افزایش عرضه و کاهش تقاضا، دردسرساز شد

افزایش عرضه و کاهش تقاضا، دردسرساز شد

اقتصاد نیوز نوشت: وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد، این وزارتخانه متعهد شده در ازای خرید مرغ مازاد تولیدکنندگان تسهیلات ۱۰ درصدی به اتحادیه‌ها اختصاص دهد.

افزایش عرضه و کاهش تقاضا در بازار مرغ موجب شده تا طی روزهای اخیر اتحادیه مرغداران و سازمان میادین میوه و تره‌بار خواستار ورود دولت برای جمع آوری مرغ‌های مازاد شدند. درخواست‌های مطرح شده موجب شد تا وزارت جهادکشاورزی اعلام کند، براساس جلسه‌ای که هفته گذشته با اتحادیه مرغداران برگزار شد اتحادیه متعهد به خرید مازاد مرغ در بازار را شد و وزارت جهاد کشاورزی هم متعهد شده تسهیلاتی ۱۰ درصدی با احتساب هر ۵ یا ۶ هزار تن در اختیار اتحادیه‌ها قرار دهد که این تسهیلات معادل ۳۰۰ میلیارد تومان می شود.

به گفته محمد قربانی، معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی، با توجه به میزان خرید و تعدیل قیمتی در رابطه با خرید نوبت دوم مرغ مازاد تصمیم‌گیری خواهد شد.

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی همچنین درخصوص عدم ممنوعیت صادرات مرغ نیز گفت: تمام زنجیره‌ها می‌توانند تولیدات خود را با اهداف صادراتی انجام دهند و هیچ‌گونه ممنوعیتی در زمینه صادرات نخواهیم داشت بنابراین می‌توانند برنامه‌ریزی بلندمدت در زمینه تولید مرغ، صادرات مرغ و واردات نهاده‌های دامی داشته باشند.

علاوه بر طرح خرید مرغ مازاد در بازار که در دستور کار دولت قرار گرفته است، خردادماه سال جاری مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی از طرح هفت بندی دولت برای حمایت از این بخش خبر داد.

در این نامه به هفت طرح حمایتی دولت اشاره شده که شامل « آزادسازی صادرات مرغ با حذف تعرفه‌های صادراتی با محوریت زنجیره‌ها و اتحادیه‌های ملی و استانی، فراهم کردن زمینه تولید قراردادی از طریق شرکت پشتیبانی و با مباشرت اتحادیه‌ها به منظور تضمین تأمین نهاده و خرید محصول با قیمت مصوب، برنامه کاهش جوجه ریزی از طریق صادرات تخم مرغ نطفه دار، جوجه یکروزه و ارسال تخم مرغ‌های نطفه دار مازاد به سردخانه‌ها، فراهم کردن شرایط ویژه حمایتی برای پرورش سویه آرین و تأمین آرین کارت با سود ۴ درصد و خرید مرغ منجمد با ۱۲ درصد قیمت بالاتر از سایر سویه ها و اولویت برای صادرات محصولات سویه آرین، آمادگی شرکت پشتیبانی برای خرید مرغ تمام سویه ها در صورت عدم جذب در بازار با قیمت مصوب، بهبود تعرفه‌های بیمه‌ای و کاهش هزینه‌های پرداختی سهم مرغدار به منظور جبران خسارات ناشی از تلفات احتمالی و یجاد شرایط آسان تسهیلات تامین هزینه‌های جاری برای کمک به نقدینگی مرغداران با نرخ سود ۱۰ درصد جهت مرغداران زیر ۳۰ هزار قطعه و ۱۲ در صد برای مرغداران بین ۳۰ تا ۵۰ هزار قطعه و ۱۴ درصد برای مرغداران بالای ۵۰ هزار قطعه» می شود. حال با توجه به طرح حمایتی جدید دولت می توان گفت طرح‌های حمایتی دولت از مرغداران گوشتی به ۸ طرح در سال جاری رسیده است.

3 دقیقه

افزودن دیدگاه جدید

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
12 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.