بیوگرافی هومن سیدی

بیوگرافی هومن سیدی

در این مطلب به مرور زندگی‌نامه هومن سیدی، بازیگر و فیلم‌ساز محبوب ایرانی خواهیم پرداخت.

هومن سیدی بازیگر، کارگردان، نویسنده و تدوین‌گر در ۸ آذر ۱۳۵۹ در خانواده‌ای پنج نفره در شهر رشت به دنیا آمد. او یک خواهر به‌نام هیلدا و یک برادر به نام هامون دارد. پدر سیدی کارمند بازنشسته بانک کشاورزی و مادرش کارمند سابق نیروی دریایی هستند. سیدی دارای مدرک دیپلم در رشته گرافیک است. او پس از پایان دوره متوسطه تحصیل خود را با شرکت در کلاس‌های انجمن سینمای جوان رشت ادامه داد و نتیجه‌ی حضور او در این کلاس‌ها ساخت چند فیلم کوتاه بود. پس از آن سیدی به شهر تهران نقل مکان کرد و در آنجا در کلاس‌های بازیگری کارنامه شرکت کرد، مدیریت این کلاس‌ها بر عهده پرویز پرستویی بود. او در سال ۱۳۸۵ با آزاده صمدی ازدواج کرد که این ازدواج در سال ۱۳۹۲ با طلاق به پایان رسید. او چندی پیش برای دومین بار ازدواج کرده است و حاصل این ازدواج یک فرزند برای سیدی بوده است. او فعالیت حرفه‌ای خود در زمینه بازیگری را با بازی در فیلم یک تکه نان به کارگردانی کمال تبریزی آغاز کرد و در اولین تجربه بازیگری حرفه‌ای‌ خود توانست با رضا کیانیان هم‌بازی شود. او یک‌سال بعد نیز در سومین فیلم اصغر فرهادی یعنی چهارشنبه سوری حضور داشت و در اولین فیلم بلند مهران احمدی یعنی مصادره با رضا عطاران هم‌بازی شده است.

سیدی اما به بازی در سینما بسنده نکرد و در مجموعه‌ها و فیلم‌های تلویزیونی مختلفی نیز حضور داشت. او در سال ۱۳۸۹ در مجموعه در چشم باد حضور داشت و پس از آن هم با سیروس مقدم در سریال مورد توجه تا ثریا همکاری کرد. سیدی همچنین در فیلم‌های تلویزیونی داستان ما، قصه تو و قصه داوود و قمری حضور داشت. او به تازگی شانس خود را در شبکه نمایش خانگی به واسطه حضور در سریال عاشقانه به کارگردانی منوچهر هادی امتحان کرده است. سیدی با یک هنرنمایی بی‌نقص توانست بینندگان بسیار زیادی برای این سریال جمع کند و با ارائه کاراکتری بذله‌گو و گاها عصبی که از دل جامعه در آمده بود، توانست با ارائه یک بازی منحصربه‌فرد نظرات بسیاری به خود جلب کند. با اینکه او در این سریال با بازیگران نام‌آشنایی چون محمدرضا گلزار، مهناز افشار، حسین یاری و ساره بیات هم‌بازی بود، به عقیده‌ی بسیاری به تنهایی بار جذابیت این سریال را به دوش می‌کشید. فصل اول این سریال در ۱۷ قسمت به پایان رسید و سیدی در دومین تجربه‌ی خود در شبکه نمایش خانگی با بهروز شعیبی در سریال گلشیفته همکاری می‌کند.

