راهنمای قدم‌به‌قدم خرید کفش مدرسه برای کلاس اولی‌ها

راهنمای قدم‌به‌قدم خرید کفش مدرسه برای کلاس اولی‌ها

با شروع فصل مدرسه، بازار خرید کالاهای ضروری دانش‌آموزان داغ می‌شود. در این گیر و دار، هر پدر و مادری بسته به توان اقتصادی خود تلاش می‌کند باکیفیت‌ترین محصول را برای فرزندش تهیه کند. در این میان، انتخاب کفش مناسب از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ چرا که می‌تواند سلامت و توان جسمانی کودک را به‌طور مستقیم تحت تاثیر قرار دهد. در این مطلب، قصد داریم درباره روش‌های خرید کفش مدرسه برای کلاس اولی‌ها و ضرورت تهیه محصول مناسب صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

دقت در خرید کفش مدرسه برای کلاس اولی‌ها از چه جهت اهمیت دارد؟

در هنگام خرید کفش مدرسه برای کلاس اولی‌ها باید به این نکته توجه کنید که از این به بعد فرزندتان بخش عمده‌ای از ساعات مفید روز را در خارج از خانه سپری خواهد کرد. در این ساعات، کودک‌تان دائما در تکاپو خواهد بود. بنابراین، به کفش مناسبی نیاز دارد که در هنگام دویدن، راه رفتن، ایستادن و جست‌وخیز کردن بتواند از پاها و ساختار بدن او محافظت کند. خرید کفش مناسب به تامین سلامت بدن و پاهای فرزندتان کمک می‌کند؛ فعالیت بدنی او را آسان‌تر کرده و بهبود می‌بخشد؛ و ساختار کلی بدن او را از آسیب در امان نگه می‌دارد.

مراحل خرید کفش مدرسه برای کلاس اولی‌ها چیست؟

۱. در ساعات پایانی روز خرید کنید

پیشنهاد می‌کنیم، خرید کفش را به ساعات پایانی روز موکول کنید. به دلیل تحرک بالا در طول روز، پای کودک در این زمان در بزرگ‌ترین حالت و وضعیت ممکن قرار دارد. بنابراین، می‌توانید از درست بودن سایز کفش اطمینان یابید. اگر اینترنتی خرید می‌کنید به راهنمای اندازه‌گیری سایز پا توجه کنید و در کفش را در بعدازظهر به پای کودکتان تست کنید.

۲. جوراب مناسب بپوشانید

در هنگام خرید کفش مدرسه برای کلاس اولی‌ها حتما جورابی را پای فرزندتان کنید که از ضخامت کافی برخوردار باشد. در غیر این صورت، ممکن است بعدا او به‌اندازه کافی احساس راحتی نکند.

۳. سایز هر دو پای کودک را اندازه‌گیری کنید

بر خلاف تصور اغلب افراد، در اغلب موارد سایز و فرم هر یک از پاها تا اندازه‌ای با دیگری متفاوت است. بنابراین، هر بار که برای فرزندتان کفش می‌خرید باید ابعاد هر دو پای او را اندازه‌گیری کنید.

۴. کفش تنگ نخرید

کودک باید بتواند انگشتانش را به راحتی در کفش حرکت دهد. بسیاری از فروشندگان در هنگام خرید وعده می‌دهند که کفش به‌زودی جا باز خواهد کرد. پیشنهاد می‌کنیم به این حرف توجهی نکنید. یادتان باشد به دلیل رشد مداوم، فرزندتان هر چند ماه یک‌بار به یک کفش جدید نیاز دارد. بنابراین، از همان روز اول باید با آن‌ها کاملا احساس راحتی کند.

۵. بگذارید راه برود

در هنگام خرید، لازم است کفش را پای فرزندتان کنید و اجازه بدهید چند قدمی با آن راه برود. به این ترتیب، می‌توانید از راحتی آن اطمینان یابید.

