۹ ویژگی یک روان‌درمانی خوب طبق گفته‌ی روانشناسان

۹ ویژگی یک روان‌درمانی خوب طبق گفته‌ی روانشناسان

جلسات روانشناسی با توجه به طولانی بودن روند آن، هزینه‌ی بالایی دارند اما چگونه بفهمیم که این جلسات با وجود پرداخت هزینه‌ای نسبتا سنگین،‌ به ما کمک می‌کنند؟ مشاهده‌ی تغییر در نگرش و سبک زندگی می‌تواند به شما بگوید که آیا درمان موثر بوده است یا خیر؟ در این مقاله، ویژگی‌های یک روان‌درمانی خوب را به شما معرفی خواهیم کرد تا بر اساس آن، جلسات درمان خود را ارزیابی کنید.

آیا جلسات درمان به من کمک می‌کند؟

ممکن است روند پیدا کردن یک درمانگر خوب و مناسب برای شما، کمی طول بکشد. وقتی که درمانگر مورد نظرتان را پیدا کردید، شاید از خودتان بپرسید که آیا جلسات درمان واقعا به من کمک می‌کنند؟ فهمیدن این موضوع کمی چالش‌‌برانگیز است؛ زیرا تفاوت‌ها و نکات بسیار جزئی‌ای وجود دارد. برای مثال، ممکن است اهداف و دلایل شما برای مراجعه به درمانگر، در طول زمان تغییر کند؛ به همین خاطر گاهی نمی‌توان به صورت واضح گفت که جلسات برای رسیدن به خواسته‌ی اصلی‌تان، به شما کمک کرده است یا نه.

در ادامه ویژگی‌های یک روان‌درمانی خوب را بر اساس گفته‌های روانشناسان، بررسی می‌کنیم.

۱. صدای درمانگرتان همراه شماست

وقتی تنهاییم و با خودمان خلوت می‌کنیم، منفی فکر کردن بسیار آسان است. کارولین مدن، نویسنده و درمانگر خانواده می‌گوید: «همه‌ی این انتقادات و گمانه‌زنی‌های منفی باعث ایجاد استرس و اضطراب می‌شوند.» صدای درمانگرتان را که در جلسات درمان با این افکار مخالفت می‌کند، به یاد آورید، او را باور کنید و در تنهایی‌تان، حرف‌هایش به خود بگویید تا در نهایت خودتان را باور کنید.

۲. تاب‌آوری‌ بیشتری پیدا می‌کنید

از ویژگی‌های یک روان‌درمانی خوب این است که به شما کمک می‌کند تا احساسات خود و دلیل تجربه‌ی آن‌ها را درک کنید و چگونه مدیریت کردن آن‌ها را یاد بگیرید. کسانی که به درمانگر مراجعه می‌کنند، یاد می‌گیرند که این احساسات می‌توانند قابل تحمل باشند. این موضوع به آن‌ها کمک می‌کنند تا احساسات منفی خود را بهتر درک کنند و بیشتر از گذشته، قدردان احساسات مثبت خود باشند.

۳. روابطتان با دیگران بهبود می‌یابد

وقتی روابط فعلی شما بهبود می‌یابد یا ایجاد ارتباط جدید برایتان راحت‌تر می‌شود، نشانه‌ی خوب پیش رفتن روند درمان است. مایکل جی‌سالاس می‌گوید: «آدم‌ها شروع به پاسخ دادن به پیشرفت‌هایی می‌کنند که در اعضای خانواده و دوستان خود می‌بینند؛ بنابراین احتمال بیشتری دارد که روابط آن‌ها با همدیگر، بهتر شود. این موضوع می‌تواند هم در روابط فعلی‌تان تاثیر بگذارد و هم به شما کمک کند تا برای برقراری رابطه‌ی جدید، از منطقه‌ی امن خود خارج شوید.»

۴. رابطه‌ی شما با درمانگرتان قوی است

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های یک روان‌درمانی خوب و موفقیت‌آمیز، داشتن رابطه‌ی قوی با درمانگر است. اگر نسبت به جلسات اول، در کنار درمانگر خود احساس راحتی و امنیت بیشتری دارید، نشان می‌دهد که مایل هستید حرف‌های بیشتری با او به اشتراک بگذارید و با هم برای حل تعارضات خود تلاش کنید.

۵. می‌توانید درباره‌ی چیزی که شما را به مشاوره کشانده است، فکر کنید

به چیزی که در ابتدا باعث مراجعه‌ی شما به درمانگر شد، فکر کنید. آیا احساس شما نسبت به آن اتفاق یا تجربه، مانند گذشته است؟ می‌توانید از خانواده یا دوستان نزدیک خود نیز کمک بگیرید و از آن‌ها بپرسید که از زمان شروع درمان، بهبود پیدا کرده‌اید یا خیر.

۶. یاد می‌گیرید که مسئولیت اعمال خود را بپذیرید

این که بفهمید چه زمانی به یک مسئله، بیش از اندازه واکنش نشان می‌دهید، بسیار مهم است. اگر متوجه شدید که می‌توانید موقعیت‌هایی را کنترل کنید که در گذشته معمولا باعث ناراحتی شما می‌شد، یعنی جلسات روان‌درمانی شما به درستی پیش می‌رود. وقتی که بپذیرید گاهی خود شما هستید که مانع پیشروی خودتان می‌شوید، می‌توانید بسیار رشد کنید.

۷. عزت نفس شما تقویت می‌شود

سالاس، بهبود عزت نفس را از مهم‌ترین ویژگی‌های یک روان‌درمانی خوب می‌داند. نشانه‌ی بهتر شدن شما این است که شروع به دیدن چیزهایی می‌کنید که برایتان مهم است و باعث تقویت عزت نفس شما می‌شوند. به چیزهایی اهمیت می‌دهید که کمک می‌کند احساس بهتری نسبت به خودتان و شرمندگی کمتری بابت انجام دادن این کار، داشته باشید. در حقیقت شما به جای این که به دنبال پر کردن مخزن احترام خود فقط با منابع خارجی باشید، این کار را از درون شروع می‌کنید.

۸. سلامت کلی شما بهبود می‌یابد

یکی از ویژگی‌های یک روان‌درمانی خوب، این است که نه تنها سلامت روان شما،‌ بلکه سلامت جسمی شما نیز بهبود می‌یابد. این موضوع می‌تواند برای هر کسی متفاوت باشد. برای مثال جلسات درمان موثر می‌تواند باعث شود که بهتر بخوابید، کمتر احساس تنبلی کنید یا حتی سردرد و معده‌درد کمتری داشته باشید.

۹. درمانگرتان می‌گوید که شما بهبود یافته‌اید

یک راه ساده برای فهمیدن این که جلسات درمان شما موثر است یا خیر، نظر درمانگرتان در این مورد است. البته باید برای درمانگر خود یا با کمک او، هدف اصلی‌تان را تعیین کنید و درک متقابلی از پیشرفت در جلسات روان‌درمانی داشته باشید.

آن‌ها باید یک برنامه‌ی درمانی داشته باشند تا بتوانند به شما در مورد این که از کجا شروع کرده‌اید و در حال حاضر در چه مرحله‌ای هستید، بازخورد بدهند. آن‌ها همچنین باید بتوانند چشم‌اندازی از روند پیشرفت جلسات در آینده، به شما بدهند. میزان بهبود را می‌توان حتی با مراجعه‌ی مداوم شما به درمانگر و اقدام به درمان، در زمانی که دوران سختی را پشت سر می‌گذرانید، ارزیابی کرد.

منبع: thehealthy

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
2 + 15 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.