قریب به ۱۰۰ متخصص بهصورت شبانهروزی در مرکز کنترل و فرماندهی اسپایر فعالیت خواهند کرد و بر تصاویری که از طریق ۲۰۰ هزار واحد یکپارچه از ۲۲ هزار دوربین امنیتی در هر ۸ استادیوم ثبت شده و روی نمایشگر آنها ظاهر میشود، نظارت میکنند.
آنها از این اتاق میتوانند دروازههای ورودی را کنترل کنند، از معیوب نشدن سیستم آب لولهکشی مطمئن و تهویه مطبوع را حفظ کنند. همچنین فناوری تشخیص چهره به کارکنان این امکان را میدهد تا روی هریک از ۸۰ هزار صندلی در ورزشگاه لوسیل که قرار است میزبان ۱۰مسابقه از جمله رقابت فینال باشد، زوم کنند.کارشناسان از حوزههای مختلف از امنیت سایبری گرفته تا مبارزه با تروریسم و حملونقل بههمراه مقامات قطری و فیفا در این مرکز مستقر خواهند شد. دوربینهای امنیتی در تمام بخشهای استادیومها این اطمینان را به ما میدهد که کارمندان بخش کنترل ماموریت میتوانند نحوه عملکرد هر سالن را قبل، در حین و بعد از رویداد بررسی کنند.
متخصصهایی که برخی از آنها در بازیهای آسیایی ۲۰۰۶ که قطر میزبان آنها بود در پشت صحنه کار کردهاند، میگویند این آینده پوششدهی ورزش است. آنها اکنون ابزارهای بسیار بیشتری در اختیار دارند.
برگزارکنندگان میگویند که مفهوم "استادیوم متصل" در نوع خود برای اولین بار در طول جام جهانی مورد استفاده قرار میگیرد. هوش مصنوعی متخصصان را قادر میسازد تا افزایش جمعیت را پیشبینی کنند و با به اشتراک گذاشتن اطلاعات با مقامات امنیتی، به سرعت با ازدحام بیش از حد مقابله کنند.
هدف آنها این است که از حوادثی مانند هرج و مرجی که در ماه مه خارج از استادیوم فرانسه در پاریس رخ داد و طی آن پلیس با استفاده از گاز اشک آور و اسپری فلفل تلاش کرد هوادارانی که سعی در حضور در فینال لیگ قهرمانان بین لیورپول و رئال مادرید داشتند را منحرف کند، جلوگیری کنند.
حمد احمد المهندی، مدیر این مرکز میگوید: با یک کلیک میتوانید از یک استادیوم به استادیوم دیگر بروید زیرا ما همه چیز را از طریق پلتفرم متمرکز خود از نظر مدیریت تأسیسات، امنیت، سلامت و ایمنی، و عملیات فناوری اطلاعات و ارتباطات ادغام کردهایم.
تیم فنی مرکز قطر میگوید که تجمیع دادهها به آنها اجازه میدهد تا الگوهای جمعیت را پیشبینی کنند. از آنجایی که آنها تعداد دقیق افرادی که انتظار میرود در این استادیومها حضور پیدا کنند را بر اساس فروش بلیط میدانند، بنابراین میتوانند غلیان جمعیت را پیشبینی کنند. این کار میتواند بر اساس زمان ورود، نقاط ورود یا حتی حرکت افراد در هر زمان معینی انجام شود.
نیاس عبدالرحیمان، مدیر ارشد فناوری این مرکز به الجزیره گفت: ما تیم کنترل جمعیت و کارکنان امنیتی را در محل داریم و همچنین سازمانهای مجری قانون وجود دارند که تصمیمگیری آنها را با دادهها تکمیل میکنیم.
مرکز میتواند با کمک هوش مصنوعی، تعداد افراد حاضر در یک ناحیه را بشمارد و یک آستانه برای آن تعیین کند. تمام استادیومها دارای تهویه مطبوع هستند. اگر اختلاف دما در داخل سالنها وجود داشته باشد، حسگرهای مرکز فرماندهی میتوانند دادهها را دریافت کرده و درخواست تنظیم دما بدهند.
المهندی به الجزیره گفت: از طریق این مرکز فرماندهی، پلتفرم متمرکز ما به ما فرصتی میدهد تا عملیاتهایی با افراد کمتر، واکنش سریعتر و عملکرد بهتر انجام دهیم. بدیهی است که همه اینها به امنیت سایبری کامل بستگی دارد. همهی سیستمها باید بتوانند در برابر هرگونه تهدیدی از بیرون یا داخل مقاومت کنند. ما در حال اطمینان حاصل کردن از ایمنی سیستمها هستیم و اکنون این کار را به صورت روتین انجام میدهیم تا مطمئن شویم در طول جام جهانی فوتبال هیچ حادثه امنیت سایبری مهمی رخ نخواهد داد.