۶. پاشنه کفش را بررسی کنید

پاشنه کفش در عین قرص و محکم بودن اصلا نباید پای بچه را تحت فشار قرار دهد. در غیر این صورت، می‌تواند موجب ناراحتی، درد و مشکلات متعددی شود.

۷. به نحوه قرارگیری پنجه پا در کفش دقت کنید

گاهی اوقات، ممکن است طول کفش برای پای بچه مناسب باشد ولی پنجه پا راحت نباشد. در این صورت، لازم است کفشی را انتخاب کنید که با عرض پاهای فرزندتان هماهنگی داشته باشد.

۸. داخل کفش را بررسی کنید

دوخت و جنس بخش‌های داخلی کفش را حتما بررسی کنید و مطمئن شوید هیچ‌یک از قسمت‌های آن پای فرزندتان را اذیت نمی‌کند.

۹. به ساختار تخت کفش توجه کنید

تخت کفش کودک باید راحت، قابل انعطاف و نسبتا ضخیم باشد. به این ترتیب، می‌تواند از پاهای او در مقابل فشار وارده بر بدن و اجسام خارجی محافظت کند.

نکات مهم درباره خرید کفش مدرسه برای کلاس اولی‌ها چیست؟

  • در هنگام خرید کفش مدرسه برای کلاس اولی‌ها لازم است مراقب باشید که کفش هم از نظر طول و هم از نظر عرض اندازه باشد. یعنی، علاوه بر طول پا باید به ابعاد پنجه‌ها هم توجه کنید.
  • کفش مدرسه بچه‌ها حتما باید در قسمت پشت پاشنه دارای یک بالشتک داخلی باشد. این امر از زخم شدن و بروز آسیب در این ناحیه جلوگیری می‌کند.
  • پنجه یک کفش راحت باید قابلیت آن را داشته باشد که کاملا به سمت داخل تا شود. بنابراین، موقع خرید کفش برای کودک ابتدا آن را در دست بگیرید و به سمت داخل خم کنید تا از طراحی مناسب و انعطاف‌پذیری آن اطمینان یابید.
  • حالا که صحبت از انعطاف‌پذیری شد لازم است مراقب باشید و از خرید کفش خیلی نرم برای فرزندتان خودداری کنید. دلیل‌اش هم این است که این نوع کفش از استحکام کافی برخوردار نخواهد بود. بنابراین، ممکن است پای بچه به راحتی در آن پیچ بخورد؛ پس، نمی‌تواند به‌طور مناسب از پاهای کودک مراقبت کند.
  • یک کفش خوب باید از وزن مناسبی (نه خیلی سبک و نه خیلی سنگین) برخوردار باشد.
  • کفش‌های پلاستیکی از تنفس‌پذیری کم‌تری برخوردارند. بنابراین، پای بچه در این نوع کفش بیش‌تر عرق می‌کند. این امر، احتمال بروز بیماری‌های قارچی و بو گرفتن پا را افزایش می‌دهد.
  • در هنگام خرید کفش مدرسه برای کلاس اولی‌ها دقت کرده و محصولی را انتخاب کنید که کفی آن نرم، پارچه‌ای، قابل شست‌وشو و قابل تعویض باشد.

از کجا بفهمم کفش کاملا اندازه پای فرزندم است؟

  • بچه‌ها دائما در حال رشد هستند. طبیعتا پاهای آن‌ها هم با سایر اندام‌های بدن در تناسب است و سایزش خیلی زود تغییر می‌کند. بنابراین، هر بار که می‌خواهید برای فرزندتان کفش بخرید باید سایز پای او را مجددا اندازه‌گیری کنید. برای این منظور، در هنگام خرید کفش مدرسه برای کلاس اولی‌ها به‌صورت آنلاین می‌توانید از راهنمای انتخاب سایز استفاده کنید. در خریدهای حضوری هم می‌توانید از فروشنده کمک بگیرید. فروشنده باید طول و عرض هر دو پا را اندازه‌گیری کند تا مطمئن شود که هر دو لنگه کفش با اندازه و شکل پاها تناسب دارد.
  • انگشتان پاهای کودک باید بتوانند آزادانه در داخل کفش حرکت کنند و به‌هیچ عنوان نباید از بالا یا طرفین تحت فشار قرار بگیرند.
  • به دلیل بالا بودن سرعت رشد کودک، بین بلندترین انگشت پا و انتهای پنجه کفش باید حدود یک سانتی‌متر فضای خالی وجود داشته باشد.
  • پاشنه کفش باید کاملا راحت (نه خیلی تنگ و نه خیلی گشاد) باشد.

