استفان کاوی برای کتاب «۷ عادت مردمان مؤثر» چه راهی را رفت؟

استفان کاوی برای کتاب «۷ عادت مردمان مؤثر» چه راهی را رفت؟

استفان ریچاردز کاوی نویسنده‌ی برجسته‌ی آمریکایی است. او شخصیتی باهوش و بااستعداد داشت که به‌عنوان یک تاجر موفق، مربی و یک سخنران با نفوذ عمومی در جهان شناخته شده است. او به دلیل نوشتن یکی از تأثیرگذارترین کتاب‌های تجاری قرن بیستم با عنوان «هفت عادت مردمان مؤثر»، به شهرت رسید.

بیوگرافی استفان کاوی

کاوی در ۲۴ اکتبر ۱۹۳۲ در یوتای آمریکا به دنیا آمد. استفان کاوی اهل ورزش بود ولی در نوجوانی به اختلال مفصل ران مبتلا شد و مجبور شد توجه خود را به سمت درس و دانشگاه معطوف کند. او در دانشگاه یوتا تحصیل کرد و از آنجا مدرک کارشناسی علوم را در رشته مدیریت بازرگانی به دست آورد. کاوی با قبول شدن در دانشگاه هاروارد، مدرک دکترای خود را در مدیریت بازرگانی گرفت.

استفان کاوی پس از اتمام تحصیلات، تدریس در دانشگاه بریگام یانگ را آغاز کرد. او در همان سال‌ها ازدواج کرد و با خانواده در یوتا زندگی می‌کرد. اواخر دهه ۱۹۸۰ بود که او شروع به کار بر روی یک کتاب خودیاری کرد. هفت عادت مردمان مؤثر در سال ۱۹۸۹ به چاپ رسید و بلافاصله به موفقیت بزرگی دست یافت. این کتاب در سراسر جهان بیش از ۲۵ میلیون نسخه فروخت. کاوی نظریه‌های خود را در قالب مجموعه‌ای از عادات مطرح می‌کند که پیشرفت مداومی را در پیش می‌گیرد؛ پیشرفتی از جنس حرکت از وابستگی به سمت استقلال.

در سال ۲۰۰۴، استفان کاوی بعد از موفقیت چشمگیر کتاب ۷ عادت مردمان مؤثر، کتاب «هشتمین عادت: از تاثیرگذاری تا عظمت ادامه هفت عادت مردمان مؤثر» را هم به چاپ رساند و با این کتاب مردم را تشویق کرد تا انگیزه خود را از دست ندهند و برای پیشرفت در زندگی و کسب‌وکار اقدام کنند. استفان در این کتاب روی کیفیت اثربخشی تأکید کرد و همچنین از «۵ رفتار سرطانی» حرف به میان آورد که این رفتارها مانع رسیدن افراد به اهدافشان می‌شود. این رفتارها شامل انتقاد، غر زدن، مقایسه، حسادت و دعوا است.

علاوه بر این، کاوی برای کمک به افراد و سازمان‌هایی که برای رسیدن به اهداف خود تلاش می‌کنند، «مرکز مدیریت و رهبری کاوی» را ایجاد کرد. او همچنین یک سری وبینار توسعه شغلی و جامعه آنلاین «استفان کاوی» را راه اندازی کرد. علاوه بر این، او موفق به کسب افتخارات معتبر از جمله جایزه کارآفرین بین المللی سال، قرار گرفتن در لیست ۲۵ مرد با نفوذ آمریکایی مجله تایم، سخنگوی برتر و جایزه‌ی بین المللی مرد صلح در سال ۱۹۹۸ شد. استفان کاوی در سال ۲۰۱۲ حین دوچرخه‌سواری دچار سانحه شد و در ۱۶ جولای بر اثر شدت جراحات درگذشت.

روند فکری استفان کاوی

استفان کاوی در طول ۲۵ سال کار با افراد موفق در کسب و کار، دانشگاه و روابط، کشف کرد که افراد با پیشرفت بالا اغلب دچار احساس پوچی می‌شوند. استفان برای این که دلیل این موضوع را بفهمد، چندین کتاب روان‌شناسی مشهور در زمینه بهبود خود، خودیاری و روان‌شناسی خواند. حین همین مطالعات بود که او متوجه یک تقابل تاریخی فاحش بین دو نوع موفقیت شد.

