جاهای دیدنی استانبول و ۵۰ تجربه هیجان‌انگیز در این شهر

جاهای دیدنی استانبول و ۵۰ تجربه هیجان‌انگیز در این شهر

اگر قصد سفر به کشور ترکیه و شهر استانبول را دارید و هیچ پیش‌زمینه‌ای هم درمورد این کشور در ذهن‌تان وجود ندارد، خوب است بدانید که قرار است به بزرگ‌ترین و جذاب‌ترین شهر ترکیه سفر کنید؛ شهری شلوغ که در کنار «تنگه‌ی بُسفُر» و «دریای مَرمَره»، دو قاره‌ی آسیا و اروپا را به‌هم وصل می‌کند و تنها شهر دنیاست که در دو قاره قرار گرفته است. استانبول شهری است پر از رنگ، مسجد، موزه، کافه‌های‌ خیابانی و رستوران‌های پُر از طعم و رنگ در کوچه‌پس‌کوچه‌های‌ سحرآمیز، بازار، مغازه، مرکز خرید و یک دنیا مزه و خوراکی، غذای لذیذ و خوشمزه و جاذبه‌های گردشگری فراوان. همراه ما باشید، می‌خواهیم نکاتی درباره جاهای دیدنی استانبول و کارهایی که می‌توان انجام داد را برای‌تان بگوییم که کمک‌تان می‌کنند لحظات خاطره‌انگیزتری را در سفر به استانبول تجربه کنید.

یک توصیه دوستانه؛ قبل از اینکه برای خرید تور استانبول اقدام بکنید، اطلاعات و نظرات کاربران در مورد هر کدام از هتل های استانبول که مد نظرتون هست را مطالعه کنید؛ تا در استانبول اقامت خوبی داشته باشید.

۱. به بازار ادویه بروید

بازار ادویه استانبول که به بازار مصری‌ها هم معروف است، در حقیقت دومین مجموعه‌ی سر‌پوشیده‌ی شهر استانبول بعد از «بازار بزرگ» مشهور این شهر است که در زمان حکومت عثمانی با پول مالیات گرفته‌شده از کاروان‌های مصری، ساخته شده و اتفاقا بخش اعظم ادویه و سایر کالاهای بازار را هم همین کاروان‌ها تأمین می‌کردند.

اگر قصد خرید ادویه‌های خوش‌عطر ترکی و مدیترانه‌ای، خاویار، شیرینی‌های سنتی ترکی مثل باقلوا، پنیر ترکی، موم عسل، آجیل و انواع مغزها، میوه‌ی خشک، قهوه ترک و انواع چای از سر‌تا‌سر جهان را دارید، بازار ادویه واقع در محله‌ی «اِمینونو» یک مقصد رؤیایی برای شماست.

به‌محض ورود به این بازار اِلی‌‌شکل (L) با نمای آجری و طاق‌های بلند، بوی خوش انواع ادویه هوش از سرتان می‌پراند. بازار ادویه در تمام ایام هفته به‌جز یکشنبه‌ها از ساعت ۸ صبح تا ۷ شب باز است. روزهای یک‌شنبه هم از ساعت ۱۰ صبح تا ۶ عصر می‌توانید به بازار ادویه بروید و حتی برای رفع خستگی چند لحظه‌ای بنشینید و در یکی از معروف‌ترین قهوه‌فروشی‌های استانبول که قهوه‌های برند مختص به خودش را دارد، یک فنجان قهوه ترک بنوشید. یادتان باشد بازار ادویه در روزهای تعطیل عمومی و مذهبی، تعطیل است.

۲. صبحانه‌ی ترکی بخورید

مهم‌ترین وعده‌ی غذایی مردم ترکیه صبحانه است و به همین خاطر معمولا به‌صورت خانوادگی صرف می‌شود. سبزیجات، گوجه‌فرنگی، خیار و انواع فلفل از جمله موادی هستند که در صبحانه به‌همراه پنیر، تخم‌مرغ، زیتون، عسل، خامه و شیر خورده می‌شود. بورک پنیر، نان‌های محلی هر منطقه، نان ذرت و نان حلقه‌ای یا سیمیت، ازجمله اجزای اصلی این وعده‌ی غذایی به‌شمار می‌روند.

