گوشیهای هوشمند، تبلتها و کتابخوانهای الکترونیکی باید یک «حالت وقت خواب» (bedtime mode) داشته باشند که به طور اتوماتیک فعال شده و مانع از اختلال در خواب فرد میشود.
اینکه سازندههای گوشی باید “مسوولیتپذیری” بیشتری از خود نشان دهند.
در رسالهای تحقیقاتی که اخیرا در نشریهی بهداشت عمومی منتشر شده، پروفسور «پاول گرینگراس» (Paul Gringras)، دکتر بیمارستان کودکان «اوِلینا» در لندن گفته که دستگاهها باید نور آبی را فیلتر کنند. در این تحقیق و پژوهش، نوری که از دستگاهها ساطع میشود، بررسی شده است. نور آبی در ساعت بدن تاخیر ایجاد میکند و باعث میشود مردم تا دیروقت بیدار بمانند. این دکتر گفته مدلهای جدید گوشیها همه “آبیتر و روشنتر” هستند و اینکه معتقد است سازندههای گوشی باید “مسوولیتپذیری” بیشتری از خود نشان دهند.
وقتی که هوا تاریکتر میشود، بدن شروع به ترشح هورمون ملاتونین میکند. با ترشح هورمون ملاتونین در فرد حس خواب ایجاد میشود. بعضی از طول موجهای نوری که در طیف رنگی سبز آبی قرار دارند، میتوانند در سیستم خواب بدن اختلال ایجاد کنند. در جمعبندی این مقالهی تحقیقاتی گفته شده که دستگاههای جدید بزرگتر و روشنتر ساخته میشوند. میزان کنتراست در این دستگاهها بالاتر است و نور آبی بیشتری هم ساطع میکنند.
بنا به گفتهی پروفسور گرینگراس “البته که این دستگاهها در طول روز هیچ مشکلی ندارند، اما برای شب واقعا افتضاح هستند. اگر هنگام شب به صفحه نمایش خیره شوید، نور ناشی از آن باعث میشود یک ساعت دیرتر به خواب بروید. تاکنون تحقیقات زیادی انجام شده که این موضوع را تایید میکنند.” البته اپلیکیشنهایی هم هستند که با در نظر گرفتن این نکته طراحی شدهاند و نور سبز آبی دستگاه را کمتر میکنند. از نظر پروفسور گرینگراس، شرکتهای تولیدکنندهی این دستگاهها باید مسوولپذیرتر باشند و راه حل این مشکل هم این است که این ویژگی اتوماتیک باشد.