جاهای دیدنی تبریز؛ ۱۳ جاذبه دیدنی پایتخت گردشگری اسلامی

جاهای دیدنی تبریز؛ ۱۳ جاذبه دیدنی پایتخت گردشگری اسلامی

تبریز، شهر اولین‌ها و یکی از زیباترین جاهای دیدنی ایران، شهری است که قدمت آن به ۴۵۰۰ سال قبل بازمی‌گردد. تبریز در گذشته در چند دوره از حکمرانی پادشاهان، پایتخت ایران بوده است. تبریز یکی از مدرن‌ترین شهرهای ایران و قطب اقتصادی، بازرگانی و صنعتی شمال غرب ایران است. تبریز با داشتن موزه‌ها و بناهای تاریخی قدیمی، طبیعت و مناظر چشم‌نواز منطقه آذربایجان یکی از بهترین مقاصد گردشگری در ایران است. در این مقاله مهم‌ترین جاهای دیدنی تبریز را به شما معرفی خواهیم کرد.

۱. مسجد کبود

مسجد کبود، که با نام گوی‌مسجد هم شناخته می‌شود، میان بناهای شاخص تبریز، معروف‌ترین و یکی از دیدنی های تبریز به‌شمار می‌رود. نام کبود به‌دلیل کاشی‌کاری آبیِ بسیار ظریف و پیچیده‌ی آن روی دیوارها و سقف مسجد، در کنار خطوط و نقوش اسلامی است.

رنگ آبی کاشی‌ها موجب شد نام مستعار «فیروزه‌ی اسلام» نیز به این مسجد داده شود. بنای اصلی مسجد در سال ۸۴۴ شمسی ساخته شد اما سال ۱۱۵۸، به‌دنبال زلزله‌ای شدید در تبریز، آسیب زیادی دید.

سال ۱۳۵۲، بازسازی مسجد با نظارت وزارت فرهنگ ایران آغاز شد اما تا به امروز هنوز ناتمام باقی مانده است. از بنای اصلی مسجد، فقط ایوان ورودی دست‌نخورده است.

آدرس: تبریز، خیابان امام خمینی (ره).

۲. موزه‌ی آذربایجان

موزه‌ی آذربایجان یکی دیگر از جاهای دیدنی تبریز است که نزدیک مسجد کبود بنا شده است. در سه سالن موزه، آثار تاریخی مهم شهر تبریز، ازجمله مصنوعات و اشیای پیداشده در حسنلو، نمایش داده می‌شود. قدمت این شهر به عصر آهن بازمی‌گردد. از آثار برجسته‌ی این موزه می‌توان به مجسمه‌های ساخت «احد حسینی» اشاره کرد که در زیرزمین موزه قرار دارند و موضوع آنها خشونت، جنگ و زندگی است.

آدرس: تبریز، خیابان امام خمینی (ره).

۳. ارگ تبریز

ارگ تبریز گذشته‌ی تاریکی دارد. زمانی خرابه‌های این دژ تاریخی محل اعدام مجرمان بود. مجرمان را از بالای دیوار به پایین پرت می‌کردند.

البته در افسانه‌ها می‌گویند یک‌بار زنی توانست با استفاده از چادرش به‌شکل چتر، از مرگ نجات پیدا کند. این ارگ ابتدا در دوره‌ی ایلخانیان ساخته شد و آرامگاه محسوب می‌شد.

سپس در قرن ۱۹‌ام، هنگام جنگ‌های بین روسیه و ایران، به قلعه‌ای نظامی تبدیل شد. بعدها در سال ۱۹۱۱، پس از حمله‌ی روس‌ها به ایران، از آن به‌عنوان مرکز فرماندهی استفاده می‌شد. این بنا نیز یکی از شاخص‌ترین بناهای تاریخی و یکی از جاذبه های گردشگری تبریز است.

آدرس: تبریز، خیابان امام خمینی (ره).

۴. بازار بزرگ تبریز

بازار بزرگ تبریز در قرن ۱۶‌ام، مکان تجاری مهمی بود. این بازار به یکی از زیباترین بازارهای دنیا و بزرگ‌ترین بازار سرپوشیده با سقف‌های گنبدی مرتفع و خیابان‌های متعدد معروف بود.

هر چیزی که فکرش را کنید، از ادویه‌جات گرفته تا جواهرات، در سراسر بازار به‌فروش می‌رسد و بازدیدکنندگان، از گم شدن در کوچه پس‌کوچه‌های این بازار لذت می‌برند.

حتما از بازار فرش آن دیدن کنید. مجموعه فرش‌های زیبای ایران که هرکدام از آنها کار دست هستند، در دنیا شناخته شده‌اند. در دوره‌ی صفویه (قرن ۱۶ام)، این بازار که نام آن در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است، مهم‌ترین نقطه‌ی تجاری جاده‌ی ابریشم محسوب می‌شد.

آدرس: تبریز، خیابان جمهوری.

۵. مسجد جامع تبریز

مسجد جامع یکی دیگر از جاهای دیدنی تبریز است که در انتهای غربی بازار تبریز قرار دارد. این مسجد در دوران سلجوقیان ساخته شده است. اما به‌دلیل اینکه تبریز در طول قرن‌ها، زلزله‌های شدیدی به خود دیده است، این مسجد بارها تخریب و سپس بازسازی شده است.

بنابراین بنای این مسجد، ترکیبی از هنر معماری قدیمی و معاصر است. بیشترین قسمت این مسجد که جلب توجه می‌کند، مناره‌های بلند سه‌بخشی آن است. البته بخش ورودی این مسجد که به زیبایی موزاییک شده‌اند هم بسیار زیباست.

