بیوگرافی پیمان معادی

بیوگرافی پیمان معادی

در این مطلب از سری مطالب بیوگرافی، از پیمان معادی، بازیگر و کارگردان ایرانی-امریکایی صحبت کرده‌ایم.

پیمان معادی در تاریخ ۹ تیر سال ۱۳۴۹ در شهر نیویورک، کشور ایالات متحده امریکا به دنیا آمد. وی از ۶ سالگی در ایران زندگی می‌کند. پیمان معادی فارغ التحصیل مهندسی متالوژی از دانشگاه کرج است. این هنرپیشه‌ی ایرانی علاوه‌بر فعالیت در عرصه هنر، صاحب یک گالری ساعت نیز است. پیمان معادی با فرانک قوانلو ازدواج کرده است و دو فرزند با نام‌های باران و رایان دارد. در این مقاله اما روی زندگی هنری پیمان معادی تمرکز خواهیم کرد. پیمان معادی کار خود در سینما را با فیلمنامه‌نویسی آغاز کرد. اولین فعالیت سینمایی وی که رنگ و بویی حرفه‌ای دارد، به سال ۱۳۷۹ و فیلم سینمایی «آواز قو» باز‌می‌گردد؛ جایی که او فیلمنامه‌ی این فیلم را با همکاری سعید اسعدی به نگارش درآورد. دومین فعالیت سینمایی پیمان معادی به دو سال بعد و فیلم سینمایی «عطش» مربوط است. معادی در این فیلم ایرانی وظیفه نگارش فیلمنامه و طراحی لباس را برعهده داشت. پیمان معادی  در سال ۱۳۸۲ فیلمنامه فیلم سینمایی «کما» را نوشت. این هنرپیشه تصمیم داشت همچنان فعالیت خود را به‌عنوان فیلمنامه‌نویس ادامه دهد و‍ آن زمان بود که نوبت به نگارش فیلمنامه «کافه ستاره» رسید. پیمان معادی در سال ۱۳۸۴ فیمنامه «کافه ستاره» را به رشته تحریر درآورد.

پیمان معادی، در همان سال ۱۳۸۴ به سراغ نگارش فیلمنامه «شام عروسی» رفت و یک سال بعد برای اولین‌بار در مقام کارگردان قرار گرفت. منظور ساخت فیلم کوتاه «ماتیک» در مقام کارگردان و فیلمنامه‌نویس است. پیمان معادی برای در سال ۱۳۸۷ برای اولین‌بار پابه‌دنیای بازیگری گذاشت. این اولین تجربه بازیگری، مربوط‌به فیلم سینمایی «درباره الی» ساخته اصغر فرهادی است. پیمان معادی در اولین تجربه بازیگری خود با بازیگرانی مانند شهاب حسینی، ترانه علیدوستی، مریلا زارعی و مانی حقیقی همبازی شد و این فیلم نقش شخصیتی به نام پیمان را ایفا کرد. «درباره الی» به‌عنوان اولین فیلم، تجربه موفقی برای پیمان معادی محسوب می‌شود چرا که «درباره الی» فیلمی مهم بود؛ از این جهت مهم که برای نمونه، دیتر کسلیک، مدیر جشنواره برلین این فیلم سینمایی را «نشانه‌ای از آغاز موجی نو» در سینمای ایران دانست. یا برای نمونه، استیون هولدن، منتقد نیویورک تایمز نگاه کردن به این فیلم را «زیبا» خوانده است. یا برای نمونه بد نیست از آلیسا سیمون بگوییم که در ورایتی، برای ۴۵ دقیقه نهایی فیلم، آن را «یک تریلر پر رمز و راز و پرتنش» می‌خواند. «درباره الی» همچنین در جشنواره‌های بین‌المللی مختلفی مانند «برلین»، «ترابیکا» و «وین» حضور موفقی داشت. این حجم از توجه منتقدان و اصحاب رسانه‌های بین‌المللی به «درباره الی»، حاکی از گفتگویی است که «درباره الی» آن را برقرار کرده است. این فیلم سینمایی علاوه‌بر ایران، در کشورهای آمریکا، آلمان، فرانسه، مجارستان، پرتغال، قبرس، انگلیس، ایتالیا، بلژیک، رومانی، یونان، برزیل، لهستان، استرالیا، ژاپن، اسپانیا، چک و فنلاند به نمایش درآمده است. اینچنین است که می‌توان گفت اولین تجربه بازیگری پیمان معادی، در فیلمی مهم اتفاق افتاد. در پایانِ صحبت راجع به اولین فیلم پیمان معادی به‌عنوان بازیگر، بد نیست به سخنان رابرت دنیرو درباره این فیلم نگاه کنیم.

