QOROS 3 هاچ‌ بک، یک چینی متفاوت

QOROS 3 هاچ‌بک، یک چینی متفاوت

پیشرفت حدومرز نمی‌شناسد! اگر تا یک دهه پیش خودروهای چینی را به القاب و صفاتی همچون بی‌کیفیت و یا حتی لگن! می‌نواختند و کیفیت هم حلقه گمشده این دست از خودروها بود، امروزه باید در کاربرد این واژه‌ها سخت احتیاط نمود و لااقل پیش از استعمالشان کمی بیشتر تحقیق و پژوهش کرد. البته این سخن بدان معنا نیست که تمامی ساخته‌های این اقلیم از بالاترین سطح کیفی برخوردار و واجد بالاترین حد از استانداردهای جهانی‌اند، بلکه توجه دادن اذهان به این مطلب است که از نیم دهه پیش بدین سو، بیشتر سازندگان چینی، کسب کیفیت برتر را سرلوحه اعمال خود قرار داده و به جد در این مسیر گام بر می‌دارند.

چندی پیش سلسله مطالبی را در یکی از سایت‌های معروف استرالیایی رؤیت نمودم که ساخته‌های نوین هاوال، از جمله H2 و H8 را تحت محک و آزمون خود قرار داده بود. نکته جالبی که در لابه‌لای این متون توجه مرا به خود معطوف کرد قیاس کیفی کابین این مدل‌ها با همتایان ژاپنی و آلمانی آن‌ها بود که این خود بی‌شک از پیشروی حیرت‌آور چینی‌ها در این عرصه حکایت دارد. زیرا مدت‌های مدیدی بود که سازندگان چینی با کیفیت پایین کابین خودروهایشان دست‌به‌گریبان بوده و این امر پاشنه آشیلشان شده بود و حال به نظر می‌رسد که اهمیت آن را درک نموده و خطر را با تمام وجود حس کرده‌اند و از همین روست که محصولات جدیدشان از این لحاظ بسیار بهبود یافته تا آن حد که در برخی از موارد با همتایان کره‌ای خود نیز کوس برابری می‌زنند. در مجموع، مراد از این سخنان این است که خودروهای چینی دیگر همانند سابق اسباب‌بازی و یا بازیچه‌ای صرف نیستند و از نو باید آن‌ها را در معرض سنجش و داوری خود قرار داد.

از جمله خودروسازان چینی که حد بالایی از کیفیت و ایمنی را در محصولات خویش لحاظ می‌کند شرکت کوروس (QOROS) است. این کمپانی از مشارکت میان شرکت چری و هولدینگ KENON خلق گردید. هولدینگ KENON هم تحت مالکیت سرمایه‌گذارانی از رژیم صهیونیستی قرار دارد و دفتر مرکزی آن هم در کشور سنگاپور واقع شده است. کوروس ۳ هم نخستین محصول این برند به شمار می‌آید و برای نخستین بار در ماه مارس سال ۲۰۱۳ میلادی، نسخه سدان آن در نمایشگاه خودروی ژنو رونمایی شد. فروش این خودرو هم در اواخر همان سال در چین و اسلواکی آغاز شد. درست پس از طی یک سال، نسخه هاچ‌بک این خودرو در معرض دید عموم نهاده شد. این شرکت قصد دارد که از سال ۲۰۱۶ میلادی وارد تمامی بازار اروپا و از جمله بریتانیا شود؛ از این رو تیمی از کارشناسان سایت «AUTOEXPRESS» بریتانیا نسخه هاچ‌بک آن را تحت بررسی و آزمون قرار دادند که آنچه در ذیل می‌آید چکیده‌ای از آن مطلب است.