شاید مهم‌ترین بخش زندگی هنری هومن سیدی را بتوان فیلم‌سازی او قلمداد کرد. سیدی در پنج فیلمی که تاکنون ساخته است به‌خوبی خود را یک کارگردان دغدغه‌مند معرفی کرده است. عده‌ای نیز سیدی را ادامه‌دهنده مسیر اصغر فرهادی برمی‌شمارند، البته آن‌ها معتقد هستند که سیدی فیلم‌سازی منحصر به فرد خودش را هم دنبال می‌کند. اولین فیلم او در مقام کارگردان آفریقا نام داشت که در سال ۱۳۸۹ ساخته شد و بنابه دلایلی نامعلوم موفق به دریافت مجوز پخش نشد و در نهایت در سال ۱۳۹۱ از طریق شبکه نمایش خانگی اکران شد. سیدی در اولین تجربه کارگردانی‌اش توانست شهاب حسینی، آزاده صمدی و جواد عزتی را جلوی دوربین خود قرار دهد. او در این فیلم امیر جدیدی را هم به سینمای ایران معرفی کرد. به عقیده منتقدان آفریقا یک اثر نئونوآر ایرانی محسوب می‌شود. جالب است بدانید که کمال تبریزی در پروزه ساخت فیلم آفریقا به‌عنوان مشاور کارگردان حضور داشت. سیدی پس از آفریقا به سراغ ساخت پروژه جدیدش یعنی فیلم سیزده رفت. سیزده با حضور بازیگرانی چون امیر جعفری، ویشکا آسایش، آزاده صمدی، ریما رامین‌فر، مهران احمدی، نوید محمدزاده و امیر جعفری ساخته شد. سیزده پس از آفریقا، مهر تایید محکمی بر دغدغه‌مند بودن سیدی محسوب می‌شد که سعی در نمایش و بررسی مشکلات خانوادگی معمول و درگیری‌های یک کودک در جامعه و تاثیر این مسائل در زندگی و روحیات او داشت. در فیلم سیزده به وضوح شاهد پیشرفت فیلم‌سازی هومن سیدی بودیم. این کارگردان چه در روایت، چه در میزانسن و چه در بازی گرفتن از بازیگران پیشرفت‌های بزرگی کرده بود. سیزده را هم می‌توان در سبک نئونوآر ایرانی جای داد.

پس از ساخت سیزده، نوبت به ساختن فیلم اعترافات ذهن خطرناک من در سال ۱۳۹۳ رسید. پروژه‌ای که وظیفه‌ی توزیعش بر عهده هنر و تجربه بود و بازیگرانی چون سیامک صفری، عباس غزالی، نگار جواهریان، چکامه چمن‌ماه و رویا نونهالی را در خود می‌دید. این فیلم رازآلود در رابطه با اتفاقات زندگی مردی است که تحت تاثیر یک ماده مخدر به‌نام اسید حافظه‌اش پاک می‌شود و دست به کارهای عجیب و غریبی می‌زند. سیدی در این فیلم رو به استفاده از جلوه‌های ویژه برده است و به‌واسطه استفاده از این جلوه‌ها توانسته سکانس بی‌نظیری ضبط بکند. بعد از یک‌سال و پس از اعترافات ذهن خطرناک من نوبت به ساخت فیلم خشم و هیاهو محصول سال ۱۳۹۳ رسید. فیلمی که زوج هنری نوید محمد زاده و طناز طباطبایی را جلوی دوربین برد. این فیلم داستان زندگی دوم یک خواننده مطرح را روایت می‌کند. پیشرفت سینمای سیدی در خشم و هیاهو مشهود است. او با ثبت پلان‌های زیبا لحظات مهمی را برای بینندگان فیلمش به ارمغان می‌آورد و در این فیلم سینمای خود را با تعریف مهم‌ترین اتفاق فیلم بدون حضور بازیگران و صرفا به‌وسیله حرکات دوربین به کمال می‌رساند. تدوین فیلم خش و هیاهو نیز از موارد قابل توجه این فیلم است، تدوینی که دستپخت هومن سیدی و مهدی سعدی است خیلی خوب داستان فیلم را از دو زاویه مختلف روایت می‌کند. سیدی اخیرا و در سال ۱۳۹۶ سینمای دغدغه‌مندش را اوج رساند. او با ساخت فیلم مغزهای کوچک زنگ زده زندگی حاشیه نشین‌های شهر تهران را جلوی دوربین برد. این فیلم با بازی نوید محمدزاده، فرهاد اصلانی و نوید پورفرج ساخته شد. بیشتر بازیگران این فیلم هنرجویان کلاس‌های بازیگری هومن سیدی هستند و عده‌ای از آنان هم از میان کلیپ‌های ارسالی مردم انتخاب شده‌اند. این فیلم در تابستان ۹۷ به اکران عموم در خواهد آمد.

