خبرورزشی: تیم ملی فوتبال ایران بعد از مسابقات جام جهانی ۲۰۲۲ قطر هنوز سرمربی بعدیاش را نشناخته و فدراسیون فوتبال نیز ظاهراً تصمیمی برای روشن شدن هرچه زودتر این موضوع ندارد. در عین حال شنیده میشود تیم مدیریتی فدراسیون فوتبال کماکان به ادامه حضور کیروش فکر میکنند. این درحالی است که زمان به سرعت برای فوتبال ملی ایران میگذرد و قرار است سال آینده مسابقات جام ملتهای آسیا برگزار شود. جایی که فوتبال ایران میتواند بعد از ناکامی در جام جهانی، یک بار دیگر خودش را در بین قدرتهای قاره کهن و در سطح فوتبال دنیا مطرح کند. در همین زمینه گفتوگویی با ابراهیم قاسمپور رئیس کمیته فنی فدراسیون فوتبال -کمیتهای که از نظر او منحل شده است- انجام دادهایم که در ادامه میخوانید:
آقای قاسمپور! با وجود اینکه یک ماه از پایان کار ایران در جام جهانی میگذرد اما هنوز سرمربی بعدی تیم ملی مشخص نشده است.
همیشه مسئولان ما در خواب خرگوشی به سر میبرند. طبق شنیدهها آقای تاج قرار بود با هیئت رئیسه جلسه بگذارد و تصمیم بگیرد ولی هنوز این اتفاق رخ نداده است.
نظر شما درباره انتخاب سرمربی بعدی تیم ملی چیست؟
ظاهراً طبق شنیدهها و شایعات آقای تاج هنوز روی کیروش نظر دارد و میخواهد اشتباهات گذشتهاش را تکرار کند و نظر مردم و کارشناسان هم مهم نیست. فوتبال ایران به سرعت زمان را از دست میدهد و باید هرچه زودتر نیمکت تیم ملی تعیین تکلیف شود. امیدوارم از اشتباهات گذشته درس گرفته شود و دوباره کیروش را نیاورند.
کمیته فنی کجای این ماجرا قرار دارد؟ اصلاً هنوز کمیته فنی وجود دارد؟
کمیته فنی از لحاظ ساختار اداری هنوز وجود دارد و ابلاغی از سوی تاج برای انحلال آن صادر نشده ولی از نظر من این کمیته منحل شده است. وقتی برای کمیته فنی ارزشی قائل نیستند و بعد از آمدنشان به فدراسیون، جلسهای با ما نمیگذارند، معنایی به جز تعطیلی این کمیته ندارد.
دلایل شما برای مخالفت با ادامه حضور کیروش در تیم ملی چیست؟
باید از گذشته درس گرفته شود.کیروش دو بار در جام ملتها سرمربی ایران بوده ولی هیچ اتفاق خوبی برایمان رخ نداده است. تیم ملی با او دو بار صعود به جام جهانی داشته که این اتفاق با مربیان دیگر هم تجربه شده است. در دوره بعدی جام جهانی نیز که قرار است ۸ تیم از آسیا حضور داشته باشند و اگر با این شرایط قرار باشد در جام جهانی حضور نداشته باشیم، نشان از بدبختی و ضعف فوتبال ما دارد. کیروش در ۳ دوره جام جهانی روی نیمکت تیم ملی نشسته ولی موفق به برآورده کردن انتظارات نداشته است.
در جام جهانی ۲۰۲۲ خیلیها اعتقاد داشتند تیم ملی از شانس بالایی برای صعود برخوردار بود.
در این دوره وضعیت برای کیروش «هلوی پوستکنده» بود و هدایت یک تیم راهیافته به جام جهانی را بدون دردسر برعهده گرفت. شرایط برای صعود وجود داشت و دور از دسترس نبود ولی با نادانی کیروش و تصمیماتی که گرفته شد، صعود نکردیم. کیروش امتحانش را پس داده است. او با کلمبیا بدترین نتایج تاریخ این کشور را گرفته و با مصر نیز به جام جهانی صعود نکرد و نتوانست این تیم را قهرمان آفریقا هم کند. با این وجود اصرارها برای ادامه حضور کیروش در تیم ملی نشان میدهد کاسهای زیر نیمکاسه است.