۳. به تماشای مراسم رقص سماع بروید

قونیه آرامگاه «مولانا جلال‌الدین محمد بلخی»، شاعر پارسی‌گوست و مراسم رقص سماع که منصوب به مولاناست، یکی از جاذبه‌های گردشگری ترکیه است که سال‌هاست گردشگران بسیاری را به‌سوی خود می‌کشاند. می‌توانید یک روز سفرتان را با قطار از استانبول به قونیه بروید و از دیدن رقص سماع لذت ببرید.

۴. به صدای اذان گوش بدهید

در منطقه‌ی «سلطان احمد» در حدفاصل دو مسجد کبود (سلطان احمد) و مسجد (موزه) ایاصوفیه به صدای اذان گوش کنید. یکی از بهترین صداهای نیایش در دنیا، شنیدن آوای اذان در حد فاصل این دو مسجد است، به این ترتیب که مؤذن اولی بخش اول اذان را تلاوت می‌کند و مؤذن بعدی بخش دوم را و به همین ترتیب الی آخر. پس اگر در زمان اذان و نیایش در منطقه‌ی سلطان احمد شهر استانبول بودید، این نوای جادویی و مسحورکننده را از دست ندهید.

برای رفتن به موزه‌ی «ایاصوفیه» تمام وسایل نقلیه‌ی عمومی به‌راحتی در دسترس هستند. اتوبوس، مترو و تراموای استانبول با برپایی چندین ایستگاه در محله‌ی سلطان احمد، رفت‌و‌آمد گردشگران را به مسجد ایاصوفیه، مسجد سلطان احمد یا همان مسجد کبود، کاخ و موزه‌ی توپکاپی و سایر دیدنی‌های این منطقه آسان کرده است. فاصله‌ی مسجد (موزه) ایاصوفیه تا موزه و کاخ «توپکاپی» ۵ دقیقه پیاده‌روی است. بازدید از موزه‌ی ایاصوفیه‌ی استانبول در تمام ایام هفته امکان‌پذیر است.

۵. کومپیر بخورید

سیب‌زمینی تنوری ترک‌ها یا همان «کومپیر» (kumpir) یکی از محبوب‌ترین و معروف‌ترین غذاهای خیابانی ترکیه است. کومپیر تنوری یک سیب‌زمینی پخته‌شده در تنور با شکمی پر از پنیر کاشار، سوسیس، ذرت، سس مایونز، نخودفرنگی و هویج است که ترکیب این مزه‌ها با سیب‌زمینی تنوری، یک وعده‌ی غذایی لذیذ، پُر‌انرژی و مقرون‌به‌صرفه را برای شما فراهم می‌کند.

۶. حمام ترکی بروید

«حمام ترکی» یک از جذابیت‌های کشور ترکیه و شهر استانبول محسوب می‌شود. اگر دل‌تان می‌خواهد یک ماساژ حسابی بگیرید و پوست‌تان را با مواد طبیعی اسکراب کنید، حتما سری به حمام‌های ترکی بزنید که اتفاقا قسمت زنانه و مردانه‌اش از هم جداست.

۷. آدانا کباب بخورید

«آدانا کباب» (Adana Kebab) همان کوبیده‌ی ایرانی اما با طعم تند و تیز و پر از فلفل و گوشت گاو یا مخلوطی از گوشت گاو و گوسفند است. گوشت چرخ‌شده را با مخلوطی از پیاز، سیر، ادویه‌جات و ترشی‌جات مخصوص ترکی مزه‌دار می‌کنند. ادویه‌های ترکی منحصر‌به‌فرد هستند که از ترکیب مواد و ادویه‌های مختلف تشکیل شده‌اند. این ترکیب شامل سماق، پاپریکا، تخم رازیانه، دانه‌ی کنجد، زیره، دارچین، فلفل شیرین، نعناع و پونه‌ی کوهی است. در مرحله‌ی پخت، گوشت مزه‌دارشده را مثل کباب کوبیده به سیخ می‌کشند و روی آتش کباب می‌کنند و با پیاز و سبزی و گوجه‌کبابی سرو می‌کنند.