کوروس ۳ هاچ‌بک، پذیرفتنی‌ترین خودروی چینی است که تا به امروز رانده‌ایم. کیفیت بالای اروپایی در کابین آن کاملاً قابل حس است و درعین‌حال، از طراحی کاربردی‌تر و جذاب‌تری هم نسبت به نسخه سدان خود بهره می‌برد. به لحاظ تکنولوژی و تجهیزات کاملاً قوی بوده اما از نمای ظاهری گنگ و نامفهومی برخوردار است. و در آغاز هم انتظار می‌رود که با طیف متنوعی از پیشرانه‌های بنزینی و دیزلی وارد بازار اروپا شود. در سال‌های اخیر، کمپانی‌های چینی با پیشرفت سریع و درخوری در بازارهای غربی مواجه نبودند، اما احتمال دارد که شروع این روند با برند کوروس شانس بهتری را در اختیارشان بگذارد. در ابتدا سه گونه متفاوت از این برند، در اشکالی همچون سدان، اس یو وی و همچنین یک هاچ‌بک – که رقیب فورد فوکوس به شمار می‌آید و ما آن در این آزمون رانده‌ایم – به بازار ارائه می‌شوند. گرچه در حال حاضر کوروس تنها در اروپای شرقی و جمهوری چک به فروش می‌رسد اما این شرکت قصد دارد که تمامی بازار اروپا را تحت پوشش خود قرار دهد و این امر احتمالاً در سال ۲۰۱۶ میلادی رخ خواهد داد.

نمای خارجی نسخه هاچ‌بک کوروس از نمونه سدان آن جذاب‌تر است ولی کماکان فاقد ویژگی خاصی است. تغییرات و بهسازی‌های اندکی بر روی این بدنه صورت پذیرفته که مهم‌ترین آن هم عبارت از دماغه‌ای است که در طراحی آن تجدیدنظر و نیز جلوپنجره‌ای که کمی به پایین امتداد یافته و با لامپ‌های مه شکن اسپرتی‌تری ادغام شده است. تمامی تیپ‌های هاچ‌بک این خودرو از چرخ‌های بزرگ‌تری بهره می‌برند که اندازه‌شان نسبت به نمونه سدان یک اینچ بزرگ‌تر است؛ علاوه برآن، رینگ‌های به کار رفته در آن‌ها نیز از گونه‌ای متفاوت است. تجهیزات موجود در نمونه هاچ‌بک بیشتر از نسخه سدان آن است و بالاترین تیپ هاچ‌بک که ELEGANCE (الگانس) نام دارد از چراغ‌های جلو زنون برخوردار است.

نوار سفید رنگی گرداگرد صندلی‌های چرمی مشکی رنگ این خودرو دوخته شده که از این لحاظ در میان هاچ‌بک‌ها یگانه و منحصر بفرد است. علاوه بر این، یک صفحه لمسی شبیه به IPOD نیز در میانه داشبورد آن جای گرفته است. این سامانه با یک تلفن هوشمند وایرلس ترکیب شده است، بنابراین شما پیشاپیش می‌توانید مسیرتان را (درون سیستم خودرو) برنامه‌ریزی کنید، این سامانه با شبکه‌های اجتماعی نیز کار می‌کند و از همین رو به‌راحتی می‌توانید دوستان خود را از موقعیت مکانی خود مطلع نمایید.

فاصله ۲۶۹۰ میلی‌متری بین دو محور عقب و جلوی این خودرو فضای پای خوب و مناسبی را برای سرنشینان پشتی آن مهیا می‌کند و این امر با فضای کافی برای سرها، ترکیب می‌شود. صندلی عقب آن قابل خوابانیدن بوده و یک محفظه هم جهت جاگیری چوب‌های اسکی در آن تعبیه شده است. در حالت استاندارد و زمانی که صندلی‌ها در جای خود قرار دارند حجم صندوق بار این خودرو برابر با ۴۰۳ لیتر است که در این کلاس حرف اول را می‌زند، این حجم از فضا حتی ۸۷ لیتر بیش از فورد فوکوس است.

