قیمت‌های شگفت‌انگیز یک وعده غذا در قطر

قیمت‌های شگفت‌انگیز یک وعده غذا در قطر

فرارو: تماشاگران خارجی در همین روزهای اول از هزینه بالای خوراکی و سایر خدمات در کشور میزبان جام جهانی ۲۰۲۲ شگفت‌زده شده‌اند. قیمت یک بطری نوشابه کوکاکولا در قطر تقریبا چهار برابر ارزش جهانی است و به پول ایران تقریبا معادل ۱۴۷ هزار تومان فروخته می‌شود.

 قیمت یک بطری ۳۵۰ میلی‌لیتری کوکاکولا برای خارجی‌هایی که به قصد تماشای بازی‌های جام‌جهانی عازم قطر شده‌اند، در هتل‌های کشور میزبان، ۱۵ ریال است. هر دلار آمریکا با ۳.۶ ریال قطر برابری می‌کند و این یعنی هر بطری نوشابه کوکاکولا که در بیشتر کشورهای دنیا نهایتا یک دلار ارزش دارد در هتل‌های کشور میزبان جام جهانی ۲۰۲۲، چهار برابر متوسط ارزش جهانی آن، به توریست‌ها فروخته می‌شود.

هزینه‌های غذا و خوراکی در قطر، وقتی شگفت‌انگیز و حتی شاید ترسناک به‌نظر می‌رسد که قیمت‌ها به واحد پول کشور خودمان تبدیل کنیم.

قیمت نوشابه کوکاکولا در بطری‌های فلزی قرمزرنگ، با حجم ۳۳۰ میلی‌لیتر، حدود ۹ هزار و ۷۰۰ تومان تا ۱۲ هزار تومان است. تماشاگرانی که از ایران برای دیدن مسابقات جام جهانی به قطر می‌روند، در حالت عادی باید بتوانند یک بطری نوشابه را یک ریال قطر بخرند، اما وقتی پای برگزاری جام جهانی وسط باشد، هتل‌های کشور میزبان به‌خودشان اجازه می‌دهند قیمت‌ها را بالا ببرند.

گزارش‌ها نشان می‌دهد یک قوطی فلزی نوشابه کوکاکولا در هتل‌های قطر، ۱۵ ریال فروخته می‌شود. به پول ایران می‌شود ۱۴۷ هزار تومان! اگر یکی از تماشاگران خارجی جام جهانی در یکی از هتل‌های کشور میزبان بنشیند و یک بطری آب پرتقال با حجم ۲۵۰ میلی‌لیتر سفارش دهد، باید ۲۵ ریال قطر پرداخت کند که به پول ایران تقریبا معادل ۲۴۵ هزار تومان است.

قیمت یک پیاله کوچک بادام زمینی نمکی، به ۳۰ ریال قطر، معادل ۲۹۴ هزار تومان می‌رسد و برای همان مقدار پسته باید ۳۵ ریال، معادل ۳۴۳ هزار تومان پول پرداخت کرد. شکلات‌های اسنیکرز و کیت‌کت در ایران، حدود ۲۰ هزار تومان فروخته می‌شوند، اما در هتل‌های کشور میزبان جام جهانی همان‌ها را با تماشاگران خارجی، ۱۵ ریال قطر (تقریبا چهار دلار) حساب می‌کنند.

هزینه شگفت‌انگیز ساندویچ و پیتزا!

فرض کنیم در یکی از هتل‌های قطر اقامت می‌کنید که برخلاف رسم و رسوم هم‌صنفی‌های خود، به مشتریان سرویس صبحانه رایگان ارائه نمی‌دهد. خارجی‌ها برای خوردن یک بشقاب صبحانه آمریکایی در چنین هتلی، باید ۹۹ ریال قطر پول پرداخت کنند. با ریال ۹ هزار و ۸۰۰ تومانی، می‌شود ۹۷۰ هزار و ۲۰۰ تومان.

قیمت یک کاسه عدسی در هتل‌ها، ۲۵ ریال قطر است. یک کاسه سوپ گوجه فرنگی را هم ۲۵ ریال حساب می‌کنند. سالاد سزار را ۵۰ ریال قطر، معادل ۴۹۰ هزار تومان می‌فروشند و مثلا اگر بخواهید روی سالاد سزار، مقداری مرغ هم بریزند، ۱۵ ریال دیگر به صورتحساب اضافه می‌شود. این پول، حدود ۶۳۷ هزار تومان است.