۸. قصر غرق‌شده را ببینید

بازدید از آب‌انبار سلطنتی «باسیلیکا» که به «قصر غرق‌شده» (Basilica Cistern) مشهور است یکی از جاهای دیدنی استانبول است. این آب‌انبار در زمان حکومت رومی‌ها بر سرزمین عثمانی طراحی و ساخته شده است و تنها چند قدم با «مسجد کبود» فاصله دارد. این آب انبار ازجمله مکان‌های دیدنی استانبول و اتفاقا لوکیشن یکی از فیلم‌های جیمز باند در سال ۱۹۶۳ به نام «از روسیه با عشق» بوده است.

۹. دهکده‌ی بِبِک را از دست ندهید

یکی از محلات تاریخی و مرفه‌نشین شهر استانبول «دهکده‌ی ببک» (Bebek) در سواحل اروپایی تنگه‌ی بسفر و در محدوده‌ی منطقه‌ی بشیکتاش است که در گذشته پاتوق ماهی‌گیران یونانی بوده است و معمولا گردشگران از آن غافل می‌شوند. قدم‌زدن در ساحل این محله، تماشای خانه‌های ویلایی و کاخ‌های ییلاقی، صرف صبحانه‌ی ترکی و قدم‌زدن در پارک ببک، قطعا روزی هیجان‌انگیز و به‌یاد‌ماندنی را برای شما رقم می‌زند.

۱۰. در خیابان استقلال و میدان تکسیم پیاده‌روی کنید

اگر می‌خواهید به خیابان «استقلال» و میدان «تکسیم» (تقسیم) بروید بهتر است پیش از آن بدانید که قرار است به یک محله‌ی مدرن بروید که بردن اتومبیل و دیگر وسایل نقلیه به خیابان سنگفرش استقلال ممنوع است. در حقیقت خیابان استقلال از میدان تکسیم شروع می‌شود و اکثر مراکز مدرن خرید، مغازه‌های آنتیک‌فروشی، گالری‌های نقاشی هتل‌های شیک، سینماها، کافه‌تریاهای دنج در کوچه‌پس‌کوچه‌ها و انواع غذاها و شیرینی‌های محلی به‌علاوه‌ی انواع برندهای بین‌المللی فست‌فود از مک دونالد گرفته تا برگر‌کینگ و کی اف سی در این خیابان و میدان تکسیم واقع شده‌اند. برای رسیدن به خیابان استقلال، انواع وسایل نقلیه‌ی عمومی تا میدان تکسیم در دسترس شماست. اگر هم حوصله‌ی پیاده‌روی ندارید سوار مینی‌بوس‌های برقی قرمز خیابان استقلال شوید که در مسیر ویژه حرکت می‌کنند.

۱۱. روی پل گالاتا قدم بزنید

اگر اهل قدم‌زدن و غذاهای دریایی هستید، روی پل «گالاتا» (Galata Bridge) بروید و یک دل سیر غذاهای دریایی میل کنید. پل «گالاتا» یک پل دو طبقه است که بر روی خلیج «شاخ طلایی» کشیده شده است و شمال و جنوب قسمت اروپایی استانبول را به‌هم وصل می‌کند. این پل در سال ۱۹۲۲ توسط یکی از مشهورترین مهندسان پل‌سازی جهان ساخته شد. طبقه‌ی بالای این پل برای عبور ماشین‌ها و طبقه‌ی پایین آن محل گذر مردم است. مجموعه‌ای از رستوران‌های دریایی در این قسمت دایر هستند و مسافران تور استانبول می‌توانند انواع غذاهای دریایی بسیار خوشمزه را در این رستوران‌ها میل کنند. بیشتر کشتی‌های ماهی‌گیری در زیر این پل پهلو گرفته و بازار ماهی‌فروشان حسابی پُررونق است. پل گالاتا روبه‌روی مسجد جدید یا همان مسجد «والده سلطان» قرار گرفته و نمای زیبای آن از روی پل مقابل دیدگان شماست.

۱۲. چوب‌شور کنجدی بخورید

یک بسته چوب‌شور کنجدی (sesame seed) بخرید و ترجیحا آن را هنگام قدم‌زدن در خیابان استقلال ذره‌ذره میل کنید.