فکر میکنید چرا در پروسه انتخاب سرمربی از نظر کارشناسان استفاده نمیشود؟
اکثر کارشناسان نظراتشان را اعلام کردهاند و نظر مردم هم تا حدی مشخص شده است. مردم اعتقاد دارند باید درباره مسائل، منطقی صحبت شود. در حال حاضر در کشور خیلیها از کارشناسان و مردم مخالف کیروش هستند و برای این نظرشان دلایل فنی زیادی دارند ولی نمیدانم چه اصراری است که ایشان (کیروش) حتماً باید باشد. چه نتیجه خوبی گرفتیم که بازهم باید کار را به او بسپاریم؟
شما در کمیته فنی یکی از موافقان جدایی اسکوچیچ و تغییر در تیم ملی بودید، با اتفاقاتی که رخ داده اگر به عقب برگردید، دوباره این تصمیم را میگیرید؟
در آن زمان دلایلمان برای جدایی اسکوچیچ از تیم ملی منطقی بود. اعلام کردیم که هم از لحاظ فنی و هم مدیریتی اعتقاد داریم اسکوچیچ نمیتواند تیم را کنترل کند. اگر به گذشته برگردیم، باز هم مخالف ماندن اسکوچیچ هستم ولی در عین حال همان موقع نیز ما مخالف آمدن کیروش بودیم. در آن برهه تصمیممان را برای کادر فنی تیم ملی اعلام کردیم ولی هیئت رئیسه و مخصوصاً آقای اصولی به عنوان سخنگو نظر ما را ملغی کرد و رای به ابقای اسکوچیچ داد. بعد از آمدن تاج اما هیئت رئیسه در خواب بود و رأی به رفتن اسکوچیچ و آمدن کیروش داد! باید از هیئت رئیسه سؤال شود که چطور آن قاطعیت گذشتهشان در حمایت از اسکوچیچ و مخالفت با کمیته فنی را عوض کردند و رأی به حضور کیروش دادند؟
اشاره کردید درباره کیروش کاسهای زیر نیم کاسه است، منظورتان چیست؟
وقتی با ابقای اسکوچیچ در تیم ملی مخالفت کردیم، استدلال هیئت رئیسه این بود که اگر بخواهیم او را اخراج کنیم، باید پول کاملش را بدهیم و از سوی دیگر باید به کادرفنی جدید هم پول داده شود که بازهم هیچ تضمینی برای موفقیت نبود. شاید این حرف منطقی باشد ولی ما میگفتیم که میتوان با یک مربی ایرانی و با هزینهای کمتر به جام جهانی رفت و شرایط بهتری داشت.
اگر تیم ملی با اسکوچیچ به جام جهانی میرفت، نتایج بهتری نمیگرفت؟
هیچوقت نمیتوان در فوتبال گفت که چه اتفاقی رخ میدهد؟ کسی فکر میکرد مراکش تا نیمه نهایی بالا بیاید یا اسپانیا و آلمان توسط آسیاییها و آفریقاییها حذف شوند و عربستان، قهرمان جام را در بازی اول شکست دهد؟ هر اتفاقی میتوانست برای تیم ملی در جام جهانی رخ دهد. شاید ما با اسکوچیچ صعود میکردیم و شاید هم بدترین نتیجه تاریخ فوتبالمان را میگرفتیم. از آن طرف شاید با مربی ایرانی صعود میکردیم و شاید هم بد شکست میخوردیم. فوتبال غیرقابل پیشبینی است ولی میتوان با بررسی شرایط بهترین تصمیم را برای آینده گرفت.