جهان شمولی شخصیت‌ها و مضامین درکنار کارگردانی که این داستان را مسحورکننده ساخته، موجب شده است تا «دربارهٔ الی» مرزهای جهانی را فرو بریزد و درک ما از دنیای مشترک‌مان را تعمیق ببخشد.

رابرت دنیرو

پیمان معادی پس از «درباره الی»، حضوری افتخاری را در فیلم سینمایی «سوگ» تجربه کرد. دومین تجربه بازیگری پیمان معادی به یکی از مشهورترین فیلم‌های تاریخ سینمای ایران، یعنی «جدایی نادر از سیمین»، ساخته اصغر فرهادی مربوط است. وی در سال ۱۳۸۹ برای بازی در نقش نادر برای دومین بار جلوی دوربین اصغر فرهادی قرار گرفت. دومین فیلم معادی نیز به یکی از فیلم‌های مطرح سینمای ایران در جهان تبدیل شد و با بردن جایزه اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان، اولین اسکار تاریخ سینمای ایران را به ارمغان آورد. این فیلم سینمایی جایزه گلدن گلوب بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان را نیز برنده شد. راجر ایبرت، منتقد مطرح، فیلم سینمایی «جدایی نادر از سیمین» را بهترین فیلم سال ۲۰۱۱ خواند. نشریه «گاردین» این فیلم سینمایی را «درامی پیچیده، دردناک و جذاب» توصیف کرد. روزنامه اسکاتمن این فیلم را «متفاوت از فیلم‌های هالیوودی و سراسر اخلاقیات» به شمار آورد. جدایی نادر از سیمین در مجموع بیش از ۵۲ جایزه بین‌المللی برد.

پمیان معادی بازیگری را با فیلم سینمایی «درباره الی» آغاز کرد

پیمان معادی در سال ۱۳۸۹ اولین فیلم سینمایی خود را جلوی دوربین برد که «برف روی کاج‌‌ها» نام دارد. معادی در این فیلم سینمایی علاوه‌بر کارگردان، در مقام نویسنده نیز فعالیت کرده است. فیلم‌برداری این فیلم برعهده محمود کلاری و تولید موسیقی آن برعهده کارن همایون‌فر بود. در اولین فیلم سینمایی پیمان معادی، بازیگرانی مانند مهناز افشار، ویشکا آسایش، صابر ابر، حسن معجونی، آناهیتا افشار، حسین پاکدل و زانیار خسروی و شیرین یزدان‌بخش حضور داشتند. این فیلم سینمایی در سی‌امین جشنواره فیلم فجر به‌عنوان بهترین فیلم از نگاه تماشگران انتخاب شد. مهناز افشار، بازیگر این فیلم سینمایی نیز در همان جشنواره لوح تقدیر بهترین بازیگر زن را دریافت کرد. فیلم سینمایی «برف روی کاج‌ها» در زمان اکران از سوی حوزه هنری تحریم شد و به فروش یک میلیارد و ۲۳۰ میلیون تومان دست پیدا کرد. پیمان معادی پس از ساخت اولین فیلم بلند خود باز هم به بازیگری روی آورد. او یک سال بعد در فیلم سینمایی «کمپ ایکس ری» (Camp X-ray) با کریستین استوارت همبازی شد. استیون هولدن، منتقد ایندی وایر، فیلم سینمایی «کمپ ایکس ری» را «نمایش اخلاقی و گاه ساده لوحانه از شرایط فاجعه‌آمیز بازداشتگاه زندانیان سیاسی ارتش آمریکا» می‌خواند. استیون هولدن، منتقد نیویورک تایمز نیز درباره بازی پیمان معادی می‌گوید:« آقای معادی از تمام امکاناتی که به‌عنوان یک بازیگر به او داده شده استفاده کرده و توانسته ابعاد گوناگونی به نقشی که عمداً هرگونه سابقه پیشین آن حذف شده ببخشد. شخصیتی خشن، به ناچار فرصت طلب و به‌شدت خشمگین، در عین حال با جنبه‌هایی انسانی عمیق و دوست‌داشتنی.»