۱۳. در تنگه‌ی بسفر قایق‌سواری کنید

اگر وقت‌تان محدود است و زمان زیادی برای گردش در شهر استانبول ندارید، یکی از بهترین تفریحاتی که می‌توانید انجام بدهید، یک سفر دریایی روی آب‌های تنگه‌ی «بسفر» و انداختن نگاهی اجمالی به جاذبه‌های شهر استانبول است. به احتمال زیاد در مسیر این سفر دریایی یک‌روزه کاخ «دولما باغچه»، قلعه‌ی تاریخی «روملی حصار»، برج «مایدن» و بسیاری از مساجد، موزه‌ها و باغ‌های تاریخی را خواهید دید.

۱۴. خوشمزه‌ترین دسر دنیا را امتحان کنید

به عقیده‌ی عاشقان دسر «پودینگ سینه‌ی مرغ» (Turkish chicken breast pudding)، تا این لحظه دسری لذیذتر و خوشمزه‌تر از آن در دنیا تهیه نشده است. شاید با خودتان بگویید جل‌الخالق! دسر با سینه‌ی مرغ؟ بله درست متوجه شدید، از دسری تاریخی صحبت می‌کنیم که در سالیان دور دسر محبوب پادشاهان عثمانی بوده و قطعا ارزش امتحان‌کردن دارد. طرز تهیه‌ی این دسر هم برای توریست‌ها جالب است چون دسر در حقیقت پودینگی است متشکل از مرغ آب‌پز، تخم‌مرغ، شیر و شکر به‌همراه دارچین که به‌طرز عجیبی خوشمزه است.

۱۵. چای ترکی بنوشید

نوشیدن «چای ترکی» در استکان‌های کمر باریک یکی دیگر از جاذبه‌های گردشگری ترکیه برای توریست‌های خارجی است. ترک‌های ترکیه چای را به روش ایرانی‌ها دم و معمولا با شکر شیرین یا با شیرینی‌های سنتی ترکیه سرو می‌کنند. یادتان باشد چای برای ترک‌ها بسیار مهم است و در ملاقات‌های اجتماعی و تجاری اگر کسی شما را به چای دعوت کرد، ردکردن آن بی‌ادبانه است.

۱۶. بورک بخورید

می‌دانستید یکی از مهم‌ترین سرگرمی‌های مردم ترکیه غذا خوردن است؟ شاید به همین خاطر است که غذاها، میان‌وعده‌ها و دسرهای ترکیه‌ای شهرت جهانی دارند. اگر مسافر ترکیه هستید حتما «بورک» (Burek) را امتحان کنید. خوردن بورک همراه با دوغ یکی از غذاهای محبوب و سنتی ترکیه است. بورک انواع مختلفی دارد از بورک پنیر فتا و سبزیجات گرفته تا بورک اسفناج و بورک با گوشت قیمه یا چرخ‌شده. بد نیست بدانید این غذای لذیذ که متشکل از خمیر نازک لوله‌ای (یوفکا) پرشده با مواد گوشتی است، از ترکیه به کشورهای بالکان هم راه پیدا کرده است. اگر برای وعده‌ی صبحانه خوراکی‌های شیرین را ترجیح می‌دهید، بورک «سیب درختی و دارچین» انتخاب خوشمزه‌ای است.

۱۷. به موزه‌ی ایاصوفیه بروید

این موزه‌ی تاریخی با معماری شگفت‌انگیز بیزانسی‌اش به‌عنوان نماد شهر استانبول، یکی از محبوب‌ترین جاذبه‌های گردشگری ترکیه است. موزه‌ی «ایاصوفیه» (Hagia Sophia) که زمانی بزرگ‌ترین کلیسای مشرق‌زمین بود، در دوره‌ی امپراطوری بیزانس و در سال ۵۳۲ میلادی به دستور امپراطور «کنستانتین اول» ساخته شد و در قرن شش میلادی توسط «جاستنیانوس» بازسازی و مرمت شد. پس از فتح استانبول، «سلطان محمد دوم» دستور داد کلیسای ایاصوفیه را به مسجد تبدیل کنند. بعدها به دستور «سلطان سلیمان اول» نقاشی‌ها و نگارگری‌های داخل ایاصوفیه را پوشاندند تا نماز جمعه هم در آنجا برپا شود. بعد از به قدرت رسیدن «آتاتورک»، مسجد ایاصوفیه به موزه تبدیل شد و تا امروز به همین شکل باقی مانده‌ است.

