، اما یا خجالت می‌کشند یا از کمال‌گرایی خود دست می‌کشند یا فکر می‌کنند که کافی نیستند.

ریچل هالیس در شرمنده نباش دختر، رنگی را به صدا در می‌آورد؛ زنگی که به زنان می‌گوید خود را فدای بهانه‌های روزمره نکنند. ریچل می‌داند که به بسیاری از زنان تعریف خودشان را وابسته به یک عنوان دیگر تعریف می کنند، این عنوان می‌تواند همسر، مادر، دختر و یا حتی کارمند باشد. هالیس با به چالش کشیدن زنان در همه جا برای گفتن خود از رویاهای خود، زنان را به این مسیر سوق می‌دهد که در مسیر رشد قرار بگیرند، اعتماد به نفس داشته باشند و به توانایی هایشان اطمینان داشته باشند.

در این کتاب ریچل هالیس با آوردن مثال‌هایی از زندگی شخصی خودش به مخاطب تأکید می‌کند که خواسته‌ی درونی خودش را پیدا کند. او در این کتاب می گوید که اگر رویای موفقیت در شغلتان را دارید، دست به کار شوید. کتاب می‌خواهید بنویسید، دست به قلم شوید. ریچل هالین می‌گوید اگر کمی سنتی تر هستید، فقط لازم است نسبت به خود صادق باشید. در نهایت انتخاب باشماست. فشارهای اجتماعی روی زنان را کنار بگذارید و آماده باشید که به دنبال رویاهای خود بروید. شما مجبور نیستید همان کاری را انجام دهید که جامعه دستور می‌دهد. برای این کار از کسی اجازه نگیرید و برای چیزی که هستید، از هیچ کسی عذرخواهی نکنید.

سرفصل‌های اصلی کتاب شرمنده نباش دختر، به ترتیب زیر است؛

  • بخش اول: بهانه‌هایی که باید کنار بگذارید
  • بخش دوم: رفتارهایی که باید یاد بگیرید
  • بخش سوم: مهارت‌هایی که باید یاد بگیرید

قسمتی از متن کتاب «شرمنده نباش دختر» را با ترجمه‌ی معصومه تاجمیری می‌خوانیم:

شاید کاری که می‌کردم از دید شما منطقی نباشه. اگه قایم کردن رویاها براتون عادیه، پس فرض می کنم که تا حالا تو موقعیت من قرار نگرفتید و آدم‌های جورواجور تو شبکه‌های اجتماعی مسخره و توهین بارتون نکردن. اجازه بدید صاف و پوست کنده بگم، باید خیلی پوست کلفت باشید که بتونید توهین ها و حرف‌های بی‌ربطی که مردم تو اینترنت میگن بی‌تفاوت باشید و اهمیت ندهید. مثل پینه که رو پوست به وجود میاد و پوست رو کلفت می‌کنه و بعد از چند دفعه ساییدن پوست معلوم می‌شه. برای من چند سال طول کشید تا جسارت صحبت درباره‌ی رویاهام رو پیدا کنم.

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
8 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.