کلاب ساندویچ مرغ را احتمالا تا الان به‌چشم یک میان‌وعده غذایی محقر نگاه می‌کردید، اما در طول برگزاری جام جهانی فوتبال، برای خرید همین کلاب ساندویچ مرغ باید ۵۵ ریال قطر پول پرداخت کرد. اگر عوض مرغ، از گوشت قرمز استفاده شده باشد، قیمت کلاب ساندویچ به ۶۵ ریال خواهد رسید. ساندویچ همبرگر و ساندویچ فیله استیک را هم ۶۵ ریال می‌فروشند. یعنی اگر یک همبرگر سفارش دهید و آن را با یک‌قوطی نوشابه کوکاکولا از گلوی مبارک پایین بدهید، به پول ایران باید ۹۸۴ هزار تومان هزینه بپردازید.

قیمت یک پیتزا پپرونی و مارگریتا با سایز متوسط در هتل، به ترتیب ۵۵ و ۵۰ ریال قطر است. به‌شکلی شگفت‌انگیز پیتزای قارچ و روکولا را ۶۰ ریال می‌فروشند. برای یک بشقاب پاستای پنه و یک بشقاب اسپاگتی با سس بلوچیز باید ۶۰ ریال قطر هزینه پرداخت کرد.

برخلاف ایران که منوی غذاهای ایتالیایی به پتیزا و پاستا و نهایتا اسپاگتی ختم می‌شود، در قطر نوکی هم رایج است. خود ایتالیایی‌ها به آن Gnocchi می‌گویند که از سیب‌زمینی، تخم‌مرغ و آرد درست می‌شود. ایتالیا در جام جهانی حاضر نیست، اما توریست‌های خارجی باید برای خوردن یک بشقاب از همین غذای ساده، ۷۰ ریال بپردازند. به پول ایران حدود ۶۸۶ هزار تومان می‌شود.

رستوران هتل در قطر به مهمانان، یک دیس غذای دریایی گریل شده را با قیمت ۳۲۰ ریال قطر عرضه می‌کند. قیمت یک پرس ماهی سالمون حدود ۹۵ ریال است و اگر مهمانان استیک گریل شده سفارش دهند، باید برای آن ۲۰۰ ریال هزینه پرداخت کنند. با یک بطری نوشابه کوکاکولای قرمز، قیمت این وعده غذایی تا حدود دو میلیون و ۱۰۰ هزار تومان بالا می‌رود.

هزینه خرید غذا و خوراکی برای تماشاگران و توریست‌ها در قطر زیاد است و تقریبا به چهار برابر حالت عادی می‌رسد. بررسی توییت‌ها و پست‌های شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد فقط ایرانی‌ها نیستند که از دیدن نرخ‌ها و تبدیل قیمت‌ها به واحد پول کشور خودشان شوکه می‌شوند.

احتمالا صاحبان هتل‌ها و رستوران‌ها خیال می‌کنند، می‌شود بخشی از هزینه‌های سرسام‌آور ۳۰۰ میلیارد دلاری کشورشان را به همین طریق از جیب خارجی‌ها بیرون بکشند. اگر چه در قطر فروش غذاهای خیابانی رواج ندارد، اما خرید از رستوران‌های کوچک و اغذیه‌فروشی‌ها به‌صرفه‌تر است. مثل چهارتا خیابان پایین‌تر از هتلی که منوی خود را با رقم‌ها و اعداد بالا مزین کرده، یک اغذیه‌فروشی کوچک تمام تلاش خود را می‌کند تا مشتریان بیشتری جذب کند.

قیمت یک بشقاب جوجه کباب با مخلفات زیاد، به اضافه مقداری برنج، یک لیوان نوشابه و یک لیوان آب پرتقال در این اغذیه‌فروشی ۳۵ ریال قطر، معادل ۳۴۳ هزار تومان است. ایرانی‌ها همچنین می‌توانند یک بشقاب «دجاج محمر رز» سفارش دهند که تقریبا همان چلومرغ خودمان است و با مقداری سیب‌زمینی، نوشابه و آب پرتقال ۱۹ ریال فروخته می‌شود.

یک بشقاب کوبیده مرغ با همین مقدار مخلفات ۲۹ ریال قطر فروخته می‌شود. ارزان‌ترین گزینه‌های پیش روی توریست‌ها و تماشاگران خارجی ساندویچ‌هایی هستند شبیه کباب ترکی و رپ که ۱۶ ریال قطر فروخته می‌شود. یک لیوان نیم‌لیتری نوشابه هم کنارش به مشتری تحویل می‌دهند. به پول ما تقریبا می‌شود ۱۸۶ هزار تومان.

5 دقیقه

افزودن دیدگاه جدید

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
1 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.