پیمان معادی در سال ۱۳۹۲ در اولین فیلم نیما جاویدی با نام «ملبورن» جلوی دوربین رفت و در این فیلم سینمایی با نگار جواهریان همبازی بود. این فیلم سینمایی از جشنواره‌های مختلفی مانند آسیا پاسفیک، آرس لهستان و استکهلم جایزه گرفت. پس از «ملبورن»، فیلم سینمایی «قصه‌ها»، ساخته رخشان بنی اعتماد محصول سال ۱۳۹۰، فیلم جدید پیمان معادی در نقش بازیگر محسوب می‌شد. معادی پس از نمایش «قصه‌ها»، برای بازی در فیلم «آخرین شوالیه‌ها» (The Last Knights) با مورگان فریمن همبازی شد و در این فیلم نقش «امپراتور» را برعهده داشت. فعالیت پیمان معادی در عرصه بازیگری همچنان با فیلم‌های غیرفارسی‌زبان ادامه پیدا کرد. وی پس از «آخرین شوالیه‌ها»، در فیلم سینمایی «۱۳ ساعت: سربازان مخفی بنغازی» (13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi) به کارگردانی مایکل بی بازی کرد. وی در مصاحبه با خندوانه عنوان کرد سینمای ایران را به هالیوود ترجیح می‌دهد چرا که هالیوود ماشینی‌تر است ولی سینمای ایران فضای بیش‌تری برای خلاقیت دارد. دلیل دیگر وی شناخت بیشتر او نسبت به سینمای ایران است. پیمان معادی در سال ۱۳۹۴ در یک فیلم ایرانی جلوی دوربین رفت. این فیلم، «ابد و یک روز»، اولین ساخته‌ی سعید روستایی بود. معادی در «ابد و یک روز» با نوید محمدزاده، پری‌ناز ایزدیار، شبنم مقدمی، ریما رامین‌فر و مهدی قربانی همبازی بود. وی برای بازی در این فیلم جایزه بهترین بازیگر را از سینمای امریکا دریافت کرد و همچنین در جشن‌های «خانه سینما» و «منتقدان و نویسندگان» برای بازی در «ابد و یک روز» به‌عنوان بهترین بازیگر نقش اول مرد انتخاب شد.

پیمان معادی تاکنون در فیلم‌های غیرفارسی‌زبان مختلفی حضور داشته و با افرادی مانند مورگان فریمن همکاری کرده است

پیمان معادی در همان بازه زمانی برای اولین‌بار در یک سریال تلویزیونی حضور پیدا کرد و در سریال هشت قسمتی «آن شب» (The Night Of) محصول شبکه HBO جلوی دوربین رفت. معادی همچنین به‌عنوان صداپیشه در انیمیشن «اسب‌های پنجره‌ای: مکاشفهٔ رزی مینگ در اشعار فارسی» حضور داشته است. وی در سال ۱۳۹۶ به‌عنوان بازیگر افتخاری نقش خودش را در سکانس کوتاهی از فیلم «خوک» به‌کارگردانی مانی حقیقی بازی کرد. این بازیگر سینمای ایران در همان سال یعنی ۱۳۹۶، دومین فیلم خود را با نام «بمب‌؛ یک عاشقانه» جلوی دوربین برد. معادی علاوه‌بر کارگردانی، نویسندگی و تهیه‌کنندگی این فیلم را نیز برعهده داشت. البته وی به همراه احسان رسول‌اف «بمب؛ یک عاشقانه» را تهیه کردند. آهنگساز این فیلم الی کاندروی یونانی و تصویربرداری آن برعهده محمود کلاری بود. این فیلم سینمایی با بازی لیلا حاتمی، پیمان معادی، سیامک انصاری، حبیب رضایی، سیامک صفری و بهادر مالکی ساخته شده است. این فیلم سینمایی در جشنواره‌هایی مانند فجر، آسیا پاسفیک، بسفر و ایران تورنتو حضور داشته است. پیمان معادی در جشنواره فیلم «بسفر» جایزه بهترین کارگردانی، در جشنواره ایران تورنتو جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران و در جشنواره آسیا پاسفیک جایزه بهترین فیلمنامه را دریافت کرد. فیلم سینمایی «بمب؛ یک عاشقانه» در بخش‌هایی مانند بهترین فیلم، بهترین صدابرداری، بهترین طراحی لباس، بهترین بازیگر و بهترین موسیقی متن این جشنواره‌ها نامزد دریافت جایزه شده است. معادی پس از کارگردانی دومین فیلم سینمایی خود، باز هم روی به بازیگری آورد و در سال ۱۳۹۷ با فیلم سینمایی «ناگهان درخت» به کارگردانی صفی یزدانیان در سی و هفتمین جشنواره فجر حضور پیدا کرد.