قبل از جنگ جهانی اول، موفقیت به اخلاق در منش نسبت داده می‌شد. این موفقیت در منش شامل خصوصیاتی مانند فروتنی، وفاداری، صداقت، شجاعت و عدالت بود. قانون طلایی اخلاقیات منش در این بود که آنچه بر خود نمی‌پسندی، بر دیگران هم نپسند. از طرف دیگر پس از جنگ، تغییراتی در آنچه کاوی از آن به‌عنوان «اخلاق شخصیت» اسم می‌برد، صورت گرفت. در اینجا موفقیت به‌عنوان تابعی از منش، تصویر عمومی، رفتارها و مهارت‌ها نسبت داده می‌شد.

کاوی معتقد است این شخصیت شماست که باید برای رسیدن به موفقیت پایدار پرورش پیدا کند، نه منش شما. اخلاق شخصیت مبتنی بر یک سری اصول است. کاوی ادعا می‌کند که این اصول بدیهی است و در اکثر سیستم‌های دینی، اجتماعی و اخلاقی پابرجاست. این اصول کاربرد جهانی دارند. وقتی برای اصول صحیح ارزش قائل شوید، واقعیت را آن‌گونه که هست و به صورتی واقعی می‌بینید. در ادامه با کتاب ۷ عادت مردمان مؤثر آشنا می شویم.

۷ عادت مردمان مؤثر چیست؟

هفت عادت مردمان مؤثر اثر کاوی، از اصول اولیه‌ی شخصیت تشکیل شده است که شادی و موفقیت انسان‌ها بر اساس این اصول بنا شده است. این عادت‌ها بنیادی و اصولی‌اند. این عادت‌ها به جای تمرکز بر تغییر در جلوه‌های ظاهری رفتار و نگرش ما، روی انطباق با هسته درونی، شخصیت و انگیزه‌های ما تمرکز دارد.

هفت عادت موجود در این کتاب به ما کمک می‌کند تا از حالت وابستگی کامل، به استقلال شخصی برسیم و در نهایت به وابستگی متقابل روی بیاوریم. در حالی که جامعه و بیشتر کتاب‌های خودیاری درباره‌ی استقلال کامل فرد به‌عنوان بالاترین دستاورد صحبت می‌کنند، کاوی در این کتاب عنوان می‌کند که این وابستگی متقابل است که بیشترین نتیجه را دارد.

وابستگی متقابل مفهومی بالغ و پیشرفته است. این شکل از وابستگی باعث می‌شود که در عین استقلال، با دیگران تعامل مفیدی داشته باشید و نتایج مثبتی برای کسب و کارتان در پیش داشته باشد. برای رسیدن به این سطح از وابستگی متقابل، باید هر یک از هفت عادت ذکر شده در کتاب را رشد دهید. هفت عادت به شرح زیر است؛

  • پیش قدم باشید
  • عاقبت را در نظر بگیرید
  • اولویت کارها را رعایت کنید
  • تفکر برنده-برنده داشته باشید
  • اول خواسته‌ را بدانید، بعد به تفاهم برسید
  • نیروی جمعی ایجاد کنید
  • اره را تیز کنید

خلاصه‌ی کتاب ۷ عادت مردمان مؤثر

هفت عادتی که در کتاب هفت عادت مرردمان مؤثر عنوان شده است، به صورت خلاصه چنین توضیحی دارند؛

۱. پیش قدم باشید

فعالیت حرفه‌ای ارتباط زیادی با «دایره‌ی نفوذ» شخص دارد. در نظر بگیرید که چه چیزی را می‌توانید کنترل کنید، چه چیزی را می‌توانید تحت تأثیر قرار دهید و چه چیزی از دسترس شما خارج است. فعالیت حرفه‌ای کاملا به رسمیت شناختن مسؤولیت و نفوذ شما مربوط است. اولین قدم بزرگی که باید برداشته شود، پیش رفتن از وابستگی به سمت استقلال است. برای این استقلال شما زندگی‌ خود را با استفاده از دستور کار خودتان تعیین می کنید. برای تمرین این عادت به خودتان بقبولانید که شما معمار زندگی خودتان هستید و با این دانش شروع به کار می‌کنید.

