مخابرات چگونه جیب‌ مردم را نشانه رفته است؟

مخابرات چگونه جیب‌ مردم را نشانه رفته است؟

آفتاب نیوز: «حتی اگر مکالمه نکنید، باید هر ماه ۲۰ هزار تومان به مخابرات بپردازید» این خبر در هفته‌ی گذشته جنجال‌ساز شده؛ بسیاری از کاربران اعتراض خود را نسبت به این رویه جدید اعلام کرده‌اند.

 براساس این خبر شرکت مخابرات ایران برای هر مشترک تلفن ثابت شهر تهران، حداقل هزینه ماهانه تلفن ثابت ۲۰ هزار تومان با آیتمی به عنوان خدمات صوتی تلفن ثابت درج کرده که مشترک با پرداخت آن می‌تواند از ۴۴۴۴ دقیقه مکالمه شهری رایگان یا ۵۹۲ دقیقه مکالمه بین استانی یا ۳۱۷ دقیقه مکالمه تلفن همراه بهره‌مند شود. این مبلغ در سایر استان‌ها و شهر‌های کشور متغیر است.

بر اساس این مصوبه، مشترکان تلفن ثابت در تهران باید ماهانه ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان به عنوان هزینه ثابت نگهداری پرداخت کنند. نکته‌ی دیگر آن است که این تعرفه از ابتدای شهریور ماه اجرا و در صورتحساب‌های تلفن ثابت منظور شده است؛ با این حال به تازگی این موضوع رسانه‌ای شده است.

رویه جدید شرکت مخابرات با مخالفت شورای رقابت روبه رو شد؛ شورای رقابت در پانصد و نوزدهمین جلسه خود در ۱۷ آبان ماه، شرکت مخابرات را به ارتکاب رویه ضدرقابتی محکوم کرد. این شورا، رأی به محکومیت شرکت مخابرات در ارتکاب رویه ضد رقابتی داده و برای توقف اجرای این تصمیم غیرقانونی، از قوه قضاییه و سازمان بازرسی کل کشور درخواست رسیدگی کرده است.

این اتفاق، اما بدون حاشیه نبود و شرکت مخابرات ایران پس از آن در یک اقدام تأمل برانگیز اقدام به قطع تمامی خطوط ارتباطی شورا و مرکز ملی رقابت کرد. به دنبال این موضوع، اما مدیر کل ارتباطات و امور بین الملل شرکت مخابرات ایران اعلام کرد که این خبر منتشر شده، صحت ندارد.

شرکت مخابرات همچنین اعلام کرد ابلاغ دستورالعمل نحوه تنظیم هزینه ماهیانه تلفن ثابت پس از پیشنهاد و موافقت کمیسیون تنظیم مقررات و شورای رقابت و پس از بررسی توسط ستاد تنظیم بازار صورت گرفته است تا وضعیت توسعه شبکه مخابراتی ارتقا پیدا کند.

صحبت از چه میزان درآمد است؟

مصوبه جدید شرکت مخابرات، در سطح رسانه‌ها و روزنامه‌ها نیز واکنش‌هایی را به همراه داشته است. براساس گزارش روزنامه «خراسان» طبق صورت‌های مالی منتشرشده مخابرات، درآمد مخابرات از این محل، فقط در مهرماه امسال و همزمان با آغاز دریافت آبونمان‌های اجباری جدید، ۲۶۵ میلیارد و ۷۸۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بوده است؛ همچنین طبق گزارش جام‌جم، از ۲۹ میلیون خط تلفن ثابت فعال در کشور، ۵ میلیون مربوط به تلفن‌های روستایی است که شامل افزایش آبونمان نشده، اما ۲۴ میلیون خط دیگر به طور میانگین ۱۵ هزار تومان آبونمان ثابت پرداخت خواهند کرد؛ یعنی حدود ۳۶۰ میلیارد تومان افزایش درآمد ماهانه و ۴۳۲۰ میلیارد تومان افزایش درآمد سالانه برای مخابرات!

درهمین رابطه محمدرضا بیدخام، مدیرکل ارتباطات و امور بین‌الملل شرکت مخابرات ایران، در گفتگو با جام جم به دفاع از این شرکت پرداخت و گفت: «تعرفه تلفن ثابت حدود ۱۲ سال است که علی‌رغم افزایش تورم تغییری پیدا نکرده است. به همین منظور درخواست‌مان را برای تغییر تعرفه به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ارائه داده‌ایم که آن‌ها بررسی کرده و کار‌های کارشناسی آن انجام شده است.»

او در این مصاحبه همچنین هزینه نگهداری هر تلفن ثابت در سال گذشته را حدود ۳۰ هزار تومان عنوان کرده است. او میگوید نرخ ۲۰ هزار تومان حداقل اصلاح قیمت است. به گفته او برخی مشترکین به موقع قبوض خود را پرداخت نمی‌کنند و این موضوع باعث شده حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان طلب مخابرات از برخی مشترکین باشد.

اعتراض بهارستان؛ خلاف قانون اساسی خلاف شرع است

علاوه بر رسانه‌‎ها، نمایندگان مجلس نیز نسبت به این مصوبه واکنش نشان داده‌اند. علیرضا سلیمی عضو هیئت رئیسه مجلس در همین راستا گفت: مخابرات مبلغی را به عنوان آبونمان ثابت در قبض‌ها لحاظ کرده است به این منوال که برای مثال ۱۰ هزار تومان در نظر گرفته می‌شود و اگر کسی این میزان را استفاده کرد از همان مبلغ برداشت می‌شود و اگر کسی به این میزان مکالمه نداشت باز هم این مبلغ از این مشترک دریافت می‌شود؛ در حالی که بر اساس اصل ۵۲ و ۵۳ به دلیل‌عدم وجود این موضوع در بودجه، خلاف قانون اساسی و بر اساس اصل ۴ نیز خلاف شرع است.

همچنین، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اخطار نماینده محلات تاکید کرده است که کمیسیون صنایع مجلس باید به موضوع ذکر شده درباره مخابرات رسیدگی کند.

نماینده مردم میانه در مجلس نیز با از افزایش آبونمان تلفن ثابت به ۲۰ هزار تومان، انتقاد کرد و به «خانه ملت» گفت: «آیا با گرانی‌های فعلی و فشاری که به مردم تحمیل می‌شود شرکت مخابرات دچار آسیب مغزی شده که تا این حد اشتراک را افزایش داده است. باید نسبت به این موضوع پاسخگو باشند.»

4 دقیقه

افزودن دیدگاه جدید

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
1 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.