۱۸. از ایاصوفیه کوچک هم دیدن کنید

مسجد «ایاصوفیه کوچک» (Little Hagia Sophia) استانبول در فاصله‌ی ۱۰ دقیقه‌ای از مسجد کبود در محله‌ی سلطان احمد قرار دارد و در دهه‌ی ۵۳۰ میلادی به‌عنوان کلیسایی برای امپراطور روم شرقی «ژوستینین» و همسرش «تئودورا» ساخته شده بود. معماری بیزانسی این بنا همراه با گنبدی بزرگ شبیه مسجد ایاصوفیه است. به‌نظر می‌رسد این مسجد در حوالی سال ۱۵۰۰ میلادی یعنی زمانی که از کلیسا به مسجد تبدیل شد، «ایاصوفیه کوچک» نام گرفت.

۱۹. لوکوم (راحت‌الحلقوم) ترکی را امتحان کنید

باسلوق، راحت‌الحلقوم یا به قول اهالی ترکیه «لوکوم» یک نوع شیرینی نرم مکعبی‌شکل در رنگ‌ها و طعم‌های مختلف است که معمولا روی آنها پودر نارگیل یا پودر قند پاشیده می‌شود و در کنار چای سرو می‌شود.

۲۰. به‌خاطر دندان‌هایتان در خوردن باقلوا افراط نکنید

بهترین و مشهورترین دسر ترکیه «باقلوا» است. شیرینی‌ای که متشکل از موادی مثل کره، شکر، خمیر فیلو و دانه‌های روغنی است. باقلوا از چندین لایه خمیر مخصوص شیرینی (خمیری که از آرد گندم تهیه شده) و شربت (شهد) غلیظ تشکیل شده است و بین لایه‌های آن با فندق، بادام، گردو یا پسته پُر می‌شود. ترک‌ها باقلوا را با بستنی یا چای سرو می‌کنند.

۲۱. یک لیوان دوغ بخورید

«دوغ ترکی» که نوشیدنی سنتی و ملی این کشور هم محسوب می‌شود، همان ترکیب ماست رقیق‌شده، آب و نمک است.

۲۲. هنر چانه‌زنی‌تان را در بازار بزرگ استانبول به‌کار بگیرید

بازار بزرگ استانبول (Grand Bazaar) که در قرن ۱۵ میلادی به دستور سلطان محمد ساخته شد، یک مکان واقعی برای خریداران حرفه‌ای است که حوصله‌ی چانه‌زدن دارند. چون مشهور است که فروشندگان این بازار به‌خاطر انتظار چانه‌زنی از سوی مشتری، قیمت‌ها را بیشتر از آنچه که هست به خریداران اعلام می‌کنند. این بازار بزرگ سرپوشیده شامل ۶۱ خیابان با بیش از سه‌هزار مغازه است. حتی اگر قصد خرید ندارید، گردش در این بازار قدیمی و سنتی را از دست ندهید. از فرش‌های ابریشم و زعفران ایرانی تا محصولات چرمی، طلا، پوشاک و وسایل دکوری در این بازار پیدا می‌شود.

۲۳. آب معدنی بخرید

یادتان باشد از شیرهای آب در مکان‌های عمومی آب نخورید. آب این شیرها معمولا آشامیدنی نیست.

۲۴. دونِر بخورید

«دونر کباب» یا همان کباب ترکی از جمله محبوب‌ترین و لذیذترین غذاهای ترکیه است. روش کار ساده است، لایه‌های گوشت مرغ با گوسفند را دور یک سیخ که به‌صورت عمودی می‌چرخد، می‌پیچانند و در جریان چرخیدن این سیخ به دور شعله‌ی آتش، گوشت‌ها کباب می‌شوند.

۲۵. از منظره‌ی برج «گالاتا» لذت ببرید

برج «گالاتا» نماد شهر استانبول در محله‌ی «بی اوغلو» شبیه خانه‌ی «راپونزل» در افسانه‌های پریان است. بنایی که با بالا رفتن از آن می‌توانید به تماشای شهر استانبول و جزیره‌ی زیبای «پاریم‌آدا» بنشینید. رستوران‌های ترکی در این برج ازجمله جاذبه‌های آن است.