این بازیگر گریز‌هایی به دنیای نمایش و تئاتر هم داشته و وظیفه نویسندگی و کارگردانی تئاتر روایت ناتمام یک فصل معلق را برعهده داشته است. او همچنین در دو تئاتر همسایه آقا و مشروطه بانو به کارگردانی حسین کیانی ایفای نقش کرده است. نکته جالب در رابطه با فیلم‌سازی سیدی این است که او در تمام فیلم‌هایی که ساخته خودش علاوه بر کارگردانی وظیفه فیلم‌نامه‌نویسی و تدوین را هم برعهده داشته است. البته در این بین با افرادی هم همکاری کرده است اما همیشه خودش دستی در کار داشته است. او همچنین در انتخاب موسیقی فیلم‌هایش بسیار خوش قریحه نشان داده است. از قطعه موسیقی فوق‌العاده‌ی «Nothing Else Matters» از گروه متالیکا در فیلم «سیزده» بگیرید تا قطعه موسیقی «Kill You» در فیلم «اعترافات ذهن خطرناک من» که توسط موزیسین پرآوازه یعنی امنم خوانده شده است. قطعات موسیقی انتخابی توسط سیدی عموما لحظات دلنشینی برای مخاطب‌شان به ارمغان می‌آورند.

سیدی مدتی پیش با حضور در برنامه تلویزیونی خندوانه در رابطه با هدفش در سینما اظهار نظر جالبی کرد، او در پاسخ به سوال رامبد جوان که بزرگ‌ترین هدف سینمایی‌اش چیست چنین گفت:

دوست دارم فیلمی بسازم که در سطح جهان دیده شود که فکر نمی‌کنم توان چنین توانی داشته باشم؛ البته چندسال پیش فکر نمی‌کردم بتوانم همین چند فیلم را هم بسازم.

سیدی در ویژه‌برنامه سینما هفت برای سی و ششمین دوره از جشنواره فیلم فجر اظهارات جالبی داشت که دوتای آن‌ها را در زیر می‌خوانیم:

هنری که بخواهد تمام عقاید را راضی نگه دارد، هنر نیست تظاهر است.

او در قسمتی دیگری از برنامه در رابطه با نظرات منتقدان راجع به فیلم‌هایش چنین گفت:

من اگر توان پذیرش انتقاد نداشته باشم باید شغلم را عوض کنم.

سیدی به واسطه فعالیت هایش در جشنواره‌های مختلفی حاضر شده و چه در جشنواره‌های داخلی و چه در جشنواره‌های خارجی موفق به ثبت عملکرد خوبی شده است. او برای فیلم آفریقا توانست سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی را در بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر کسب کند. همچنین برای بازی در فیلم من دیه‌گو مارادونا هستم توانست به عنوان بهترین بازیگر مکمل نقش مرد، در سی و سومین جشنواره فیلم فجر سیمرغ بلورین این بخش را دریافت کند. او اخیرا نیز سیمرغ بلورین بهترین فیلم‌نامه را در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر برای فیلم مغزهای کوچک زنگ زده دریافت کرد. فیلم سیزده هم به دلایل مشکلاتی که برای سرمایه‌گذارش پیش آمد از جشنواره فیلم برلین حذف شد که سیدی در واکنش به این اتفاق به انتقاد از او پرداخت.

