ادعای تازه دانشمندان درباره اجداد هشت‌پا و انسان‌!

ادعای تازه دانشمندان درباره اجداد هشت‌پا و انسان‌!

دیجیاتو: گروهی از پژوهشگران با بررسی هشت‌پاها مدعی شده‌اند که این موجودات به‌دلیل جد مشترکی که با انسان‌ها دارند از RNA مشابهی با ما بهره می‌برند.

هشت‌پاها یا اختاپوس‌ها از گذشته به‌عنوان حیوانات باهوشی شناخته می‌شدند. حالا مطالعه‌ای تازه دریافته که این هوشمندی می‌تواند به‌خاطر شباهت مغز آنها به انسان‌ها بوده باشد؛ چرا که محققان ادعا می‌کنند انسان‌ها و هشت‌پاها حدود ۵۱۸ میلیون سال پیش اجداد مشترکی داشته‌اند و اکنون در بافت‌های عصبی خود رنایی (RNA) شبیه انسان‌ها دارند.

محققان مرکز مکس دلبروک برلین در آلمان می‌گویند مغز هشت‌پاها شبیه مغز انسان‌هاست، چون این‌گونه آبزی در بافت عصبی خود از نوعی تنظیم‌کننده ژن به نام microRNA بهره می‌برد. یافته‌های دانشمندان نشان می‌دهند که miRNA نقش مهمی در مغزهای پیچیده بازی می‌کند و این همان چیزی است که ما را به هشت‌پاها پیوند می‌دهد.

هشت‌پاها به‌خاطر RNA موجود در مغز خود هوشمند هستند

هشت‌پاها به گروهی از جانوران به‌نام سرپایان تعلق دارند. تحقیق حاضر به بررسی 18 نمونه از بافت اختاپوس‌های مرده پرداخته و ۴۲ خانواده miRNA جدید را عمدتاً در مغز آنها پیدا کرده است. این ژن‌ها در دوره تکامل سرپایان حفظ شده‌اند، چون برای آنها سودمند بوده‌اند.

دکتر «گریگوری زولوتاروف»، رهبر این پژوهش می‌گوید: «این سومین گسترش بزرگ خانواده microRNA در دنیای حیوانات و بزرگ‌ترین آنها در میان مهره‌داران است.» محققان مدعی‌اند که هشت‌پایان حیوانات منحصربه‌فردی هستند و افزون بر برخورداری از یک مغز مرکزی، از یک سیستم عصبی پیرامونی بهره می‌برند که می‌تواند به‌طور مستقل عمل کند.

این موجودات همچنین بسیار کنجکاوند و حافظه خوبی دارند. آنها می‌توانند انسان‌ها را تشخیص دهند و برخی از افراد را بیشتر از بقیه دوست داشته باشند. حتی حدس زده می‌شود که این موجودات رؤیا می‌بینند، چون در هنگام خواب رنگ و ساختار پوست خود را تغییر می‌دهند.

2 دقیقه

افزودن دیدگاه جدید

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
2 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.