پیمان معادی در این فیلم با مهناز افشار، زهره عباسی، سیامک انصاری، شقایق دهقان و مهراب قاسمخانی همبازی بود. آخرین فیلمی که پیمان معادی تا زمان نگارش این متن جلوی دوربین آن رفته، «متری شیش و نیم»، دومین فیلم سعید روستایی است. معادی در این فیلم بار دیگر با نوید محمدزاده و پری‌ناز ایزدیار همبازی شد. پیمان معادی برای بازی در فیلم «متری شیش و نیم» جایزه بهترین بازیگر مرد جشن حافظ را به خانه برد. پیمان معادی اخیرا به‌عنوان یکی از بازیگران فیلم سینمایی «Six Underground» به کارگردانی مایکل بی معرفی شده است. وی در این فیلم با رایان رینولدز همبازی خواهد بود. این بازیگر همچنین حق ساخت فیلم اقتباسی رمان «دکتر نون زنش را بیشتر از مصدق دوست دارد» را خریده است. معادی قرار است فیلم سینمایی «فردی» را نیز به‌عنوان نویسنده، کارگردان و تهیه‌کننده جلوی دوربین ببرد. وی همچنین در یک فیلم فرانسوی به نام «پلیس» جلوی دوربین خواهد رفت. در ادامه به مرور فیلم‌ها، سریال‌ها، جوایز، نامزدی‌ها و نمایش‌های تئاتر پیمان معادی پرداخته‌ایم.

فیلم‌ها و سریال‌ها

نام فیلم یا سریالسمت(ها)توضیحات
آواز قونویسندهبا همراهی سعید اسدی
عطشنویسنده و طراح لباس 
کمانویسنده 
کافه ستارهنویسنده 
شام عروسینویسنده و مشاور کارگردان 
ماتیکنویسنده و کارگردانفیلم کوتاه
دربارهٔ الیبازیگر 
سوگبازیگر 
جدایی نادر از سیمینبازیگر 
برف روی کاج‌هانویسنده و کارگردان 
Camp X-Ray (کمپ ایکس ری)بازیگر 
ملبورنبازیگر 
قصه‌ها  
Last Knights (آخرین شوالیه)بازیگر 
13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi (۱۳ ساعت: سربازان مخفی بنغازی)بازیگر 
ابد و یک روزبازیگر 
سریال The Night Of (آن شب)بازیگر 
اسب‌های پنجره‌ای: مکاشفهٔ رزی مینگ در اشعار فارسیصداپیشه 
خوکبازیگر 
بمب؛ یک عاشقانهنویسنده، تهیه‌کننده و کارگردانتهیه‌کنندگی مشترک با احسان رسول اف
ناگهان درختبازیگر 
متری شیش و نیمتهیه‌کننده و بازیگر 
SIx Undergroundبازیگر 
پلیسبازیگر 
فردینویسنده، تهیه‌کننده و کارگردانتولید این فیلم آغاز نشده است
دکتر نونکارگردانبا اقتباس از رمان «دکتر نون زنش را بیشتر از مصدق دوست دارد»تولید این فیلم آغاز نشده است

جوایز و نامزدی‌ها

نام جشن یا جشنوارهرشتهنام فیلمنتیجه
جوایز اسکرین آسیا پاسیفیکبهترین بازیگر مردجدایی نادر از سیمیننامزد شده
نظرسنجی ویلج ویسبهترین بازیگر مردجدایی نادر از سیمیننامزد شده
شصت و یکمین دورهٔ جشنوارهٔ بین‌المللی فیلم برلینخرس نقره‌ای بهترین بازیگر مردجدایی نادر از سیمینبرنده
سی‌امین دورهٔ جشنوارهٔ فیلم فجرسیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگرانبرف روی کاج‌هابرنده
سی‌امین دورهٔ جشنواره فیلم فجرسیمرغ بلورین بهترین کارگردانیبرف روی کاج‌هانامزد شده
جشنوارهٔ بین‌المللی فیلم وزولچرخ طلاییبرف روی کاج‌هانامزد شده
جشنوارهٔ بین‌المللی فیلم اربیلبهترین کارگردانبرف روی کاج‌هابرنده
سی و چهارمین دورهٔ جشنوارهٔ فیلم فجرسیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مردابد و یک روزنامزد شده
هجدهمین دورهٔ جشن خانهٔ سینمای ایرانبهترین بازیگر نقش اول مردابد و یک روزبرنده
دهمین جشن انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایرانبهترین بازیگر نقش اول مردابد و یک روزبرنده
سی و ششمین دورهٔ جشنوارهٔ فیلم فجرجایزه ویژه هیئت داورانبمب؛ یک عاشقانهبرنده
ششمین دوره جشنواره بوغازایچیبهترین کارگردانبمب؛ یک عاشقانهبرنده
نوزدهمین دوره جشن دنیای تصویربهترین بازیگر مردمتری شیش و نیمبرنده

نمایش‌های تئاتر

  • خشکسالی و دروغ، محمد یعقوبی. ۱۳۹۰
  • در انتظار گودو، همایون غنی‌زاده. ۱۳۹۲

 


 

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
3 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.