XP 512E، خودروی الکتریکی عجیب جنرال موتورز در سال ۱۹۶۹

XP 512E، خودروی الکتریکی عجیب جنرال موتورز در سال ۱۹۶۹

جنرال موتورز قصد دارد در آینده‌ای نزدیک طیف گسترده‌ای از خودروهای الکتریکی از پیکاپ جی‌ام‌سی هامر گرفته تا سدان پرچم‌دار کادیلاک لیریک را به بازار عرضه کند؛ اما این شرکت دهه‌ها است که به آزمایش خودروهای الکتریکی مشغول است. یکی از عجیب‌ترین ساخته‌های الکتریکی جنرال موتورز در سال ۱۹۶۹ در رویداد «پیشرفت قدرت» این شرکت در میشیگان معرفی شد. این خودرو که XP 512E نام داشت، یک خودروی بسیار کوچک حبابی عجیب بود.

XP 512E به‌عنوان یک خودروی الکتریکی شهری به دو صندلی و کاناپی شیشه‌ای مجهز بود که به سمت بالا باز می‌شد تا کابین پیدا شود. علاوه بر این، برای سهولت در ورود و خروج، بخش جلویی خودرو هم باز می‌شد. با توجه به اینکه این خودرو برای استفاده‌های شهری ساخته شده، بسیار کوچک بود به گونه‌ای که تنها ۲,۱۹۲ میلی‌متر طول و ۱,۴۲۲ میلی‌متر عرض داشت و فاصلهٔ محوری آن‌هم فقط ۱,۳۲۱ میلی‌متر بود. این یعنی خودروی الکتریکی جنرال موتورز ۵۰۳ میلی‌متر کوتاه‌تر و ۲۴۱ میلی‌متر باریک‌تر از اسمارت فورتوی امروزی بوده است.

هرچند XP 512E به باطری‌های اسیدی سربی ۸۴ ولتی و یک باطری ۱۲ ولتی اضافی برای تأمین انرژی لوازم جانبی مجهز شده بود اما به لطف اندازهٔ کوچک و بدنهٔ فایبرگلاس، خودروی بسیار سبک‌وزنی بود و تنها ۵۶۷ کیلوگرم وزن داشت؛ اما مثل بسیاری از خودروهای الکتریکی اولیه، این ماشین هم از عملکرد لازم بی‌بهره بود زیرا با هر بار شارژ کامل باطری‌ها می‌توانست تنها ۹۰ کیلومتر را طی کند آن‌هم درصورتی‌که با سرعت فقط ۴۰ کیلومتر بر ساعت حرکت کند.

البته حداکثر سرعت XP 512E چندان بالاتر از این نبود زیرا نهایتاً می‌توانست به سرعتی در حدود ۵۰ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند که در این صورت بُرد خودرو به ۷۵ کیلومتر کاهش پیدا می‌کرد؛ اما غیر از سرعت و بُرد پایین، زمان طولانی شارژ نیز یکی دیگر از مشکلات این ماشین بود زیرا شارژ کامل باطری‌های آن با استفاده از پریز برق ۱۱۵ ولتی حدود ۷ ساعت طول می‌کشید.

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
1 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.