مورد عجیب مرد متجاوزی که یک سال خواب بود

مورد عجیب مرد متجاوزی که یک سال خواب بود

روزیاتو: احمد علی که به سندرم گانسر (Ganser syndrome) مبتلاست، پس از دستگیری در فرودگاهی در رم ایتالیا به دنبال ادعای تجاور جنسی، هر بار که سعی می‌کند سال گذشته را به یاد بیاورد، ذهنش خالی می‌شود.

یک فرد متجاوز به کودک که به دلیل وضعیت پزشکی عجیب خود یک سال به خواب رفته بود، سرانجام از خواب بیدار شد و مستقیما به زندان فرستاده شد. احمدعلی ۲۸ ساله به دلیل ابتلا به یک سندرم پزشکی عجیب از روز دستگیری به مدت یک سال تمام در خواب بود.

گفته می‌شود بیدار شدن این جوان ۲۸ ساله که به هیچ محرک خارجی واکنش نشان نمی‌داد، یک معجزه بود.

 

در ژوئیه ۲۰۲۱، علی در فرودگاه فیومیچینو در نزدیکی رم، ایتالیا، پس از حمله جنسی ادعایی به یک خردسال دستگیر شد. اما خودش می‌گوید مدت کوتاهی پس از این، هر بار که سعی می‌کرد ماجرا را به یاد بیاورد، ذهنش خالی می‌شد.

 

 

پس از آن، او اظهار بی‌گناهی کرد، از خوردن و آشامیدن دست کشید و خیلی زود دوباره به خواب رفت. این جوان ۲۸ ساله حتی به هیچ گونه صدا یا حرکتی پاسخ نمی‌داد و از طریق سرم تغذیه می‌شد.

برای هر مرحله از دادرسی کیفری، او را با برانکارد به اتاق کنفرانس ویدئویی در زندان رجینا کولی، پایتخت ایتالیا می‌بردند. اگرچه او هرگز بیدار نشد و به سؤالی پاسخ نداد.

قضات در نهایت دستور دادند که او همچنان با وجود بیهوشی می‌تواند در دادگاه حاضر شود، زیرا مشکوک بودند که ممکن است در مورد وضعیت خود دروغ گفته باشد.

اما کارشناسان پزشکی در دو نوبت به دادگاه گفتند که متهم از یک بیماری بسیار نادر به نام «شبیه‌سازی منتسب به سندرم گانسر» رنج می‌برد، که یک اختلال نادر و کمتر ‌شناخته شده است.

همان‌طور که دادگاه انتظار داشت هیچ پیشرفتی حاصل نشد. در ۹ دسامبر علی در بیمارستان از خواب بیدار شد و بلافاصله روانه زندان شد.

وکیل او، دوناتو ورتونه گفت: «احمد از خواب بیدار شد و به نظر من این یک معجزه است که به لطف پزشکان کاردارلی در ناپل اتفاق افتاد. از من نپرسید چطور این کار را کردند، من فقط می‌دانم که دیروز داشت حرف می‌زد و راه می‌رفت، اما ۲۰ روز پیش به خاطر شرایطش، فکر کردم می‌میرد.»

علی حالا می‌گوید به سختی چیزی از این یک سال که خواب بوده به یاد می‌آورد، زیرا از زمان دستگیری در فرودگاه ایتالیا ذهنش کاملاً خالی است.

با این حال، اعتراف کرد که چند صحنه از بیمارستانی در رم را که در آن بستری بود به یاد می‌آورد، پیش از آنکه سرانجام در ناپل با یک سوزن در بازو و کشاله ران خود از خواب بیدار شود.

با این حال، برخی نسبت به مشروعیت سندرم گانسر، که به دلیل بحث برانگیز بودن، گاهی اوقات به عنوان «روان پریشی زندان» نیز به آن ارجاع می‌شود، تردید دارند زیرا به زندانیان فرصتی برای جلب همدردی قضات و دادستان‌ها را می‌دهد.

به نظر می رسد مبتلایان به این بیماری ابتدا ادای بیماری های جسمی یا روانی را درمی‌آورند که در نهایت ممکن است به تجربه علائم واقعی ختم شود.

افراد مبتلا به گانسر، توهم، گیجی، فراموشی و فلج را تجربه می‌کنند.

سوزانا ماریتی، هماهنگ کننده ملی سازمان قضایی ایتالیا آنتیگون، پس از ملاقات با علی، زمانی که او در مرکز بالینی زندان رجینا کولی بود، این پرونده را مورد توجه محققان علوم اعصاب در دانشگاه کالج لندن قرار داد.

ماریتی گفت: «من احمد جوان را در اول ژوئن گذشته در مرکز بالینی زندان رجینا کولی ملاقات کردم، او خواب بود و چندین ماه در آن حالت بود. روی صورتش خم شدم، سرش فریاد زدم و او کوچکترین تکانی نخورد، در خواب عمیقی فرو رفته بود. با هم سلولی‌اش صحبت کردم و او به من گفت که نه در طول روز و نه شب هرگز بیدار نشده و حرکت نکرده است.»

UCL سپس به یک روانشناس، روانپزشک و فیزیوتراپ توصیه کرد که برای کمک به بازتوانی علی روی او کار کنند و او خیلی زود از خواب بیدار شد.

وکیل ورتونه گفت: می‌دانم که آنها به بررسی پرونده او ادامه خواهند داد. دارم سعی می‌کنم با خانواده‌اش در پاکستان ارتباط برقرار کنم چون بیشتر از یک سال است که از آنها خبری ندارد.»

جلسه بعدی علی در ماه ژانویه برگزار می‌شود و انتظار می‌رود که او بتواند برای اولین بار در دادگاه صحبت کند.

4 دقیقه

افزودن دیدگاه جدید

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
3 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.