۲۶. لامپ رنگی بخرید

لامپ‌های رنگی شیشه‌ای، یکی از سمبل‌های اماکن عمومی استانبول است. پیشنهاد ما این است که این لامپ‌ها را به‌خاطر قیمت چند برابر از بازار بزرگ نخرید و مغازه‌های دور از مناطق توریستی را برای خرید آنها انتخاب کنید.

۲۷. صرف ناهار با تماشای زیباترین منظره‌ی استانبول

اگر به‌دنبال یک رستوران تر‌و‌تمیز می‌گردید که در عین حال کیف پول‌تان را هم بابت یک پرس غذا خالی نکند، به رستوران مشهور «حمدی» استانبول بروید و ناهارتان با تماشای مناظری مثل مسجد سلیمانیه، مسجد رستم‌پاشا، برج گالاتا و تنگه‌ی بسفر میل کنید. کوفته و بادمجان کبابی این رستوران بسیار معروفند.

۲۸. از موزه‌های باستانی استانبول بازدید کنید

سه موزه‌ی مختلف در نزدیکی کاخ توپکاپی شامل موزه‌های «شرق باستان»، موزه‌ی «هنر اسلامی» و موزه‌ی «باستان‌شناسی» برای عاشقان تاریخ ازجمله جاهای دیدنی استانبول هستند.

۲۹. به گربه‌ها غذا بدهید

استانبول شهر گربه‌ها هم هست. مردم محلی اهمیت زیادی برای گربه‌های کوچه و خیابان قائلند و آب، غذا و حتی بالش‌هایی را برای خواب آنها فراهم می‌کنند.

۳۰. کلیسای چورا را ببینید

کلیسای تاریخی چورا (Chora Church) که بعدها به مسجد و حالا به‌خاطر کاشی‌ها و موزاییک‌های باشکوه و نقاشی‌های دیواری که داستان زندگی مریم مقدس و حضرت عیسی (ع) را به تصویر کشیده‌اند به موزه تبدیل شده است، متعلق به دوران شکوه معماری بیزانسی است.

۳۱. از آبراهه والنس دیدن کنید

زمانی که رومی‌ها به استانبول حمله کردند، نخستین کاری که انجام دادند ساخت سازه‌های آبی برای این شهر جهت تأمین آب آشامیدنی سالم برای اهالی شهر بود. «آبراهه والِنس» (Valens Aqueducts) در سال ۳۶۸ میلادی در زمان سلطنت والنس، امپراتور روم ساخته شد. این سیستم آب درنهایت با بیش از ۲۵۰ کیلومتر طول، طولانی‌ترین سیستم آبی آن زمان بود. آبراهه والنس بعدها توسط برخی پادشاهان عثمانی دوباره بازسازی شد و یکی از سازه‌های بزرگ تأمین آب در قرون وسطی برای قسطنطنیه بود. بخش باقی‌مانده‌ی این آبراهه در حال حاضر ۹۲۱ متر طول دارد و بلوار آتاتورک از زیر طاق آن عبور می‌کند.

۳۲. کاخ بیلربی را ببینید

یکی از مجلل‌ترین کاخ‌های عثمانی و جاهای دیدنی استانبول، کاخ «بیلر‌بی» (Beylerbeyi Palace) است. این کاخ در قرن نوزدهم و در بخش آسیایی شهر استانبول ساخته شده و یکی از زیباترین جاذبه‌های گردشگری استانبول است که از گل‌های مگنولیا پوشیده شده است. این قصر پیش از آنکه اقامتگاه تابستانی پادشاهان عثمانی باشد، برای اقامت مهمانان خارجی در نظر گرفته شده بود و به همین دلیل برای دکوراسیون داخلی و نمای بیرونی کاخ، تمام هنرشان را به‌کار بسته‌اند. مجموعه‌ی بیلربی از ساختمان کاخ اصلی و چند خانه‌ی ییلاقی تشکیل شده است که کاخ اصلی چشم‌انداز بسیار زیبایی از تنگه‌ی بسفر دارد.

