CERN هزاران پردازنده را به پروژه عظیم شبیه‌سازی ویروس کرونا وارد می‌کند

CERN هزاران پردازنده را به پروژه عظیم شبیه‌سازی ویروس کرونا وارد می‌کند

«سازمان تحقیقات هسته ای اروپا» (CERN) با وارد کردن ۱۰ هزار هسته پردازشی قدیمی به پروژه Folding@home، جان تازه‌ای به این تجهیزات می‌بخشد. این پروژه با هدف استفاده از توان محاسباتی توزیع شده برای شبیه سازی ساختار ویروس کرونا راه اندازی شده است.

دیتا سنتر این گروه تحقیقاتی دارای ۲۳۰ هزار هسته پردازشی و ۱۵ هزار سرور است که شبانه روز مشغول محاسبه هستند. Folding@home پیشتر از کاربران خواسته بود با نصب برنامه ای روی کامپیوتر خود بخشی از توان پردازنده را در اختیار این پروژه بگذارند.

CERN هم با محاسبات توزیع شده بیگانه نیست و پلتفرم داوطلبانه خود برای برخورد دهنده هادرونی به نام  LHC@home را توسعه داده است. هسته های پردازشی که این سازمان به تحقیقات کرونا اختصاص داده در سیستم های قدیمی مرکز داده به کار رفته‌اند و قرار بود بازنشسته شوند. این مرکز هدف خود از کمک تحقیقات را اینگونه اعلام کرده است:

«ویروس کرونای عامل کووید-۱۹ هم مثل دیگر ویروس‌ها دارای پروتئین‌هایی است که امکان عبور از سیستم ایمنی و تکثیر را به آن می‌دهند. پروژه Folding@home امکان درک بهتر این پروتئین را به عنوان نخستین مرحله از توسعه دارو و غلبه بر ویروس فراهم می‌سازد.»

به گفته CERN شبیه سازی کامپیوتری نقش مهمی در تعیین ساختار سه بعدی پروتئین‌ها و تغییرات آنها با گذشت زمان دارد. در مورد ویروس هم با استفاده از این ساختار می‌توان محل دقیقی را که دارو باید هدف بگیرد، مشخص کرد.

Folding@home به لطف مشارکت‌هایی از این دست توان محاسباتی خیره کننده‌ای را به دست آورده که تقریبا ۲.۴ اگزافلاپس برآورد شده و امکان ۲.۴ کوینتیلیون (۱۰به توان ۱۸) محاسبه در ثانیه را به آنها می دهد. برای درک بهتر این توان کافی است بدانید که از ۵۰۰ ابر کامپیوتر برتر دنیا روی هم بیشتر است.

CERN علاوه بر مشارکت در این پروژه بخشی از توان خود را به تولید تجهیزات محافظت در برابر کرونا از جمله ژل ضدعفونی اختصاص داده است.

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
3 + 16 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.