ایسنا: باستانشناسان با کاوش در یکی از محوطههای تاریخی مصر، تابوتهای چوبی و پرتره مومیایی کشف کردند.
باستانشناسان، یک بنای خاسکپاری عظیم را که تصویر متوفیان روی آن نقش بسته بود را در محوطه باستانشناسی «جارزا» در کشور مصر کشف کردند.
این بنا که به دوران «بطلمیوسی مصر» تعلق دارد در محوطهای کشف شده است که باستانشناسان، کاوش در آن مکان را از سال ۲۰۱۶ آغاز کردهاند. این بنا در ۸۰ کیلومتری جنوب قاهره قرار دارد و در قرن سوم پیش از میلاد ساخته شده است.
این بنای خاکسپاری با استفاده از تکه سنگهای بزرگ ساخته شده است و چندین طبقه زیرزمینی را شامل میشود. مجموعهای از درهایی طاقدار به تالارهای خاکسپاری منتهی میشود که در برخی از آنها تابوتهای چوبی پرنقش و نگار با عبارات حکاکیشده مصری و یونانی وجود دارد.
قابلتوجهترین اکتشاف این کاوش در حقیقت مجموعهای از پرترههای بسیار سالم است. این پرترهها که با نام پرترههای مومیایی نیز شناخته میشوند، تصاویر دقیقی از متوفیان است که مستقیما روی تابوتهای چوبی نقاشی میشدند. نقاشی کردن چهره متوفیان روی تابوت از دوران رومی مصر (سال ۱۰۰ پیش از میلاد) آغاز شد. این تصاویر قابلتوجه در سبکهای مختلفی خلق میشدند و اکنون شاخصه این دوره از تاریخ مصر محسوب میشوند. موزههای مختلفی در سراسر جهان خانه این تابوتهای چوبی نقاشیشده هستند.
این نخستین کشف بزرگ پرترههای فایوم مومیایی در بیش از یک قرن گذشته است. پیشتر «فلندرز پتری»، ـ باستانشناس بریتانیایی ـ با کاوش در «هواره» مجموعهای از این آثار تاریخی را در سال ۱۸۸۷ میلادی خلق کرده بود. «وون کافمان» ـ باستانشناس آلمانی ـ نیز در سال ۱۹۱۰ آثار مشابهی را کشف کرده بود.
باستانشناسان همچنین با کاوش در این بنای خاکسپاری یک مجسمه سفالین را در تابوت چوبی و مجموعهای از اسناد پاپیروسی سالم را کشف کردند.