برخلاف بسیاری از خودروهای چینی، درون این خودرو با استانداردهای بالایی ساخته و پرداخته شده است. حجم زیادی از پلاستیک‌های نرم در کابین آن به کار رفته و از پوشش چرمی خوب و مناسبی هم برای صندلی‌ها استفاده شده است. در این میان، تنها نکته منفی، مربوط به استراحتگاه دست در کنسول میانی آن است که به سبب مکانیزم سفت‌وسخت باز و بسته شدن آن، انگشت‌های (دست) به‌راحتی با آن درگیر می‌شوند.

درحالی‌که کوروس مشغول توسعه و تکمیل طیف متنوعی از پیشرانه‌هایی می‌باشد که از سیستم STASRT/STOP بهره می‌برند، ولی تنها گزینه‌ای که هم‌اکنون وجود دارد پیشرانه ۱.۶ لیتری آن است که در دو گونه متفاوت تنفس طبیعی و توربوشارژ در اختیار خریداران خود قرار می‌گیرد البته تیپ الگانس تنها با پیشرانه توربوشارژ ارائه می‌شود و از سیستم انتقال قدرت خودکار و دوکلاچه بهره می‌برد.

این خودرو به تندی شتاب می‌گیرد اما با توجه به سایز پیشرانه‌اش به‌سختی می‌تواند پیشگامی و فرماندهی این کلاس را از آن خود نماید. بنا به ادعای کوروس، این پیشرانه بیشتر جهت ارائه یک رانندگی اقتصادی تنظیم شده تا عملکرد صرف، از همین رو در جعبه‌دنده آن حالت اسپورت وجود ندارد و در هنگام استفاده از حالت دستی، یک علامت بی‌درنگ به شما یادآوری می‌کند که چنانچه خواهان دریافت ماکزیمم کارایی از این پیشرانه هستید، دنده را به حالت اتومات آن برگردانید. هدایت و سواری با این خودرو اسپرت تر از آن چیزی که هست احساس می‌شود و از فرمان سبکی نیز بهره‌مند است که احتمال دارد در هنگام عرضه در بازارهای اصلی اروپا قدری تصحیح و اصلاح شود. علاوه بر این، کوروس ۳ از هندلینگ خوب و مناسبی نیز بهره می‌برد و فنربندی آن، از کارایی بسیار خوبی در جذب و حل دست‌اندازها و سطوح ناهموار جاده‌ها برخوردار است. همچنین باید قدردان عایق صوتی آن نیز بود که فضای ساکتی را برای کابین این خودرو مهیا نموده است.

کوروس ۳ از ۶ عدد کیسه هوا بهره می‌برد و با کسب ۵ ستاره از موسسه یورو انکاپ، عنوان ایمن‌ترین خودروی کوچک خانوادگی را در سال ۲۰۱۳ میلادی از آن خود نموده است. (در میان ۳۳ خودروی هم‌رده خود) این‌طور می‌شود گفت که کوروس هاچ‌بک پیشاپیش وارد عرصه رقابت شده است و زمانی هم که پیشرانه‌های جدیدتر آن از گرد راه برسند، این خودرو کیسی جذاب خواهد بود، حتی اگر به لحاظ بصری فاقد برجستگی خاصی باشد. این خودرو از کیفیت درخوری برخوردار است و درب‌های آن، با استحکام خاصی در جای خود چفت می‌شوند و از متریال مرغوب و ممتازی هم جهت آرایش کابین خود بهره گرفته است. در واقع می‌توان گفت که این یک خودروی آلمانی است که در چین خلق شده است.