۲. عاقبت را در نظر بگیرید

این دور اندیشی برای اهداف و رسالت کسب و کار شما است. در ابتدای هر کاری باید انتها و هدف نهایی آن را در ذهن داشته باشید. عادت دوم با اصول و رهنمودهایی که برای زندگی انتخاب می‌کنید، ارتباط دارد. شما تعیین می‌کنید که در زندگی چه چیزهایی را مهم می‌دانید، برای چه چیزی ایستادگی می‌کنید و چه چیزی را می‌خواهید به انتها برسانید.

۳. اولویت کارها را رعایت کنید

این عادت به صداقت، نظم و انضباط، پایبند بودن به تعهدات شما مربوط می‌شود. زندگی چیست و چگونه می‌خواهید زندگی خود را شکل دهید؟ با جواب واضحی به این سؤال اولویت‌های صحیحی را در نظر می‌گیرد و برای انجام این اولویت‌ها قدم برمی‌دارید.

۴. تفکر برنده-برنده داشته باشید

تفکر برنده-برنده یک تکنیک نیست، بلکه یک فلسفه‌ی کلی کنش متقابل انسان‌هاست. برنده-برنده چارچوبی از ذهن و قلب ایت که به طور مداوم در تمام جنبه‌های ارتباطی در صدد جذب منافع دو جانبه است. تفکر برنده-برنده یعنی تمام توافق‌ها و راه‌حل‌ها برای هر دو طرف منفعت، سود و رضایت داشته باشد. در صورت بروز اختلاف، شما همیشه به دنبال راه‌حل‌هایی می‌گردید که برای همه طرف‌ها منصفانه باشد و در آن هیچ بازنده‌ای وجود نداشته باشد.

۵. اول خواسته را بفهمید، بعد به تفاهم برسید

اول باید تمکز کنید تا خواسته فرد مقابل را کاملا درک کنید و بعد به دنبال راهی برای رسیدن به تفاهم باشید. در واقع کلید این عادت همان عادت گوش دادن است، یکی از ویژگی‌های اساسی که یک رهبر یا یک مربی واقعی باید داشته باشد.

۶. نیروی جمعی ایجاد کنید

ششمین عادت هفت عادت مردمان مؤثر که برای دستیابی به وابستگی متقابل لازم است، هم افزایی است. این بدان معناست که اساسا رویکرد شما مبتنی بر احترام ، همکاری و اعتماد است. این عادت تقویت است. دام سازش است. هدف یافتن مسیر سوم است؛ چگونه می توان دو پارادوکس را در چیزی بهتر ترکیب کرد؟

۷. اره را تیز کنید

عادت هفتم دباره‌ی تأمل کردم و تیز کردن اره است. مجالی شگقت تا بتوانید طبیعت بنیادی خود را کشف کنید و به گرایش‌هایی که نسبت به زندگی دارید، دقیق‌تر نگاه کنید. این عادت در برگیرنده‌ی هفت عادت دیگر است و در واقع اگر این عادت را نداشته‌باشید، به باقی عادات هم نمی‌توانید برسید. این عادت است که به شما می‌گوید رشد کنید و پشتکار داشته باشید. با انجام ورزش، استراحت، مراقبه و اموری شبیه به این، بدن، ذهن، روابط و معنویت خود را متعادل نگه دارید.

آثار دیگر استفان کاوی

  • دفتر تمرین هفت عادت مردمان موفق
  • انسان‌های مؤثر: مدیریت و رهبری مبتنی بر اصول
  • اندیشه‌های روز مردمان مؤثر
  • ۷ عادت نوجوانان موفق: راهنمای نوجوانان در کشف توانمندی های خویشتن برای موفق شدن
  • سرعت اعتماد

تمرکز بر تکنیک، مانند درس خواند شب قبل از امتحان است. شاید گاه از عهده آن برآیید، حتی شاید نمره خوبی بگیرید، اما اگر به طور منظم و پیوسته بهای آن را نپردازید، هیچ‌گاه بر آن موضوع یا آن درس تسلط نخواهید یافت و ذهنی تعلیم یافته را هم به دست نخواهید آورد. آیا هیچ‌گاه اندیشیده اید چه مضحک خواهد بود هنگامی که در بهار نکاشته و تابستان را به غفلت گذرانده‌اید، بخواهید در پاییز به نیت برداشت محصول شتاب‌زده کار کنید؟ کشت و کار دارای نظامی طبیعی است. باید بهای آن را پرداخت و فرآیند آن را دنبال کرد. همواره آنچه را می‌کارید درو می‌کنید. راه میان‌بر وجود ندارد.

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
11 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.