افرادی که خواهان یک خودروی پیست محور هستند معمولاً روی وزن پایین، توازن کلی و هندلینگی بسیار خوب تمرکز میکنند؛ و اگرچه بوگاتی شیرون یک هایپرکار فوقالعاده است اما وزن چندان پایینی نداشته و در پیچها نیز عملکرد درخشانی بر جای نمیگذارد؛ اما بوگاتی با تولید نسخه شیرون پور اسپورت نشان داد که میخواهد این موضوع را تغییر دهد.
پور اسپورت تغییرات زیادی نسبت به نسخه استاندارد شیرون داشته تا به این ترتیب بتواند از نظر هندلینگ حرفهای زیادی برای گفتن داشته باشد. در عملی که غیرعادی جلوه میکند، حداکثر سرعت این خودرو نسبت به شیرون کمتر شده اما خب این برای تولید یک خودروی اسپورت، تیزتر و متوازنتر بوده است.
در این نوشتار میخواهیم ۱۰ نمونه از مهمترین جنبههای این خودرو را بازگو کنیم. با ما همراه باشید.
- کمبر منفی ۲.۵ درجهای
هر چهار چرخ این خودرو از کمبر منفی ۲.۵ درجهای نسبت به شیرون استاندارد برخوردار هستند به این معنی که بالای هر چرخ نسبت به پایین آن اندکی تو رفته تا به این ترتیب پرفورمنس خودرو در عبور از پیچها بهبود یابد. اگرچه عملکرد خودرو در خط مستقیم اندکی تحت تأثیر قرار گرفته اما از آنجایی که پور اسپورت یک محصول پیست محور است بنابراین این موضوع ارزشش را داشته است.
- تنظیمات سفت تر سیستم تعلیق
فنرهای پور اسپورت ۳۳ درصد سفت تر شدهاند. بوگاتی مدعی است این کار با تستهای زیاد انجام شده و دامپرهای فعال میتوانند تنها در عرض ۶ میلیثانیه به سطح جاده پاسخ دهند. کمبر منفی یاد شده به همراه فنرهای سفت تر نیازمند بازطراحی جدیدی بودهاند که این کار با استفاده از شبیهسازی رایانهای و به منظور بررسی ۱۷ نوع طراحی گوناگون انجام شده است.
- لاستیکهایی ویژه
لاستیکهای میشلین یکبار دیگر در شیرون خودنمایی میکنند اما نمونههای پایلوت اسپورت کاپ ۲ R بکار رفته در مدل پور اسپورت دارای ترکیبات لاستیکی ویژه و نرمتر هستند که باعث افزایش ۱۰ درصدی چسبندگی جانبی میشوند.
- حداکثر سرعت پایینتر (۳۵۰ کیلومتر در ساعت)
اگرچه شیرون استاندارد سقف سرعت ۴۲۰ کیلومتر در ساعتی دارد اما حداکثر سرعت پور اسپورت تنها به ۳۵۰ کیلومتر در ساعت محدود شده است. دلیل این امر لاستیکهای چسبناکی هستند که نمیتوانند در سرعتهای بسیار بالا عملکرد خوبی داشته باشند. البته مزیت این کار هم کشش و هندلینگ بهتر است. شاید شیرون استاندارد سرعت بالایی داشته باشد اما پور اسپورت چسبندگی بهتری دارد.
- نسبتهای دنده کوتاهتر
نسبت هر دنده در گیربکس ۷ سرعته دوکلاچه این خودرو ۱۵ درصد کاهش یافته تا این امر تضمین کننده شتاب و پاسخ بهتر در پیچها باشد. نتیجه این کار نیز ثبت شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعت ۲.۳ ثانیهای است که بهبود ۰.۱ ثانیهای را نشان میدهد. همچنین رسیدن از سرعت ۶۰ به ۱۲۰ کیلومتر در ساعت در دنده شش تنها به ۴.۴ ثانیه زمان نیاز دارد که بهبود ۳ ثانیهای را نشان میدهد.
- افزایش ۲۰۰ واحدی ردلاین
ردلاین ۷۰۰۰ دور در دقیقه پیشرانه شیرون پور اسپورت ۲۰۰ واحد بیشتر از نسخه استاندارد شیرون است. همچنین پیشرانه ۱۶ سیلندر کواد توربوی بکار رفته در این خودرو قدرت ۱۵۰۰ اسبی را بین دورهای ۶۷۰۰ تا ۶۹۰۰ تولید میکند که آنهم گستردهتر شده است. افزایش ردلاین به همراه کاهش نسبت دندهها باعث ایجاد نقطهای بهینه در زمان تعویض دندهها شده است.
- افزایش داون فورس
یک بال عقب ثابت در پور اسپورت وجود دارد که هم وزن کمتری داشته و هم باعث افزایش داون فورس میشود. این پکیج آئرودینامیک شامل دیفیوزر عقب متفاوت نیز هست که آنهم به بهبود داون فورس کمک میکند. به این مجموعه باید اسپلیتر جلوی بزرگ، ورودی هوای پهنتر، قوس چرخ های تهویه دار و کاهش ارتفاع خودرو را اضافه کرد.
- رینگهای منیزیمی سبکوزن
رینگهای خاص شیرون پور اسپورت ۴ کیلوگرم سبکتر بوده و از طراحی ویژه و منیزیم در ساختار خود سود میبرند. همچنین این رینگهای آئرودینامیک باعث عبور بهتر هوا از زیر خودرو شده و در افزایش داون فورس تولیدی نقش دارند.
- حالت رانندگی خاص ESC-Sport+
علاوه بر حالتهای رانندگی EB، اتوبان و هندلینگ موجود در شیرون، نسخه پور اسپورت حالت ESC-Sport+ را نیز به مجموعه اضافه کرده است. این حالت باعث میشود راننده کنترل بهتری روی خودرو و دریفت و لغزش داشته و دخالت کمتری را از سمت سیستمهای کنترل پایداری تجربه کند. بوگاتی میگوید توسعه این حالت برای مهندسان کار سختی بوده زیرا گشتاور تولیدی پیشرانه ۱۶۰۰ نیوتون متر است.
- قیمت بالاتر
با بهای ۳,۵۹۹,۰۰۰ دلاری، بوگاتی شیرون پور اسپورت ۶۰۹ هزار دلار گرانتر از نسخه پایه شیرون است. این یک افزایش قیمت قابلتوجه محسوب میشود اما معتقدیم این افزایش قیمت ارزشش را دارد زیرا با یک سوپر استار در پیست روبرو هستیم. همچنین پور اسپورت تنها به تعداد ۶۰ دستگاه تولید خواهد شد و میتوان آن را جزو غیرعادیترین محصولات بوگاتی دانست.