۳۳. مراقب ترافیک باشید

استانبول شهری شلوغ و پر‌ترافیک است. بهتر است برای رفت‌و‌آمد از وسایل نقلیه‌ی عمومی استفاده کنید یا اگر اهل پیاده‌روی هستید، برای رفتن به جاهایی مثل مسجد کبود، پیاده‌روی کنید. برای رفتن از بخش آسیایی به اروپایی شهر هم از کشتی استفاده کنید.

۳۴. پارک مینیاتورک را از دست ندهید

پارک «مینیاتورک» (Miniatürk) یکی از بزرگ‌ترین پارک‌های مینیاتوری جهان در شهر استانبول است. در این پارک انواع مجسمه‌ها، ساختمان‌ها و بناهای تاریخی از سراسر ترکیه در ابعاد کوچک و مینیاتوری به نمایش گذاشته شده‌اند.

۳۵. دسر سوتلاچ بخورید

«سوتلاچ» (Sütlaç) نوعی پودینگ برنجی نرم است که گرم سرو می‌شود و شبیه شیربرنج است. بنابر روایت استانبولی‌ها، دستور سوتلاچ از آشپزخانه‌های کاخ «توپکاپی» به‌دست مردم کوچه و بازار رسیده است. استانبولی‌ها معمولا سوتلاچ را با دارچین تزیین می‌کنند و به‌همراه گردو و کشمش می‌خورند.

۳۶. جزایر نُه‌گانه‌ی پرنس

جزایر نُه‌گانه «پرنس» (Princes’ Islands) در دریای مرمره و در حد فاصل قسمت آسیایی و اروپایی موسوم به «اوراسیا» واقع شده‌اند. در این جزایر بکر که بزرگ‌ترینِ آنها جزیره‌ی «بیوک آدا» است، خبری از خودرو و وسیله‌ی نقلیه‌ی دیگری نیست و برای رفت‌وآمد باید از اسب، درشکه و گاری استفاده کنید.

۳۷. از مسجد کبود بازدید کنید

مسجد سلطان محمد که به‌خاطر نما و دیوارهای آبی‌رنگش به مسجد «کبود» (Blue Mosque) مشهور است، ازجمله جاذبه‌های تاریخی استانبول است. راهنماهای داخل مسجد کبود رایگان هستند، به افرادی که در اطراف مسجد از شما می‌خواهند در قبال گرفتن مبلغی شما را راهنمایی کنند، اعتنا نکنید.

۳۸. پیتزا ترکی بخورید

پیتزا ترکی (Turkish pizza) که به «پیده» معروف است نانی نازک با مخلفات است و در تنورهای زغالی طبخ می‌شود. پیده را با انواع گوشت ازجمله سوسیس ترکی، گوشت ادویه‌زده و دودی، یا گوشت خُرد‌شده‌‌ی برّه به‌همراه پنیر و سبزیجات طبخ می‌کنند. هنگام گذاشتن پیده در تنور هم روی آن تخم‌مرغی می‌شکنند تا مواد روی آن خشک نشوند.

۳۹. در پارک امیرگان قدم بزنید

پارک امیرگان، یکی از بزرگ‌ترین پارک‌های ترکیه و جاهای دیدنی استانبول است که به‌خاطر درختان قدیمی، دو تالاب بزرگ، سه عمارت چوبی با قدمت ۲۰۰ سال و طراحی هنرمندانه‌ی گلکاری‌هایش در جهان مشهور است. این پارک چندصد ساله که در بخش اروپایی استانبول است، در کنار تنگه‌ی بسفر واقع شده است.

۴۰. بخش آسیایی استانبول را فراموش نکنید

اکثر گردشگران به‌محض ورود به استانبول سراغ قسمت اروپایی شهر را می‌گیرند این در حالی است که اگر اهل سکوت و آرامش بیشتر در سفر هستید، بخش آسیایی شهر بیشتر حال‌و‌هوای محلی و آرام دارد و به‌نظر می‌رسد که در این بخش از شهر زندگی آهسته‌تر پیش می‌رود.

۴۱. بستنی ترکی بخورید

بستنی سنتی ترکیه که به «dondurma» مشهور است با غلظت بالایی که دارد معمولا به‌سختی آب می‌شود و بسیار لذیذ است. بستنی‌فروشی‌های ترکیه با حرکات خاصی که به هنگام سرو این بستنی‌ها انجام می‌دهند، لحظات شادی را برای مشتریان رقم می‌زنند.