مزایای پوشیدن کفش مناسب چیست؟

  • کفش مناسب و با کیفیت معمولا دارای بالشتک طبی و مخصوصی است که از قوس پا محافظت می‌کند. این بالشتک اگر به‌صورت دقیق طراحی شده باشد از صاف شدن کف پا جلوگیری کرده و به تقسیم و تعدیل نیروها و وزن وارد شده به کف پا کمک می‌کند. به این ترتیب، بدن کودک با فعالیت زیاد دچار آسیب و خستگی مفرط نمی‌شود.
  • ساختار یک کفش باکیفیت به‌گونه‌ای طراحی می‌شود که کاملا با زمین هم‌تراز باشد و از این طریق از وارد آمدن فشار اضافی و آسیب‌زا به پاهای کودک جلوگیری می‌کند.
  • با پوشیدن کفش مناسب، فرزندتان از همان ابتدا آرامش و راحتی فراوانی را تجربه می‌کند. بنابراین، بدون احساس درد و ناراحتی می‌تواند به فعالیت‌های دلخواه‌اش بپردازد.

چه زمانی باید برای فرزندم کفش نو بخرم؟

  • وقتی بلندترین انگشت پای کودک به پنجه کفش برسد.
  • زمانی‌که احساس کردید پاشنه‌های کفش سائیده شده‌اند.
  • وقتی متوجه شدید ناخن پای بچه به سطح داخلی کفش فشار می‌آورد.
  • هنگامی که آج کفش فرسوده شود و احتمال لیز خوردن بچه را افزایش دهد.
  • زمانی‌که کناره‌های کفش فرسوده شده باشند.

پوشیدن کفش نامناسب چه مشکلاتی را برای کودک ایجاد می‌کند؟

۱. مشکلات متعددی را برای کف پا ایجاد می‌کند

کفش نامناسب قطعا از طراحی خوبی برخوردار نیست و نمی‌تواند فشار وارد شده بر قوس پاها را به شکل قابل قبولی در بدن توزیع کند. بنابراین، این فشار را به تاندون‌ها، عضلات و مفاصل منتقل می‌کند. پوشیدن کفش بی‌کیفیت در طولانی‌مدت می‌تواند موجب صاف شدن کف پا و کاهش قوس آن شود.

۲. به ناخن‌های پا آسیب می‌رساند

پوشیدن کفش نامناسب می‌تواند فشار زیادی را به ناخن‌های پا وارد کند. این امر به‌تدریج موجب تغییر شکل ناخن‌ها و فرو رفتن آن‌ها در پوست یا گوشت انگشتان پا می‌شود و می‌تواند درد، ناراحتی و حتی عفونت‌های قارچی به‌دنبال داشته باشد.

۳. موجب بروز بیماری پای ورزشکار می‌شود

«پای ورزشکار» نوعی بیماری است که در اثر عفونت قارچی ناشی از پوشیدن کفش تنگ و نامناسب به‌وجود می‌آید. خارش و سوزش انگشتان و پوست پا، التهاب و ترک خوردن پوست میان انگشتان، خشکی و زخم نواحی مختلف پا تنها چند نمونه از رایج‌ترین نشانه‌های این عارضه به حساب می‌آیند.

۴. موجب به‌وجود آمدن میخچه می‌شود

میخچه یک عارضه پوستی است که می‌تواند با درد و مشکلات متعددی همراه باشد. این عارضه معمولا از وارد شدن فشار مداوم به انگشتان یا بخش‌های مختلف پا ناشی می‌شود.

