افشای نقش پوتین در سرکوب بحث‌برانگیز

افشای نقش پوتین در سرکوب بحث‌برانگیز

روزیاتو: آرشیو کا گِ بِ (KGB) از گذشته تاریک ولادیمیر پوتین به عنوان یک افسر جوان و نقش او در فرستادن هنرمندان مخالف به گولاگ ها یا همان اردوگاه های کار اجباری در نواحی دور افتاده در شوروی پرده برمی‌دارد.

نقش پوتین که پیش از این در هاله‌ای از ابهام بود، در آرشیوهای مربوط به یورش به خانه های دو نفر از مخالفان در سن پترزبورگ در سال ۱۹۷۶ کشف شد.

گفته می‌شود این گرافیتی پاسخی مستقیم به KGB (مخفف نام سرویس اطلاعاتی و امنیتی اتحاد جماهیر شوروی) بود که دو تظاهرات قبلی را به هم زده بود و یکی از دلایل انتخاب این مکان این بود که این قلعه به عنوان زندانی برای جنایتکاران سیاسی دوران تزارها شناخته می‌شد.

اوراق مربوط به این پرونده توسط کنستانتین شولموف مورخ که هفته گذشته عکس‌هایی را در فضای مجازی منتشر کرد، در یک موزه پیدا شد.

پوتین ۲۳ ساله که در آن زمان ستوان کا.گ.ب بود، در روزنامه ها به عنوان یکی از افسرانی نام برده شد که در تفتیش خانه ولکوف شرکت کرده بود.

بوریس ویشنفسکی، سیاستمدار محلی می‌گوید اکنون شواهد قطعی وجود دارد که پوتین در سرکوب هنر اعتراضی دهه ۷۰ شوروی دست داشته است.

یکی دیگر از ستوان های کا.گ.ب که در پروتکل جستجو از او نام برده شده بود و در کنار پوتین در مدیریت سن پترزبورگ در دهه ۱۹۹۰ فعالیت می‌کرد آناتولی سوبچاک (Anatoly Sobchak) شهردار بود.

ولکوف به هفت سال تبعید در یکی از مستعمرات با مجازات سخت اتحاد جماهیر شوروی و ریباکوف به اتهام تبلیغات ضدشوروی به شش سال محکوم شد.

ریباکوف بعدا بازگو کرد که چگونه او و ولکوف پس از اتمام کارشان به سمت پل کاخ (Palace Bridge) مرکز شهر رفتند تا دید بهتری از کار خود داشته باشند و گفت که چگونه افراد کا.گ.ب که برای پوشاندن این شعار فرستاده شده بودند به دلیل آب زیاد ساحل رودخانه با مشکل مواجه شده بودند.

دقیقا ۴۰ سال بعد در سال ۲۰۱۶ همان شعار برای مدت کوتاهی در سن پترزبورگ ظاهر شد؛ کار هنرمند دیگری به نام تیوموفی رادیا که آن هم کمی بعد توسط مقامات پاک شد.

ریباکوف می‌گوید: «دقیقا ۴۰ سال بعد در تاریخ ۳ آگوست دوباره آن نوشته ظاهر می‌شود. فقط می‌توانم بگویم این شعار موضوعیتش را از دست نداده است.»

ریباکوف از سال ۱۹۹۳ تا ۲۰۰۳ نماینده دومای دولتی (مجلس سفلای مجمع فدرال روسیه) بود و هنوز از مبارزان برجسته حقوق بشر است. او مدعی است که پوتین شخصا در حمله دیگری به یولیا ووزنسنسکایا (Yulia Voznesenskaya) نویسنده که در همان زمان دستگیر و به تبلیغات ضدشوروی متهم شد، شرکت داشت.

آدم کش سازمان اطلاعات آلمان شرقی

شواهد دیگری در رابطه با گذشته پنهانی پوتین در کا.گ.ب در سال های اخیر آشکار شده است. پرونده‌های کشف‌شده در آلمان شرقی، سابقه کار او با پلیس مخفی شوم سازمان اطلاعاتی آلمان شرقی موسوم به اشتازی را بین سال‌های ۱۹۸۵ و ۱۹۹۰ نشان می‌دهد.

کارت شناسایی جاسوسی او، که نشان می‌دهد در درسدن بود، در یک بایگانی در سال ۲۰۱۸ پیدا شد.

اشتازی به خاطر نظارت سختگیرانه بر مردم شناخته می‌شد و همسایگان را برای جاسوسی از یکدیگر استخدام می‌کرد. پوتین با افتخار از دوران خدمت خود در آلمان شرقی که در آن زمان یک کشور کمونیستی بود که عملا از مسکو اداره می شد صحبت کرده است.

ولادیمیر در سال ۱۹۷۵ به واحد ضدجاسوسی کا.گ.ب پیوست و در ابتدا توسط مافوق‌هایش رتبه بالایی دریافت نکرد. اما در سال ۱۹۹۷ به مقام ریاست جانشین سازمان جاسوسی سرویس امنیت فدرال روسیه (FSB) رسید.

او سپس در عرض چند سال و در میان هرج و مرج ناشی از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی از یک رئیس امنیتی ناشناس به قله های سرگیجه آور قدرت رسید. از آن زمان تاکنون با استفاده از تاکتیک های ارعاب که در KGB آموخته، قدرت را در چنگ خود حفظ کرده است.

3 دقیقه

افزودن دیدگاه جدید

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
4 + 14 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.