موسسه یورو انکپ شواهدی از تقلب ایمنی تسلا را به دست نیاورد. چند ماه پیش بود که یکی از هکرهای مشهور وجود یک کد در خودروهای تسلا را افشا کرد. این کد مستقیماً به سازمانهای ایمنی سراسر جهان متصل بود و همین موضوع سؤالاتی را درباره اینکه آیا تسلا میتواند از این کد برای تقلب در تستهای ایمنی استفاده کند یا خیر به وجود آمد. پس از این اظهارات بود که یورو انکپ پروندهای را برای بررسی موضوع موردبحث تشکیل داد اما حالا گفته میشود شاهدی از تقلب تسلا به دست نیامده است.
این کد باعث ایجاد تردیدهایی درباره نقض قوانین ایمنی توسط تسلا در زمان تستها را ایجاد کرد. خودروهای تسلا در سراسر جهان عملکردی بسیار خوب در تستهای تصادف داشتهاند. در سال ۲۰۱۳ بود که تسلا مدعی شد رکورد ترکیبی جدیدی را برای تستهای ایمنی NHTSA بر جای گذاشته است. مدیر برنامه یورو انکپ در مصاحبه با رسانهها اظهار داشته است:
تاکنون بررسیهای یورو انکپ شواهدی از تسلا برای تقلب در تستهای ایمنی را به دست نیاورده است
او همچنین تائید کرد موسسه ایمنی موردبحث بهروزرسانیهای نرمافزاری اخیر این خودروساز را بررسی کرده تا از عدم وجود عیب و نقص در محصولات تسلا مطمئن شود. شایان ذکر است نه تسلا، نه یورو انکپ و نه موسسه دیگری یک پاسخ روشن به عملکرد این کد نداده است. مدیر این موسسه میگوید به این موسسه گفته شده کد نرمافزاری موردبحث به برنامههای تست ویژهای همچون انکپ استرالیا و آسیا ارتباط دارد و تنها برای تشخیص منطقهای که خودرو به آنجا صادر خواهد شد مورد استفاده قرار میگیرد.
با این تفاسیر مدیر یورو انکپ خاطرنشان میسازد:
مناطق مختلف همچون اروپا، استرالیا و… قوانین و شرایط جادهای متفاوتی دارند. اضافه شدن انکپ استرالیا به کد تسلا مدل Y با شروع فروش آن در استرالیا همزمان شده است
البته این مدیر متخصص در مسائل ایمنی میگوید بهصورت کامل از پاسخ ارائه شده متقاعد نمیشود زیرا ژاپن که شرایط خاص خودش را دارد در این نرمافزار و کد دیده نمیشود. تسلا به یورو انکپ اعلام کرده از هیچ نوع ردیابی جیپیاس برای تشخیص حضور خودرو در تأسیسات تست ایمنی خودروها استفاده نمیکند؛ بنابراین به نظر میرسد تسلا تا حال حاضر خطایی مرتکب نشده است.