مصطفی داننده در عصر ایران نوشت: جبهه پایداری همانند دولت روحانی در دولت رئیسی هم در موقعیت دلواپسی قرار گرفته است و همچنان نگرانی خود را از برجام و احیای آن را با صدایی رسا اعلام میکند.
همین که زمزمههای آغاز دوباره مذاکرات هستهای شروع شد، خضریان، نماینده جبهه پایداری در توئیتر که فیلتر است و این جریان سیاسی خواهان تداوم فیلتر آن است نوشت: «در شرایطی که آمریکا به عنوان مقصر اصلی، نسبت به مذاکرات احیای برجام، اعلام بینیازی میکند و تروئیکای اروپا در بیانیهای اقدامات هستهای، موشکی و منطقهای ایران را «فعالیتهای تنشزا» مینامد، اظهارات جناب امیرعبداللهیان با بورل چه معنایی جز القای ضعف و نیازمندی ایران دارد؟!»
معلوم نیست تعریف جبهه پایداری از عزت چیست؟ با توجه به آنچه تا به امروز گفتهاند، مثل اینکه آنچه آنها عزت میخوانند با آنچه مردم عزت میدانند متفاوت است.
به نظر میرسد این جبهه که همیشه در مسیر افراط حرکت میکند، قطع رابطه با بسیاری از کشورهای جهان را اقتدار مینامند ولو به خاطر این سیاست، هر روز شاهد سقوط قیمت ریال باشیم.
کافی است به قیمت دلار نگاه بیندازید و ببیند که در چه شرایطی قرار داریم. بهتر نیست مانند دیگر کشورهای جهان مثل ژاپن یا کره جنوبی با یک اقتصاد پویا و فعال در عرصه جهانی، عزتمند باشیم یا مثل چین با اقتصاد قدرتنمایی کنیم.
خضریان و دیگر چهرههای شناخته شده پایداری، بگویند وضع اقتصاد کشور بدون رابطه با جهان و احیای برجام چگونه خواهد بود؟ اگر تداوم وضع موجود است که باید به آنها بگویم از«طلا بودن پشیمان گشتهایم، مرحمت نمونده ما را مس کنید» .
مردم هنوز روزهای برجام را فراموش نکردهاند. روزهایی که ماشین یا خانه نمیخریدند تا ارزان شود و حالا رُب و ماکارونی میخرند تا گران نشود.
مذاکرات هستهای و برجام در دولت اول حسن روحانی، قیمت دلار را ثابت نگه داشت و حالا در سال اول دولت سید ابراهیم رئیسی شاهد رشد قیمت دلار هستیم.
همین پایداریها در زمانی که برجام آماده قد راست کردن دوباره بود، مدام از صبر گفتند و سرمای سخت اروپا را بهانه کردند تا امتیاز بیشتری بگیریم. سرمایی که حالا به جان اقتصاد ایران افتاده و بلای جان مردم شده است.
خیلی ساده است. کافی است روزهایی که برجام به صورت کامل اجرا میشد و ترامپ آن امضای منحوس را پای خروج آمریکا از توافق هستهای ننداخته بود با روزهای بدون برجام و این روزها مقایسه کنیم تا متوجه شویم که کدام سیاست به نفع مردم است.
حتی میشود به زمان احمدی نژاد برگشت و دوران سعید جلیلی که تئورسین جبهه پایداری است را با دوران ظریف و حتی لاریجانی مقایسه کنیم. او مذاکره و نصیحت میکرد و مدام سر شهر بعدی مذاکرات توافق میشود و ظریف مذاکره میکرد تا به برجام برسیم.
وضعیت فعلی کشور دستپخت جبهه پایداری است و آنها به جای طلبکاری باید پاسخگو باشند. کسانی که هم در دولت حضور دارند و هم در مجلس و دیگر هم نمیتوانند ادعا کنند تازه از راه رسیدهاند.
البته پاسخ آنها را میشود حدس زد؛ تقصیر دولت روحانی است. کلا هر اتفاق طبیعی و غیر طبیعی که در کشور رخ میدهد، نتیجه کارهای دولت قبل است.