۵. موجب کمردرد و تغییر شکل بدن می‌شود

پوشیدن کفش نامناسب می‌تواند فشار زیادی را به کمر و ستون فقرات وارد کند. این امر علاوه بر درد ممکن است موجب فاصله انداختن میان مهره‌های ستون فقرات و ناحیه کمر شود. بنابراین، در طولانی مدت می‌تواند ساختار کلی بدن را تحت تاثیر قرار دهد.

۶. باعث زانو درد می‌شود

کفش نامناسب به دلیل برخورداری از طراحی نادرست و توزیع نکردن مساوی فشار می‌تواند باعث صدمه دیدن مفصل زانو و حتی آرتروز شود.

روش‌های مراقبت از کفش چیست؟

  • با استفاده از یک قطعه پارچه نم‌دار به‌طور منظم کفش‌های فرزندتان را تمیز کنید.
  • قسمت‌های داخلی کفش کودک را دائما چک کنید و مراقب باشید کفی آن کنده نشده و سنگریزه یا شن و ماسه‌ای وارد آن نشده باشد.
  • با استفاده از واکس و محصولات مناسب به درخشندگی و دوام کفش کمک کرده و از فرسودگی آن جلوگیری کنید.
  • در صورت مرطوب بودن کفش، چند کاغذ روزنامه را مچاله کنید و در داخل آن قرار دهید. با انجام این کار روند خشک شدن کفش را بهبود می‌بخشید.
  • برای خشک کردن کفش هرگز از وسایل گرمازا استفاده نکنید یا آن را مقابل بخاری قرار ندهید. در غیر این صورت، کفش‌ها به‌تدریج ترک می‌خوردند و زودتر از موقع فرسوده می‌شوند.
  • هر چند وقت یک‌بار کفش‌های فرزندتان را بررسی کرده و در صورت لزوم، بندها و کفی آن را تعویض کنید.
  • تا جای ممکن، کفش‌ها را در جعبه یا در جا کفشی نگهداری کرده و از قرار دادن آن‌ها بر روی یکدیگر اجتناب کنید.

روش اندازه‌گیری سایز کفش کودک در منزل چیست؟

  • از کودک بخواهید جوراب مناسبی بپوشد.
  • یک برگ کاغذ A4 بردارید و آن را روی زمین به شکلی قرار دهید که به دیوار بچسبد.
  • از کودک بخواهید کاملا صاف، چسبیده به دیوار و روی کاغذ بایستد.
  • با استفاده از یک خودکار یا مداد طرح کلی دور هر دو پای کودک را دقیقا روی کاغذ رسم کنید.
  • با استفاده از متر نواری یا خط‌کش فاصله پاشنه تا بلندترین انگشت پای فرزندتان را اندازه بگیرید.
  • حالا، عرض انگشت شست دست فرزندتان را هم اندازه‌گیری کرده و با رقم پیشین جمع بزنید. (جمع زدن این رقم برای احتیاط است که کفش به‌هیچ‌وجه پای کودک را نزند). عدد به‌دست آمده، طول پای کودک شماست.
  • برای اطمینان از راحت بودن کفش، پیشنهاد می‌کنیم ابعاد پنجه‌های کودک را هم اندازه‌گیری کنید. برای این منظور، کافی است فاصله مفصل شست پا تا مفصل انگشت آخر را اندازه بزنید.

سخن آخر

در این مطلب، تلاش کردیم کلیه اطلاعات ضروری و کاربردی را درباره خرید کفش مدرسه برای کلاس اولی‌ها با شما به‌اشتراک بگذاریم. آیا تا به‌حال سایز پای خودتان یا فرزندتان را در منزل اندازه‌گیری کرده‌اید؟ به نظر شما در هنگام خرید کفش کودک باید به چه نکات دیگری توجه کنیم؟ ممنون می‌شویم دیدگاه‌ها و تجربیات‌تان را در بخش «نظرات کاربران» با ما و دیگر خوانندگان در میان بگذارید.

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
14 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.