مشخصات فنی پیشرانه ۱.۶ لیتری توربو حجم موتور: ۱۵۹۸ سی‌سی توان: ۱۵۶ اسب‌بخار در ۵۵۰۰ دور در دقیقه گشتاور: ۲۱۰ نیوتن‌متر در ۱۷۵۰ – ۵۰۰۰ دور در دقیقه شتاب صفر تا صد: ۸.۷ ثانیه (در سایت شرکت عدد ۹.۷ ثانیه ذکر شد) حداکثر سرعت: ۲۱۰ کیلومتر سیستم فنربندی جلو: مک‌فرسون استرات سیستم فنربندی عقب: بازوهای نیمه دنباله‌ای سیستم ترمز جلو و عقب: دیسکی خنک شونده قطر دیسک‌های ترمز جلو و عقب: ۳۰۵/۲۸۵ میلی‌متر مصرف سوخت ترکیبی: ۶.۳ لیتر در هر صد کیلومتر

ابعاد طول/عرض/ارتفاع: ۴۴۳۸/۱۸۳۹/۱۴۴۵ میلی‌متر فاصله بین دو محور: ۲۶۹۰ میلی‌متر وزن: ۱۴۱۰ کیلوگرم (تیپ الگانس) اندازه تایرهای جلو و عقب: ۲۲۵/۴۵ ZR 18 (تیپ الگانس) گنجایش صندوق بار: ۴۰۳ لیتر – ۱۱۰۳ لیتر (در صورت خوابانیدن صندلی عقب) حجم باک بنزین: ۵۵ لیتر

ایمنی ۵ ستاره ایمنی از موسسه ایمنی EURONCAP اروپا (نرخ ایمنی سرنشینان بزرگسال ۹۵ درصد – ایمن‌ترین خودروی خانوادگی کوچک اروپا در سال ۲۰۱۳ میلادی) ۶ عدد کیسه هوای ایمنی (راننده، سرنشین جلو، جانبی و پرده‌ای) سیستم QCMS (سیستم مدیریت تصادفات کوروس( سیستم ضد بلوکه ترمز ABS سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD سیستم کمکی ترمز BA سیستم کنترل پایداری ESC سیستم کنترل کشش TCS سیستم کمکی حرکت بر روی سراشیبی‌ها HAC (HILL ASSIST CONTROL) سیستم کمکی ترمز در سرپیچ‌های جاده CBC (CURVE BRAKE CONTROL) سیستم ISOFIX برای صندلی کودک کمربندهای ایمنی سه نقطه‌ای

تجهیزات خاموش و روشن شدن اتوماتیک چراغ‌های جلو سیستم START/STOP فرمان الکتریکی حساس به سرعت (EPS) سیستم ورود بدون کلید هوشمند + استارت بدون کلید (KEYLESS ENTRY AND KEYLESS START) سیستم تثبیت‌کننده سرعت (کروز کنترل) تنظیم ارتفاع نور چراغ‌های جلو به صورت دستی گرم‌کن صندلی‌های عقب (به همراه کانال‌های برای صندلی‌های جلو) صفحه نمایشگر TFT به سایز ۳.۵ اینچ موکت کف اتاق از نوع پرزدار پوشش چرمی فرمان خروجی برق ۱۲V برای سرنشینان جلو چراغ‌های عقب LED پوشش چرمی صندلی‌ها صندلی برقی راننده به همراه حافظه سیستم FOLLOW ME HOME در چراغ‌ها آینه دید عقب با قابلیت مات شدن (الکتروکرومیک) اگزوزهای دوگانه عقب نمایشگر فشار باد تایرها (TPI) سیستم دزدگیر IMMOBLIZER کامپیوتر سفری فرمان چندکاره سیستم تهویه مطبوع دو ناحیه‌ای سیستم روشنایی در روز به همراه چراغ‌های LED جلو شیشه بخار زدای عقب سیستم هدایت و مراقبت QOROSQLOUD ۶ عدد اسپیکر کنترل سیستم صوتی بر روی فرمان + CD + MP3 و پورت USB،AUX و IPOD به همراه اتصالات بلوتوث و هندزفری و……

قیمت در بریتانیا: ۱۸,۰۰۰ پوند (تقریبی) در چین: ۱۷۱,۹۰۰ یوآن (تیپ الگانس یا فول)

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
4 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.