رفتار با کودکان پر انرژی با ۱۰ راهی که شیطنت فرزندان شما را مدیریت می‌کند

رفتار با کودکان پر انرژی با ۱۰ راهی که شیطنت فرزندان شما را مدیریت می‌کند

دلشان می‌خواهد همه چیز را کشف کنند و مدام در حال بازی و شیطنت هستند. این تصویر دوست‌داشتنی که همیشه از کودکان اطرافمان می‌بینیم گاهی تحمل و مدیریتش برای والدین سخت می‌شود و گاهی حتی ممکن است حس نگرانی پیدا کنند که مبادا این رفتارهای پرشروشور طبیعی نیست. اگر شما هم فکر می‌کنید درباره رفتار با کودکان پرانرژی به اطلاعات و آگاهی بیشتری نیاز دارید با مطلب امروز  همراه باشید.

اگر کودک شما هم مدام از این طرف به آن طرف رفته و در حال کشف و شیطنت است، شاید خوشحال شوید اگر بدانید که داشتن کودکان پرانرژی کاملا طبیعی است. دکتر کن هالر، دستیار پروفسور طب اطفال در مدرسه‌ی پزشکی دانشگاه سنت لویز می‌گوید: «کودک در ۴ سالگی روی بدنش کنترل پیدا می‌کند. این باعث می‌شود که احساس استقلال داشته باشد و به‌طور طبیعی منجر به فعالیت‌های بیشتری می‌شود.»

در زمان کوتاهی کودک ۴ یا ۵ ساله‌ی شما شروع به پریدن، رقصیدن، چرخیدن، پشتک زدن، بالا رفتن از مبلمان، پریدن از روی پله‌ها و راه رفتن روی یک خط مستقیم و باریک می‌کند. او احتمالا قادر است روی یک پا بایستد و بارها بدون اینکه تعادلش را از دست دهد، از روی یک طناب بپرد و احتمالا بدون اینکه نیازی به کمک شما داشته باشد، می‌تواند تاب بخورد. علاوه‌براین هر دستارود جدید باعث افزایش اعتماد‌به‌نفس کودک می‌شود و او را تشویق می‌کند تا توانایی‌ها و مهارت‌هایش را بیشتر گسترش دهد.

مدیریت رفتار کودک

همراهی یک کودک پرانرژی می‌تواند بسیار خسته‌کننده باشد، اما محدود کردن این کودکان پاسخ درستی به رفتار آنها نیست. درعوض باید به‌دنبال روشی باشید که روحیه‌ی او را به سوی کارهای دیگری هدایت کنید و هر چیزی را که باعث تمایل بیشتر او به این رفتار می‌شود حذف کنید. در اینجا ۶ راهکار مختلف بیان می‌شود.

۱. او را در یک رشته‌ی ورزشی ثبت‌نام کنید

کودکی بهترین زمان برای پیوستن به لیگ فوتبال نونهالان یا شروع ژیمناستیک، کاراته یا کلاس شناست. هر یک از این فعالیت‌ها می‌تواند باعث بهبود هماهنگی و بالا رفتن تمرکز کودک‌ شما شود. اجازه بدهید خودش برنامه‌ای را که دوست دارد انتخاب کند، اما مطمئن شوید که این فعالیت‌ها بیش‌ازحد ساختاریافته و نظام‌مند نیست. انجمن پزشکان اطفال در آمریکا (AAP) توصیه می‌کند کلاس‌هایی که برای کودکان پیش‌دبستانی برگزار می‌شوند، باید دست کم ۳۰ دقیقه بازی آزاد داشته باشد و برنامه‌ی آموزشی آن نباید بیش از ۲۰ دقیقه طول بکشد.

۲. برایش لوازم جدید بخرید

مطمئنا کودک ۳ ساله‌ی شما عاشق سه‌چرخه‌اش است، اما این سه‌چرخه می‌تواند مانع رشد او شود. برای او یک دوچرخه با چرخ‌های کمکی بخرید. همچنین برای او حلقه‌ی هولا، فریزبی، راکت تنیس کوچک، اسب پلاستیکی و توپ‌هایی در اندازه‌های مختلف بخرید. علاوه‌براین ممکن است بخواهید برای کودک‌تان دستگاه پخش موسیقی مخصوص‌به خودش را بخرید تا هر زمان که دوست داشت با موسیقی موردعلاقه‌اش برقصد.