۴۲. یک مسابقه‌ی فوتبال تماشا کنید

استانبول مقر تعدادی از مشهورترین باشگاه‌های فوتبال اروپا ازجمله گالاتاسرای، فنرباغچه و بشیکتاش است. اگر در فصل برگزاری مسابقات فوتبال در استانبول بودید، حتما مسابقه‌ی یکی از این تیم‌ها را از نزدیک تماشا کنید.

۴۳. سوار مترو شوید

اگر می‌خواهید بعد از یک پیاده‌روی طولانی کمی به پاهایتان استراحت بدهید، سوار متروی زیرزمینی استانبول شوید که یکی از قدیمی‌ترین خطوط متروی زیرزمینی اروپا و نیز دومین خط متروی قدیمی جهان بعد از متروی شهر لندن است.

۴۴. آب‌میوه‌های قرمز را فراموش نکنید

در یکی از خیابان‌های استانبول خودتان را به یک فنجان پرخاصیت آب‌میوه‌ی قرمز تازه که مزه‌ای ترش و شیرین و ملس دارد مهمان کنید. این نوشیدنی یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌های خیابانی استانبول است.

۴۵. به میدان اسب‌سواری استانبول بروید

میدان اسب‌سواری استانبول یکی از جاذبه‌های گردشگری این شهر است که مسابقات اسب‌سواری و ارابه‌رانی با اسب در آنجا برگزار می‌شود. این مکان در دوره‌ی بیزانس محل اصلی اجتماعات و مراسم مردمی بود.

۴۶. در شهر قدم بزنید

استانبول یکی از زیباترین و جذاب‌ترین شهرهای دنیاست. اگر با تورهای مسافرتی به ترکیه سفر کردید، بد نیست برای چند ساعت هم که شده از تور جدا شوید و خودتان در شهر قدم بزنید و گوشه‌و‌کنار آن را کشف کنید.

۴۷. کورو فاصولیه (Kuru Fasulye) را مزه کنید

تا‌به‌حال خوراک لوبیا سفید خورده‌اید؟ علاقه‌ای به آن ندارید؟ اگر لوبیا سفید با کره و گوجه‌فرنگی پخته شود، باز هم نظرتان همین است؟ این خوراک نرم و لذیذ را که معمولا با کمی گوشت خشک‌شده‌ی گاو یا گوشتی که با لوبیا پخته‌شده سرو می‌شود، به‌هیچ‌عنوان از دست ندهید.

۴۸. لذت زندگی در کاخ سلطنتی توپکاپی را از دست ندهید

همان‌طور که گفتیم کاخ توپکاپی (Topkapi Palace) به‌عنوان بزرگ‌ترین کاخ سلطنتی استانبول با ۴۰۰ اتاق، حدود چهارصد سال پیش اقامتگاه اصلی پادشاهان عثمانی بوده است. با بازدید از این کاخ باشکوه و قدم‌زدن در اتاق‌های تو‌در‌تویش چند ساعتی در آن فضا زندگی کنید.

۴۹. مانتی بخورید

«مانتی» یکی دیگر از خوراکی‌های محبوب ترکیه است که به‌صورت داغ با ماست، سیر، کره و سس گوجه‌فرنگی سرو می‌شود و بسیار شبیه خوراک «راویولی» روس‌هاست. برای تهیه‌ی مانتی، موادی مثل گوشت گاو یا بره، پیاز، نمک و فلفل را در خمیری متشکل از آب، آرد و نمک می‌پیچانند و آب‌پز می‌کنند.

۵۰. با راننده تاکسی‌ها چانه بزنید

راننده تاکسی‌های ترکیه عادت دارند که مبلغی بیش از کرایه‌ی واقعی از شما بگیرند. یادتان باشد قبل از سوارشدن، درمورد هزینه‌ توافق کنید. سوار تاکسی‌های زرد بشوید و حتما از راننده بخواهید که تاکسی‌متر را روشن کند. کرایه تاکسی در شب ۵۰ درصد گران‌تر است.

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
2 + 11 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.