یکی از گروههایی که مشمول افزایش حقوق شدند کارمندان دولت و بازنشستگان کشوری و لشکری بودند.
بر اساس این مصوبه حقوق کلیه بازنشستگان کشوری و لشکری بین ۹۰۰ هزار تومان تا دو میلیون تومان افزایش یافته است. یعنی کف افزایش حقوق بازنشستگان ۹۰۰ هزار تومان است و بیشترین مبلغ آن دو میلیون تومان است.
آنگونه که دولت اعلام کرده این افزایش حقوق شامل حقوق مهر ماه به بعد بازنشستگان میشود اما از آذر ماه به حساب آنها واریز خواهد شد.
دومین گروهی که مشمول افزایش حقوق میشوند کارمندان دولت هستند. افزایش حقوق این گروه هم حدود یک میلیون تومان است. اما جز این مبلغ، حق اولاد کارمندان هم صد در صد افزایش یافته است.
حق اولاد سال ۱۴۰۱ هم ۴۱۷ هزار تومان بود که دو برابر شده و به حدود ۸۴۰ هزار تومان رسیده است. به ازای همسر هم افزایش ۵۰ درصدی لحاظ میشود. مجموع این عوامل سبب میشود که حقوق کارکنان دولت بین ۲.۵ تا ۳ میلیون تومان افزایش داشته باشد.
درباره کارمندان دولت هم این افزایش ماه از مهر واریز میشود و مابهالتفاوت دو ماه اول سال در آذر به حساب مشمولان واریز میشود.
البته این شیوه افزایش حقوق و مبلغ حقوق کارمندان دولت با واکنش برخی از نمایندگان مجلس مواجه شده است. چون این مبالغ افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان بخش دولتی در حالی اعلام شده که قرار نیست هیچ تغییری در دریافتی کارمندان بخش خصوصی اعمال شود.
نکتهای که بسیاری از منتقدان افزایش حقوق کارمندان دولت به آن اشاره میکنند این است که این منابع از بودجه عمومی هزینه میشود. یعنی عدهای که کارمند بخش دولتی هستند از این منابع بهره میبرند اما کارگران همچنان حقوق پایه اعلام شده (۵ میلیون و ۶۰۰) هزار تومان را دریافت میکنند.
یکی از نکاتی که شریعتی نیاسر، نماینده مجلس به آن اشاره کرد این است که اگر منابع کشور محدود است، باید برای همه محدود باشد! وقتی میانگین دریافتی کارکنان شرکتهای دولتی کشور، ۲.۵ برابر شرکتهای خصوصی است، وقتی دو سوم حقوق بگیران از بیتالمال در یک سوم بالای درآمد یک کشورند، همه تلاش میکنند کارمند رسمی حقوق بگیر شوند.
البته انتقاد اصلی نمایندگان مربوط به حقوقهای نجومی است. چراکه با افزایش حقوق یک میلیون تومانی، حداکثر سقف حقوق کارمندان دولت به ۵۰ میلیون تومان میرسد.