۳. باهم بازی کنید

دفعه‌ی بعد که به پارک رفتید اسکیت یا بادبادکی را که او بتواند به‌پرواز دربیاورد با خود ببرید. در خانه تظاهر کنید که با یک قلمو و سطل آب مشغول رنگ زدن دیوار بیرونی خانه‌تان هستید یا با حباب دنبال کودک‌تان کنید. هنگامی‌که به‌خاطر شرایط آب‌وهوایی مجبور هستید در خانه بمانید، بازی‌هایی انجام دهید که باعث تحرک کودک شود.

۴. تلویزیون را خاموش کنید

آیا فکر می‌کنید تلویزیون باعث آرام شدن کودک پرانرژی شما می‌شود؟ کاملا برعکس است. کارتون‌ها و سیستم‌های بازی پر‌تحرک می‌تواند باعث تحریک بیش‌ازحد کودک شود و درنتیجه کودک شما حتی نمی‌تواند سر جای خود بنشیند. انجمن متخصصان بیماری اطفال در آمریکا توصیه می‌کند کودکان در طول روز تنها ۲ ساعت درمعرض تلویزیون، بازی‌های ویدیویی و کامپیوتر قرار بگیرند و ۳ ساعت قبل از خواب تماشای هر سه مورد ممنوع است.

۵. مراقب غذای کودک باشید

شیرینی به‌تنهایی نمی‌تواند باعث فعالیت بیش‌ازحد شود، اما مطالعات نشان می‌دهند که خوردن آب‌نبات و نوشیدنی‌های شیرین با معده‌ی خالی باعث افزایش فعالیت‌ کودکان می‌شود. همچنین مهم است که کافئین را که یک محرک در نوشابه‌ها، چای و شکلات است، از تغذیه کودکان حذف کنید. کودک شما به‌طور طبیعی انرژی کافی دارد و نیازی به گرفتن انرژی از مواد شیمیایی نیست.

۶. به رفتارهای خوب پاداش بدهید

ربکا آنگر پزشک متخصص اطفال در بیمارستان مموریال در شیکاگو می‌گوید: «محدودیت گذاشتن برای کودکان در این سن اهمیت بسیار زیادی دارد.» اگر کودک شما تمایل دارد که با سرعت در یک سوپر مارکت بدود، معامله‌ای با او انجام دهید. اگر به شما در پیدا کردن اقلام موجود در فهرست خرید کمک کرد، پس از خرید او را به زمین بازی ببرید و مراقب باشید که همیشه به قول‌تان عمل کنید.

۷. بی‌حوصلگی اوضاع را بدتر می‌کند

کودکان هنگامی که کاری برای انجام دادن نداشته باشند، پرانرژی‌تر می‌شود. همیشه آنها را با کارهای ساده مشغول داشته باشید.

۸. هنرمند درون کودک را بیرون بیاورید

مینا و دختر ۵ ساله‌اش سارینا پیش از اینکه برای گردش به باغ‌وحش بروند، با استفاده از کاغذ یک باغ‌وحش کاغذی در خانه‌شان درست کردند. مینا می‌گوید دخترش عاشق نقاشی کردن حیواناتی است که به آنها علاقه دارد.

۹. بازی‌های نمایشی را ارتقا‌ء بدهید

مادری را می‌شناسم که یک جعبه‌ی لباس نمایش درست کرده است که شامل کلاه آتش‌نشان، چشم‌بند دزد دریایی، اسلحه‌ی پلاستیکی و چیزهای دیگر مناسب بچه‌ی ۴ ساله است. این مادر می‌گوید فرزندش داستان اختراع می‌کند، از بدنش استفاده می‌کند و به این شیوه، خودش را سرگرم می‌کند.

۱۰. اسباب‌بازی‌ها را به‌صورت چرخشی استفاده کنید

می‌توانید برخی از اسباب‌بازی‌ها را که کودک‌تان از آنها خسته شده‌اند، در کمد قایم کنید و پس از مدتی دوباره آنها را در اختیار او قرار داد. به این ترتیب اسباب‌بازی‌های قدیمی دوباره نو و جذاب به‌نظر می‌رسند. اگر می‌خواهید تنوع بیشتری به کودک‌تان بدهید، می‌توانید اسباب‌بازی‌هایش را با اسباب‌بازی‌های بچه‌ی همسایه‌تان عوض کنید. در آخر اینکه صبور باشید و یادتان نرود کودکی نقشی مهم در تربیت و شکل‌گیری شخصیت فرزندتان در بزرگسالی دارد. این شما هستید که باید با درایت، آگاهی و صبر انسان شاد و بااعتمادبه‌نفسی را به جامعه تحویل دهید.

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
5 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.