در زیر می‌توانید لیست فیلم‌های سینمایی، سریال‌های تلویزیونی و افتخارات زندگی هنری هومن سیدی را بخوانید:

فیلم‌های سینمایی (بازیگری)

سالنام فیلمکارگردان
۱۳۹۶مصادرهمهران احمدی
۱۳۹۵کمدی انسانیمحمدهادی کریمی
۱۳۹۵آذرمحمد حمزه‌ای
۱۳۹۴مادریرقیه توکلی
۱۳۹۴اینجا کسی نمی‌میردحسن کندری
۱۳۹۴پل خواباکتا براهنی
۱۳۹۳بوفالوکاوه سجادی حسینی
۱۳۹۳در مدت معلوموحید امیرخانی
۱۳۹۳من دیه‌گو مارادونا هستمبهرام توکلی
۱۳۹۳نیم‌رخ‌هاایرج کریمی
۱۳۹۲خط ویژهمصطفی کیایی
۱۳۸۹آزادراهعباس رافعی
۱۳۸۷یک وجب از آسمانعلی وزیریان
۱۳۸۶زخم شانه حواحسین قناعت
‍۱۳۸۵آنکه دریا می‌رودآرش معیریان
۱۳۸۴پابرهنه در بهشتبهرام توکلی
۱۳۸۴چهارشنبه سوریاصغر فرهادی

فیلم‌های سینمایی (تولید)

سالنام فیلمسمت
۱۳۹۶مغزهای موچک زنگ زدهکارگردان، نویسنده و تدوین‌گر
۱۳۹۴خشم و هیاهوکارگردان، نویسنده و تدوین‌گر
۱۳۹۳اعترافات ذهن خطرناک منکارگردان، نویسنده، تدوین‌گر و بازیگر
۱۳۹۱سیزدهکارگردان، نویسنده، تدوین‌گر و بازیگر
۱۳۸۹آفریقاکارگردان، نویسنده و تدوین‌گر

مجموعه‌های تلویزیونی

سالنام مجموعهکارگردان
۱۳۹۲مهرآبادسید فرید سجادی حسینی
۱۳۹۰تا ثریاسیروس مقدم
۱۳۸۹سی امین روزجواد افشار
۱۳۸۹در چشم بادمسعود جعفری جوزانی
۱۳۸۶راه بی‌پایانهمایون اسعدیان

افتخارات

نام فیلمعنوان جایزهبرنده/نامزد شدهنام جشنواره
آفریقاسیمرغ بلورین بهترین کارگردانیبرندهبیست و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر
سیزدهجایزه ویژه هیئت داورانبرندهسی و دومین جشنواره فیلم فجر
سیزدهبهترین کارگردانبرندهجشنواره بین‌المللی فیلم پوسان
سیزدهبهترین فیلمبرندهجشنواره بین‌المللی فیلم شانگهای
سیزدهبهترین فیلمبرندهجشنواره بین‌المللی فیلم ورشو
من دیه‌گو مارادونا هستمسیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مردبرندهسی و سومین جشنواره فیلم فجر
اعترافات ذهن خطرناک منجایزه ویژه هیئت داوران برندهبخش بین‌الملل جشنواره فیلم فجر
خشم و هیاهوجایزه ویژه هیئت داورانبرندهسی و چهارمین جشنواره فیلم فجر
خشم و هیاهوبهترین فیلمنامزد شدهجشنواره بین‌المللی فیلم شانگهای
مغزهای کوچک زنگ‌زدهسیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه هنر و تجربهبرندهسی و ششمین جشنواره فیلم فجر
مغزهای کوچک زنگ‌زدهسیمرغ بلورین بهترین فیلم‌نامهبرندهسی و ششمین جشنواره فیلم فجر
مغزهای کوچک زنگ زدهسیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه مردمبرندهسی و ششمین جشنواره فیلم فجر
مغزهای کوچک زنگ‌زدهسیمرغ بلورین بهترین کارگردانینامزد شدهسی و ششمین جشنواره فیلم فجر
عاشقانهتندیس حافظ بهترین بازیگر مرد درامبرندههفدهمین جشن دنیای تصویر

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
1 + 14 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.