آدرس: تبریز، خیابان جمهوری، انتهای غربی بازار تبریز.

۶. بازار ادویه

بازار ادویه به‌دلیل داشتن بیشترین تنوع در ادویه‌ها، به یکی از بهترین بازارهای ایران تبدیل شده است.

خوش‌خوراک‌ها از گشتن در غرفه‌های بازار و تماشای گیاهان و ادویه‌های گوناگونی که می‌توانند برای خوش‌طعم کردن غذایشان تهیه کنند، لذت می‌برند.

همچنین در این بازار، انواع گیاهان درمان طبیعی و حنا به فروش می‌رسد.

آدرس: تبریز، خیابان جمهوری، بازار بزرگ تبریز.

۷. مقبره‌ الشعرا

ایرانی‌ها در دنیا شهره‌ی عشق به هنر و ادبیات هستند، بنابراین جای هیچ تعجبی نیست که برای احترام و گرامیداشت شعرای خود، آرامگاه بسازند.

یاد و خاطره استاد شهریار در آرامگاهی متعلق به خود او گرامی داشته می‌شود. همچنین بیش از ۴۰۰ شخصیت برجسته از دنیای هنر و ادبیات، از قرن نهم تا بیستم، در این مقبره دفن شده‌اند و مقبره‌های اصلی آنها به‌دلیل زلزله‌های مختلفی که در این شهر آمده، از بین رفته است.

آدرس: تبریز، محله ششگلان، خیابان ثقه‌الاسلام.

۸. خانه استاد شهریار

به‌غیر از آرامگاه استاد شهریار، ادب‌دوستان از موزه‌ی خانه‌ی شهریار، که زمانی محل سکونت او بود نیز دیدن می‌کنند. مسئولان مراقبت از خانه، تمام اموال شخصی شهریار را دست‌نخورده باقی گذاشته‌اند.

آدرس: تبریز، خیابان ارتش، محله‌ی مقصودیه.

۹. پارک ایل گلی

این پارک که با نام پارک ملی هم شناخته می‌شود، یکی از جاهای دیدنی تبریز است که در سابق پارک شاه‌گلی نامیده می‌شد. بازدیدکنندگان می‌توانند سبدهای پیک‌نیک خود را به این پارک بیاورند و در فضای باز آن غذا بخورند.

همچنین می‌توانند از یکی از رستوران‌ها یا کافه‌های کنار دریاچه‌ی پارک، غذا بخرند. محبوبیت این پارک آن‌قدر زیاد است که افراد بسیاری هر روز به این فضای سرسبز می‌آیند. حتی آنهایی که دوست دارند، شبی را بیرون از خانه بگذرانند، چادر برپا کرده و تمام شب را در پارک می‌گذرانند.

آدرس: تبریز، محله‌ی ایل‌ گلی.

۱۰. دانشکده‌ی معماری دانشگاه هنر اسلامی

مجموعه‌ای از سه عمارت است که هریک حیاط و حوضچه‌های تزئینی خاص خود را دارد و با هم دانشکده‌ی معماری دانشگاه هنر اسلامی را تشکیل می‌دهند.

آدرس: تبریز، خیابان آزادی، میدان حکیم نظامی.

۱۱. روستای کندوان

روستای کندوان که یکی از جاهای دیدنی تبریز است، منطقه‌‌ی مسکونی کوچکی است که هر کدام از خانه‌های واقع در آن، مانند غارنشینان، درون صخره‌های کوه‌ها کنده‌کاری شده است.

حدود صد خانوار در این روستا زندگی می‌کنند. روستای کندوان تقریبا به‌اندازه‌ی یک ساعت رانندگی، از تبریز دور است. اگر زمستان و در روزهای برفی به این روستا بروید، با تمام وجود زیبایی‌های آن را لمس خواهید کرد.

آدرس: تبریز، روستای کندوان.

۱۲. صومعه‌ی سنت استپانوس (شهر جلفا)

تبریز و آذربایجانی‌های ایران، جمعیت چشمگیری از مسیحیان ارامنه را تشکیل می‌دهند. در نتیجه، می‌توان در این منطقه شاهد چند کلیسا بود. چند کلیسا در خود شهر تبریز وجود دارد.

مانند کلیسای سنت مری که قدمت آن به قرن ۱۲‌ام بازمی‌گردد. اما معروف‌ترین کلیسایی که ارزش دیدن دارد، صومعه‌ی سنت استپانوس است که بیرون از شهر مرزی جلفا واقع شده و با نیم ساعت رانندگی می‌شود به آنجا رسید.

این مکان مقدس تنها در دره‌ای بزرگ قرار گرفته و بنای آن در قرن نهم ساخته شده است. ازآنجایی‌که این صومعه بارها مرمت شده، شرایط خوبی دارد و جالب اینکه بسیار پررفت‌وآمد است.

آدرس: تبریز، خارج از شهر جلفا.

۱۳. رشته‌کوه عینالی (عون بن علی)

رشته‌کوه عینالی یکی دیگر از جاهای دیدنی تبریز است که در شمال شهر تبریز واقع شده است و با خودرو، پیاده یا تله‌کابین می‌توان به آنجا رفت و از آنجا، چشم‌اندازی زیبایی از شهر تبریز را تماشا کرد.

قله‌ی کوه، به‌ویژه شب‌ها، کمی خنک می‌شود. بنابراین داشتن یک تکه لباس گرم بیشتر، ایده‌ی بدی نیست. نوشیدن یک فنجان چای در هوای بسیار خوب و تازه‌ی کوه، لذت بودن در آنجا را تکمیل می‌کند.

آدرس: تبریز، اتوبان پاسداران، ورودی تله‌کابین تبریز.

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
1 + 16 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.